2023-11-19 355 瀏覽
Wild主題,有健康田園菜,健康飲食,相信都估都邊間。而家搬咗去iSquare。一樣見到蔬菜種植箱,收成後可以用番。一邊仲有落地玻璃,日間感受自然光,成件事更wild。海鹽香茅盲鰽 $318原條盲鰽,先用槌仔敲打結實的海鹽,見到大大條盲鰽。盲鰽肉質保持嫩滑,重點係泰式醬汁,酸甜醒胃,好夾。牛仔肉配野菌闊條意大利麵 $188闊條意大利麵真係唔係一般闊條麵咁簡單,來得更闊,而且掛滿汁。牛仔肉軟嫩口感十分討好,加埋野菌味道更豐富。新鮮生果酥 $88賣相有心思,蝴蝶襯托更顯得精緻。底下的酥皮香脆好食,上面仲有各種生果同忌廉。Fresh smoothie $68Smoothie全部都用新鮮生果 呢杯就有牛油果同蘋果再加檸檬汁,蜜糖,味道清爽。感覺健康。
Wild主題,有健康田園菜,健康飲食,相信都估都邊間。

而家搬咗去iSquare。

一樣見到蔬菜種植箱,收成後可以用番。

一邊仲有落地玻璃,日間感受自然光,成件事更wild。

海鹽香茅盲鰽 $318

牛仔肉配野菌闊條意大利麵 $188

新鮮生果酥 $88

Fresh smoothie $68
2023-11-15
2023-11-19 263 瀏覽
呢一間主打健康飲食 除咗裝修簡約以綠色為主調之外 佢真係有自己種植物☘️實行以身作則 咁綠色嘅餐廳梗係要支持吓💚==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🐣野玩火鳳凰🔥即係啤酒三黃雞 係新推出嘅招牌菜🤍天氣凍梗係要玩下火🔥燒一燒有gimmick之餘仲令到個皮非常香脆😍就好似中式炸子雞一樣 超好食雞肉非常之滑😍🧀炸芝士條 明顯係即叫即炸 一咬落口可以拉絲拉到對面枱都仲得😆🥦忌廉菠菜 份量大到係用一盤做單位😳加左忌廉嘅菠菜好香滑 love it🤍🫔海鮮餡餅 仲有雞肉 雜菜俾你選擇 入邊都有好多配料㗎 一啖咬落去口感豐富好好食💯🥛芝麻鮮奶 天氣開始凍飲呢個好舒服😍好好飲唔會太甜 食完飯之後飲一杯超滿足😊🍹白桃檸檬茶 好fresh 好解渴👍🏻
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

🍹白桃檸檬茶 好fresh 好解渴👍🏻
2023-11-17 397 瀏覽
朋友介紹有味著火燒雞話好正,呢日黎試試餐包係甜麥包,熱辣辣,香餐湯係黑鬆露忌廉湯,好香濃黑鬆露味,好飲今晚主角! 野玩火鳳凰 (啤酒三黃雞) $328上檯時候已經聞到好香啤酒同燒烤味道。 店員點火,哇! 真係火焰燒雞啊! 即刻成為全場焦點! 火燒完,d香味更出。正當我有d擔心點開始食佢嘅時候,店員話會幫我地切開隻雞,好貼心。切開之後,見到入面雞肉仲好嫩,唔乾。 食落仲好juicy多肉汁!本來用刀叉食,食食下太滋味,忍唔住用手食。 必食推介!不過記得要打電話預訂先,怕你去到冇得食。海蝦龍蝦汁意大利飯 $188意大利飯軟硬度剛剛好,龍蝦汁掛汁,香濃。海蝦肉質彈牙,nice。香煎鯛魚柳配刁草忌廉汁及粟米薯蓉 $198 (Set)魚柳煎到外面好香脆,裡面好嫩滑。 特別欣賞佢個粟米薯蓉,好滑但唔油膩。跟餐有餐湯 / 沙律,麵包同飲品。飲品包茶 / 咖啡, 加錢可以轉特飲環境幾舒服,有窗口位坐。
朋友介紹有味著火燒雞話好正,呢日黎試試
餐包係甜麥包,熱辣辣,香
餐湯係黑鬆露忌廉湯,好香濃黑鬆露味,好飲
今晚主角! 野玩火鳳凰 (啤酒三黃雞) $328
上檯時候已經聞到好香啤酒同燒烤味道。
野玩火鳳凰 (啤酒三黃雞)
 必食推介!不過記得要打電話預訂先,怕你去到冇得食。
海蝦龍蝦汁意大利飯
海蝦龍蝦汁意大利飯 $188
香煎鯛魚柳配刁草忌廉汁及粟米薯蓉 $198 (Set)
跟餐有餐湯 / 沙律,麵包同飲品。
飲品包茶 / 咖啡, 加錢可以轉特飲
環境幾舒服,有窗口位坐。
2023-11-12
野玩火鳳凰 (啤酒三黃雞)
海蝦龍蝦汁意大利飯
2023-11-15 197 瀏覽
本身為咗燒丹麥無激素自然雞同燒全條新鮮鱸魚而嚟🐟點知我大意 唔記得預訂 就賣晒了⋯唔緊要 店長推介加拿大冇激素豬鞍架一樣咁好味 豬鞍一啲豬羶味都冇外層燒到好香口 內層就好粉嫩仲有原舊新鮮菠蘿 一切落去真係必晒汁On side嘅黑醋沙律都好新鮮牛仔肉配野菌闊條意大利麵又係店長推介 闊條麵比坊間更闊更掛汁果然冇介紹錯 好啱我口味闊條麵充滿gravy 牛仔肉好有口感唔會話醃到冇晒味果汁我就要咗fresh smoothies 🍹Avo-apple 用牛油果、蘋果、檸檬汁、蜜糖blend成啲甜味完全來自食材本身飲完都覺得好清新薄荷薑檸梳打都好開胃薑汁辣辣地撞落soda好過癮呢度座位好多又闊落近窗邊仲可以望到街景添
本身為咗燒丹麥無激素自然雞同燒全條新鮮鱸魚而嚟🐟

薑汁辣辣地撞落soda好過癮

呢度座位好多又闊落
近窗邊仲可以望到街景添
2023-11-12 168 瀏覽
叫左兩個下午茶餐 兩份應該熱嘅食物 完全唔熱 牛角包同咖央多士 冇調味 價錢又貴 真係好難食 大中伏 OpenRice 嘅like 究竟係點黎架 ~ 不過服務員都好nice 餐廳都係坐得舒服 但食物質素 真係不可一 不可再 this restaurant is totally unacceptable, the food is disaster , I ordered two set of tea set: toast and croissant, the food is cold. The food is in a very small portion. Yes, the waiter is nice, the service is so far okay. The environment is comfortable.
2023-10-28 190 瀏覽
Lunch平均都要130以上,味道一般,salad bar食物感覺唔新鮮,唔明佢點解可以收咁貴,不會再去.我叫左素食餅,個伴碟西蘭花白灼,鹽都無。我朋友叫了三文魚烏冬,好咸。坐的環境舒服,但食物不行。

坐的環境舒服,但食物不行。
2023-10-22 169 瀏覽
這家好久沒來了自從開始食素可以選擇的餐廳數量大減今天選上之前也到訪過的餐廳滿滿的綠色能使情緒和心情都得以放鬆和休息點了份素菜燈竉椒芝士墨西哥餡餅 $138先吃 有點餓有餐湯和餐包包括只是光是丁點又怎可能讓在下止住狼吞虎嚥的餓感等了又等等了接近半小時餓得情緒都急起來上次來吃還是一樣等得久的嗎🤔熱熱的餡餅等了半時後終於上枱可以拉絲的芝士是吸引在下的重點之一不過不知為何卻覺得整體普普通通吃完後因為無明顯飽感所以加點野菌黑松路忌廉意大利粉$128這個反而很快就到了大概不用10分鐘而且很好吃野菌味道突出黑松路香味撲鼻白忌廉沾滿了每一條麵身柔軟同時帶咬感視覺嗅覺味覺同時沖擊太美妙了..美中不足就只是部份餐點來得慢..其它依舊的保持質素值得再訪

這家好久沒來了

白忌廉沾滿了每一條麵身
柔軟同時帶咬感
視覺嗅覺味覺同時沖擊
太美妙了..

美中不足就只是部份餐點來得慢..
其它依舊的保持質素
值得再訪
2023-10-08 253 瀏覽
Semi Lunch Buffet 由12點到3點可以揀就咁叫set Lunch(包一杯餐飲,湯及餐包) ,或加38蚊食埋沙律加甜品吧主菜叫咗中價位嘅明太子大蝦意粉($178)同燒豬扒配薯菜($208),味道唔錯是日湯係南瓜湯,有南瓜蓉,creamy 好飲,可再添飲沙律吧雖然唔算多款,如幾款生菜、羽衣甘藍、蕃茄仔、粟米、燒南瓜等,大概10款左右,但都夠食,醬汁都有幾款另外有一口小食,如日式前菜,蛋,齋粒,秋葵仲有2款熱食,但因為太飽無試甜品有朱古力蛋糕同黑白芝麻糯米粒,味道就一般埋單連加一$508,食咗2個鐘,性價比唔錯,推薦一試
Semi Lunch Buffet 由12點到3點

是日湯係南瓜湯,有南瓜蓉,creamy 好飲,可再添飲

另外有一口小食,如日式前菜,蛋,齋粒,秋葵

仲有2款熱食,但因為太飽無試

甜品有朱古力蛋糕同黑白芝麻糯米粒,味道就一般

埋單連加一$508,食咗2個鐘,性價比唔錯,推薦一試
午餐
  • 自助沙律吧
2023-09-21 200 瀏覽
係呢個大部分人都追求健康的年代,連茶餐廳都推出有營餐/素食餐😛但有啲人覺得中式素食好似好油膩,齋食沙律🥗烚菜又好似好dry…. 其實食得清新健康都可以好有趣,今次嚟到i square呢間✨野玩田店就帶俾我一個好特別嘅體驗啦~呢度店面都幾大,最得意嘅係係走廊中間有一排排的自家種植蔬菜菜苗,以供餐廳煮食之用👍🏻 而晚餐時段入座已經差不多full house了~打開餐牌,都係基本西餐style,有沙律、小食、意粉呀、主菜等,最吸引我係其中一個餐牌: Mr. Basketball x Something Wild~ 只要惠顧其中一款聯乘食品~ 就可以玩扭蛋拎走Mr. Basketball 啦🏀!! 侍應先送上2個溫熱餐包~ 味道唔錯~田園之旅正式展開!🦀🥑蟹肉牛油果塔賣相超靚呀☺️唔捨得叉開佢嚟食😂 頂層車厘茄酸甜適中,中層蟹肉味鮮、下層牛油果蓉軟滑非常! 非常好味嘅開胃菜啊!🫑燒雜錦蔬菜串配黑蒜汁(2串)食完生嘅再食個熟菜嘅😛 好colorful的雜菜串!有青瓜、黃瓜同茄子🍆,加上黑蒜汁更惹味呀!🐷🍍燒焗加拿大無激素豬鞍架及燒扒菠蘿配黑醋燒汁 (12安士)表面炭燒成靚靚格仔紋,厚切之餘,入口

侍應先送上2個溫熱餐包~ 味道唔錯~
田園之旅正式展開!

賣相超靚呀☺️唔捨得叉開佢嚟食😂
頂層車厘茄酸甜適中,中層蟹肉味鮮、下層牛油果蓉軟滑非常!
非常好味嘅開胃菜啊!

🫑燒雜錦蔬菜串配黑蒜汁(2串)

表面炭燒成靚靚格仔紋,厚切之餘,
入口肉質鬆軟嫩滑,juicy啖啖肉又無豬燥味~ 配埋黑醋燒汁一齊食又另一番滋味~ 🤤 燒扒菠蘿看似配角又似主角,夠甜夠多汁!2樣都好好味呀!

甜品時間!

🍓🍌士多啤梨香蕉拿破崙配馬卡龍 +🏀☕️籃球泡沫咖啡
係上甜品之前,
我已經出咗去門口果邊玩扭蛋~ 😜 抽到青綠色嘅Mr. Basketball陪我一齊享用啦!

三層拿破崙酥皮焗得香脆,
一層士多啤梨+吉士、另一層香蕉+吉士,全部一齊放入口好正呀🤭 馬卡龍唔算好甜都幾好味~ 籃球泡沫咖啡味道頗香濃也不錯~
🍓🍌士多啤梨香蕉拿破崙配馬卡龍
🏀☕️籃球泡沫咖啡

整體嚟講,
呢度食物質素味道好~ 侍應有禮又爽手~ 絕對值得encore呀!

2023-06-29
🍓🍌士多啤梨香蕉拿破崙配馬卡龍
🏀☕️籃球泡沫咖啡
2023-07-05 616 瀏覽
假日黎到尖沙咀食午餐 見到喺isquare呢間餐廳有semi-buffet 就試下佢 環境:入店會見到佢地少少farm-to-table 玩田園綠色風 有個自家種植菜苗田 食物:主菜包一杯飲品上菜前會送上羅宋湯+一籃麵包1️⃣蕃茄雜菜意粉🌟🌟🌟2️⃣吞拿魚長通粉🌟🌟🌟因為加錢食出面個沙律吧 所以揀左最平2個主菜 味道上就正正常常 雜菜個西蘭花🥦有啲硬 3️⃣自助沙律吧(+$38)🌟🌟🌟🌟自助吧食物種類還算多 有湯全refill沙律:生菜 羽衣甘藍 粟米 青瓜 推薦紫薯蓉(甜甜地幾好食)冷盤:中華沙律 螺肉 帶子邊 玉子 雜菜色意粉(凍凍地幾好食)Cold cut: 煙三文魚(回本必食 多人拎要睇住佢幾時refill)冷火腿腸甜品:小蛋糕(有2款味道還好) 生果P.S. 記得OpenRice book位係有85折 去到埋單職員冇俾折扣 要睇清楚先埋單

環境:

3️⃣自助沙律吧(+$38)🌟🌟🌟🌟
自助吧食物種類還算多 有湯全refill
甜品:小蛋糕(有2款味道還好) 生果

2023-07-05 436 瀏覽
\ 是日靚晚 /喺尖沙咀做完gym (大家掛住食嘢之餘記得做運動呀!)去咗isquare 一間一望就知好raw嘅餐廳🌿聽到”野” 加 “田”,已經覺得好山系😝Farm to Table是指從農場或田園直接買入食材,烹調後再送到餐桌上享用🧑‍🌾香港地少人多,要將呢種健康概念付諸而行有一定困難,所以Something Wild係一間好有誠意,堅持信念嘅餐廳。晚上大約8點入座,餐廳有零丁客人。加上裝潢好有大自然感覺,坐落好放鬆,傾計食嘢好自在舒服。有細細棵菜苗,好得意!係咪有農夫呀!一坐低,店員有禮貌咁斟水同比餐牌我哋睇。餐牌設計精緻。小食有芝士條、雞翼,不過食正餐就唔好叫喇🤣Dinner set 好抵食,包個主菜、餐湯、餐包、飲品及甜品。有risotto、唔同種類嘅意粉或沙律,仲有牛扒揀,岩晒食肉獸。都只係$168起,喺呢區黎講,價錢算好抵。最後,我哋一人一個set。點餐後,隨即送上餐湯同餐包。是日餐湯係西蘭花湯,綿密幼滑,仲飲到薯仔同洋蔥味,田園風滿滿。餐包有微温,好warm☺️☺️🍝泰式紅咖喱雞肉意大利麵 $168辣得黎好過癮!食唔停口🤣蕃茄食落夠酸,仲有清甜味,好RAWWW😍唔係超市嗰啲
\ 是日靚晚 /
有細細棵菜苗,好得意!係咪有農夫呀!
是日餐湯 西蘭花湯
餐包
泰式紅咖喱雞肉意大利麵
🍝泰式紅咖喱雞肉意大利麵 $168
辣得黎好過癮!食唔停口🤣蕃茄食落夠酸,仲有清甜味,好RAWWW😍唔係超市嗰啲咁普通嘅車厘茄
🌮黑松露野菌墨西哥餡餅 $168
上碟覺得有啲燒焦了,但食落又幾夾個芝士味,有嗰種喺山上露營食嘢嘅感覺🤣配蕃茄醬好fresh。沙律菜配意大利醋,唔同一般醋咁”cun ”味,係有陣清甜味。
是日甜品
甜品係芒果布甸。OK LA!
飲品
泰式紅咖喱雞肉意大利麵
是日甜品
飲品
2023-07-04 266 瀏覽
went for the Sunday lunch semi buffet. Great value for the price! buffet includes a selection of salad items, soup, some meat (chicken wings, yakitori) and dessert selection. you can choose to just have a main but for just an additional $35 you may as well go semibuffet
2023-07-02
午餐
2023-07-03 438 瀏覽
之前去過野玩田店系列餐廳已經覺得唔錯👍,最近見到野玩田店午餐推出Semi-buffet,主菜由$128起,可以另加$38享用出面既自助沙律、甜品區,幾豐富咁🥳!自助區選擇超多💖首先有各款細細杯凍盤,包括紅羌皮蛋、麻醬秋葵、涼拌豆芽、麻醬豆腐、迷你菠菜蛋批、中華沙律、醃茄子同麻辣雲耳🤤款款味道都唔錯,而且幾清爽開胃!🌟 自製沙律吧有兩款沙律菜、藜麥薯仔沙律、烤南瓜、炒雜菌、蕎麥冷麵、紫薯蓉;仲有蕃茄仔、青瓜片、菠蘿粒等~另外亦提供煙三文魚同三款火腿片,單係食出面自助區都已經幾豐富下主菜送黎之前會先送上餐湯同麵包,是日餐湯係綿密香甜既南瓜忌廉湯😋配搭烘暖左既軟熟蜜糖麥包🍯💫 大蔥煙鴨胸肉芝士墨西哥餡餅 $158一份墨西哥餡餅份量都幾多🌮,有四大件,再配搭沙律菜~薄脆餅皮入面包住大蔥、青瓜條、椰菜同煙鴨胸片,配搭甜麵醬,就好似北京填鴨既變奏版咁吖🤣💫 香煎盲鰽柳配青豆醬配薯菜 $218盲鰽柳幾厚身🐟,煎至外脆內嫩,鮮味突出~周圍加有綿滑既青豆醬&牛油薯蓉,仲有各款雜菜另外自助區亦有兩款熱食,包括蒜蓉煮雜菜同瑞士雞翼,想講呢款熱食質素都唔差,雞翼大大隻又入味~🍰最後一定唔少得甜品😉呢度啲甜品細

💫 大蔥煙鴨胸肉芝士墨西哥餡餅 $158

💫 香煎盲鰽柳配青豆醬配薯菜 $218

🍰最後一定唔少得甜品😉呢度啲甜品細細件,唔使擔心會食到好膩,另外仲有足料既芋頭西米露,啖啖都食到芋頭粒嫁!

📍野玩田店
尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場3樓307號舖
2023-07-02 293 瀏覽
位於尖沙咀iSquare的「野玩田店」,係一間主打健康西餐的餐廳🍴店內地方寬敞,環境乾淨舒適中午時段設有半自助午餐,凡惠顧主菜,每位可以$38額外加配自助美食甜品吧✨二十多款新鮮沙律菜、前菜、凍肉、及甜品無限量供應煙三文魚、凍肉、秋葵及凍豆腐餐包及餐湯南瓜忌廉湯香滑濃稠,帶南瓜甜香,好好飲哦!小餐包翻熱後鬆軟可口,配湯一流炭燒菠蘿雙重芝士手打美國牛肉漢堡配薯條漢堡扒份量十足,選用美國半肥瘦牛肉製作而成,煎到大約七成熟,啖啖肉,牛味濃郁!配上炭燒菠蘿,芝士、蕃茄及沙律菜,整體味道同口感都好豐富奇異果紅菜頭沙冰另加$30可升級至多款鮮果沙冰🍧呢杯紅噹噹的沙冰以新鮮紅菜頭及奇異果製作而成,酸酸甜甜,冰凍可口,紅菜頭味都幾突出泡沫咖啡奶泡豐盈棉密,咖啡濃厚醇香,好出色

煙三文魚、凍肉、秋葵及凍豆腐

餐包及餐湯

炭燒菠蘿雙重芝士手打美國牛肉漢堡配薯條

奇異果紅菜頭沙冰

泡沫咖啡

奶泡豐盈棉密,咖啡濃厚醇香,好出色
今晚收工過左iSQUARE果邊拎野, 順便睇下有無好西, 食埋先番屋企, 經過門口見到有間幾得意嘅餐廳於是就入去試下! 餐廳周圍擺滿一隻隻嘅figure, 中間有一層層自家種植嘅蔬菜幾特別! ⭐Summer由菠蘿同哈蜜瓜混合而成嘅果汁, 飲落酸酸甜甜勁開胃⭐AutumnE杯紅噹噹嘅就係火龍果混雪梨, 味道清甜幾好飲⭐小食拼盤食飯最怕諗食咩, 選擇困難症嘅朋友仔就最岩點小食拼盤! 拼盤有咸蛋淮山條, 炸流心海膽餅, 芝士蘑菇釀雞翼, 鷹嘴豆蓉多士同炸蟹餅, 整體味道不錯, 車車特別喜歡咸蛋淮山條, 淮山被滿滿嘅咸蛋包裹住, 惹味又邪惡⭐墨西哥餡餅(雞)墨西哥餡餅可以揀牛/雞/海鮮, 車車覺得雞應該最match, 咬落去超足料啖啖肉幾惹味⭐牛仔肉配野菌闊條意大利麵超多醬汁掛住係闊條意大利麵上面, 食落除左帶有牛仔肉嘅鮮香仲有野菌嘅獨有香氣, 相當有層次感

⭐Summer
由菠蘿同哈蜜瓜混合而成嘅果汁, 飲落酸酸甜甜勁開胃
⭐Autumn
E杯紅噹噹嘅就係火龍果混雪梨, 味道清甜幾好飲

⭐小食拼盤

⭐墨西哥餡餅(雞)

⭐牛仔肉配野菌闊條意大利麵
2023-06-12