2023-03-14 46 瀏覽
最近食過嘅拉麵🍜要講好食真係要返去金色不如帰 佢嘅拉麵確實天堂級米芝蓮地位無容置疑 so crazy 越簡單卻毫不簡單 只係$65的味噌豆腐 冇諗過簡單嘅食材可以做到咁出色!外脆內軟 出邊仲加咗味噌汁 同埋青蔥納豆 將日本風味完美呈現小食我比呢碟黑松露紋甲墨魚 $70 深深吸引 真的超級好味!勁多份量的魷魚鬚加上酸汁特別開胃仲有青瓜絲添隨即仲點左個188 定食 有饅鰻魚串燒華味烏定食配日替沙津另外仲有蜆汁湯食左一大串京蔥雞肉 俗稱華鳥 另外仲有蒲燒鰻魚鋪喺白飯嘅面附近仲有酸青瓜同埋蛋碎絲 擺盤真精美個湯仲有蜆喺入面 比晒d精華個湯😍😍😋之後當然不少得主角$128 的貝味鹽味拉麵 呢度有埋拉麵食用方法!首先要用手摸一摸碗邊 感受下拉麵嘅溫度 然後再用被深深呼吸感受下拉麵嘅香氣 再飲一啖經過長時間烹調嘅麵湯底 將精華完全咁吸入!隨後先夾一撮拉麵 配上低溫慢煮叉燒 連帶京蔥絲一齊食 與其他拉麵立即高下立見 唔怪得知東京店連續五年攞米芝蓮獎😂😂係真有原因 仲有幾杯飲品都有特色Like 薑味 可以揀熱飲😁😁
最近食過嘅拉麵🍜要講好食
真係要返去金色不如帰

佢嘅拉麵確實天堂級
米芝蓮地位無容置疑 so crazy
越簡單卻毫不簡單 只係$65的味噌豆腐
冇諗過簡單嘅食材可以做到咁出色!
外脆內軟 出邊仲加咗味噌汁
同埋青蔥納豆 將日本風味完美呈現

小食我比呢碟黑松露紋甲墨魚 $70
深深吸引 真的超級好味!
勁多份量的魷魚鬚加上酸汁

另外仲有蒲燒鰻魚鋪喺白飯嘅面
附近仲有酸青瓜同埋蛋碎絲 擺盤真精美
個湯仲有蜆喺入面 比晒d精華個湯😍😍😋

之後當然不少得主角$128 的貝味鹽味拉麵

呢度有埋拉麵食用方法!
首先要用手摸一摸碗邊
感受下拉麵嘅溫度 然後再用被深深呼吸
感受下拉麵嘅香氣 再飲一啖
經過長時間烹調嘅麵湯底
將精華完全咁吸入!
隨後先夾一撮拉麵 配上低溫慢煮叉燒
連帶京蔥絲一齊食
與其他拉麵立即高下立見
唔怪得知東京店連續五年攞米芝蓮獎😂😂
係真有原因 仲有幾杯飲品都有特色
Like 薑味 可以揀熱飲😁😁

2023-03-13
5 分鐘 (堂食)
2023-03-14 28 瀏覽
尖沙咀H CENTER係我朋友最鍾意去的好地方😗據說呢度泊車係全尖沙咀最平🤣所以好多人都會選擇喺度食埋嘢 我都成日經過呢度 佢地下有間金色不如帰(歸) 店外外表高貴 十足十高級日本料理嘅裝修但係入到店內先知呢度內有乾坤!係因為呢度野食竟然係平民價錢 居然呢度係連續榮獲5年米之蓮一星的餐廳呢個價錢實在令人難以置信但食完我真係要比個大大的手指公👍🏻同出面的拉麵料理確實是兩碼子的事我叫左個四季筍野菜沙律 $75五顏六色嘅蔬果好豐富 留意佢嘅粟米唔係一粒粒係一片片!入口好清甜 仲有紅菜頭同少見嘅蓮藕淮山同藍莓一般嘅沙律菜都搵得到 成件事好新鮮 之後我最鍾意係大根牛筋辣味增煮 $65真係有無搞錯!!!!!!!!點解可以咁入面咁好食牛筋個辣度控制得啱啱好!啲汁好惹味感覺上似慢啲慢煮烹調出嚟嘅咖喱汁😋而且啲牛筋入口好腍 滿口骨膠原另外再講講個自家製豚肉煎餃 $70煎得香又剛剛好 餃子皮不會硬只有脆~ 餡料加埋醋汁 確實又是挺不錯👍🏻
尖沙咀H CENTER
係我朋友最鍾意去的好地方😗
據說呢度泊車係全尖沙咀最平🤣
所以好多人都會選擇喺度食埋嘢
我都成日經過呢度

佢地下有間金色不如帰(歸)
店外外表高貴 十足十高級日本料理嘅裝修
但係入到店內先知呢度內有乾坤!
係因為呢度野食竟然係平民價錢
居然呢度係連續榮獲5年米之蓮一星的餐廳

呢個價錢實在令人難以置信
但食完我真係要比個大大的手指公👍🏻
同出面的拉麵料理確實是兩碼子的事
我叫左個四季筍野菜沙律 $75
五顏六色嘅蔬果好豐富
留意佢嘅粟米唔係一粒粒係一片片!

入口好清甜 仲有紅菜頭同
牛筋個辣度控制得啱啱好!啲汁好惹味

感覺上似慢啲慢煮烹調出嚟嘅咖喱汁😋
而且啲牛筋入口好腍 滿口骨膠原
另外再講講個自家製豚肉煎餃 $70
煎得香又剛剛好 餃子皮不會硬只有脆~
餡料加埋醋汁 確實又是挺不錯👍🏻
2023-03-14
2023-03-13 31 瀏覽
💛好味指數:4.6/5💛💜回頭指數:4.5/5💜榮獲東京米芝蓮一星嘅拉麵店🍜 身為拉麵控梗係要試吓😍餐廳開係Sogo旁邊嘅商場,想當有格調,服務都好好👍🏻✅貝汁鹽味拉麵$128呢款係最出名嘅拉麵湯底,用咗蜆湯熬製,相當鮮味,難怪成為米芝蓮餐廳🍴本身湯底有叉燒,另外加咗隻溏心蛋☺️拉麵係幼身麵,固定無得選軟硬🍜✅燒豚肉叉燒小碗飯$58燒豚肉嘅火候啱啱好,味道好香,而且米飯俾普通米好食🤣✅自家製豚肉煎餃$70用咗上乘嘅豚肉🐷肉質鮮嫩,入面有筍絲、菇菌同蔬菜🥬✅比目魚柚庵燒$118選用野生比目魚,口感清爽鮮甜,配上秘製柚子醬油,我覺得呢個魚勁好味😋✅檸檬生薑蜜$35檸檬味好出,飲品相對健康☘️✅黑糖薑紅棗牛蒡茶$35牛蒡配黑糖薑味都幾夾,本身唔太喜歡牛蒡都可以接受☕️🐻總結比目魚相當有驚喜,甚至覺得可以媲美出面嘅鐵板燒店😆📍金色不如帰 (H Zentre) (尖沙咀)尖沙咀中間道15號H Zentre地舖
💛好味指數:4.6/5💛
💜回頭指數:4.5/5💜
✅貝汁鹽味拉麵$128

✅燒豚肉叉燒小碗飯$58
燒豚肉嘅火候啱啱好,味道好香,而且米飯俾普通米好食🤣

✅自家製豚肉煎餃$70
用咗上乘嘅豚肉🐷肉質鮮嫩,入面有筍絲、菇菌同蔬菜🥬
✅比目魚柚庵燒$118

✅檸檬生薑蜜$35
檸檬味好出,飲品相對健康☘️
✅黑糖薑紅棗牛蒡茶$35
牛蒡配黑糖薑味都幾夾,本身唔太喜歡牛蒡都可以接受☕️

🐻總結
比目魚相當有驚喜,甚至覺得可以媲美出面嘅鐵板燒店😆

📍金色不如帰 (H Zentre) (尖沙咀)
尖沙咀中間道15號H Zentre地舖
2023-03-09 24 瀏覽
這間位於尖沙咀的金色不如帰,主打幾款的拉麵及小食,款式不多,但勝在有質素保證。鳥皮烏賊揚雞皮包著墨魚膠,表面炸至金黃香脆,中間墨魚膠有粒粒墨魚肉,十分有咬口。一口芝士脆豚芝士豚肉炸至金黃香脆,一咬開芝士汁爆出,中間的豚肉帶點咬口。涼拌黑松露紋甲墨魚墨魚拌入了青瓜及紫洋葱,加上醋汁酸甜開胃,墨魚新鮮彈牙。煙燻黑椒豚骨拉麵拉麵麵質爽口,有些煙燻肉碎及大葱絲,燻香味突出,令整個拉麵更濃郁好味。貝汁醬油拉麵湯底是蜆湯、豬骨清湯、魚清湯,配上黑松露醬、牛肝菌粉及油,十分足料,湯頭濃郁且鮮甜味,豚肉薄薄一片,入口溶化。

鳥皮烏賊揚

一口芝士脆豚

涼拌黑松露紋甲墨魚
墨魚拌入了青瓜及紫洋葱,加上醋汁酸甜開胃,墨魚新鮮彈牙。

煙燻黑椒豚骨拉麵

貝汁醬油拉麵
🌸係尖沙咀𝐒𝐎𝐆𝐎附近嘅一間東京過江龍,聽聞佢嘅拉麵係東京米芝蓮一星,所以就黎試下🫢-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍝 貝汁醬油拉麵 $𝟏𝟐𝟖見到係餐牌上嘅推薦拉麵,就二話不記叫左黎試下。拉麵黎到見到有兩片肉,一片三層肥豬肉同一件低溫叉燒、京蔥。拉麵成碗整體好好味,麵條係爽口彈牙,但小編覺得以東京米芝蓮嘅名銜,呢種麵質係基本🫢 湯底係成碗麵嘅精髓,散發住陣陣牛肝菌香氣,飲落都好濃郁,的確好優秀👍🏻兩片肉入口即溶,因為真係太肥…-小編覺得呢間大家可以試食一次,但係小編會覺得佢名過於實,拉麵整體係好味,但係得湯底係比較突出,肉塊入口即溶呢個效果其實因為佢太肥😅麵條分量又少,攝牙罅都唔夠🤷🏻‍♀️-📍 金色不如帰@konjikihototogisuhk 尖沙咀中間道15號H Zentre地舖環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸性價比:🌸🌸-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #hzentr
🌸

味道:🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #hzentre #慢活 #香港好去處 #尖沙咀美食 #打卡餐廳 #相機食先 #海港城美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介#香港 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀餐廳推介 #金色不如帰 #香港拉麵 #米芝蓮一星 #米芝蓮推介 #香港拉麵關注組
2023-02-04 94 瀏覽
有時在尖沙咀返工,食飯時間比較趕,所以在公司附近搵嘢食。金色不如歸在這商場算是價錢中等,而且通常等候時間比較短,所以去過幾次。因為趕時間,所以我通常都是叫同一款貝汁鹽味拉麵,味道有少少偏鹹,湯底和麵的軟硬度整體上算是一般,拉麵份量實在是比較少,女仔都唔夠飽肚,價錢$128性價比很低。雖然是日本餐廳,但職員的服務態度並不友善,經常對客人舉手或呼喚視而不見,說話語氣也沒有禮貌。我對自己說,就算這個地點再方便、再肚餓也好,下次也不要再光臨。

2022-10-22
2023-01-13 75 瀏覽
煙熏one is quite new taste for me,好濃煙燒味,啲黑椒香而不辣,豬骨少少濃稠我個碗就白松露同牛肝菌個味好搶,食到尾都仲有兩碗湯底都好正!可以一試,但偏重口味!但我同爸覺得啲麵怪怪地,冇咩彈性,係幼扁麵,似橋麥麵,我地都麻麻地,肉都普通另外食到最後會有少少覺得湯太咸,會想飲水比目魚都好好食!啲油香,肉軟滑(條紫薑都幾好食🤣)總結嚟講,嚟呢間拉麵店主要唔係食咗嘅拉麵,你係試佢嘅湯底😆
我個碗就白松露同牛肝菌個味好搶,食到尾都仲有
兩碗湯底都好正!可以一試,但偏重口味!

另外食到最後會有少少覺得湯太咸,會想飲水

比目魚都好好食!啲油香,肉軟滑(條紫薑都幾好食🤣)

總結嚟講,嚟呢間拉麵店主要唔係食咗嘅拉麵,你係試佢嘅湯底😆
2023-01-11 90 瀏覽
之前食過佢既姊妹店「牡蠣不如帰」,今次輪到食正印「金色不如帰」於2019-2022都獲得東京米芝蓮一星拉麵店,始創人兼米芝蓮星級大廚山本敦之 (Atsushi Yamamoto) 親自研製既「貝汁黃金湯」更屢獲殊榮貝汁醬油拉麵湯底係用左蜆、豬骨清湯及魚清湯3重湯混合而成,湯頭使用了60斤大蜆熬製,醬油拉麵更入了黑松露醬、牛肝菌粉及牛肝菌油,配以京蔥、青蔥、低溫煮成既叉燒 & 三重肉先飲啖湯,湯頭清澈得黎貝味香濃,黑松露同牛肝菌更大大提升了味道既層次,拉麵粗幼同硬度適中,整體味道都幾濃如果怕太濃味既朋友建議選擇貝汁鹽味拉麵,整碗拉麵既份量唔算多,食完成碗麵都唔係太飽,所以$128碗CP值真係唔高

貝汁醬油拉麵

東京米芝蓮一星 金色不如帰連續2019至2021三年獲得米芝蓮一星喺Tabelog都被評為2010至2017年最佳拉麵用每日新鮮直送嘅大蜆熬製自家製嘅金黃色貝汁湯底,無添加味精尖沙咀 中環 九龍塘都有分店尖沙咀分店位於H Zentre地舖,採用落地大玻璃,透光感十足,裝修走型格暗黑色系x深木色調路線貝汁醬油拉麵湯底同貝汁鹽味拉麵差不多 三重湯底分別係是蜆湯 豬骨清湯 魚清湯 令拉麵口感同湯底層次更昇華而貝汁醬油口味就配以黑松露醬 牛肝菌粉 牛肝菌油味道比起鹽味拉麵濃 聞落充滿濃郁黑松露和菇菌香 入口濃郁帶鮮味,但比較鹹拉麵方面 麵為自家製,食落有麥香味,麵嘅份量比太小 好似幾啖就食哂咁每碗麵都有兩片低溫叉燒 油花分佈勻稱 仲有一件三層肉 比較薄身 質感軟腍總結黎講 香港店嘅金色不如帰冇我想像中咁理想特別想講下 男職員服務態度不太友善 首先入餐廳時等左好耐都未有人serve 水唔問係唔會主動refill而當時0針的我(大概係2022年4月)只有紙本version嘅醫生紙 ((which is都係可以用黎入餐廳但當日男職員話唔入得 仲想叫我走後尾講兩講佢先話 : 今次就比你入啦唔講仲以為我
東京米芝蓮一星 金色不如帰

連續2019至2021三年獲得米芝蓮一星
喺Tabelog都被評為2010至2017年最佳拉麵
用每日新鮮直送嘅大蜆熬製
自家製嘅金黃色貝汁湯底,無添加味精
尖沙咀 中環 九龍塘都有分店

湯底同貝汁鹽味拉麵差不多
三重湯底分別係是蜆湯 豬骨清湯 魚清湯
令拉麵口感同湯底層次更昇華
而貝汁醬油口味就配以黑松露醬 牛肝菌粉 牛肝菌油
味道比起鹽味拉麵濃 聞落充滿濃郁黑松露和菇菌香
入口濃郁帶鮮味,但比較鹹

每碗麵都有兩片低溫叉燒 油花分佈勻稱

但當日男職員話唔入得 仲想叫我走
後尾講兩講佢先話 : 今次就比你入啦
唔講仲以為我要佢批准先食得野

雖然餐廳對於食材烹調好講究
但以呢個價錢 再加呢種服務黎講 就有啲配合唔到了 所以不會二訪~
不過我相信日本當地嗰間應該會出色啲
2022-04-09
午餐
📍地址: 尖沙咀中間道15號H Zentre地舖✿😋味道😋:3/5✿🏙️環境🏙️:5/5✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:2/5✿👀賣相👀:3/5✿💰價位💰:3/5↠⏰時段:Dinner 18:30 ↞ ✦✧ 金色不如帰喺東京米芝蓮一星嘅拉麵店,而且喺日本食評網Tabelog評為2010至2017年最佳拉麵,重點喺佢地用自家熬製嘅金黃色貝汁湯底,用每日新鮮直送嘅大蜆熬製,無添加味精。❦ 尖沙咀呢間分店環境以落地玻璃設計,用咗暗木色材料,加更有日本Style,。☻不過雖然呢間餐廳對自己食物要求好高,但喺服務態度完全配合唔到呢間餐廳嘅質素。☻衛生情況都比較差。—————————————————————🐚🍜❝貝汁鹽味拉麵❞ $128❀ 呢個「貝汁鹽味拉麵」喺以三重湯底熬製,分別以蜆貝湯,再加埋豬骨湯同埋清魚湯;另外用咗白松露油、牛肝菌醬、香草、京蔥同埋煙肉碎;而「香草」就喺用咗翡翠苗、火箭菜同埋羅勒整嘅;另外佢嘅叉燒係用咗低溫煮成。☞ 食落入口濃郁,帶小小鮮味,不過比較鹹,但係聞落好香白松露油同埋牛肝菌醬味;而拉麵嘅麵質喺自家製,食落有啲麥味嘅香;而每款麵有兩片低溫叉燒,因為都幾肥,食落軟淋淋,小小豬嘅香味,
📍地址: 尖沙咀中間道15號H Zentre地舖

✿😋味道😋:3/5
✿🏙️環境🏙️:5/5
✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:2/5
✿👀賣相👀:3/5
✿💰價位💰:3/5

↠⏰時段:Dinner 18:30 ↞

☻衛生情況都比較差。

🐚🍜❝貝汁鹽味拉麵❞ $128

☞ 食落入口濃郁,帶小小鮮味,不過比較鹹,但係聞落好香白松露油同埋牛肝菌醬味;而拉麵嘅麵質喺自家製,食落有啲麥味嘅香;而每款麵有兩片低溫叉燒,因為都幾肥,食落軟淋淋,小小豬嘅香味,不過就比較薄身;而麵嘅溫度上到枱就啱啱好,但喺麵嘅份量比較小。

⚪️🍜❝白豚骨拉麵❞ $115

☞ 呢個「白豚骨拉麵」,相對嚟講比較普通,佢以8小時慢火熬製嘅湯底,而且加入日本醬油同魚介,配埋炸紫洋蔥粒同埋秘製醬油預先醃製的豚肉;食落還可以,不過無咩驚喜。

白豚骨拉麵
白豚骨拉麵

🐙🧄🥒❝涼拌黑松露紋甲墨魚❞ $70

❀ 使用比較厚肉的野生墨魚,口感豐富鮮甜,加上尊費黑松露和野菜用日本凉伴的概念享用,融合了現代和傳統味道結合。

☞ 呢個「涼拌黑松露紋甲墨魚」,食落甜甜地酸酸地幾好開胃,做前菜一流;墨魚都幾爽口彈牙,不過就食唔出黑松露味。

2022-12-18 80 瀏覽
上網睇到話係東京拎過米芝蓮睇評論又好似唔錯咁見晏就少d人 就入去試下叫左個貝汁鹽味拉麵睇圖就知d湯有一層油浮左上黎見到都唔多開胃麪質彈牙但係份量就唔多而且係得2片肥腩肉連平常拉麵會有既配料 例如溏心蛋 木耳絲 笋 全部都無溏心蛋係我加配$15先有但溏心蛋既狀態明顯係過熟 咬左1/3都唔多流心算係比較失望之作
上網睇到話係東京拎過米芝蓮
溏心蛋係我加配$15先有
但溏心蛋既狀態明顯係過熟
咬左1/3都唔多流心
算係比較失望之作

今日經過尖東想快食午餐,一出尖東站K出口就見到一直想試呢間東京人氣拉麵店,原來開左分店係度,即刻衝入去食個拉麵先!店員推介鹽味或醬油味拉麵,主打佢人氣嘅杯汁湯底,用上60斤大貝,只此一家,喺東京榮獲米芝蓮一星嘅美譽。店員介紹醬油味比較重口味,啱晒我呢個重口味嘅吃貨。呢個湯底大有來頭喎,用60斤大蜆配上豚骨魚街等矜貴食材熬製而成,你睇到個湯底金黃色清澈、唔油膩,淡淡精華,我比呢個貝汁湯底100分啊!醬油拉麵加上自家製醬料黑松露醬,令味道提鮮不少,不愧係米芝蓮星級嘅拉麵呀!而拉麵方面,你會睇到佢係用麥製成,好重嘅麥香味,口感方面係比較煙靭彈牙,而醬油煮成嘅豚肉片入口清新唔肥膩。絕對係高級速食之選☺️ 下次試番得獎既鹽味拉面先😌 大食王可以食$178-188 套餐有埋飯同飲品,就一定滿足到大食王個胃啦🤣🤣🤣

2022-12-07 49 瀏覽
想食金色不如帰好耐,但又覺得價錢偏高。今晚一試究竟。燈光稍暗,坐得舒服,座位之間有距離,就算傾計都唔會好容易聽到隔離講野,裡面的座位有兩邊的落地玻璃窗。餐牌有詳細介紹拉麵材料和湯底。❣牡蠣拉麵❣湯底清甜鮮味,蠔味好香濃,食得出湯底的用心,唔會好油膩。不過麵條非常幼身,個人鐘意粗麵條。可幸的係即使麵條好幼,但依然有韌度。唯獨可惜的係成碗麵只有一隻牡蠣,仲要好細粒,醬漬處理。雖然隻牡蠣好鮮詌,但完全唔夠飽。
想食金色不如帰好耐,但又覺得價錢偏高。今晚一試究竟。
餐牌有詳細介紹拉麵材料和湯底。
❣牡蠣拉麵❣

2022-12-02 59 瀏覽
突然又口痕想食拉麵🍜所以問個朋友可唔可以食😋揀左呢間拉麵係正地鐵站出口 夠哂方便。可能因為星期五 所以都等左20分鐘先入到去入到去裝修唔錯 夠暗 都靚 岩哂想靜靜地食飯的朋友。同朋友一人叫左一碗拉麵我叫左呢個牡蠣🦪拉麵, 佢上到黎就聞到好大陣蠔味 飲湯首先feel到creamy蠔香 跟住有辛辣的生洋蔥🧅味 中和湯的油膩感 配上幼的拉麵 每啖都掛到湯上去 好食!呢碗係朋友叫的醬油拉麵,經典的味道。 黃金配搭冇得頂!貪得意叫左個番茄🍅同白桃🍑梳打 新鮮感十足 岩哂想試新野的朋友!如果唔夠食仲可以加小食 (叉燒/蛋/白飯)🍜🍜🍜🍜🍜地理 9/10裝修 8/10味道 7.5/10服務 8.5/10🍜🍜🍜🍜🍜
突然又口痕想食拉麵🍜
所以問個朋友可唔可以食😋

揀左呢間拉麵係正地鐵站出口 夠哂方便。
可能因為星期五 所以都等左20分鐘先入到去
入到去裝修唔錯 夠暗 都靚 岩哂想靜靜地食飯的朋友。

同朋友一人叫左一碗拉麵

呢碗係朋友叫的醬油拉麵,經典的味道。
黃金配搭冇得頂!

貪得意叫左個番茄🍅同白桃🍑梳打
新鮮感十足 岩哂想試新野的朋友!

如果唔夠食仲可以加小食 (叉燒/蛋/白飯)

🍜🍜🍜🍜🍜
地理 9/10
裝修 8/10
味道 7.5/10
服務 8.5/10
🍜🍜🍜🍜🍜
2022-12-02 64 瀏覽
連續三年拎到米之蓮一星🌟當然要試下,呢個地理位置平時都好少行🙈餐廳環境舒服,樓底都算高,位置充足,員工服務友善👍🌟貝汁鹽味拉麵屬於餐廳推介,因為個湯底係三重湯底,包括蜆清湯豬骨清湯同魚清湯所組合,聽到都覺得正😍湯底又配上白松露油 ,聞落香味非常濃香 ,配上低溫叉燒同三層肉質軟屬同嫩,切得好薄身,易入口,是值得推介嘅菜式🌟煙熏黑麵椒豚肉拉麵煙熏嘅拉麵好特別,個湯底好乳白色,但個人覺得味道就無貝汁咁吸引🙈 然而有黑椒係入面,係會有少少微辣,但會顯得另一份野味,叉燒肥瘦分半,又係一個野香嘅拉麵🌟鳥皮烏賊場好香口嘅小食,外皮非常香脆,內裏好熱辣辣,咬落非常彈牙,點上醬汁更夾,更甚豐富

🌟貝汁鹽味拉麵

🌟煙熏黑麵椒豚肉拉麵