餐廳: 軒尼詩冰廳 (柯布連道)
資訊:

2024-08-05 48 瀏覽
因為要去會展參展所以約咗班同事嚟咗食早餐服務態度一般,不過都預咗香港質素係咁嘢食都幾好食本身自己都鍾意食菠蘿包嘅叫咗個雪菜肉絲米佢個早餐包係菠蘿包(唔錯)👍🏻
因為要去會展參展
所以約咗班同事嚟咗食早餐
服務態度一般,不過都預咗香港質素係咁
嘢食都幾好食
本身自己都鍾意食菠蘿包嘅
叫咗個雪菜肉絲米佢個早餐包係菠蘿包(唔錯)👍🏻
2024-08-04
早餐
2024-08-03 16 瀏覽
原本見到個餐廳好多人就入去 同埋近近地 去完會展 見好似味道都不錯 但係啲杯碗好污糟 係啡色既 用紙巾抹都好多啡色 證明上一手既杯冇洗乾淨 所以冇用到 直接飲杯可樂 冇用杯冰但係返到屋企同朋友都嘔到七彩 因為我地食既同樣既野只有呢個 食既送都係一樣 證明啲餐具都係好污漕 啲筷子都係 洗多好多次 但係冇諗過真係會去到嘔呢個地步唔會再去啦 同雖然知道茶餐廳都係唔一定乾淨 但係起碼肉眼見唔到 呢間係完全見到!! 同埋某幾個人態度好差 問幾次都冇人理

但係啲杯碗好污糟

證明啲餐具都係好污漕 啲筷子都係 洗多好多次
但係冇諗過真係會去到嘔呢個地步

同埋某幾個人態度好差 問幾次都冇人理

2024-07-20 133 瀏覽
去完會展落到嚟呢間餐廳講真食物質素同普通茶記差唔多眼見好多人話職員服務差雖然開頭我都覺 就好似我問加可樂加幾錢佢答我幾蚊姐 我心諗 兩蚊定九蚊呀姐係原來佢只係睇緊 而唔係俾說話我聽隔離枱叫咗走飯 職員都話唔好啦驚唔好意思咁 最後都俾咗小小飯今晚我就叫咗黑椒牛柳雜菌炒意粉牛柳都幾多 但稱唔上雜菌都真😂因為得一款菇😂😂味道唔錯 一般茶餐廳應有水準 仲有叫咗個咖哩雞扒焗飯 一食落去…葡汁嚟嘅😂不過味道都Ok嘅 份量都正常最後係啲櫈有啲灰塵 建議可以清潔下😂
去完會展落到嚟呢間餐廳

一食落去…葡汁嚟嘅😂
不過味道都Ok嘅 份量都正常

最後係啲櫈有啲灰塵 建議可以清潔下😂

2024-06-18 215 瀏覽
入去坐低望望餐牌  叫左沙嗲牛面火腿奄列加熱奶茶 等餐中聽到隔離枱都係叫 佢地又同熟到一路吹水  諗住冇死 點知一上枱 有少少呆左  嗰啲沙嗲牛都仲勉強可以 但一飲個湯 雖然望落有色水 但我加左胡椒粉都係好似飲緊水咁。。。。丁點味都冇 我咁大個仔從來冇食個咁難食 仲垃圾過茶記服務差,又唔好食侍應對住我黑口黑面,對住熟客有講有笑一次已經足夠無下次
服務差,又唔好食
侍應對住我黑口黑面,對住熟客有講有笑
一次已經足夠無下次
2024-06-18
我從來無係openrice寫過負評,即使正評亦只有一次。今日下午路過,第一次於Cafe Henessy買lunch,點了鹽燒牛內撈檬,但餐廳未滿坐,外賣亦只有幾個人既情況下,竟然等了接近25分鐘,而期間亦吹速職員3次。本來$48咁平我唔抱太大期望,但等25分鐘,以為個燒牛肉定必慢功細貨。賣相大家自評,但食後感係,牛肉極粗極韌,酸汁只有醋味,從未食過咁難食燒牛肉同檬粉。希望老板厨師自己先試係咪過到基本標準先供給客人食。
我從來無係openrice寫過負評,即使正評亦只有一次。
外賣自取
2024-02-11 469 瀏覽
今晚刚到香港 带着孩子路过 看着还不错 就去尝了一下。这家店环境一般 价位摆在这里也就不要求太多了。 点菜时被这家店服务员的态度惊到了 极其不耐烦 说话一直大小声 问什么都说没有 就两样菜爱吃不吃 点菜是还拿着菜单摔来摔去的。说真的很少遇到这么离谱的是事情 之前来过好多次香港了 这次来明显感觉这里底层人民过得很不快乐 苦大仇深的 怨气很重哈哈。不想服务的话可以辞职呀 想挣钱还给顾客脸色哦。 菜上来之后觉得分量很少 不到半个盘子 吃完去门口结账的时候才发现其他桌子分量都很大 至少是我们的一倍。
2023-08-01 1234 瀏覽
同姨甥女行完書展已經係夜晚八點幾,拿拿臨搵地方食飯。喺天橋望到呢間冰廳,無諗咁多入座掃code落單。叫咗個焗皇牌鮮茄雞扒飯,姨甥女話好食我食特餐,沙嗲牛肉米+火腿奄列+牛油方包+熱檸水,上餐見到個陣容有d削!切開個火腿奄列,居然一條火腿𢇁都無!再睇吓張單,的確寫住火腿奄列,個餐承恵$60,食水深d喎!即刻同個男侍應講返個情況,佢講咗句”今晚轉咗炒蛋”就繼續送餐。用餐當晚(7月20日)係書展第二日,我明白會展附近嘅食肆係幾咁忙,但都唔等個客投訴先至話奄列轉咗炒蛋囉!如果我唔發現/唔出聲,係咪就唔需要知道呢?店方咁樣嘅處理手法,比人感覺唔老實同埋搏大霧!落單後、上菜果陣大把時間同我講喎!商品說明條例,知道嗎?今時今日$60在灣仔還有其他選擇,這間冰廳試一次就夠,沒有下次!

叫咗個焗皇牌鮮茄雞扒飯,姨甥女話好食

2023-07-20
2023-07-30 652 瀏覽
今日無食午餐🍳,有D肚餓🤤,就求其見到餐廳就衝入去,點知…中伏了!!首先,我見到自己掃QR code落單,我咪掃囉,點知嗰個侍應話嗰個QR code冇用㗎喇,要口頭落呀嘛!我心諗:我係入去食嘢,唔係入嚟受罪,不過我都會俾多次機會佢,因為啲嘢食都係OK嘅!!不過,朋友就等咗20分鐘先有嘢食,而家去送餐速度比較慢我下次仲有時間嘅話,我就會再嚟!睇吓有冇進步到🤪🤪🤪!😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞

不過,朋友就等咗20分鐘先有嘢食,而家去送餐速度比較慢

我下次仲有時間嘅話,我就會再嚟!睇吓有冇進步到🤪🤪🤪!

😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞😞
2023-07-21 458 瀏覽
我點左雞翼薯條,但冇薯條又唔出聲,最後出菜比雞翼沙律我😡😡😡之後話sorry 薯條賣唒,甘唔早講?早講唔叫個雞翼薯條係2件雞翼,佢話幫我轉鷄翼,但雞翼只有兩件,收42蚊,但menu 嘅瑞士雞翼都42/4件,點會42蚊得2件?佢分明唔想同我再炸,昆水,我大住肚+兩個細路,費事同佢嘈,所以忍左佢算,以後唔會幫襯呢間野😡😡😡😡甘唔老實嘅舖頭,一定冇下次,當做善事施捨乞衣

甘唔老實嘅舖頭,一定冇下次,當做善事施捨乞衣
2023-06-23 608 瀏覽
灣仔午飯時間好多人排隊見到呢間餐廳好大間好多位排隊排一陣就入得款式又有好多就試下點知有驚喜食物大份之外,價錢仲好合理附近返工的人士有福喇性價比咁高,一定再encore😬🥩板燒黑椒牛扒 $62兩塊牛扒 可配意粉/飯/薯菜驚肥所以揀咗意粉夠軟同味 撈埋汁唔錯牛扒好鮮嫩,又大塊咁抵食得唔得㗎🥹🥘韓式部隊鍋 $65同事嗌嘅,試咗少少個湯夠熱,味道麻麻地午餐肉唔係我哋食開嗰隻味芝士溶得唔夠不過欣賞餐廳包括埋韓國野食公仔麵軟度剛好 值得一讚配合唔同客人口味
灣仔午飯時間好多人排隊
見到呢間餐廳好大間好多位
排隊排一陣就入得
款式又有好多就試下
點知有驚喜
食物大份之外,價錢仲好合理
附近返工的人士有福喇
性價比咁高,一定再encore😬

🥩板燒黑椒牛扒 $62
兩塊牛扒 可配意粉/飯/薯菜
驚肥所以揀咗意粉
夠軟同味 撈埋汁唔錯
牛扒好鮮嫩,又大塊
咁抵食得唔得㗎🥹

🥘韓式部隊鍋 $65
同事嗌嘅,試咗少少
個湯夠熱,味道麻麻地
午餐肉唔係我哋食開嗰隻味
韓式部隊鍋
2023-06-21
板燒黑椒牛扒
2023-02-13 1286 瀏覽
係灣仔返工,主要都係喺利東街果邊食lunch,但價廉且物美者唔多,於是呢日決定同同事行過黎駱克道呢邊搵食。行過軒尼詩冰廳 (柯布連道),見唔少人等緊外賣,覺得呢度味道都應該唔錯,同事就提議入黎一試。我地叫左是日精選午餐3號 焗牛肝菌牛肉飯($64)、黑松露蝦仁炒飯($65)同埋西多士($38)。雖然係是日精選午餐,但個焗牛肝菌牛肉飯絕對唔求其,係即叫即做,上檯時新鮮滾熱辣!而且牛肝菌香味濃郁,牛肉嫩滑,十分高質!至於個黑松露蝦仁炒飯,無諗過蝦仁可以有咁多,黑松露亦好香,炒飯好有鑊氣,味道一流。因為平日工作好忙,我地都好少可以食到下午茶,所以特登想試埋個西多士,估唔到又好有蛋香,外脆內軟,值得一試!😋😋😋軒尼詩冰廳(柯布連道)地址:灣仔柯布連道6A及6B號地下

軒尼詩冰廳(柯布連道)
地址:灣仔柯布連道6A及6B號地下
2023-02-13
2023-01-27 568 瀏覽
其實係灣仔區食野都預左貴架喇,但就諗住貪佢快靚正,所以冇咩點諗就入左去,咁佢門面裝修都係一般茶記帶點歐陸風咁,係d位置安排得比較迫夾。🙂😀🙂咁我見午市大家都係食果d就照叫左個支竹班腩飯配中湯試下啦,可惜呢幾碟野完全係得個樣,冇樣野得,個湯淡但又食到有味精味,個飯d所謂班腩都幾多炸粉,個汁又係冇味,不過佢份量先係足夠一個成年男人嘅胃口,因為個飯都幾多。最後講小小間野嘅服務la,其實大家都預左港式茶餐廳唔會點好服務,但佢地chur到有d勁趕時間勁趕客嘅感覺,對於只係坐左十幾分鐘嘅我就真係唔太舒服🙂🥲🙂😀

支竹班腩飯配湯
2023-01-05 398 瀏覽
熱奶茶滑,雞髀薯條幾好食,落單方便,牛扒意粉既份量略少,但味道好食,準時到達,仲要每盒幫你寫晒名👍🏻,送外賣既哥哥非常有禮貌,食物和飲品由灣仔送到金鐘都仲暖,服務已經非常抵讚

2023-01-05
外賣送餐
2022-12-10 425 瀏覽
行行下街,行到攰攰地,坐低食D野充充飢先啦!係「軒尼詩冰廳」兩個人,食左一個常餐、一個下午茶餐落左Order,唔洗5分鐘就上菜,速度好快!金寶豬扒湯通粉配黑松露炒滑蛋+鮮牛油方包+飲品🍜☕️豬扒大大塊,炒蛋軟滑,帶有陣陣黑松露味道,而且仲有牛油方包同飲品,每款食物份量大,抵食!金磚西多士配飲品🍞🧋西多士係花生口味,再配薯條,絕對係邪惡組合!好彩有同行朋友開心Share,無咁罪惡!軒尼詩冰廳📍灣仔柯布連道6A及6B號地下
行行下街,行到攰攰地,坐低食D野充充飢先啦!

係「軒尼詩冰廳」兩個人,食左一個常餐、一個下午茶餐
落左Order,唔洗5分鐘就上菜,速度好快!

金寶豬扒湯通粉配黑松露炒滑蛋+鮮牛油方包+飲品🍜☕️
豬扒大大塊,炒蛋軟滑,帶有陣陣黑松露味道,
而且仲有牛油方包同飲品,每款食物份量大,抵食!

金磚西多士配飲品🍞🧋
西多士係花生口味,再配薯條,絕對係邪惡組合!
好彩有同行朋友開心Share,無咁罪惡!

軒尼詩冰廳📍
灣仔柯布連道6A及6B號地下
2022-12-09 274 瀏覽
食品和餐牌不錯,很好吃。下午茶的餐牌多元化,自家制的面包也不錯。坐位也坐得okay. 店員的服務也友善,因為我第一次去所以有很多問題,服務生都一一解答,沒有一點不耐煩的感覺。可是。。。可是。。。可是結賬時只能收現金,竟然無電子支付。太不方便了,暫時不會再來。

可是。。。可是。。。