2024-10-29
嗌咗擔擔湯+刀削闊麵+鹽酥雞一食好驚喜,冇諗過咁好食!!擔擔湯好濃,好香麻醬味,仲有得揀辣度。食完個麵我仲飲咗幾啖湯,好好味。麵條都中上,有咬口又唔會太韌。滷蛋中上,唔會太乾又夠味。肉燥好食,夠味夠香又唔會太肥,但又唔鞋烚烚。鹽酥雞中上,外皮夠脆,肉唔算嫩但唔鞋,食完唔會好口乾好涸喉。唯一係調味鹹咗少少。飲品揀咗跟餐珍珠奶茶,好香茶味,仲有幼滑嘅口感。珍珠都中上,有咬口香香地,唔係得舊粉。呢間舖頭嘅台式飲品係認真嘅,唔係跟餐就求其沖杯嘢嚟hea你,係真係可以攞出去賣嘅質素,但佢跟餐仲要唔洗加錢,真係良心價😂埋單$58,真心覺得好抵食,每樣item都滿意又夠飽,其實佢賣貴$20都仲得店員仲好好禮貌,雖然座位窄坐得唔係咁舒服,限時又有d短,但咁嘅性價比真係完全唔會令人唔開心!整體嚟講,感受到老闆係識食嘅(因為好多時出街食飯都心諗個老闆係咪冇味覺,咁嘅質素都攞出嚟賣),而且亦都有心去提供好嘅食物同service俾客人。食完好滿足,嚟開西灣河一定會再幫襯!
一食好驚喜,冇諗過咁好食!!
滷蛋中上,唔會太乾又夠味。
肉燥好食,夠味夠香又唔會太肥,但又唔鞋烚烚。