早前相約友人去了觀塘的醉翁亭食飯,這裡的賣點係無限時任飲任食海鮮火鍋.這個火鍋套餐包括以下食材一份:6-8款時令海鮮. 賣相精緻, 這個係兩人份量.重慶雞鍋只有辣, 由於我地唔食得辣, 所以無要.蠔皇扣鮑魚.味道調教不錯.刺身拼盤. 極級牛頸脊. 色澤呈紅色, 脂肪分怖平均.至尊水餃皇, 好大隻. 而其他配料就任點火鍋湯底選了姬松菰蜜餞豬骨鍋. 第一時間試下個牛頸脊, 肉質夠嫩滑, 完全唔會覺得乾和硬身. 海鮮中, 我最愛食聖子, 算幾大隻和鮮味. 基本上食了以上的火鍋套餐食材也飽了不少.另外多點了魚皮餃, 魚腐, 牛丸和韭菜餃. 味道也不錯.另外, 憑優惠券仲可以減多30蚊. 這個最啱與友人一邊食野,一邊傾計,傾幾耐也無問題。

這個火鍋套餐包括以下食材一份:

6-8款時令海鮮.

時令海鮮

賣相精緻, 這個係兩人份量.

重慶雞鍋只有辣, 由於我地唔食得辣, 所以無要.

蠔皇扣鮑魚.

味道調教不錯.

刺身拼盤.

極級牛頸脊.

極級牛頸脊

色澤呈紅色, 脂肪分怖平均.

至尊水餃皇, 好大隻.

而其他配料就任點

火鍋湯底選了姬松菰蜜餞豬骨鍋.

第一時間試下個牛頸脊,

肉質夠嫩滑, 完全唔會覺得乾和硬身.

海鮮中, 我最愛食聖子, 算幾大隻和鮮味.

基本上食了以上的火鍋套餐食材也飽了不少.

另外多點了魚皮餃, 魚腐, 牛丸和韭菜餃.

味道也不錯.

另外, 憑優惠券仲可以減多30.

這個最啱與友人一邊食野,一邊傾計,傾幾耐也無問題。
時令海鮮
極級牛頸脊
2019-05-25 622 瀏覽
同朋友喺西貢行完山行到攰攰哋,決定出返觀塘去大擦一餐!😂 見到醉翁亭出咗個任飲任食嘅火鍋套餐,有埋海鮮拼盤都只不過係三百零蚊,一行三人決定去試下!未到晚飯時間已經好多人,除咗有海鮮拼盤外,仲會送埋蠔皇金錢花膠、刺身拼盤、極級牛頸脊同至尊水餃王😍好難得任食火鍋會送咁多貴價d嘅菜式,而且都仲幾高質!朋友大讚刺身新鮮嫩滑,花膠爽脆有咬口👍🏻我亦相當欣賞佢亦牛頸脊,重油花得黎牛肉味齒頰留香,口感嫩滑!而估唔到嘅係至尊水餃王每隻入面都有2-3大隻嘅蝦,仲要係彈牙的新鮮蝦!!超有誠意~~海鮮拼盤亦係非當有排場🙌🏻分別有鯇魚片、青口、大蝦、扇貝、蟶子。 每一樣都非常新鮮,尤其係扇貝,超甜超爽滑,好好味呀~~湯底我哋揀咗鴛鴦,清湯果面竟然好少有地有得揀冬瓜瑤柱湯!配料完全收到左冬瓜嘅清甜同瑤柱嘅香😋 食完隨套餐附送嘅拼盤同菜式都已經飽咗一大半,其餘嘅任食配料都一樣幾有水準,真係大滿足~~

好難得任食火鍋會送咁多貴價d嘅菜式,而且都仲幾高質!

至尊水餃王每隻入面都有2-3大隻
嘅蝦,仲要係彈牙的新鮮蝦!!超有誠意~~

2019-05-21 412 瀏覽
有位外國返黎嘅朋友仔,飯聚實有排吹水,可惜依家好多地方都限時交枱,未能盡興~於是我哋揀咗醉翁亭,無限時任食都係二百幾蚊位,食物質素都唔錯啊~~ 餐前小食可以自己夾,有青瓜、泰式鳳爪、炒蝦等,不過味道麻麻,留肚打邊爐好過。我哋怕會太飽,冇揀雞煲,揀咗清清地嘅瑤柱冬瓜湯底(唔記得影相),估唔到都有幾多瑤柱,不錯。每位仲會送份刺身、牛肉、海鮮拼盤同埋燜花膠,份量好多,未食任叫嘅嘢食其實都開始飽。任食嘅食物就普通啲,任飲亦只得紙包飲品,不過可以坐咁耐,都算抵嘅~

2019-05-17 247 瀏覽
諗食咩已經變左係每日會煩惱既事,睇到呢到有齊哂雞煲刺身火鍋已經忍吾住要試哂佢食材好高質食左半個雞煲已經飽飽地份量好夠,雞都好滑set包埋鮑汁花膠,好滑好入味食完雞煲直接打埋邊爐,份海鮮好新鮮個龍蝦鉗好好味再加埋個厚切龍片好正丫邊等火鍋滾邊食住刺身一餐食哂刺身雞煲火鍋,跟本停吾到呢個價錢食到高質食材環境又夠大吾會同人迫住坐真係好抵再加上最最最令我滿意係無限時架吾洗趕住要9秒9食完,慢慢品嚐,慢慢傾下計環境夠大吾會食完成身味,呢個都好令我驚喜
食材好高質
食左半個雞煲已經飽飽地
份量好夠,雞都好滑
set包埋鮑汁花膠,好滑好入味
邊等火鍋滾邊食住刺身
一餐食哂刺身雞煲火鍋,跟本停吾到
呢個價錢食到高質食材環境又夠大吾會同人迫住坐真係好抵
再加上最最最令我滿意係無限時架
吾洗趕住要9秒9食完,慢慢品嚐,慢慢傾下計
環境夠大吾會食完成身味,呢個都好令我驚喜
2019-04-18
  • 牛頸脊
  • 海鮮盤
  • 蠔皇金錢花膠
2019-05-15 5590 瀏覽
有個鍾意食火鍋嘅朋友,每次聚會都係要食火鍋,話咁會開心啲喎,真係咩季節都要陪佢食火鍋,冇計。今次揀左食觀塘嘅醉翁亭。 無限時任飲任食,星期一至四 $298一位,餐廳facebook仲有coupon,show個圖就可以位位減$30呀。一版係一次性項目,一版係任食項目,實行食到捧住個肚走。睇下一開始幾大堆頭!先食個刺身開開胃,全部都夠新鮮,冇乜雪味。湯底可以免費揀精選鍋底,好吸引喎。 揀左川芎白芷大魚頭鍋,奶白色嘅色湯,散發住獨有嘅濃郁藥材香味,好正。極級牛頸脊二人嚟講份量非常多,如果出面餐廳散點,呢碟起碼都要$300,牛肉味濃,油脂豐富,靚嘢嚟。蠔皇金錢花膠,咁巨型嘅花膠扒,一啖入口夠滿足。環球海鮮盤有7款海鮮,每款都勁新鮮,完全無挑剔。至尊水餃皇每位只有一隻,皮薄餡靚,係珍寶級size,一咬開,裏面啲餡多到爆出嚟,一口係食唔得晒架。任點項目我推介:美國雪花肥牛,好厚身,又有牛味。必點嘅係鱔,厚切、彈牙、爽口,回本之選!出面仲有啲小食同糖水,yummy!食物味道確係唔錯,價錢合理。 最重要係無限時,可以慢慢食慢慢傾計,開心一整晚。

一版係一次性項目,一版係任食項目,實行食到捧住個肚走。

睇下一開始幾大堆頭!

先食個刺身開開胃,全部都夠新鮮,冇乜雪味。

蠔皇金錢花膠,咁巨型嘅花膠扒,一啖入口夠滿足

環球海鮮盤有7款海鮮,每款都勁新鮮,完全無挑剔。

任點項目我推介:美國雪花肥牛,好厚身,又有牛味。

必點嘅係鱔,厚切、彈牙、爽口,回本之選!

出面仲有啲小食同糖水,yummy!

2019-05-12 274 瀏覽
今日去醉翁亭慶祝母親節,閒日七點唔算多人,Book咗位有得即入😆,呢到係任飲任食嘅!價錢係$298一位,小朋友冇另外收費。未上鍋前可以食住啲冷盤熱盤先,我好鍾意佢隻花膠冬菇,好入味!鍋底方面我地揀咗瑤柱鍋同雞煲鍋底,雞煲係無得走辣,不過加咗湯打邊爐後就okay!雖然講明係任食,但都有啲靚料係每枱一份,我地七大一細有兩大碟手切靚牛,刺身同海鮮各一大盤,再追加靚料就要加錢!不過任嗌嘅料其實都好靚,魚腐、竹笙、魚蛋、蝦滑墨魚滑我地真係食足三個鐘,最後仲食埋個紫米露先走,飽到呢🤭

不過任嗌嘅料其實都好靚,魚腐、竹笙、魚蛋、蝦滑墨魚滑

我地真係食足三個鐘,最後仲食埋個紫米露先走,飽到呢🤭
偶然在facebook見到醉翁亭憑coupon 每位減$30,又勾起了火鍋癮。 因為剛好要到觀塘,便選了觀塘分店。無限時任飲任吃,最適合我這種喜歡悠閒地用餐的人。任點配料以外,還有海鮮、牛肉、刺身、水餃等預設頭盤。除了火鍋,還有些小食和糖水。點了湯底便上了極級牛頸脊,二人份已經有這麼多。牛頸脊牛味十足,口感軟嫩中帶彈性。這星期送的是蠔皇金錢花膠,很大件很厚。刺身有三文魚、魷魚、希靈魚和北寄貝,質素正常。環球海鮮盤有6款海鮮,包括貝類、魚和蝦,真的很豐富,而且也算新鮮。至尊水餃皇真的很大粒,皮夠薄又不會穿,內裡更有4、5隻蝦,蝦還要夠爽彈呢。因為最近都好像吃了不少雞煲,所以這次直接點火鍋湯底便算了,要了個姬松菰密餞豬骨鍋,直的很足料很甜。吃完一堆預設的刺身、花膠和火鍋料,也點了一些任食配料。說實話,這裡的火鍋料真的不錯,選擇多又新鮮,這個價錢還要無限時真的很抵呢。

因為剛好要到觀塘,便選了觀塘分店。

無限時任飲任吃,最適合我這種喜歡悠閒地用餐的人。
任點配料以外,還有海鮮、牛肉、刺身、水餃等預設頭盤。

除了火鍋,還有些小食和糖水

這星期送的是蠔皇金錢花膠,很大件很厚。

刺身有三文魚、魷魚、希靈魚和北寄貝,質素正常。

吃完一堆預設的刺身、花膠和火鍋料,也點了一些任食配料。

2019-05-07 221 瀏覽
今晚是小女子和國王大人的兩週年結婚紀念日,雖然我們拍左十幾年拖,可以算是老夫老妻,所以也沒有鋪天蓋地的慶祝活動,就是吃一餐好一點的晚餐!走進這彷如酒店內的大堂,每一張枱中間都很有距離感,舒服的二人卡座,不說無人估到我們原來去了吃半自助火鍋放題(>^ω^<)啲朋友見到我喺fb post出嚟嘅相, 都紛紛詢問我去咗邊度食好嘢, 仲話啲食物同環境咁正以為我花咗好多錢, 然後佢哋個個一聽到只需要三百幾蚊, 都猛話超抵下次要一齊去食!醉翁亭的晚餐半自助火鍋放題,每人只需298元,已經包括一個海鮮拼盤,手切牛肩胛和日式刺身拼盤,還有每人一份花膠和一個巨型水餃王。基本上食完以上份量都已經飽咗一大半,仲有無限refill麻辣雞,最正係放題食物可以無限時任飲任食,最啱gathering,一班朋友坐幾耐吹水傾計都得啦!食物上枱的速度也算很快, 不夠五分鐘, 熱騰騰的麻辣雞煲變端上來了,雞件嫩滑勁香荽茜味。 不過麻辣雞煲辣度只有一種, 我老公就覺得啱啱好, 對我嚟講就有點辣過頭, 所以食咗一件就好快加湯轉打邊爐(≧∇≦)打邊爐當然唔少得海鮮和肥牛啦! 個海鮮拼盤係會令人心心那種, 比手掌還要

打邊爐當然唔少得海鮮和肥牛啦! 個海鮮拼盤係會令人心心那種, 比手掌還要長的蟶子皇, 肉質肥美夠曬厚身, 鮮甜度簡直滿分!

仲有個殼成隻手掌咁大嘅貴妃蚌, 輕輕灼咗一分鐘已經可以食得, 新鮮嘅海鮮完全唔使點任何醬汁都非常之咁好味!

海蝦亦都夠曬大隻夠曬鮮甜, 食嗰陣時嗰個結實程度完全可以感覺到隻蝦喺海中係何等生猛(≧∇≦)

再嚟一塊好似棉胎咁厚嘅花膠, 說起來有點失禮 ,其實我咁大個女都好少食到塊咁厚嘅花膠, 切嘅時候仲有鋸扒嘅感覺添, 厚厚的花膠在嘴裡面那種結實的張力, 再配埋鮑汁嘅鮮甜, 簡直將奢華升級到極點!

海鮮盤仲有龍躉魚肉和我嘅最愛鱔片, 後來仲發現這個鱔片係可以無限任食㗎, 平時出去食鱔其實好貴, 而且仲要好少見到咁大條鱔, 以這種size的鱔嚟講, 六至八塊已經要賣88元, 在這裏竟然係任食, 簡直係天堂!

打邊爐又點可以冇牛肉呢?! 呢度限定每人分量嘅牛肩胛就非常之正, 雖然是限量, 不過份量也不少, 二人分已經鋪滿了整整一碟, 可以算係非常豐盛! 而且肉質鮮嫩,無論灼到幾熟都唔怕韌, 油花分佈非常均勻細緻, 卻又不會遮蓋肉味, 滿口的牛油芳香令人忍不住合上眼自陶醉一番~~

任食種類繁多, 例如有翠玉瓜 、青瓜條、竹笙、 箱根、 炸響鈴、 炸魚皮、 美國雪花肥牛、 大魚頭、 脆鯇片、 大青口、 白鱔片、 芝士腸、 珍寶腸、 豬腰豬肚豬潤豬腸粉、 魚蛋蝦滑墨魚滑魚骨牛丸貢丸四寶丸…… 款式多到不能盡錄(≧∇≦) 必定能盡興而歸!

2019-05-07 165 瀏覽
連續幾日不停落雨,又多嘢做,搞到心情都低落哂😢收咗工,同事提議食個放題火鍋。。。又好,食吓嘢,希望可以開心d!我地今晚去咗醉翁亭火鍋,因為佢做緊$30嘅優惠。減得幾多得幾多,好過冇。。。我哋叫咗皮蛋芫茜湯底清清地,又可以清熱海鮮都算大隻有龍躉,有蟶子,仲有好大隻帶子,同埋青口。好大件花膠至尊水餃🥟皇裡面有6隻蝦雪花肥牛 - 油脂分配幾平均脆鯇魚 - 大大塊,絶無偷工減料黑豚肉 - 切得幾薄,好快熟刺身拼盤三文魚,魷魚,希靈魚, 北寄貝基本上,食哂佢set好嘅食物,海鮮,魚生,熟食,都差不多飽了!有餐前小食,甜品,飲品任自取。雖說係$298一位,但佢地海鮮算新鮮,其實食物也大大件,總比一d$198任食好!
連續幾日不停落雨,又多嘢做,搞到心情都低落哂😢

我地今晚去咗醉翁亭火鍋,因為佢做緊$30嘅優惠。

減得幾多得幾多,好過冇。。。

我哋叫咗皮蛋芫茜湯底
清清地,又可以清熱

海鮮都算大隻
有龍躉,有蟶子,仲有好大隻帶子,同埋青口。

好大件花膠

至尊水餃🥟皇
裡面有6隻蝦

雪花肥牛 - 油脂分配幾平均
脆鯇魚 - 大大塊,絶無偷工減料
黑豚肉 - 切得幾薄,好快熟

刺身拼盤
三文魚,魷魚,希靈魚, 北寄貝

有餐前小食,甜品,飲品任自取。

2019-05-06
2019-05-03 144 瀏覽
好耐都冇打邊爐, 好友帶我黎醉翁亭食~~真心超抵食!!一開始先混醬,再黎個鴛鴦湯底,有我最愛既皮蛋芫荽湯同沙嗲湯~~之後再黎海鮮,勁大盤,有馬刀貝,有青口,靚魚片,大元貝,蟶子,蝦等等,樣樣都好新鮮!仲有刺身,肥美又大牛~熱食有大大片花膠,好滑,女人必食呀!然後主打 - 牛頸脊,真心正,片片油花分布平均,食落入口即溶,又鮮嫩可口~~仲有水餃皇,好似拳頭咁大,入面好多蝦,爽口又彈牙。另外再叫下菜、金菇,其他野食EG 午餐肉、芝士腸、粟米、豆腐、豬肚等等!大滿足~~
好耐都冇打邊爐, 好友帶我黎醉翁亭食~~真心超抵食!!
熱食有大大片花膠,好滑,女人必食呀!

仲有水餃皇,好似拳頭咁大,入面好多蝦,爽口又彈牙。
大滿足~~

2019-05-02
2019-05-02 3669 瀏覽
食火鍋最重要係D材料夠新鮮,其次就係環境要舒適,抽風設備好,先至食得盡興!今日就去咗官塘鱷魚恤中心三樓呢間醉翁亭海鮮火鍋酒家,因為訂咗位,好快安排入座,店員亦好有禮招待同耐心介紹下食材!呢度坐位好寛敞,卡位仲有大菇辰靠背,枱與枱之間又距離較遠,坐得好舒服!呢度主打任食火鍋,平日$298一位,包飲品,冇時限,任點任食(指定項目食材)另有五款指定一次供應食材,包括有海鮮拼盤(有大蝦,元貝,蟶子,龍躉片,蟮片,青口)!非常新鮮!海鮮本來就有鮮甜原味,醮些醬油調味,更加提振食慾!大大碟美國頂級牛肩肉賣相震撼,這是兩人份量,但已經好大碟!灼分零鐘食得,這牛肉刀工一流,薄切雙飛,肥瘦分佈平均,所以好易灼熟,而且好有牛味,不容錯過!日式刺身,有北寄貝,三文魚腩,魷魚, 希靈魚,都係好新鮮!大大件冬茹燴花膠,名貴嘢喎,香腍輭滑,好有口感,淨食呢碟已經唔會蝕底啦!大大隻水餃皇,裏面饀料主要用大蝦仁配以木耳絲,豬肉等饀料,又係好新鮮,!食完呢五款指定食材,再自選一些豆腐,青菜,已經好足夠!不得了,仲有糖水雪糕!我投降啦!其間店員的熱誠招待,主動換碟,茶水無缺,值得一讚!

大大碟美國頂級牛肩肉

日式刺身,有北寄貝,三文魚腩,魷魚, 希靈魚,都係好新鮮!

其間店員的熱誠招待,主動換碟,茶水無缺,值得一讚!

2019-05-02
  • 極級牛頸脊
天氣雖然已漸漸轉到夏季,但其實今時今日火鍋已是四季皆宜,所以坊間主打四季火鍋的餐廳開到成行成市,任食放題更是超值之選,觀塘醉翁亭是我經常光顧的餐廳餐廳最近推廣$30現金卷優惠,憑現金卷照片火鍋放題每位減$30,更加優惠任飲任食火鍋放題包括四款湯底任選,各樣火鍋生料任點任食,更有多款一次性美食蠔皇金錢花膠花膠大件儼如一件花膠扒軟滑充滿骨膠原極級牛肩脊大大碟,牛肉肥瘦適中,充滿着油花,頂級水準至尊水餃皇水餃極之大隻,入邊最少有三隻鮮蝦,夠彈牙刺身拼盤分別有三文魚,希靈魚,墨魚及北寄貝,全部都很新鮮,三文魚新鮮厚切,十分肥美環球海鮮拼盤有多款時令新鮮海鮮,帶子,貴妃蚌夠鮮甜,蟶子超大條,肥大肉厚,鮮甜惹味其餘脆肉鯇,青口,鮮蝦全部都是高質海鮮吃罷一次性食物,當然是點選任食生料豬肝豬肝大大片,新鮮爽口炸魚皮薄身脆口,極之香脆手打四寶丸總覺得這款應該是屬於限點單內,手打丸超高質,蝦丸墨魚丸鮮味極彈牙,鯪魚球彈牙有濃濃果皮味豚肉片薄切肉味很夠,肉質夠嫰蔬菜類大大棵,夠新鮮,用來消消滯就最適合總括來說,整個套餐極之豐富,有齊刺身,高級海鮮及牛肉,都不需三百元,如果用三十元現金卷就更加超值

蠔皇金錢花膠

花膠大件儼如一件花膠扒

軟滑充滿骨膠原

極級牛肩脊

大大碟,牛肉肥瘦適中,充滿着油花,頂級水準

至尊水餃皇

水餃極之大隻,入邊最少有三隻鮮蝦,夠彈牙

刺身拼盤

環球海鮮拼盤

其餘脆肉鯇,青口,鮮蝦全部都是高質海鮮

吃罷一次性食物,當然是點選任食生料

豬肝

豬肝大大片,新鮮爽口

炸魚皮
薄身脆口,極之香脆

手打四寶丸

豚肉片

薄切肉味很夠,肉質夠嫰

蔬菜類

大大棵,夠新鮮,用來消消滯就最適合

• 極級牛頸脊
  • 海鮮拼盤
  • 水餃皇
  • 蠔皇扣鮑魚
收工同朋友去觀塘行outlet,行到忘晒形,先發覺天色已暗,又肚餓,但觀塘除了outlet,就一無所知了,朋友呢個時候話,想食好野就跟住黎啦,就同佢去左位於鱷魚恤大樓3樓一間叫醉翁亭既火鍋店,先黎我至愛既皮蛋芫荽湯,好多芫茜超重料。再黎跟餐送既海鮮,好大盤,有馬刀貝,有青口,有靚魚片,有大元貝等等。件件都新鮮好味。然後到今晚主打推介既牛頸脊,呢個真心無得輸,件件油花分布平均,半肥瘦入口即溶,超美味。金錢花膠,大塊到要分3份先食得落。拳頭咁大既水餃皇,一粒入面有5粒蝦🤤🤤足料唔呃秤。店員服務亦非常好,好自動覺換水換碟。今晚成件事好美滿,醉翁亭係任食放題入面其中高質又實惠嘅一間。
收工同朋友去觀塘行outlet,
行到忘晒形,先發覺天色已暗,又肚餓,
但觀塘除了outlet,就一無所知了,
朋友呢個時候話,
想食好野就跟住黎啦,
就同佢去左位於鱷魚恤大樓3樓
一間叫醉翁亭既火鍋店,

先黎我至愛既皮蛋芫荽湯,好多芫茜超重料。
再黎跟餐送既海鮮,
好大盤,有馬刀貝,有青口,
有靚魚片,有大元貝等等。
件件都新鮮好味。

然後到今晚主打推介既牛頸脊,
呢個真心無得輸,件件油花分布平均,
半肥瘦入口即溶,超美味。

金錢花膠,大塊到要分3份先食得落。
拳頭咁大既水餃皇,
一粒入面有5粒蝦🤤🤤足料唔呃秤。

店員服務亦非常好,好自動覺換水換碟。

今晚成件事好美滿,
醉翁亭係任食放題入面
其中高質又實惠嘅一間。
2019-04-30 1300 瀏覽
前幾日同屋企人去觀塘APM飲茶,個到出曬名有一棟全部都係酒樓,無意中發現3樓呢間醉翁亭火鍋館夜晚有得打邊爐,所以今日就在一次同屋企人黎試下。佢都幾平,平日$298無限時任飲任食,假日$328無限時任飲任食,9點後仲有8折優惠,另外生日優惠都有免費/半價,咁岩而家仲有一個優惠,就係有$30現金卷,真係平。坐低之後就可以出去拎熟食,款式都算多,又有糖水,仲有飲品都係出面拎,自由選擇。跟住就可以選擇湯底,我鐘意食濃味,屋企人要清清淡淡,所以最最最鐘意就係有得鴛鴦鍋,一邊沙爹湯,一邊冬瓜瑤柱湯,每位入黎食既都會有一個套餐,包括(海鮮盤,至尊水餃皇,刺身併盤,極級牛頸脊,蠔皇花膠冬茹)。刺身好厚又新鮮,每人有一片,想叫要俾錢。海鮮樣樣都係新鮮既,最令我驚訝既係蟶子同貴妃蚌,好大隻,煮熟之後,肉都唔會縮細,仲好鮮甜爽口。其實材料都係好多選擇,雪花肥牛,豬頸肉,炸響鈴,豆腐等等,豆腐好滑,豬頸肉比較爽口,炸響鈴好脆,放落去吸曬D湯,好好味。總括黎講$298有咁多選擇,仲要樣樣都咁好味,又新鮮,物有所值。
9點後仲有8折優惠,另外生日優惠都有免費/半價,
咁岩而家仲有一個優惠,就係有$30現金卷,真係平。
坐低之後就可以出去拎熟食,款式都算多,又有糖水
仲有飲品都係出面拎,自由選擇。
跟住就可以選擇湯底,我鐘意食濃味,屋企人要清清淡淡,
所以最最最鐘意就係有得鴛鴦鍋,一邊沙爹湯,一邊冬瓜瑤柱湯,
刺身好厚又新鮮,每人有一片,想叫要俾錢。
海鮮樣樣都係新鮮既,最令我驚訝既係蟶子同貴妃蚌,好大隻,
煮熟之後,肉都唔會縮細,仲好鮮甜爽口。
其實材料都係好多選擇,雪花肥牛,豬頸肉,炸響鈴,豆腐等等,

2019-04-29
2019-04-30 140 瀏覽
平常去酒樓都是喝茶,食點心,晚餐叫餸食飯之類,今天我們來的特別的,我們來食火鍋。今天我們來到觀塘APM,走過隔壁鱷魚恤中心,上面全部都是酒樓,我們來到3樓醉翁亭火鍋館,一出電梯已經看到店員好好服務,幫忙找電梯給剛食完的人走,超級熱心,當然我們來到,她們都會立刻服務,我看到有一個男經理走出來問我們多少人,以後叫裡面的人收拾好卡位給我們。等了幾分鐘可以進去了,第一眼看到真的嘩一聲,好服務呀,感覺自己變成了貴賓,坐下去不想起來了。話不多說,湯底還沒叫已經來了一碟極級牛頸脊,一看就知道超好食的,肥廋均勻,牛味濃郁,懂食牛的人就會知道,真的是頂級牛,捧!!在來一盤環球海鮮盤,裡面有蝦,蜆,大大隻的貴賓邦,蟶子等等,全部都好新鮮,蝦好多膏又鮮甜,還有好多不同的魚片,沒有太多骨,又嫩。至尊水餃皇真的好大一粒,裡面餡料滿滿的,只說蝦已經包了3-4隻在裡面,還有好多菜跟茹,好食又好有滿足感。這是本來送的熟食,花膠冬茹,超級入味,花膠可能煮了幾天,真的好嫩,好滑,花茹又香又入味,好好食。另外還有好多其他的材料可以任食任喝。這麼多東西選擇,坐位又這麼舒服才$298加一,生日還有優惠,真的可以來食多幾次。
平常去酒樓都是喝茶,食點心,晚餐叫餸食飯之類,
今天我們來的特別的,我們來食火鍋
我們來到3樓醉翁亭火鍋館,一出電梯已經看到店員好好服務,
等了幾分鐘可以進去了,第一眼看到真的嘩一聲,好服務呀,
感覺自己變成了貴賓,坐下去不想起來了。
還有好多菜跟茹,好食又好有滿足感。
這是本來送的熟食,花膠冬茹,超級入味,
花膠可能煮了幾天,真的好嫩,好滑,
花茹又香又入味,好好食。
另外還有好多其他的材料可以任食任喝。

2019-04-29