2024-09-09
今日我喺西九龍8樓美食廣場,去咗一間我由細食到大都好鍾意嘅西式小店。呢間店一直都係我嘅最愛,今日特別想試下佢哋嘅下午茶。點咗半個奶油豬加白汁素火腿意粉,仲有包裝飲品,成個價錢淨係$33,真係超級抵食!首先,奶油豬真係好正!面包外脆內軟,搭配住豐富嘅奶油,食落去香滑得不得了。而且裡面嘅豬肉切得剛好,肉質鮮嫩,味道好足,真係令人食得停唔落手。再加上白汁素火腿意粉,意粉煮得啱啱好,白汁醬料濃郁,味道香醇,素火腿嘅口感亦都唔錯,讓整碗意粉更加豐富。仲有,呢個價錢真係好吸引,$33包埋一個奶油豬同意粉,連飲品都包,性價比真係高得出奇!飲品方面,我叫咗一杯包裝飲品,清新又解渴,搭配住咁好味嘅食物,真係一個完美嘅下午茶。總之,今次喺西九龍呢間西式小店嘅下午茶體驗真係好滿意,食物質素高,價錢合理,絕對值得推薦!如果你喺附近,記得一定要試下!我一定會再來!