34度打邊爐, 無難度啦, 仲要叫個藥膳雞補補佢添。藥膳花雕醉雞鍋(半隻)好濃烈花雕酒香味, 連個湯鍋都好有特色, 2邊手柄係個龍頭。未食已經好令人有期待滾起先試飲個湯, 果然無令人失望, 聞落香, 飲落鮮甜,大家唔覺唔覺都飲左半鍋。 醉雞夠入味, 有酒香, 唔會過咸肉質嫩滑有雞酒香黑柏葉(半份)呢個就普通, 正常發揮, 不過真係要專心淥, 淥太耐就會好銀。安格斯雪花牛頸脊水滾淥十幾秒就食得, 入口肉質柔軟細嫩, 有輕微油香,肌肉同脂肪完美結合, 充滿了濃郁既牛肉鮮味。而且切得都有少少厚道, 所以都有少少咬口, 十分出色。伊比利亞黑毛豬肋條呢個豬肋條好好食, 雖然目測睇落好似好硬好鞋咁,但入口完全保持到濕潤度, 好滑既豬肉, 我好似係第一次食厚切而且係滑身既豬肋條。有輕輕既肉香味, 配呢個花雕湯底令個肉鮮味更加突出。手打鮮蝦丸 /手打墨魚丸邊爐必食手打丸類, 2款都唔錯, 係屬於偏實淨既口感, 我個人黎講係好鐘意, 實淨得黎都保持都彈牙, 唔係死實實, 而且都食到有蝦同墨魚既鮮味
34度打邊爐, 無難度啦, 仲要叫個藥膳雞補補佢添。

藥膳花雕醉雞鍋(半隻)
好濃烈花雕酒香味,
連個湯鍋都好有特色, 2邊手柄係個龍頭。
未食已經好令人有期待

滾起先試飲個湯, 果然無令人失望,
聞落香, 飲落鮮甜,大家唔覺唔覺都飲左半鍋。
醉雞夠入味, 有酒香, 唔會過咸

肉質嫩滑有雞酒香

黑柏葉(半份)

安格斯雪花牛頸脊
水滾淥十幾秒就食得,
入口肉質柔軟細嫩, 有輕微油香,
肌肉同脂肪完美結合, 充滿了濃郁既牛肉鮮味。
而且切得都有少少厚道, 所以都有少少咬口, 十分出色。

伊比利亞黑毛豬肋條
呢個豬肋條好好食,
雖然目測睇落好似好硬好鞋咁,但入口完全保持到濕潤度,
好滑既豬肉, 我好似係第一次食厚切而且係滑身既豬肋條。
有輕輕既肉香味, 配呢個花雕湯底令個肉鮮味更加突出。

手打鮮蝦丸 /手打墨魚丸
邊爐必食手打丸類, 2款都唔錯,

2024-06-18
2024-05-02 1459 瀏覽
今晚約了2位大家附近工作朋友晚餐,選去附近位那間餐廳吃,之前上網見這間裝修好有特色火鍋店,大家久没吃,選了這間今晚晚餐,到達後,充滿古式感,坐下感到寧靜舒暢,看了一會餐牌叫了醬料  少見車花醬,醬料帶有少少清花香味,自家製醬料,獨特醬香味,食物點了加多份本身另香味卜卜蜆火鍋湯底  有特色,以蜆滿鍋底,食物放入鍋多一層濃海鮮鮮香味黄金炸魚皮  炸得金黄色,咬一口脆卜卜,加了咸蛋香味的魚皮,另一番濃鮮魚皮香味桂花蚌  (半份)  蚌身厚肉,特别彈牙爽滑,濃鮮海水鮮蚌鮮味美國黑豚肉  (全份)  豚肉有厚度,平均分配肥瘦,好軟霖嫩滑,濃郁黑豚肉鮮香味,肉質好有咬口感獅頭鵝腸  鵝腸大塊比較少見,厚滑肉身,特别脆口彈牙,好鮮鵝腸香味手打鯪魚丸  (4粒)  丸身比較厚實,爽脆彈滑,好鮮魚鮮香味鵝肝墨魚丸  (4粒)  有特色,丸入面包住鵝肝,咬一口濃鮮鵝肝香味在口中,也有鮮濃香墨魚味,彈口爽脆靈芝菇  細細條,幼身嫩滑,好新鮮鮮香菇味皇帝菜 (時令)  大塊,片片翠綠嫩身,好新鮮鮮菜鮮味洛神花山渣茶 (渣)  清香洛神花味同酸香山渣味,平分甜味同酸味,解油胃清熱之選真打烏冬  幼身烏冬,軟硬爽
醬料

醬料
卜卜蜆火鍋湯底

有特色,以蜆滿鍋底,食物放入鍋多一層濃海鮮鮮香味
卜卜蜆火鍋湯底

黄金炸魚皮
桂花蚌  (半份)

蚌身厚肉,特别彈牙爽滑,濃鮮海水鮮蚌鮮味
桂花蚌 (半份)
美國黑豚肉  (全份)

獅頭鵝腸

鵝腸大塊比較少見,厚滑肉身,特别脆口彈牙,好鮮鵝腸香味
獅頭鵝腸
手打鯪魚丸  (4粒)

丸身比較厚實,爽脆彈滑,好鮮魚鮮香味
手打鯪魚丸 (4粒)
鵝肝墨魚丸  (4粒)

鵝肝墨魚丸 (4粒)
靈芝菇

細細條,幼身嫩滑,好新鮮鮮香菇味
靈芝菇
皇帝菜 (時令)

大塊,片片翠綠嫩身,好新鮮鮮菜鮮味
皇帝菜 (時令)
洛神花山渣茶 (渣)

清香洛神花味同酸香山渣味,平分甜味同酸味,解油胃清熱之選
真打烏冬

幼身烏冬,軟硬爽滑
真打烏冬
蓮藕片

爽脆滑身,鮮香蓮藕味,唰唰聲
蓮藕片
准山

軟軟脆霖身,准山味好香
准山
黑松露鮮蝦餃  (4粒)

餃身軟霖嫩滑,好爽口,濃濃黑松露香味同鮮蝦鮮香味
黑松露鮮蝦餃 (4粒)
2024-04-17
$325.6 (晚餐)
黄金炸魚皮
桂花蚌 (半份)
手打鯪魚丸 (4粒)
鵝肝墨魚丸 (4粒)
洛神花山渣茶 (渣)
黑松露鮮蝦餃 (4粒)
2024-09-03 270 瀏覽
觀塘打邊爐地方多選擇,但有信心保証應該係這間。每次樓面老細都熱情招待,不論你是熟客還是生客,他都招呼周到,讚!每樣食材新鮮可口,養顏湯底清甜鮮味,飲2碗絕對唔口喝,只是竹蔗茅根水仍是偏淡,失色。每次都有甜品送贈,上次是美味楊枝金露,今次是食唔停既炸湯丸,完美!今晚星期五人流多,環境有些嘈吵。
今晚星期五人流多,環境有些嘈吵。
2024-08-30
2024-08-05 498 瀏覽
今日來到觀塘隱世火鍋店—醉桃園距離觀塘地鐵站8-10分鐘,位置尚算方便!火鍋店走中國風嘅裝潢,有桃花吊飾同埋燈籠🏮🌸環境寬敞,適合同一班朋友來聚會落左單之後,店員端上一盤載有九隻「萬字碗」嘅醬料,好有特色。同一般火鍋店有別,唔需要行出去用公用嘅醬料bar。個人覺得邊爐最緊要係湯底。今次點嘅藥膳花雕醉雞鍋果然冇令我失望👍🏻👍🏻可以揀半隻或全隻雞,我地四個人就叫半隻。湯滾起先將雞件放入,然後熄火等10分鐘,就可以食喇。雞🐓:皮爽肉滑,花雕酒味入曬啲雞湯🍲:聞落已經好香酒味,飲落有藥膳補身嘅味道一路食一路煲都keep住好濃嘅醉雞湯味再講講我地揀咗嘅火鍋配菜蜂巢豆腐:必須點!因為呢種蜂巢豆腐完全吸收湯底嘅精華手打墨魚滑:一致認同好食,好彈牙,推介😻美國黑豚肉:豬有豬味~🐖油花平均,放心食多幾片都冇問題黃沙豬潤:跟一般食開嘅豬潤個樣唔同,呢隻應該有醃製過,口感爽脆。而且切出來一大片,起雙飛牛胸爽:非常罕有嘅牛肉部位,係其他店好少食到。其實係牛胸肋骨上嘅筋膜類肌肉,含豐富的骨膠原,十分爽口架。啱哂我同女士朋友們食。脆脘魚肉:稍微一般,魚肉唔夠脆而且有骨黑松露鮮蝦餃🥟:就算朋友冇話我知佢地點咗咩味道
今日來到觀塘隱世火鍋店—醉桃園
距離觀塘地鐵站8-10分鐘,位置尚算方便!

個人覺得邊爐最緊要係湯底。

湯滾起先將雞件放入,然後熄火等10分鐘,就可以食喇。
雞🐓:皮爽肉滑,花雕酒味入曬啲雞
湯🍲:聞落已經好香酒味,飲落有藥膳補身嘅味道
一路食一路煲都keep住好濃嘅醉雞湯味

再講講我地揀咗嘅火鍋配菜
蜂巢豆腐:必須點!因為呢種蜂巢豆腐完全吸收湯底嘅精華

手打墨魚滑:一致認同好食,好彈牙,推介😻

美國黑豚肉:豬有豬味~🐖油花平均,放心食多幾片都冇問題

脆脘魚肉:稍微一般,魚肉唔夠脆而且有骨

黑松露鮮蝦餃🥟:就算朋友冇話我知佢地點咗咩味道嘅餃子,我一食就知道係黑松露,可想而知黑松露幾足!

值得一提,每個配料都會用椰菜托住,
可以落埋湯底著,補充多啲蔬菜🥬🥬

其實除咗上面呢啲火鍋配料,仍然有好多海鮮、肉類、手打滑嘅選擇,下次會再來試。

飲品方面,叫咗一渣店鋪自家製洛神花山楂茶。
朋友們都好鍾意,而平時飲開少糖嘅我就覺得偏甜啦

人均大約$250-300,價錢ok之餘食物質素高,而且都食到飽⭐️⭐
2024-08-02 402 瀏覽
雖然係夏天但都無減我對火鍋嘅愛之前見到觀塘新開左間新火鍋店店內嘅裝修充滿古式古香感食材同湯底嘅選擇都好豐富清香養生椰子雞鍋(半隻) 椰女雞鍋有好多椰子。粟米。紅棗配上半隻生切件雞件按喜好放入鍋內湯底好清甜帶住淡淡椰香雞肉好滑嫩又無雪味即炸脆響鈴 響鈴輕輕浸一下湯咬入口仍然香脆充滿豆香又吸湯安格斯雪花牛頸脊 牛頸脊新鮮呈鮮紅色雪花紋分佈平均 肥瘦均勻肉質嫩腍得黎又帶嚼勁入口帶住陣陣牛脂香氣手打墨魚丸墨魚丸好鮮味又甜口感好爽口彈牙餃子拼盤鮮蝦雲吞 l 魚皮餃 l 韭菜餃 l 鯪魚肉餃4款餃子都大大包滿晒餡料自己最鍾愛係鮮蝦雲吞同韭菜餃雲吞包住大大粒鮮蝦同大量鮮肉入口好彈牙而且雲吞皮又唔會好厚韭菜餃餡充滿大量韭菜 韭菜好甜又香雜菌拼盆雜菌拼盆超有份量拼盤內有5款雜菌雜菌配搭椰子雞湯好夾篙筍 篙筍好爽脆清甜角切篙筍令口感更爽脆炸芋條 炸得唔會好油膩嘅芋條充滿芋香同芋頭粉香口感清潤竹庶芋根食火鍋最啱就係襯返杯降溫嘅飲品竹庶芋根就啱啱好清熱又降溫
雖然係夏天但都無減我對火鍋嘅愛
之前見到觀塘新開左間新火鍋
店內嘅裝修充滿古式古香感
食材同湯底嘅選擇都好豐富

清香養生椰子雞鍋(半隻)
椰女雞鍋有好多椰子。粟米。紅棗
配上半隻生切件雞件按喜好放入鍋內

清潤竹庶芋根
火鍋最啱就係襯返杯降溫嘅飲品
竹庶芋根就啱啱好清熱又降溫
2024-08-01 263 瀏覽
觀塘有好多穩世食店,今次比我同幾位好友黎到呢間火鍋店;這裡環境似仙境咁靚,感覺很有中國古典氣氛🌌座椅也很復古及很寬敞,有多間獨立VIP房間,私隱度高;仲有多個特色打卡位,啱晒💥調味九宮格裡面有蒜蓉、蔥、辣椒、炸蒜、芫茜等等讓我們按喜好調制醬料,店員特別推介自製海南醬及XO醬,比起出面街邊買度既,會特別辣同香口!!💥藥膳花雕醉雞鍋(半隻)店員上鍋就告知,醉雞要滾約十分鐘後再焗,咁樣做雞肉先滑!! 湯滾起,就先要喝碗,感受一下藥膳湯既味道,一飲就知食材有當歸、准山、紅棗等,仲有香濃既花雕酒香味,果真滋補!半隻雞己經份量十足,焗一焗,果然肉質嫩滑😋💥即炸脆響鈴響鈴層次超多,入口超鬆脆,浸泡後,己吸收雞湯既精華,更好味!!💥牛胸爽好稀有既部位,白肉牛胸軟骨,口感爽脆,沒脂肪,唔怕肥,可以食多幾塊💥竹笙雲吞雲吞皮好薄,食得出自家製,入面鮮肉餡透皮可見,鮮蝦大隻,加入竹笙令口感更佳!💥黃金炸魚皮及蜂巢豆腐✨前者:魚皮脆卜卜,加上咸蛋黃的濃郁味道相得益彰,帶來了令人驚喜的口感,前菜必選✨後者:豆味香濃,滾左廿分鐘都仍然嫩滑,仲吸晒雞鍋既精華,好味~💥白鱔片鱔片厚身,咬落彈牙,夠鮮甜,食時不覺有泥味!
座椅也很復古及很寬敞,有多間獨立VIP房間,私隱度高;
仲有多個特色打卡位,啱晒
💥調味九宮格
💥藥膳花雕醉雞鍋(半隻)
半隻雞己經份量十足,焗一焗,果然肉質嫩滑😋
💥即炸脆響鈴
💥牛胸爽
💥竹笙雲吞
💥黃金炸魚皮及蜂巢豆腐

💥白鱔片
鱔片厚身,咬落彈牙,夠鮮甜,食時不覺有泥味!!
💥牛骨髓
裏面含有少少脂肪,食起嚟軟綿綿既質地,係湯裏滾完好有鮮味,最緊要係即刻補充好多骨膠原; 淥2分鐘就食得
💥洛神花山渣茶
味道帶點酸酸甜甜,開胃又消滯,係打邊爐必選之一
🌟火鍋店裝修古色古香,環境靚,食物質素高,啱晒成班朋友黎Gathering;店員也非常體貼,主動周到,下次一定要再黎!
2024-07-09
2024-07-30 265 瀏覽
餐廳裝修幾靚,但其他嘢唔可以接受服務好差,中午食飯上菜時間超慢公司食飯十二點半食到兩點鐘都未到齊漏咗啲嘢再落單都會再漏.叫佢打包因為同事已走曬,仲有好晦氣講要收外賣盒錢.又唔係平,超失望.最後差唔多兩點半先走得好無奈係間餐廳食咗兩個鐘.超失望
餐廳裝修幾靚,但其他嘢唔可以接受
服務好差,中午食飯上菜時間超慢
公司食飯十二點半食到兩點鐘都未到齊
漏咗啲嘢再落單都會再漏.
叫佢打包因為同事已走曬,仲有好晦氣講要收外賣盒錢.
又唔係平,超失望.最後差唔多兩點半先走得
好無奈係間餐廳食咗兩個鐘.超失望
2024-07-27 281 瀏覽
上星期朋友帶我到觀塘工業區食火鍋,並說環境很有特色。坐電梯到三樓,當電梯一開,眼前看到的是一個中式古風的環境,相當雅致,與工廈形成超大落差。養生花雕醉雞湯底,有半隻雞,服務員幫我們先把雞浸熟,時間把握恰到好處,雞肉皮爽肉嫩,滲出淡淡酒香,食完雞再喝一碗湯,藥材與酒香交織,感覺好養生。牛胸爽,色澤剔透,十分鮮嫩,入口超爽脆,油而不膩,滿口油香,加點辣椒豉油更美味。美國黑豚肉,都幾大塊,油脂分佈均勻,肉色嫩紅,味道比一般的濃,很滑,一點都不會柴。田園雜菜,有幾種不同的時蔬,很新鮮,入口甘甜,感受到蔬菜本身的甜味,而且份量都足。手打墨魚滑,晶瑩白亮,大小自定,相當煙韌彈牙,有墨魚的香味。洛神花山楂茶,是他們自家出品,無添加,微酸帶甜,十分開胃,邊食火鍋邊飲,更可清熱解渴。

• 牛胸爽
  • 美國黑豚肉
2024-07-24 369 瀏覽
同一班朋友放工後飯聚,去左觀塘一個新商廈度打邊爐,呢度裝修好有feel, 滿滿桃花陣,煙霧流水,古式古香的裝潢,枱面和座位都好闊落。清香養生椰子雞 (半隻),椰子湯清香噗鼻,黃油雞雞肉嫩滑,生滾計時5分半鐘,熟度剛剛好,湯底清甜。安格斯雪花牛頸脊(大份),份量足夠4人分享,肉質嫩滑,肉味濃郁。手打墨魚丸,鮮甜彈牙。水餃拼盤,有魚皮餃,韮菜餃,黑松露餃等,每款2隻,餡料新鮮惹味,皮薄嫩滑。雜菌拼盤,有香菇,金菇,雞脾菇,茶樹菇,非常抵食大份。萵筍厚切爽嫩,火鍋必備。炸芋條,夠粉,芋頭味香。即炸脆響鈴,熱辣辣上枱,非常香脆。環境闊落有氣氛,食物份量足,鍋底鮮味,牛肉質素高,觀塘精品火鍋的好選擇。

• 椰子清香雞鍋
  • 炸芋條
  • 安格斯雪花牛頸脊
2024-07-13 311 瀏覽
$58勁多款式飲品任飲已經好爽🍺🥤🥃🍸🍹🍷大熱天時打邊爐一啲都唔熱,職員服務水準高,我們四人幫我們考慮食物嘅 combination, 沒 hard sell 靚牛或海鮮。當我們叫了一碟牛和兩碟豬時,職員建議先叫一碟豬,非常細心。房間舒適,隔聲好,有大電視,聽說可以一邊打邊爐一邊唱K下次8月來會再食🫶🏽🫶🏽🫶🏽酥炸茶樹菇🫶🏽🫶🏽🫶🏽 💢💢💢午餐肉響鈴卷💢💢💢🥃🥃🥃酒釀螄蚶🥃🥃🥃
$58  free  flow drinks
醉酒潮式醃螄蚶
炸湯圓
唔知甘露
2024-07-12 233 瀏覽
好慶祝生日,選擇觀塘工業區,地鐵行十分鐘到達,無問題店員先放醬料共9款,推介XO醬獨特瑤柱,辣味平均,帶有鮮香,再加小小香蔥,雞件同菜都好夾黃金炸魚皮-真心必選,夠脆,夠香,夠厚新鮮藥膳花雕雞醉雞鍋-打開經好香濃,店員會幫手放入雞件,10分鐘後熄火再浸熱十分鐘左右,用熱力焗熟🤤雞件果然好嫩滑,濃濃黃酒香,材料有當歸,紅棗,准山。雞件好味到我食晒了蜂巢豆腐-放沙時間與耐就與入味,一口咬落去,湯底吸份,想起都回味牛胸爽-牛胸前脂肪帶有少許肉,看似油膩,但入口出奇地爽口,不錯紐西蘭羊肉片-超重羊肉味,肉嫩竹笙雲吞-包住嫩滑鮮蝦同竹笙-一咬噴崗鮮味,大大粒超驚喜蓮藕片-份量多,新鮮夠爽脆店內環境舒適,打卡位多,生日一班朋友之選
好慶祝生日,選擇觀塘工業區,地鐵行十分鐘到達,無問題
黃金炸魚皮-真心必選,夠脆,夠香,夠厚新鮮
紐西蘭羊肉片-超重羊肉味,肉嫩
竹笙雲吞-包住嫩滑鮮蝦同竹笙-一咬噴崗鮮味,大大粒超驚喜
蓮藕片-份量多,新鮮夠爽脆
店內環境舒適,打卡位多,生日一班朋友之選
  • 黃金炸魚皮
  • 竹笙雲吞
2024-06-30 209 瀏覽
今晚去咗觀塘工廠區同朋友打邊爐,呢間火鍋店古色古香,配合返個名醉桃園。而且座位都好闊落之餘重有返少少私隱,枱與枱分隔一定距離。湯底-藥膳花雕醉雞,大家都鐘意藥膳嘅味道,有紅棗、黨參、當歸等藥材味道十分濃郁。另外店員教我地以大火煲滾湯底後再浸熟雞件,保持肉質嫩滑。安格斯雪花牛頸脊,夠油脂入口軟腍,有牛味。伊比利亞黑毛豬肋條👍🏻今次唔會輸蝕比個牛,又肉味,而且帶有少少筋多左分口感,但又唔會好靭,意外驚喜~手打鮮蝦丸 & 手打墨魚丸,呢兩個孖寶又係另一必叫,丸丸新鮮彈牙,真材實料。竹笙雲吞,除咗蝦肉外再加咗竹笙,比普通雲吞多了一份爽口。蔬菜叫左唐生菜、粟米、萵筍,只能講新鮮就完勝,而粟米好甜🤤

安格斯雪花牛頸脊,夠油脂入口軟腍,有牛味。

竹笙雲吞,除咗蝦肉外再加咗竹笙,比普通雲吞多了一份爽口。

蔬菜叫左唐生菜、粟米、萵筍,只能講新鮮就完勝,而粟米好甜🤤
  • 伊比利亞黑毛豬肋條
  • 竹笙雲吞
經朋友推介黎左呢度試下 真係冇介紹錯✨藥膳花雕醉雞鍋(半隻)$168職員會幫我地放啲雞落去再計時幫我地撈返起啲雞 👍🏻 啲雞吸左啲藥膳湯好入味 個湯底都好重啲藥膳味 職員不左兩碗比我地 幾好飲😋✨牛展(中)$188中都有十幾片 夠兩人食 因為唔想食啲好多脂肪嘅牛肉所以揀牛展 瘦得黎都好腍 又重牛味👍🏻✨紐西蘭羊肉片 $42超重羊肉嘅酥味 肉嫩 好食👍🏻✨花雕牛肉丸 (4粒) $42超彈牙 彈牙到彈走埋落地🤣 佢係牛丸入面有啲花雕酒 幾特別 但我就覺得個牛丸唔係好有牛味🍹竹蔗茅根(渣) $48✨醬料*2 $40總括嚟講食物味道係好好嘅 環境都好靚好舒適 兩個人坐好大張枱 好闊落好多位擺野服務都好好👍🏻 不過位置有啲偏遠 距離地鐵站成十分鐘 咁啱嗰日又落大雨 行到去都濕晒味道❤️❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️💔服務❤️❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️❤️💔💰晚餐人均~$264(包括+1)
經朋友推介黎左呢度試下 真係冇介紹錯

味道❤️❤️❤️❤️💔
抵食❤️❤️❤️💔
服務❤️❤️❤️❤️💔
環境❤️❤️❤️❤️💔

💰晚餐人均~$264(包括+1)

2024-05-23 187 瀏覽
間野無論食物,環境,服務都超級好,簡直係觀塘清泉。一入去已經聞到啲椰子雞香,就知餐牌都唔洗睇可以直接叫湯底。🥘個湯底滾起已經好香椰味,啲雞都足料,仲有專人幫手𢳂第一碗湯。湯好清甜,啲雞都好滑嫩有雞味。之後仲叫咗啲蝦滑,比出面食嘅彈牙,仲大大碗唔係兩野就𢳂完。🥩重點黎,食食下想叫多碟牛肉,但佢有幾個選擇,係我選擇困難,又驚食唔哂一碟之際,有位店員幫我一齊諗又比咗啲推薦我,仲同我講可以細份啲,吹咗陣水後,最後我都係決定交比佢揀,真係好多謝佢。出到黎結果係喜出望外(應該係吊籠加其他),超級有牛味同唔會係薄切,連呀媽唔食牛肉嘅都忍唔住食咗幾塊。食得好開心。仲有個a4和牛入口即融,加洋蔥同柚子醋係冇得頂!強烈建議試下。🍯最後仲送咗兩碗楊枝甘露比我地🥺入面好多料,加咗啲日本蒟蒻更加有口感,同埋係濃味。今餐真係好滿足,店員同老細都好好人,已經瘋狂推介朋友去食,佢地都話好食🤤

椰子雞
楊枝甘露
A4和牛
  • 椰子雞鍋
  • 吊籠
之前行經觀塘駿觀塘駿業街44號有座新嘅大廈 樓上見有間打邊爐叫做#醉桃園 所以今晚同朋友過嚟試吓 入到去裝修非常有特色 桃園仙境同埋有個魚池嘅卡位 打卡一流🌸呢度最出名有卜卜蜆 火煱我同幾個朋友叫左呢個湯底🌸手打靚鯪魚丸 豚肉韭菜餃 美國黑豚肉 獅頭鵝腸 呢個好好味🌸卜卜蜆火煱湯底煲完出嚟好友蜆嘅新鮮嘅味道 佢煲完會幫你Pat埋一齊 再加啲芫荽芹菜唔使帶出顯嘅鮮味🌸手打鯪魚丸 魚滑都好好味 🌸黑豚肉又有豬肉味又香 整體食材好新鮮 🌸仲有叫咗個即炸黃金魚皮 呢個去必叫之一環境又舒服 簡直係一流之選而且價錢好合理 絕對係打火鍋 同朋友吹水嘅唯一推介🥳🥳🥳😋😋😋
🌸呢度最出名有卜卜蜆 火煱
我同幾個朋友叫左呢個湯底