2024-10-26
同朋友想嚟呢度好耐㗎啦,但一直未有機會,到最近大角咀舊舖新搬到嚟利奧坊,先終於嚟到食返個下午茶啦!1)脆薯起司蛋餅 $38好少可可以見到台灣蛋餅係會有脆薯餅呢個餡。薯仔係來自日本北海道產男爵薯仔整成,因為日本北海道嘅男爵薯仔澱粉質較多,質地鬆軟粉糯 。呢個蛋餅入邊個薯餅係見到係煎脆咗先包落蛋餅度,所以口感特別香口好食 。配埋佢哋自家調製嘅酸甜辣汁,特別醒胃惹味!套餐免費包一杯指定飲品,但我哋就加咗$18轉飲黑糖波霸牛乳。杯牛乳好滑,黑糖珍珠甜度適中,夠QQ,一問之下先知牛奶係採用本地經典品牌,香港製造嘅新鮮牛奶,飲得安心!2)(限定)蔥燒豬頸肉便當 $72啲豬頸肉係食得出有醃過先煎嘅,煎得焦香,脆邊,夠入味。便當見到係跟咗三款。配菜:有醬油粉絲、炒雜菜,和麻婆豆腐。麻婆豆腐好得意呀,係用玉子豆腐整㗎,食嘅時候更加滑溜。醬油粉絲都調校得好好味,唔會太鹹。店員話便當跟嘅配菜會時不時換款,好用心喎。呢個套餐我哋又係另外加咗$18轉飲葡萄柚花壇翠玉,好清新,唔會太酸。店舖裝修乾淨企理,有文青風,店員親切有禮 。有靚靚舒服卡位 。嘢食高質,價錢實惠,堂食仲有得叫甜品,唔怪得版圖不斷擴大啦,聽店
1)脆薯起司蛋餅 $38
2)(限定)蔥燒豬頸肉便當 $72
店舖裝修乾淨企理,有文青風,店員親切有禮 。有靚靚舒服卡位 。嘢食高質,價錢實惠,堂食仲有得叫甜品,唔怪得版圖不斷擴大啦,聽店員講嚟緊會喺將軍澳同長沙灣都會開分店。而家仲推出會員制,提供不同獎勵。另外,今期優惠有指定飲品兩杯都只係$20 ,優惠到今年12月10號,真係非常優惠啊!下次食完lunch行過都可以同同事一齊買返杯先。