2022-06-30
天時暑熱最啱打邊爐😆😆今日嚟到朋友介紹嘅賦湯蹈火,睇下係咪咁正先。精選海鮮套餐 $268@椰子雞湯底 加$190升級個湯超級好飲‼️鍋內足有半隻雞,店員會將原個椰青水倒入鍋入面,一個都唔夠,倒夠兩個😍和雞一齊煲滾之後,雞嘅精華盡入椰子水中,記住記住一定要先飲個湯,唔係講笑,個湯超級鮮甜有驚喜🤩,湯會有一層雞油,怕肥嘅話餐廳會提供隔酒器俾你隔咗啲油🤭雞肉嫩滑鮮甜,之後再加啲雞湯打邊爐。🐟五式海鮮拼盤樣樣都好新鮮,有鮑魚,花枝片🦑,海蝦🦐,日本蠔🦪,鯇魚片,鮑魚彈牙,花枝煙韌,蠔大隻鮮甜,鯇魚片爽脆安格斯肥牛🐄油花均勻,牛味濃郁,肉質軟腍,質素都唔錯。🐓日本雞頸肉頸部係雞經常會轉動嘅部位,有點似雞柳,打邊爐嘅方式更能食岀肉質有別於其他部位,肉質比雞柳更爽更彈,正呀😍🦑自家製手打墨丸、餃子、魚蛋墨丸新鮮手打,口感彈牙🥰; 餃子🥟皮薄餡靚,有豬肉,木耳仲有原隻蝦係入面☺️;魚蛋正常爽彈冇腥味。🥢炸響鈴即叫即炸,特別酥脆可口,店員話就咁直接食又得,喺滾湯拖一兩秒食又得,🥗田園雜菜盤皇帝菜,油麥菜新鮮脆綠,粟米清甜我最愛🤗🍺打邊爐又點可以冇冰凍嘅啤酒呢今次點了一支德國黑啤,冇苦澀味易入口。雖然大角咀位
精選海鮮套餐 $268@
椰子雞湯底 加$190升級
雞肉嫩滑鮮甜,之後再加啲雞湯打邊爐。
🐟五式海鮮拼盤
安格斯肥牛🐄油花均勻,牛味濃郁,肉質軟腍,質素都唔錯。
🐓日本雞頸肉
🦑自家製手打墨丸、餃子、魚蛋
🥢炸響鈴
🥗田園雜菜盤
皇帝菜,油麥菜新鮮脆綠,粟米清甜我最愛🤗
雖然大角咀位置比較偏,但食物堅高質,座位寬敞舒適,服務又好♥️,下次會再嚟幫襯🥰