2019-07-20
今日黃大仙尋找越南菜🇻🇳呢間價錢貼地平民,受到唔少附近居民支持晚餐單點係唔跟飲品🥤要用番正價,不過可以要求水今次叫咗頭頓三寶湯金邊粉,仲有河粉同檬粉選擇。三寶有豬扒、雞翼兩隻、兩片扎肉,十分豐富,香茅豬扒雞翼香十分惹味同香🤤一人份量係挺多,成碗都係麵,湯本身有紫洋蔥、少少蔥香葉金不換、辣椒🌶️同芽菜係分開用杯上,唔食可以自由選擇唔加落去咸檸7👍🏼👍🏼小食蝦餅切開4小件,點用雞醬🤤個人最鍾意食嘅係春卷,經過油炸後十分惹味,用生菜包住食,點上枱面嘅撈檬汁,撈檬汁偏甜,挺夾🤩香茅牛肉米紙卷,亦都係配上撈檬汁,口感層次幾豐,主要材料有生菜🥬、青瓜絲、香茅牛肉,又好食又健康兩個人share食咗咁多野只係二百蚊,冇加一,十分抵,又幾好食唯一一樣可惜嘅係🤦🏻♀️我地個日去冷氣壞咗,只有一部冷氣運作,食湯河食到好熱😔店員都講咗好多聲唔好意思
晚餐單點係唔跟飲品🥤要用番正價,不過可以要求水
一人份量係挺多,成碗都係麵,湯本身有紫洋蔥、少少蔥
咸檸7👍🏼👍🏼
小食蝦餅切開4小件,點用雞醬🤤