諗住呢個價錢係大角咀有咩特別 點知完全唔需要試! 大角咀368呢個價錢得幾條串燒冇包酒  ?食完簡直係浪費金錢 隔離串燒15一串又香又好味 呢間夠膽賣呢個價錢真係自求多福 完全係自視過高 嘢食同15蚊一串無分別  個set6折就差唔多
2022-09-04
2022-09-05 31 瀏覽
店舖嘅位置雖然唔近地鐵站~但黎到見到好多檯都比人book jor ~好彩我地都有book嘻~我地叫咗個一人b餐~平時啲串燒要等勁耐~但呢間好快就上齊!而且啲嘢食都夠熱~如果講最好食一定係鰻魚、鷄翼、豬頸肉同芝士年糕~鰻魚無骨好肥美好好食!雞翼同豬頸肉燒得啱啱好唔會乾曬~而且調味都啱啱好唔會話太鹹太淡~芝士年糕唔係街邊食開嗰種!好流心~奶味偏重~所以唔會覺得好膩!我想拎住影佢但fail咗lol最後因為男朋友唔夠肥加上豬頸肉太出色就叫咗豬頸肉冷拌蕎麥麺🤣豬頸肉份量都唔少~隔黎仲有啲泡菜、青瓜同芝麻醬撈埋一齊~又幾好食幾夾喎Overall質素唔錯!可以一試!

如果講最好食一定係鰻魚、鷄翼、豬頸肉同芝士年糕~

Overall質素唔錯!可以一試!
去咗酒燒弄食佢嘅🍢精選一人餐A ($298) 一共十串串燒🤤仲食咗一個好開胃嘅豬頸肉冷拌蕎麥麵($78) 另外當然唔少得佢哋嘅人氣串燒單品啦😈 款款手工串燒精心炮製,即點即做,絕對係心機野啊😋希望下次有機會食到提燈😚-🍗精選一人餐A $298一人餐分別有鱈魚乾、芝士年糕、極品牛舌心、黑豚蘆筍卷、雞翼、軟骨雞肉棒、汁燒豆腐、冬菇、翠玉瓜共十品🍻每款串燒都會有自己嘅調味,味道唔會太單一或者太濃味,可以食到食材本身新鮮嘅味道👍🏻比較喜歡嘅有🌟牛舌心,牛味濃郁外脆內juicy,肉質有彈性🦴燈影黑豚蘆筍卷薄薄嘅一層豚肉包住脆嫩嘅蘆筍芯,香口又健康🦴爆漿芝士年糕,軟心芝士無得頂🤤🦴汁燒豆腐,一咬爆汁,鹹鹹甜甜加上跳舞木魚絲好好食😋🦴雞皮 $28🦴雞腎 $28🌟雞心元 $38雞皮少少一串但非常邪惡😈 鬆脆充滿油香,必點❗️雞腎味道帶醬油甜香👌🏻👌🏻而雞心元係刁鑽稀有部位,係連住雞心嘅血管位煙韌帶點爽口,配上特製醬汁真係有啲似燒鵝髀近筋位嘅味道,唔係度度都食到,推薦大家試吓🙈🌟黑豚五花腩 $38食串燒食五花腩係常識吧☺️肉質鬆化唔會有雜味,一咬油香滿溢,呢個要encore❣️🍜豬頸肉冷拌蕎麥麵 $78冷拌麵
🍗精選一人餐A $298

🌟牛舌心,牛味濃郁外脆內juicy,肉質有彈性

🦴燈影黑豚蘆筍卷薄薄嘅一層豚肉包住脆嫩嘅蘆筍芯,香口又健康

🦴爆漿芝士年糕,軟心芝士無得頂🤤

🦴汁燒豆腐,一咬爆汁,鹹鹹甜甜加上跳舞木魚絲好好食😋

🦴雞皮 $28
🦴雞腎 $28
🌟雞心元 $38
雞心元
雞皮

🌟黑豚五花腩 $38

🍜豬頸肉冷拌蕎麥麵 $78
冷拌麵係夏天嘅朋友,呢個冷蕎麵有甜甜嘅香煎豬頸肉粒粒、青瓜絲、泡菜同麻醬,估唔到泡菜同麻醬都幾夾😳麻醬中和返泡菜刺激嘅酸味,令到個麵變得好開胃👍🏻
豬頸肉冷拌蕎麥麵

🍹凍水蜜桃梳打 $38

🍢酒燒弄
🏡地址: 大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖
☎️電話: 3751 7633/ 9158 3990
🕙營業時間: 17:30-23:45 (Mon-Sat)
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
🌿鍾意我的分享請 ᴄᴏᴍᴍᴇɴᴛ, ʟɪᴋᴇ, ꜱʜᴀʀᴇ & ꜱᴀᴠᴇ ❤️
🌟繼續關注我的貼文請𝙁𝙤𝙡𝙡𝙤𝙬 @bobowannaeat (。・ω・。)
2022-08-30
雞皮
豬頸肉冷拌蕎麥麵
  • 厚切牛舌心
2022-09-02 42 瀏覽
突然間好想食串燒朋友介紹去咗大角咀一間好有格調嘅餐廳食嘢入到去好似去咗日本 但係又好有香港特色叫左個一人餐A $298都好豐富呀 10樣嘢好快就上到枱- 鱈魚乾 (脆卜卜點沙律醬好好味)-芝士年糕(1件)(個芝士係拉絲㗎)-鷄翼 (好入味 好juicy 雞皮燒得好香脆)-極品牛舌心 (好香口 有好濃嘅牛味)-黑豚蘆筍卷-翠玉瓜-茄子- 軟骨鷄肉棒 (啲軟骨令到雞肉棒好有質感) 冬菇啲蔬菜都好新鮮 燒得好Juicy-汁燒豆腐 (配料有木魚碎同燒汁 整得好出色 爆汁嘅豆腐)如果覺得唔夠味枱面仲有黑椒同埋海鹽可以自助使用食串燒又點得點少得啤酒所以就加左杯Orion Draft 435 ml $43好飲 入口好滑另外叫左兩樣炸物都炸得好香脆 好香口唐揚雞塊有三件 外邊脆卜卜入邊好Juicy唐掦小池魚小池魚細細條咁 幾得意好香口送酒一流另外叫咗罐可樂 有冰底另上好貼心呀同朋友摸吓酒杯底食下串燒 好寫意呀
突然間好想食串燒

朋友介紹去咗大角咀一間好有格調嘅餐廳食嘢
入到去好似去咗日本 但係又好有香港特色

叫左個一人餐A $298
都好豐富呀 10樣嘢好快就上到枱
- 鱈魚乾 (脆卜卜點沙律醬好好味)
鱈魚乾

-芝士年糕(1件)(個芝士係拉絲㗎)
芝士年糕

-鷄翼 (好入味 好juicy 雞皮燒得好香脆)
-極品牛舌心 (好香口 有好濃嘅牛味)
極品牛舌心     雞翼

-黑豚蘆筍卷
-翠玉瓜
-茄子
- 軟骨鷄肉棒 (啲軟骨令到雞肉棒好有質感)
冬菇
啲蔬菜都好新鮮 燒得好Juicy

-汁燒豆腐 (配料有木魚碎同燒汁 整得好出色 爆汁嘅豆腐)

如果覺得唔夠味

食下串燒 好寫意呀
  • 汁燒豆腐
  • 厚切牛舌心
2022-09-02 26 瀏覽
點串燒和喝啤酒生啤酒的氣泡爽感 接口吃著串燒再聊聊天 休閒的晚餐時間1人份的串燒套餐A燒鱈魚乾酸酸的美奶滋搭配脆口鱈魚乾先來個開胃小吃芝士年糕年糕帶有軟糯的糯米外皮 會有點甜甜鹹口的芝士內餡還會流心冬菇 茄子 翠肉瓜燒蔬菜很考心思和時間蔬菜都很新鮮 厚度夠有口感外表漂亮的焦色能包裹著菜汁所以當咬下去時候 蔬菜汁都湧出來汁燒豆腐有點像炸的感覺 有酥炸的外層內層是嫩滑豆腐 兩者形成了對比配上風味的柴魚片雞翼外表依舊焦脆 內層還很鮮有雞汁 雞肉真的好嫩 又有肉感黑豚蘆荀卷黑豚包裹蘆荀 卷起來燒起來薄切的豚肉油脂會融入到蘆筍蘆筍爽口的 整體沒有膩味牛舌心帶點牛味的 厚度挺夠有嚼勁加韌性 脆骨雞腿肉脆骨已經打碎混合在雞腿肉裡圓柱狀的串燒 不像香腸類會很乾反而裡面有雞汁 每咬口都有脆脆爽感現在用WhatsApp預約訂位(91583990)每位客人可獲一串招牌雞翼(兩隻)
點串燒和喝啤酒

脆骨雞腿肉
脆骨已經打碎混合在雞腿肉裡
圓柱狀的串燒 不像香腸類會很乾
反而裡面有雞汁 每咬口都有脆脆爽感

現在用WhatsApp預約訂位(91583990)
每位客人可獲一串招牌雞翼(兩隻)
🍢 大角咀港式x日式串燒居酒屋 🍢最近幫襯左間高質環境企理,富有特色既串燒店。店面以搶眼霓虹燈作招牌,而店內則以仿後巷的設計,予人輕鬆自在的用餐感覺。🙆🏻♂⠀M͓̽y͓̽ ⭕r͓̽d͓̽e͓̽r͓̽ ⠀🙆🏻⠀⠀⠀⠀↓⠀⠀⠀⠀🍭精選十串套餐(💰298)🔸芝士年糕🔸雞腎🔸雞翼🤤🤤🤤🔸雞膝軟骨🔸雞頸肉🔸厚切牛舌心🔸和牛上肩柳🔸黑豚蘆筍卷😋😋🔸茄子🍆🔸翠玉瓜🥢燒和牛丼飯(💰98)全部啲串燒嘅調味都幾唔錯, 最鐘意黑豚蘆筍都好正,食到黑豚嫩蘆筍爽脆。 仲有雞翼用海鹽調味,咸而帶出肉味, 味道有層次好正❗P.S. lunch time去呢度仲有午市套餐主打招牌大推燒和牛丼飯+$5試埋佢地既果茶, 唔會太甜而有果香, 都幾抵食架❗🍽️酒燒弄 @diningalleyhk 🍽️📍大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖⏰ Mon-Tue & Thur-Sun 1200-1500, 1800-2200 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍢 大角咀港式x日式串燒居酒屋 🍢

🙆🏻♂⠀M͓̽y͓̽ ⭕r͓̽d͓̽e͓̽r͓̽ ⠀🙆🏻
⠀⠀⠀⠀↓⠀⠀⠀⠀

🍭精選十串套餐(💰298)
🔸芝士年糕
🔸和牛上肩柳
🔸黑豚蘆筍卷😋😋
🔸茄子🍆
🔸翠玉瓜

🥢燒和牛丼飯(💰98)

🍽️酒燒弄 @diningalleyhk 🍽️
📍大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2022-08-31 16 瀏覽
如愛獨遊,深宵緩緩推開木門,點個一人前串燒套餐,發呆靜心等待。串燒上枱速度像omakese,先吃一串,完了,店員不慌不忙再端來下一串,慢慢吃嘅vibe其實幾好。#一個人都可以盡興 | 餐前小食鱈魚乾咸香愈嚼愈對味。點了個一人前套餐B有十款串燒,汁燒豆腐、芝士年糕、鷄軟骨、鷄翼、白鱔、黑豚蘆筍卷、極品牛舌心、黑豚五花腩、茄子及翠玉瓜,每一串的調味與炭烤嘅火候掌握都很好,特別一讚個雞翼夠皮脆肉嫩,入口爆汁勁juicy!汁燒豆腐 :油揚豆應外微脆而內軟嫩,調味開胃黑豚蘆荀卷:蘆筍完美吸收晒豬肉嘅油香,正!白鱔:彈牙食得出食材新鮮,有魚香。芝士年糕 :比預期中口感好,不會太飽膩黑豚五花腩:油花平均,油香滿滿但又不會覺太膩,豬香突出鷄翼:皮脆肉嫩,入口爆汁勁juicy極品牛舌心:有嚼勁入口牛香濃烈。茄子&翠玉瓜:蔬菜都燒得夠軟稔但又唔會太dry收晒水。追加- 鰻魚,份量十足,燒得微微燶邊,正!

汁燒豆腐 :油揚豆應外微脆而內軟嫩,調味開胃

黑豚蘆荀卷:蘆筍完美吸收晒豬肉嘅油香,正!

白鱔:彈牙食得出食材新鮮,有魚香。

芝士年糕 :比預期中口感好,不會太飽膩

黑豚五花腩:油花平均,油香滿滿但又不會覺太膩,豬香突出

鷄翼:皮脆肉嫩,入口爆汁勁juicy

極品牛舌心:有嚼勁入口牛香濃烈。

茄子&翠玉瓜:蔬菜都燒得夠軟稔但又唔會太dry收晒水。

追加- 鰻魚,份量十足,燒得微微燶邊,正!
2022-08-31 21 瀏覽
評價🗣 價錢💰:🌕🌕🌕🌕🌑味道😋:🌕🌕🌕🌕🌑環境🏡:🌕🌕🌕🌕🌑 串燒係即叫即整,所以好夠熱🤤🤤。芝士年糕好好食, d芝士係真係拉絲, 同埋食到年糕煙靭嘅口感👍🏻。鱈魚乾好脆身,我屋企人話未食過甘脆嘅鱈魚乾😍。牛舌心好厚身,有咬口。鷄翼同軟骨鷄肉棒串都唔錯,特別係鷄翼串, 我好少食到甘多肉嘅鷄翼😌。串燒調味唔錯, 唔會話好重口味, 不過就油膩左少少😮‍💨。冷氣唔係太夠, 凍啲會好啲。💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️文末優惠由即日起只要經WhatsApp預約訂位(91583990),就可以每位客人獲得一串招牌雞翼(兩隻)🍽一人餐A: HK $298
評價🗣
價錢💰:🌕🌕🌕🌕🌑
味道😋:🌕🌕🌕🌕🌑
環境🏡:🌕🌕🌕🌕🌑

串燒係即叫即整,所以好夠熱🤤🤤。

鱈魚乾好脆身,我屋企人話未食過甘脆嘅鱈魚乾😍。

牛舌心好厚身,有咬口。

串燒調味唔錯, 唔會話好重口味, 不過就油膩左少少😮‍💨。

冷氣唔係太夠, 凍啲會好啲。

💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️文末優惠

🍽一人餐A: HK $298
一人餐$298 10串串燒依間餐廳最貼身嘅點係佢有套餐可以叫🙊可以有一人餐🤪或者二人餐🤣而且都包含咗小食😁豬雞牛同埋蔬菜😉同埋全部都係去啲拿手好菜😇所以就叫咗個一人餐一試雞翼🐔燒得幾香😆小小焦但脆口😂而且佢分開咗骨咁樣燒🔥所以食落去唔會好麻煩牛舌心👅同平時食嘅牛舌有啲分別😇偏硬身🤣但係都幾爽口😄幾有牛味汁燒豆腐唔係嗰隻滑豆腐😂但係表面炸到好香脆🙂仲加咗好多木魚🤩鱈魚乾🐟香到好似食緊餅乾咁😌好重魚味😇加埋沙律醬一流芝士年糕煙煙韌韌😆好重芝士味冬菇🍄翠玉瓜🥒茄子燒得好香😉同埋好鍾意佢表面嘅醬汁😇更加帶出菜嘅鮮香黑豚蘆筍卷🐷軟骨雞🐔相當出色😆首先去過豬肉薄切😊又食到好香嘅蘆筍味😇另外軟骨雞棒好特別☺️好似食緊雞軟骨😘幾有口感🤩可以一試車厘茄煙肉卷$28車厘茄食得出係新鮮😜一咬爆汁🥳同埋佢啲煙肉都係切得好薄😜完全冇肥膩感雞頸肉🐔$28原來同豬頸肉都幾大分別😎第一次食🤓感覺好特別冷汁蕎麥面$48串燒梗係食極唔飽😗最後叫返個主食😎估唔到佢個面份量都幾多😙而且同個冷汁再加Wasabi好夾🤩啱晒而家嘅天氣
一人餐$298 10串串燒

車厘茄煙肉卷$28

雞頸肉🐔$28
原來同豬頸肉都幾大分別😎第一次食🤓感覺好特別

冷汁蕎麥面$48
最近食咗呢間又有酒飲又有半地道半日式嘅串燒店「酒燒弄」。店𥚃面嘅環境唔大,但裝潢都好得意,除咗有超有本地特式嘅「渠王式印字」塗鴉( 我本人幾鍾意呢個諗法,幾正) 連牆上面嘅傳單都係突登整的,有酒燒弄名嘅傳單,真係幾得意﹗C餐揀得C 餐最大嘅原因,就係因為抗拒唔到串燒「白鱔」嘅誘惑,冇其他原因﹗唐揚雞軟骨大大粒新鮮炸起,熱辣辣咬落超爽脆,而且跟埋檸檬片畀你解油脂感,食多幾粒都唔覺漏﹗作為餐前小食好頂癮汁燒豆腐 外脆內軟,調味恰道好處,最快上嘅小食,食肉串之前食都幾好黑豚蘆荀卷黑豚薄片油脂感唔會太重,配埋蘆荀口感豐富﹗黑豚五花腩超級邪惡,肉質爽口彈牙~極品牛舌心牛舌心都係幾乎每次串燒都必叫,呢到厚薄同調味整體都不錯白鱔我最期待的一款串燒,「白鱔」,當你有期待,但冇失望~~~滿意﹗魚皮外皮香脆,調味拿捏得好,唔會蓋過咗魚味,鱔味魚油好出,肉質鮮嫩多汁﹗超正,如果唔係窮都會想食返 20幾串哈哈哈翠玉瓜、茄子芝士年糕最後有一款芝士年糕,整好出嚟紫菜都keep到係脆﹗評:整體不錯環境、食物都不錯嘅串燒店,想再回頭﹗
C餐
汁燒豆腐
外脆內軟,調味恰道好處,最快上嘅小食,食肉串之前食都幾好
黑豚蘆荀卷
黑豚薄片油脂感唔會太重,配埋蘆荀口感豐富﹗
黑豚五花腩
超級邪惡,肉質爽口彈牙~
極品牛舌心
牛舌心都係幾乎每次串燒都必叫,呢到厚薄同調味整體都不錯
極品牛舌心
翠玉瓜、茄子
芝士年糕
最後有一款芝士年糕,整好出嚟紫菜都keep到係脆﹗
翠玉瓜、茄子
芝士年糕
評:整體不錯環境、食物都不錯嘅串燒店,想再回頭﹗
2022-08-19 10 瀏覽
門外霓虹燈招牌成功吸引左我嘅視線,入到去播住廣東話經典金曲,好有港式情懷!👉🏻精選一人餐 C $368一共有十串,好豐富!以下係最推介:👉🏻白鱔魚肉厚實,爽口,魚油味香!👉🏻極品牛舌心好有牛味,口感爽彈,燒得剛剛好!👉🏻黑豚蘆筍卷豚肉同蘆筍完美地融合埋一齊,肉味同鮮甜味好夾!👉🏻芝士年糕 真正的外脆內軟,流心效果岀色,忍不住encore!👉🏻鮮雞肝 $38唔苦又唔腥,加埋醬汁,好味!👉🏻荔枝梳打 $38好飲,不會死甜,邊食邊飲好正!雖然地方不算大,但係食物好高質,仲要免加一!值得再來!

👉🏻精選一人餐 C $368
一共有十串,好豐富!

以下係最推介:
👉🏻白鱔
魚肉厚實,爽口,魚油味香!

👉🏻極品牛舌心
好有牛味,口感爽彈,燒得剛剛好!

👉🏻黑豚蘆筍卷
豚肉同蘆筍完美地融合埋一齊,肉味同鮮甜味好夾!

👉🏻芝士年糕
真正的外脆內軟,流心效果岀色,忍不住encore!

👉🏻鮮雞肝 $38
唔苦又唔腥,加埋醬汁,好味!

👉🏻荔枝梳打 $38
好飲,不會死甜,邊食邊飲好正!

雖然地方不算大,但係食物好高質,仲要免加一!值得再來!
2022-08-18 11 瀏覽
街坊系列 – 酒燒弄 💚------------------------------環境:小店提供座位唔多😆大約20個位左右行港式工業風📸門口有霓虹燈牌既打卡位餐廳內採用開放式廚房👍🏻但都無咩油煙味空氣對流做得唔錯🤣衛生整潔都非常良好------------------------------食物: 精選一人餐A ($298) 🍱一共有十款😋有齊哂豬,牛,雞,蔬菜同前菜其中小編最鐘意燒牛舌心,雞翼同芝士年糕😍牛舌心🐮牛味好香,厚切口感滿分又無渣雞翼🐥雞皮香脆,肉質仲保持嫰滑有肉汁只要輕輕曬上少少鹽🫙夠哂風味,佐酒一流芝士年糕🧀燒到一咬香棉又開軟糯既外層後芝士流心即時流出,邪惡到慾擺不能😈想食多2件豬頸肉冷拌蕎麥麵 ($78) 🍜豬頸肉細切份量都唔少😍撈勻後啖啖都食到除左麻醬外,仲有泡菜係入面😋味道層次夠哂豐富蕎麥麵口感爽滑,整體配合新穎🥰效果唔錯熱湯拉麵 ($48) 🍜味道同份量都正常😆不過不失------------------------------服務: 小店近乎一腳踢😵‍💫基本2位店員打天下態度都良好👏🏻而且都幾快手,俾埋杯水就更好----------------------
街坊系列 – 酒燒弄 💚

環境:小店提供座位唔多😆大約20個位左右

行港式工業風📸門口有霓虹燈牌既打卡位

餐廳內採用開放式廚房👍🏻但都無咩油煙味
空氣對流做得唔錯🤣衛生整潔都非常良好

食物: 精選一人餐A ($298) 🍱

一共有十款😋有齊哂豬,牛,雞,蔬菜同前菜
其中小編最鐘意燒牛舌心,雞翼同芝士年糕😍

牛舌心🐮牛味好香,厚切口感滿分又無渣

雞翼🐥雞皮香脆,肉質仲保持嫰滑有肉汁

只要輕輕曬上少少鹽🫙夠哂風味,佐酒一流

芝士年糕🧀燒到一咬香棉又開軟糯既外層後
芝士流心即時流出,邪惡到慾擺不能😈想食多2件

豬頸肉冷拌蕎麥麵 ($78) 🍜

豬頸肉細切份量都唔少😍撈勻後啖啖都食到
除左麻醬外,仲有泡菜係入面😋味道層次夠哂豐富
蕎麥麵口感爽滑,整體配合新穎🥰效果唔錯

熱湯拉麵 ($48) 🍜

味道同份量都正常😆不過不失

服務: 小店近乎一腳踢😵‍💫基本2位店員打天下
態度都良好👏🏻而且都幾快手,俾埋杯水就更好

環境: 7.5 /10
食物: 7.5 /10
服務: 7 /10

地址: 大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖
人均消費: $ 100 - $ 200
請向右看對比圖▶️係OpenRice見到有特價套餐,原價M9和牛肉眼蓋$198,心諗收呢個價錢都唔會差,再睇埋幅圖,可以一戰。哇,一上到枱真係嚇親,6件麻雀咁細嘅牛擺上枱😅算,可能我有眼不識泰山,食咗先講。。。。吾係吾好食,但都真係正常質素嘅燒牛肉,收費進取👋🏻不了不了燒鱈魚和汁燒豆腐可以一試,服務態度也很好,但其他串燒只屬於正常水準,份量偏小,與價錢不成比例。🥲附近有其他更好的串燒選擇。
請向右看對比圖▶️

• 汁燒豆腐
2022-08-12 745 瀏覽
串燒NIGHT~~~同HONEY去大角咀,見到哩間好有居酒屋感覺的酒燒弄 雖然地方唔太大,但也座無虛席,仲有外國人來食,證明真的好食~~同HONEY點左個一人份的A餐,再加二個熱醬油湯的拉麵同埋烏冬,.-一人餐A-鱈魚乾--芝士年糕(1件)-鷄翼-軟骨鷄肉棒-極品牛舌心-黑豚蘆筍卷-翠玉瓜-茄子-汁燒豆腐- 冬菇鱈魚乾作為前菜,真的好香口,同埋有少少鱈魚乾香氣,真的愈食愈想食~~汁燒豆腐汁燒豆腐真的好正,香口的豆腐再加上木魚同埋醬汁,鐘意食豆腐的HONEY都話好正~~黑豚蘆筍卷 - 哩個好入口,同埋佢的蘆筍甜甜地~~-翠玉瓜- 真的好多汁-茄子 - 比較乾左少少,但味道都OK-極品牛舌心 - 哩個真的我同HONEY最愛,厚切粒粒,一口牛舌真的好過癮~~鷄翼軟骨鷄肉棒鷄翼- 真的好JUICY,同埋個皮真的燒得好香口,軟骨鷄肉棒就真的好多軟骨粒,好正的口感~~芝士年糕(1件)芝士年糕真的好煙UN,同埋好多芝士~~哩間串燒店的串燒真的好有質素~~

雖然地方唔太大,但也座無虛席,

仲有外國人來食,證明真的好食~~
同HONEY點左個一人份的A餐,
再加二個熱醬油湯的拉麵同埋烏冬,

.-一人餐A
-鱈魚乾
--芝士年糕(1件)
-鷄翼
-茄子
-汁燒豆腐
- 冬菇

汁燒豆腐

黑豚蘆筍卷 - 哩個好入口,同埋佢的蘆筍甜甜地~~
-翠玉瓜- 真的好多汁
-茄子 - 比較乾左少少,但味道都OK

鷄翼
軟骨鷄肉棒

鷄翼- 真的好JUICY,同埋個皮真的燒得好香口,
軟骨鷄肉棒就真的好多軟骨粒,好正的口感~~

芝士年糕(1件)

芝士年糕真的好煙UN,同埋好多芝士~~
哩間串燒店的串燒真的好有質素~~
2022-08-11
  • 軟骨鷄肉棒,
  • 極品牛舌心,
2022-08-11 22 瀏覽
酒燒弄 大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖今日行緊大角咀時,超大雨!想行走都走唔到,咁岩隔離有間招牌用霓虹燈做成的串燒店「酒燒弄」,所以都決定入去食下同避下雨。餐廳裝修有少少香港舊色特點,坐落都幾舒服。食物方面串燒款式多,有d都係出面較難搵到,例如:雞皮、雞尾、雞頸等。另外,都會有d精選一人set!當然係我眼中都係酒酒酒!😍😍有好多唔同sake賣,正呀!🤤今次叫左個一人set b同埋yuzu highball飲1.一人set b佢有3個1人set,a/b/c,每個set串燒都有d唔同,價錢由二百幾至四百幾不等!我揀左中價的B set入面有10樣串燒!串燒質素高,火喉控制得宜,唔會燒到乾晒,調味都唔錯,唔需要我再落調味料!我最鍾意佢個雞翼,燒到皮脆肉嫰,正😋😋依一個一人set真係食到我勁飽!2.yuzu highball聞落好香柚子味道,酒味唔算濃,易入口加上柚子清香,可以化解左串燒嘅油膩,非常好😍整體黎講,餐廳環境舒適,食物質素高,適合三五知己坐低食下飲下傾下計。
酒燒弄
大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖

餐廳裝修有少少香港舊色特點,坐落都幾舒服。

今次叫左個一人set b同埋yuzu highball飲

1.一人set b