2018-05-24
今日同朋友去左深水埗,大家都攰攰地就隨便搵餐廳食,係岀面見到入面環境不錯就入左去食啦。裝修都唔似傳統嘅越南餐廳。空間都幾足夠。感覺整潔。啱啱佢哋做緊推廣,所以送咗燒酒俾我哋飲,燒酒甜甜地,都不錯的。見到餐牌有榴槤沙冰覺得好新鮮貪得意之下就點左嚟飾。都算不錯應該真係有擺到真嘅榴槤,不過就分量唔算太多,所以飲到後尾都有少少淡。叫咗個生菜包,依度嘅生菜包有少少唔同,真係一個一個咁叫,同泰式生菜包唔同使自己整,而且裏面有粉絲。咁今日幾得意同埋好少食。另外仲叫咗個通天菜,都幾夠火喉同香口。三色拼盤最鍾意就係個越南包,一邊包左啲粉絲同埋唔同嘅蔬菜配料,熱辣辣,個人覺得好好食。我哋真係好鍾意食拼盤,哈哈!!所以叫多咗個越式拼盤。有唔同嘅扎肉,仲有蝦餅。最鍾意就係喺卡片上擺着粉絲同埋唔同嘅香料,唔單止香口而且覺得個配搭好得意。我哋分別叫咗生牛肉河粉同埋豬頸肉檬粉,2分都好好食。 但個人就比較鍾意食檬粉。因為個份嘅質感比較彈牙,而且個湯頭都較清甜。豬頸肉好香!食到依度其實都已經好飽,因為有男士同行所以都叫多咗個豬背肉,軟殼蟹咖喱同青口。因為都食到好飽所以都冇再點食了。豬杯肉配薯條依個組合幾好笑。雖然冇點
另外仲叫咗個通天菜,都幾夠火喉同香口。
三色拼盤
豬杯肉配薯條依個組合幾好笑。
雖然冇點食但係同行嘅有人都覺得唔錯的。