黎越男仔食個是靚午,坐底瞬間覺得自己去咗越南街頭,鋪頭播住越南歌曲,我最鍾意牆上面貼住嘅抵死廣東話標語!我食咗鎮店四鳥椰汁酸湯檬粉,份量大,最有驚喜係上面一塊炸雞皮,蘸湯食好正。四鳥就係四種做法嘅雞,除咗炸雞皮,有手撕雞、脆雞件、串燒雞,啲雞仲要用火槍炙過先上台,好有越南街頭燒烤個種風味。個湯少少酸,椰味剛好(唔係超重口味)配合新鮮生菜,紫洋蔥,很不錯。另外軟殼蟹黃薑飯都幾好,蟹炸得靚仔,賣相完整,脆而不膩,黃薑飯粒乾身不油膩,混入大量沙律菜食落爽口。枱頭有碗撈檬汁嘅楂,可以兜黎撈飯。值得一提係跟餐的牙車快沙律,真係太好食了,係一個混合青菜、手撕雞、柚子同埋自家調味配料嘅沙律,加啲撈檬汁更惹味。旁面我哋揀咗配炸魚柳。飲品龍眼冰好多龍眼肉,叫咗少甜剛剛好,適合解暑。熱椰香拉茶,有得自己拉個椰漿落杯奶茶,我係椰控當然要落晒!#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔旺角店 #旺角美食 #香港越南餐廳 #香港越南菜 #香港越南美食 #香港越南粉 #香港越南粉旺角
鎮店四鳥椰汁酸湯檬
鎮店四鳥湯檬上面有塊炸雞皮(好正)

軟殼蟹黃薑飯

牙車快沙律

龍眼冰,椰香拉茶

牙車快沙律
2天前 0 瀏覽
自從我搬咗入旺角成日都想搵啲平靚正嘅嘢食!估唔到比我搵到大件夾抵食嘅越男仔!我最鍾意嘅係佢呢個蕃茄撈檬配雜肉。蕃茄湯估唔到佢好濃郁但係食完又唔會覺得好鹹。啲檬粉又唔會話浸咗啲湯好耐好腍。我最怕太腍嘅麵。因為我哋好肚餓,所以都嗌咗個蔥油雞扒飯配一個蝦餅。啲蔥油真係好好食,撈飯一流。 椰青雖然$45但係真係真材實料我最滿意佢又凍啲椰肉又好容易刮。平日有set Menu,$100 左右有沙律,小食同埋一碗粉。食完真係超級飽。另一樣讓我驚喜嘅事就係呢度做嘅姐姐真係好好人。我哋食完佢都會問我哋好唔好食,願意去反思食物質素,又叫我哋慢慢坐。如果去開旺角又想食越南嘢真係可以試吓呢一間!

最近行旺角,去咗試吓間老字號嘅越南菜館,好多雜誌報紙都報道過佢哋,而且重點係佢哋價錢一啲都唔貴。🤣今次特登試咗幾樣佢哋嘅招牌菜式,睇吓佢哋保唔保持到水準先。🤣**雙蝦拼滑雞配椰汁酸湯檬粉**個湯底用雞骨熬,足料到不得了,飲落去夠晒鮮甜,仲有陣陣椰香,真係好正。個酸味又唔會太過,啱啱好刺激味蕾,越飲越開胃,我成碗湯都飲晒,啲檬粉都撈埋啲湯汁食,正呀!🦐**招牌軟殼蟹配黃薑飯**軟殼蟹炸得金黃香脆,蟹肉鮮甜多汁,咬落去卜卜脆,簡直係人間美味。個黃薑飯,飯粒粒粒分明,仲帶有陣陣黃薑嘅香氣,唔會太濃烈,個份量都幾足。🦀呢個套餐仲配埋兩款小食。第一個係「無骨鳳爪沙律」。第二個係「手撕雞檬紙卷」。呢個檬紙卷,手撕雞肉嫩滑,配埋檬紙嘅清新,簡直係畫龍點睛。🤤**(新鮮自家煲) 龍眼花蜜茶**龍眼味好濃郁,甜甜哋,仲帶有陣陣花香,飲落去好舒服,啱晒而家天氣潤下喉嚨。而且係用新鮮龍眼煲嘅,飲得出個誠意。🤗越男仔 (旺角)旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖

**雙蝦拼滑雞配椰汁酸湯檬粉**

**招牌軟殼蟹配黃薑飯**

**(新鮮自家煲) 龍眼花蜜茶**

越男仔 (旺角)
旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖
越男仔 📍地址: 沙田沙田圍路1-7號勵城花園地下1號舖招牌無骨海南雞(壹隻) $188這道招牌無骨海南雞真是太美味了!雞肉鮮嫩多汁,搭配香濃的蔥油,讓人每一口都感受到幸福的滋味,絕對是海南雞的完美代表!🍗✨河內三鮮椰汁酸湯煲 $168這款河內三鮮椰汁酸湯煲的組合非常豐富,有生蠔、生蝦和滑雞,湯頭酸甜可口,暖胃又開心,特別適合在寒冷的冬天享用,讓我感到溫暖!🥥🍤鐵板法式牛粒白飯 $113這道鐵板法式牛粒白飯的牛肉份量非常足,肉質鮮嫩,搭配白飯的口感極佳,每一口都讓我感受到飽滿的幸福,簡直是一頓滿足的餐點!🥩🍚漏漏啡(熱) $29這杯熱的漏漏啡在香港非常少見,香濃的咖啡味道讓我感到驚喜,適合在用餐後來一杯,增添用餐的樂趣!☕❤️ #香港越南菜 #香港越南美食 #香港越南粉 #香港店 #香港越南粉旺角 #devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔旺角店 #旺角美食 #香港越南餐廳 #香港好去處 #香港旅行#香港打卡 #香港小店 #香港製造 #香港生活 #香港🇭🇰 #香港品牌 #香港景點 越男仔 📍Address: Shop 1, G/F, Licheng Garden, 1-7 Sh
越男仔
📍地址: 沙田沙田圍路1-7號勵城花園地下1號舖
招牌無骨海南雞(壹隻) $188

河內三鮮椰汁酸湯煲 $168

鐵板法式牛粒白飯 $113

漏漏啡(熱) $29

越男仔
📍Address: Shop 1, G/F, Licheng Garden, 1-7 Shatin Wai Road, Shatin
Signature Boneless Hainan Chicken (Whole) $188
This signature boneless Hainan chicken is absolutely delicious! The chicken is tender and juicy, paired with rich scallion oil, making every bite a taste of happiness. It’s definitely a perfect representation of Hainan chicken! 🍗✨

Hanoi Three Fresh Coconut Soup Pot $168
This Hanoi three fresh coconut soup pot has a rich combination of fresh oysters, shrimp, and tender chicken. The soup is sweet and sour, warming and delightful—especially perfect for enjoying on a cold winter day, making me feel cozy! 🥥🍤

Teppanyaki French Beef Rice $113
This teppanyaki French beef rice has a generous portion of beef that is tender and flavorful. It pairs excellently with the rice, and each bite brings a satisfying sense of fullness—truly a fulfilling meal! 🥩🍚

This hot drip coffee is quite rare in Hong Kong, and its rich coffee flavor pleasantly surprised me. It’s perfect for enjoying after a meal, adding to the dining experience! All above remarks stem from a trial dining experience at the restaurant, reflecting the author's genuine feelings. This serves as a disclaimer, all comments for informational purposes only, and may not reflect all patrons' experiences. ☕❤️
招牌無骨海南雞(壹隻)
河內三鮮椰汁酸湯煲
漏漏啡(熱)
2024-12-08
用餐優惠
試食活動
招牌無骨海南雞(壹隻)
河內三鮮椰汁酸湯煲
漏漏啡(熱)
  • 招牌無骨海南雞
越男仔既創意越南菜,一直令人回味無窮! 係廣華醫院附近,岩哂放工過嚟食!招牌軟殼蟹配黃薑飯軟殼蟹外脆內嫩,搭配香氣四溢的黃薑飯牛+豬 Pho 生牛肉+烤牛肉 +豬頸肉+豬扒配紅蕃茄湯檬粉呢度菜最啱選擇困難症嘅我!因為每樣菜式都想食少少😜生牛肉、烤牛肉、豬頸肉和豬扒,一次過都可以食晒!湯底係濃郁嘅先蕃茄味!好飲到可以當湯飲!原來除咗椰子酸湯,蕃茄湯都一樣咁出色!酸甜的味道配搭上檬粉,真係食到停唔到口啊!牙車快沙律(柚子+手撕雞)呢道前菜好清新,柚子的酸甜和手撕雞的嫩滑相得益彰,讓人感受到夏日的清爽。椒鹽脆蛋魚柳香脆可口,小朋友就最鍾意食!無骨鳳爪沙律鳳爪好爽口!值得一試!手撕雞檬紙卷食越南菜點可以少咗檬子卷!冰鎮蜜糖凍蕃茄這道菜係2015高雄啤酒節中獲獎,清涼去皮蕃茄與甜蜜的蜜糖🍯搭配,簡直是夏天的最佳伴侶,清新爽口。蜜糖混搭咗柚子蜜,令味道更加特別!三檸七和,水果茶為整餐增添了清爽感,完美收尾。

招牌軟殼蟹配黃薑飯
軟殼蟹外脆內嫩,搭配香氣四溢的黃薑飯

牛+豬 Pho 生牛肉+烤牛肉 +豬頸肉+豬扒
配紅蕃茄湯檬粉
呢度菜最啱選擇困難症嘅我!因為每樣菜式都想食少少😜

酸甜的味道配搭上檬粉,真係食到停唔到口啊!

牙車快沙律(柚子+手撕雞)
椒鹽脆蛋魚柳
香脆可口,小朋友就最鍾意食!

無骨鳳爪沙律
鳳爪好爽口!值得一試!
手撕雞檬紙卷
食越南菜點可以少咗檬子卷!

冰鎮蜜糖凍蕃茄

三檸七和,水果茶為整餐增添了清爽感,完美收尾。

5天前 0 瀏覽
😋路過旺角,見到越男仔,就想吃越南菜啦~😁鎮店四鳥(脆雞皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞)配椰汁酸湯檬粉勁香椰汁味🥥,酸酸甜甜,加上自製蝦油蒜頭醬,味道不錯😌👍🏻招牌軟殼蟹配薑黃飯軟殼蟹算比較大隻了,還可以見到蝦肉和蝦膏🤩,咬落去香香脆脆手撕雞檬紙卷和牙車快沙律🥗搭配魚露,酸甜開胃🤤法式西式蝦多士🍤🍞芝麻味道香濃,中間有爆漿芝士,外層酥脆爽口,好味道👍🏻椰汁拉茶紅豆冰拉茶味濃,甜蜜絲滑🥰秘製香茅薑蜜小小薑辣 ,適合冬日的暖暖飲品🤗
😋路過旺角,見到越男仔,就想吃越南菜啦~😁

鎮店四鳥(脆雞皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞)配椰汁酸湯檬粉
勁香椰汁味🥥,酸酸甜甜,加上自製蝦油蒜頭醬,味道不錯😌👍🏻

招牌軟殼蟹配薑黃飯
軟殼蟹算比較大隻了,還可以見到蝦肉和蝦膏🤩,咬落去香香脆脆

手撕雞檬紙卷和牙車快沙律🥗搭配魚露,酸甜開胃🤤

法式西式蝦多士🍤🍞
芝麻味道香濃,中間有爆漿芝士,外層酥脆爽口,好味道👍🏻

椰汁拉茶紅豆冰
拉茶味濃,甜蜜絲滑🥰
秘製香茅薑蜜
小小薑辣 ,適合冬日的暖暖飲品🤗
5天前 0 瀏覽
今次嚟旺角食越南菜🇻🇳叫咗兩個3 course dinner加一份小食,超級飽同埋好enjoy🤰🏻我哋一個叫咗招牌去骨海南雞配黃薑飯另送兩款starter牙車快沙律(柚子+雞絲)🥗+椒鹽脆蛋魚柳 ($92),仲有一個係牛+豬Pho(生牛肉+烤牛肉+豬頸肉+豬扒)再另送兩款starter無骨黑糖鳳爪沙律+手撕雞檸檬紙卷($109)😋最後見到有一個好吸引嘅小食,所以就叫埋呢個法式芝心蝦多士($55) 海南雞好嫩滑,而且啲肉都好厚實,唔使加錢都有雞髀嘅位置簡直超值💯黃薑飯比平時出面食嘅雞油飯多咗一層香料味,冇咁油膩之餘同海南雞都好夾👍🏻牙車快沙律好清新,建議食到有少少飽嘅時候就可以食一啖沙律開一開胃之後再食🤭個炸魚柳超入味,外面炸得好鬆脆但係入面仲保留到魚肉嘅汁,同埋上枱嘅時候都仲係好熱,唔係炸定擺咗好耐💯食越南嘢一定要叫Pho,而且一定要有生牛肉😛呢一碗簡直係一次過滿足咗你4個願望,牛肉同豬肉都可以一次過食晒😋全部肉都煮得好淋,同埋本身都有調味唔會好乾👍🏻個湯底係蕃茄湯超級濃郁,好似用咗三四個新鮮蕃茄去煲🥹食完成碗粉之後一定要飲埋所有湯先叫完滿🙂‍↕️無骨黑糖鳳爪沙律好特別,本身以為黑糖鳳爪

無骨黑糖鳳爪沙律好特別,本身以為黑糖鳳爪會有啲奇怪,但係食落又幾正,配埋沙律菜一齊食就fit晒💯手撕雞檸檬紙卷冇諗過竟然係免費唔使洗加錢嘅小食,總共有三舊全部都好足料好大嚿,粉絲超級多加埋on top嘅雞肉碎一啖食,口感非常之豐富,鹹味之後有啲甜味之後又有啲酸味,要慢慢咀嚼享受😎

最後法式芝心蝦多士真係唔會介紹錯🫶🏻炸得剛剛好,唔會太過油膩,出面仲食到麵包嘅脆,但係咬到入去就有濃濃嘅蝦肉味,再食多一層就有芝士留心嘅效果,成件事好夾💯睇真啲原來係幾年前已經攞過啤酒節獎嘅一款小食,果然攞過獎係唔同啲😋建議大家嚟到必叫!

最後仲有一碗雞湯附送🥣本身諗住都係普通平時食海南雞飯會配嘅湯,但係點知原來佢哋係真材實料,好熱好正,入邊仲有一隻雞腳show俾你睇佢哋係真真正正嘅雞湯唔係罐頭湯🤩👍🏻
一來到餐廳比青檸、辣椒、蒜醬配料我地自己調味~鎮店四寶(脆雞皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞)配椰汁酸湯檬粉脆雞皮同香脆雞食落香👏😁手撕雞份量多,撕得幾幼細,雞件肉質嫩滑,湯底飲落有淡淡椰香味,調配比例岩岩好👏👏~雙蝦拼滑雞配椰汁酸湯檬粉好大隻蝦同蝦頭好甘👍😋配上椰汁酸湯好特別味道~四色檬紙卷三文魚蓉、海膽、手撕雞、牛,檬紙卷皮亦好煙韌,口感👍~仲有秘製醬汁淋落去👏👏👏👏🏷️越男仔

一來到餐廳比青檸、辣椒、蒜醬配料我地自己調味

~鎮店四寶(脆雞皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞)配椰汁酸湯檬粉

~雙蝦拼滑雞配椰汁酸湯檬粉
好大隻蝦同蝦頭好甘👍😋配上椰汁酸湯好特別味道

~四色檬紙卷

🏷️越男仔

2024-12-09 0 瀏覽
星期六出左旺角揾食,老友提議去#廣華街的#越男仔,去到見餐牌選擇多,又有我哋想食嘅野,就進入開餐囉。生牛、雙蝦配椰汁酸湯檬粉,生牛肉好幼嫩,蝦🍤爽彈鮮味。湯底是此店的招牌湯底,用了雞骨、椰汁🥥跟醋煮理,飲落好香椰汁味,而且酸酸的令人開胃。小食的芝士流心蝦多士,外脆內裡有濃郁芝士,入口香脆可口。去骨海南雞飯配黃薑飯,海南雞髀己起哂骨,啖啖肉很夠滑,黃薑飯有益,配埋個汁就好捧啦。套餐可選小食2款,我地要了牙車快沙律和椒鹽脆蛋魚柳,飲品的香茅薑蜜很夠薑味,老友點的檸檬梳打亦唔錯。

小食的芝士流心蝦多士,外脆內裡有濃郁芝士,入口香脆可口。

套餐可選小食2款,我地要了牙車快沙律和椒鹽脆蛋魚柳,

飲品的香茅薑蜜很夠薑味,老友點的檸檬梳打亦唔錯。
2024-12-07
2024-12-08 0 瀏覽
日日行過哩間越南嘢,都幾近full曬,今日得閒可以試下。晚上好多嘢食揀,仲有好少見嘅3 course dinner,平平地已經有2款小食加主菜,好得意。熱雙檸香茅薑蜜,套餐加配,姜味好溫和,唔會好辣,淡淡香茅味道,飲完好暖。凍水果茶,以錫蘭茶為底,落入數款水果同青瓜,飲落好清甜。蒜蓉牛油雙蝦+扎肉撈金邊粉,用火槍炙燒越南紅蝦,蝦肉半熟,入口軟嫩清甜。金邊分搭配埋大量酸蘿蔔絲,酸甜惹味好清爽。3 course dinner,主菜揀咗牛豬PHO(生牛肉+烤牛肉+豬頸肉+豬扒)配紅番茄湯檬粉,小食係無骨黑糖鳳爪沙律同椒鹽脆蛋魚柳。魚柳送上來仲熱笠笠,表皮香酥魚肉鮮甜。牛豬PHO真係不得了,肉多到滿曬出來,特別係烤牛肉,牛肉烤到微微焦香,入口牛肉味好重好好味。湯底用足料煲制,飲落番茄味重,酸甜爽口還會有少少回甜。
凍水果茶,以錫蘭茶為底,落入數款水果同青瓜,飲落好清甜。
2024-12-05
  • 牛豬PHO
  • 蒜蓉牛油雙蝦+扎肉撈金邊粉
2024-12-08 0 瀏覽
今日係旺角行行下街,俾我發現一間道地抵食越南餐廳☺️我就叫左幾樣野食:原隻軟殼蟹配薑黃飯大大件脆卜卜既軟殼蟹,食落仲有蟹膏,炸得唔油膩,仲有大量蔬菜🥬伴碟,食起上來好清新,同軟殼蟹味道好夾👍🏻鎮店四鳥(脆雞皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞)配椰汁酸湯檬粉湯底味道有濃厚既椰奶香味,微微酸酸,飲落好開胃🤤,檬粉好爽口,香脆雞肉質好嫩,唔痴牙手撕雞檬紙卷手撕雞有濃濃既泰式風味,微微的辣味,易入口,份量都算多,不過不失飲品方面拉茶紅豆冰同椰汁綠豆冰,甜味適中
今日係旺角行行下街,俾我發現一間道地抵食越南餐廳☺️

我就叫左幾樣野食:
原隻軟殼蟹配薑黃飯

鎮店四鳥(脆雞皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞)配椰汁酸湯檬粉

手撕雞檬紙卷

飲品方面
拉茶紅豆冰同椰汁綠豆冰,甜味適中

2024-12-07 0 瀏覽
今日去旺角經過食越南菜嘅 "越男仔",見到餐牌上不單只湯河、撈檬,還有飯類及好多特色小食及飲品,款式比較多而且特別。蒜蓉牛油海南雞脾撈金邊粉 $98呢碗撈檬粉配海南雞脾,肉質非常滑,雞脾都幾大隻,鮮嫩爽口,面層嘅蒜蓉牛油特別惹味,配合幼身爽滑金邊粉,與越式醬汁拌勻,酸酸甜甜,越食越開胃,好美味。鎮店四鳥 (脆雞皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞)  配 椰汁酸湯檬粉         $88一次過可以食齊四款唔同口味雞嘅製法,同埋配埋招牌湯底椰汁酸湯,湯底用上雞骨熬製而成,加入椰汁、酸子同醋等配料,少少酸,食起上嚟好開胃,配搭正宗越式金邊粉,煙韌爽口,散發出獨特香濃米味。主食四鳥包括嘅脆雞皮,非常香脆,胡椒味嘅手撕雞,微辣好滋味,滑雞件鮮嫩可口,以及炸至金黃嘅香脆雞,外脆內嫩,十分juicy。法式芝心蝦多士        $55依款法式芝心蝦多士係 2015 高雄啤酒節獎菜,當然要試一試啦!外面炸得好香脆,沾滿白芝麻,外脆內軟,裏面係好creamy嘅芝士,蝦肉鮮嫩爽口,好有特色嘅法式小食。椰香漏漏啡         $33越式咖啡散發陣陣香氣,依款越南咖啡入口甘香,相對平時飲嘅越式咖啡冇咁苦

蒜蓉牛油海南雞脾撈金邊粉 $98
蒜蓉牛油海南雞脾撈金邊粉

鎮店四鳥  配 椰汁酸湯檬粉

法式芝心蝦多士        $55
法式芝心蝦多士

椰香漏漏啡         $33
越式咖啡散發陣陣香氣,依款越南咖啡入口甘香,相對平時飲嘅越式咖啡冇咁苦,較易入口。
椰香漏漏啡

椰汁拉茶紅豆冰 $26
一杯有齊多重口感,奶茶香濃,椰汁味特出,紅豆軟綿香甜,茶味帶少少回甘,真不錯。

蒜蓉牛油海南雞脾撈金邊粉
鎮店四鳥  配 椰汁酸湯檬粉
法式芝心蝦多士
椰香漏漏啡
  • 鎮店四鳥 配椰汁酸湯檬粉
2024-10-14 513 瀏覽
🥰呢間越南仔好多年前已經開喺旺角廣華街,以前都有食過,經常都勁多人排隊,最記得佢啲凍檬,同海南雞飯超級好食!😚咁啱行過見到即刻想食佢個海南雞飯,同埋滴流咖啡!比起之前嘅價錢一樣咁平有大碟!真系要推廣一下先得!食物介紹:🍛晚市3A套餐 $92(無骨海南雞黃飯+鳳爪沙律+椒鹽脆蛋魚柳)嚟一個勁耐冇食滑lulu嘅無骨海南雞皇飯,海南雞依然咁滑,無骨方便一啖啖連飯一齊食,套餐勁抵,無骨鳳爪沙律,份量一啲都唔少,沙律菜亦都勁多,我經常少食菜嘅人,脆蛋魚柳做咗椒鹽香口份量亦都唔少,!好食👅👅👅👅👅🈵🍜晚市3E套餐 $114(牛豬蕃茄湯檬另椰汁酸湯 $5+手絲雞沙律+檬紙捲X2)湯乜都有,生牛肉+烤牛肉+豬頸肉+豬扒非常之豐富,勁多餸,亦都好大兜一個女仔正常食唔曬,本身佢跟個蕃茄湯,可以另加第二種湯底,我叫咗椰汁酸湯加$5!非常之配合!有椰香味,少少酸辣湯味味道咁重香料,好惹味嘅湯底!推介椰汁酸湯!配手撕雞沙律,又系勁大份,完全冇孤寒嘅手撕雞,加芒紙捲,呢兩樣小食必定要加魚露一齊食!唔夠酸唔夠辣,另外亦都有調味料可以自行加多少!平靚正值得推介😚好食👅👅👅👅👅🈵🥤乳酪三色冰 $29乳酪三色冰,唔系普

食物介紹:
🍛晚市3A套餐 $92
(無骨海南雞黃飯+鳳爪沙律+椒鹽脆蛋魚柳)
好食👅👅👅👅👅🈵

🍜晚市3E套餐 $114
(牛豬蕃茄湯檬另椰汁酸湯 $5+手絲雞沙律+檬紙捲X2)
湯乜都有,生牛肉+烤牛肉+豬頸肉+豬扒
好食👅👅👅👅👅🈵

🥤乳酪三色冰 $29
乳酪三色冰,唔系普通平時飲嘅三色冰,有少少酸酸嘅乳酪,連埋一齊飲非常特別!
好飲👅👅👅👅

☕️凍薄荷啡 $33
薄荷咖啡就系滴漏咖啡,是酸滴漏咖啡嘅咖啡,再倒入去冰冰嘅杯,有兩塊薄荷葉 ,就變咗薄荷咖啡啦!有煉奶配襯超好飲,好有越南風味,咖啡控必叫🙋🏻‍♀️
好飲👅👅👅👅👅🈵

4️⃣凍薄荷啡 $33
💲另加一服務費
==294.8/2人,人均147.4
2024-09-30 466 瀏覽
📍越男仔 (旺角)旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖終於有機會試呢間越男仔😍😍😍之前聽朋友講好食,但一直未有機會試!今次試完真係樣樣都唔錯!牙車快沙律🥗 + 手撕雞檬紙卷 😋啲雞肉份量超多🤣睇相可見而且啲雞肉有用香料醃過😋好好食牛+豬pho 配紅蕃茄湯檬粉😍個湯底超級正!好香濃嘅蕃茄🍅酸酸甜甜好開胃!入面啲生牛肉片都好滑好正😍雙蝦拼滑雞配椰汁酸湯檬粉🍜個生蝦又係好正😍夠晒新鮮🦐啲雞件都好多塊!食完超飽肚🤰🏼 #devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔旺角店 #旺角美食 #香港越南餐廳 #香港越南菜 #香港越南美食 #香港越南粉 #香港越南粉旺角
📍越男仔 (旺角)

旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖

終於有機會試呢間越男仔😍😍😍
之前聽朋友講好食,但一直未有機會試!
今次試完真係樣樣都唔錯!

牙車快沙律🥗 + 手撕雞檬紙卷 😋

啲雞肉份量超多🤣睇相可見
而且啲雞肉有用香料醃過😋好好食

牛+豬pho 配紅蕃茄湯檬粉😍

個湯底超級正!好香濃嘅蕃茄🍅酸酸甜甜好開胃!
入面啲生牛肉片都好滑好正😍

雙蝦拼滑雞配椰汁酸湯檬粉🍜

個生蝦又係好正😍夠晒新鮮🦐
啲雞件都好多塊!食完超飽肚🤰🏼

2024-09-30 441 瀏覽
店名: 越男仔地點: 旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖1.招牌去骨海南雞配黃薑飯 配二款小食(牙車快沙律 “柚子+手撕雞” 及椒鹽脆蛋魚柳) $92招牌不愧為招牌,去骨海南雞極度嫩滑,配埋個醬汁非常好食。佢跟餐menu有兩個小食,一個係牙車快沙律,柚子配手撕雞異常配搭,越食越好味;椒鹽脆蛋魚柳食落好鬆化,惹味十足。2.三鮮PHO生蠔生蝦滑雞配椰汁酸湯檬粉 配兩款小食(無骨鳳爪沙律及手撕檬雞紙卷) $169三鮮為生蠔生蝦滑雞,配埋佢個椰汁酸湯非常好食,問咗店家,椰汁酸湯係雞骨熬製嘅湯底,加入咗椰汁,酸子同醋等配料,唔會太酸,但又會越食越開胃,極度推薦大家要試佢個湯底👍👍👍沙律惹味十足,配埋個無骨鳳爪,一流🤗🤗手撕檬雞紙卷,配料十足,外皮紙卷煙煙靭靭好好好食。3.跟餐叫了一罐七喜,配埋一齊食好爽皮。$11總數連加一($299)
店名: 越男仔
地點: 旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖

1.招牌去骨海南雞配黃薑飯 配二款小食
(牙車快沙律 “柚子+手撕雞” 及椒鹽脆蛋魚柳) $92

2.三鮮PHO
生蠔生蝦滑雞配椰汁酸湯檬粉 配兩款小食
(無骨鳳爪沙律及手撕檬雞紙卷) $169

3.跟餐叫了一罐七喜,配埋一齊食好爽皮。$11

總數連加一($299)
  • 牙車快沙律
  • 手撕雞檬紙卷