2022-11-12 156 瀏覽
《金玉滿堂》又到飯後甜品時間又係🐥🐥推薦既時候今次係大圍既糖水舖 小店黎大家不坊支持下小店🐥金玉滿堂🐥<金箔龍眼冰>面頭有幾粒去核新鮮龍眼不過唔多汁🙈個冰似煉奶味😂係細滑果啲冰黎雖然未到好綿密 入口即溶果隻但細細間店 呢個價錢 呢種冰 我已經好滿足好中意佢面頭加左啲粒粒 加左啲爆珠同爽口既層次🥰幾好食💰$55<黑糖琥珀珍珠芋圓窩夫>呢個有啲失望珍珠同芋圓都偏淋 overcook左少少窩夫同雪糕都正常但可能隻碟好大睇落個甜品好少😂唔抵食💰$ 48_________________________總結:龍眼冰推薦💕支持小店回頭率 :🐥🐥🐥🐣/5
《金玉滿堂》

總結:龍眼冰推薦💕支持小店

回頭率 :🐥🐥🐥🐣/5
  • 金箔龍眼冰
2022-09-17 206 瀏覽
尋晚同朋友無意中去呢到食糖水。餐牌有咸有甜,價錢算中上,最後大家揀咗甜品,甜品份量唔算好大份,賣相都算正常。但估唔到凍食嘅朋友們都異口同聲話好甜。熱食嘅芋圓合桃露更加甜,芋圓勁稔冇口感,一d 都唔似台灣芋圓嘅味道,仲要得4-6粒。如食物整得好食,價錢貴d 都冇問題。但真心第一次食到乸喉,要即時飲水舒緩。** 鋪頭註明人均消費最少$28開鋪請俾d 誠意,唔係款款有金箔就可以賣貴d如果唔好食嘅,客人食一次就唔會返轉頭
尋晚同朋友無意中去呢到食糖水
餐牌有咸有甜,價錢算中上,最後大家揀咗甜品甜品份量唔算好大份,賣相都算正常。

但估唔到凍食嘅朋友們都異口同聲話好甜。

如食物整得好食,價錢貴d 都冇問題。
但真心第一次食到乸喉,要即時飲水舒緩。
** 鋪頭註明人均消費最少$28

開鋪請俾d 誠意,唔係款款有金箔就可以賣貴d
如果唔好食嘅,客人食一次就唔會返轉頭
2022-09-10 104 瀏覽
中秋節晚上 想揾個地方坐低食甜品吹下水 路過嘅意外收穫😝契媽熱情款待❤️‍🔥逐一介紹甜品再加私伙茶☕️環境舒適😙貌相內涵兼備嘅甜品😋4個人叫左7個甜品🤣完滿嘅中秋夜🎑
中秋節晚上
2022-09-10
真材實料芒果雪芭🤭
一雞兩味西瓜盅😝
2022-09-03 79 瀏覽
開心又愉快既經歷👍🏻👍🏻👍🏻😃糖水店既老闆娘感覺好似自己媽咪一樣,服務態度對待全部都超好超有心,同埋見到佢既熱誠同敬業樂業真係好開心。開頭會準備陳年普洱茶比我地先品嘗,隨後甜品跟上。叫左兩個甜品,一個清新解暑西瓜兩食,賣相好影相打卡一流之餘,西瓜相當新鮮整個甜品生津解渴又好味😋另一個椰汁紫米西米芋圓配綠茶雪糕,整個配搭好好食而且芋圓夠煙靭。食到好食既糖水,千金難買的更是一份人情味❤️
開心又愉快既經歷👍🏻👍🏻👍🏻😃

食到好食既糖水,千金難買的更是一份人情味❤️
2022-09-02
2022-07-22 156 瀏覽
😑勁失望!😑之前黎既時候,甜品大大碗,老闆娘仲勁好招呼,會逐個甜品介紹同埋同客人吹下水。佢仲俾埋茶我地去清清味蕾,先再食下一個甜品。今日個店員呀姐又hea又唔熟悉Menu。我地到左門口一陣,佢都遲遲唔安排座位俾我地,明明入面有兩張吉枱。黎到既甜品先係問題所在!😞龍眼冰比之前細份,以前堆到成座山咁高,今次細左成個碼。另一個完全貨不對版=.=😤🍧嗰碗芋圓冇左紫米,芋圓同紫薯圓。同店員講俾錯左,佢好似都唔知有咩問題,懷疑佢其實唔識分啲乜圓物圓,佢仲話「你地要一號嘛」。根據番個餐牌,一號係有:紫米,椰果,芋圓,地瓜圓,紫薯圓,雪糕。佢換完另一碗俾我地,有番紫米同紫薯圓,但地瓜圓同芋圓又冇左…🤬雖然知經濟唔好,細碗左都算。店員冇老闆娘咁好態度都明既,但碗野同menu完全唔對既就真係忍無可忍🔥,好在個龍眼冰🍨都仲係好食…
😑勁失望!😑

細碗左好多既龍眼冰
貨不對版既一號芋圓
2022-05-14 170 瀏覽
真心垃圾中嘅垃圾! 我好少食宵夜,但今日想買兩個糖水食。我就買左楊枝甘露。頂!個芒果一食就知唔知放左幾耐! d 芒果汁好明顯溝左粉。食落去個質地唔知食緊咩。呢間野真心廢。
外賣自取
真係未試過有一間餐廳難食到我要開一個ac上黎留言,嬲到震,講真,無心做就唔好開,完全係呃錢垃圾糖水店!未見過有糖水店咁垃圾!第一碗 紅豆沙 ,泥咁既樣 苦既唔甜既,衰過自己整,真係世界級! 第二碗 , 金箔楊枝甘露,首先已經見唔到金箔 ,都算!芒果得三粒,仲要係骰仔咁大粒,西柚得少少(不過都唔係重點反正都係苦嘅),之後成碗就唔知係一碗咩嘅汁加 一舊舊半生既西米!兩碗買咗9x! 嬲x1111111111000000000000000000000
2022-03-03 175 瀏覽
與朋友在大圍食完晚飯後尋找甜品吃~~大家都不是區內人,先經過這家甜品店,見到餐牌好像不錯,選擇夠多,就決定試試這家金玉滿堂!座位較為狹迫。入座後,店家先送上一壺千年陳皮茶,免費的。見到店家有另售陳皮,但沒有刻意推銷,這點不錯!而且服務不錯,會主動添水,即使我們食完甜品後聊天一會也可,沒有趕著關店的舉動。在紫薯與芋圓之間掙扎一下,最後我選了黑糖琥珀珍珠芋圓窩夫。朋友們點了哈蜜瓜雪花金磚﹑芝麻糊配芝麻湯圓及十勝紅豆沙。黑糖琥珀珍珠芋圓窩夫,一上桌見到實物,就覺得好細份。縱然如此,味道方面又確實好味,芋圓及珍珠夠煙韌,芋圓又香~~~黑糖味不會過甜,窩夫脆身富蛋香!朱古力雪糕夠冰凍又香濃~~好食!!哈蜜瓜雪花金磚的賣相最為精緻吸引,用料不少,有水晶珠﹑椰果﹑大珠珠及哈蜜瓜,味道方面亦獲得不錯的評價。另外兩款中式甜品的評價則屬正常,只是朋友說他吃不出十勝紅豆與普通紅豆的分別。而芝麻糊上桌當下,其實都幾香芝麻味,朋友說湯圓都OK~~既然店名稱為金玉滿堂,金箔甜品自然垂手可得!即使我們點的甜品沒有金箔二字,當中兩款也以金箔作點綴,奢華感提升!

黑糖琥珀珍珠芋圓窩夫
哈蜜瓜雪花金磚
十勝紅豆沙

芝麻糊配芝麻湯圓

2021-12-11
宵夜
黑糖琥珀珍珠芋圓窩夫
哈蜜瓜雪花金磚
想食芋圓,響大圍行過買碗掌上明珠試下.....點知出事....D料少到一個點.......每樣幾粒,連紅豆都得一湯匙份量左右,椰汁就最多,成碗湯咁; 唔知以為自己叫咗碗椰汁湯加雪糕球!芋圓重要係硬嘅頂.......未食過咁難食嘅芋圓,唔識整芋圓,就唔好乜糖水都有芋圓啦!收人四十幾蚊整到咁,我響台灣茶飲店用同樣價錢買,碗嘢夠兩人食有餘吖!😏咁樣做生意,咁慳家就咪鬼做,你小店嚟講都算衰,早知幫襯其他啦!伏到爆。。。。

芋圓重要係硬嘅

2022-01-20
10 分鐘 (外賣自取)
$40 (其他)
2022-01-16 100 瀏覽
金玉滿堂,呢間大圍嘅甜品舖 ,雖然細細間,但佢嘅甜品呢花款好多,一排冇去,佢又多咗好多新款嘅甜品啦。今次我哋就食咗老闆娘推介嘅原個芒果雪葩, 單睇呢個芒果雪葩嘅外型就非常吸引,佢放喺一個塊黑色嘅石面上面,切開整個嘅芒果,中間就會有用芒果整成嘅雪葩, 外層的芒果軟綿 ,香滑, 裏面有冰凍嘅芒果味雪葩 ,口感層次豐富 ,非常值得一試。綠茶黑糖剉冰, 滿滿嘅沙冰上邊鋪滿黑珍珠紅爆珠,同埋椰果, 上邊喺個圓圓嘅綠茶雪糕球,黑糖充滿了整碗的沙冰,感覺又甜又凍,非常滋味。老闆娘好貼心,送上陳皮普洱茶畀我們飲, 怪唔得佢生意咁好啦。

2022-01-15 60 瀏覽
由細到大都係住係大圍,有唔小嘅小學雞同中同都仲係住緊係大圍,咁就會假唔時會入去聚下舊,飲下嘢同食下飯,咁疫情後就冇得再去酒吧坐到咁夜,咁嗰晚就帶埋個囡入去搵小學雞打邊爐,食飽又好似想食下甜品行咗2,3間我朋友都話好似唔係咁啱心水,咁就再行下啦,點知就見到佢嘅出現,好好彩一去到就有位,我地入到去就即刻有人係門口排隊啦我地諗咗好耐都唔知食乜好,因為張張相影出嚟都好靚,咁就叫咗楊枝甘露,芒草拿破崙,仲有個100%原個芒果雪芭甜品等得耐嘅,嚟到係靚嘅,但係全部都好一般,只係有顏值比你呃like同埋重點係貴嘅楊枝甘露,杰撻撻同太甜拿破崙叫最好食,但太細件呢舊嘢仲大鑊,一個冰咁,又要等佢溶到咁上下先切到,但又唔見得佢有幾濃芒果味同假甜,重點話要放成10分鐘先開始食得

楊枝甘露,杰撻撻同太甜

拿破崙叫最好食,但太細件

同女朋友經過,唯一大圍一間未試過嘅甜品。咁就行入去叫咗一個流心奶黃芋圓窩夫,個侍應話好好食,值得一試。咁就姑且一試啦!點知返到屋企,其貌不揚都不在話下,仲要賣成56蚊,外賣盒仲要加1蚊。成舊嘢夾埋唔知想點,窩夫完全冇香味,芋圓完全冇味。奶黃係一pat 奶膏,香都唔香。我覺得完全係嘥咗所有嘅食材,同埋我胃部嘅容量。如果你話外賣會影響食物質素嘅話,我都幾肯定連糖食都唔好食,因為只係會嘥晒你啲錢。其實都唔係太明白,點解會有人話呢間野好好食,究竟係咪未食過好食嘅甜品⋯⋯⋯
同女朋友經過,唯一大圍一間未試過嘅甜品
咁就行入去叫咗一個流心奶黃芋圓窩夫,
侍應話好好食,值得一試。咁就姑且一試啦!

點知返到屋企,其貌不揚都不在話下,
仲要賣成56蚊,外賣盒仲要加1蚊。

2021-12-11 50 瀏覽
同朋友食完飯 係大圍搵下有咩中式糖水食揀左呢間難食到嘔既糖水鋪 menu唔更新 推廣價收原價 大部分糖水都加金箔 我叫左個椰汁西米芋圓 啲西米一舊舊 又難食 似未熟咁 咬落去生既🤮🤮🤮 唔會再去
同朋友食完飯 係大圍搵下有咩中式糖水
2021-12-11
2021-12-11 57 瀏覽
我們叫了椰汁芒果紫米露但他給我的是很少份量大部份是冰 芒果十分少 紫米露也很少我們與他們反映他們只說已經多給了我們我們只能感無奈 不知道可以說些什麼 另外買的芝麻糊還可以接受 但芋丸很少
2021-11-24 77 瀏覽
綠豆邊好足料,加埋芋圓好好味。龍眼冰好清甜!朋友生日預先訂左拿破崙生日餅,當日新鮮做,好多芒果好甜,連cream都自己打,一啲都唔膩。一坐低老闆娘就請我地飲陳皮普洱,除咗甜品好食,仲好有人情味
綠豆邊好足料,加埋芋圓好好味。
龍眼冰好清甜!

一坐低老闆娘就請我地飲陳皮普洱,除咗甜品好食,仲好有人情味
2021-11-23
宵夜