2022-04-24 390 瀏覽
餐廳無人服務真係第一次見😂 我哋入去好乖自動自覺嘟安心出行,之後就揾位坐🤔 如果唔係成嗰park yoho得佢一間食肆,一定唔會嚟食😅 入到去睇完餐牌叫嘢,啲服務態度仲差😅 係咪真係因為獨市生意😅到講嘢食😅 四川重慶口水雞飯餐 $68 (配老火湯) - 口水雞值嘅,嗰麻辣汁係正嘅😋板燒牛扒配沙律 $48 - 一食就知”拿”過,但睇佢嗰價錢嚟講就係大件夾抵食😗仿鮑魚絲火腿通粉配煎雙蛋牛油多士 $42 - 呢個正常嘢,但太貴了迷你咖哩牛肉飯 $48 - 估唔到迷你,係BB餐咁😂 千期唔好嗌仲有仲有!啲飯真係好難食,似係溝咗米😡如果係住戶,上返club house食吧😂

到講嘢食😅

仲有仲有!啲飯真係好難食,似係溝咗米😡

如果係住戶,上返club house食吧😂

2022-03-29 144 瀏覽
突然喺附近返工要喺Park YOHO 叫外賣食,點知就中伏!未試過食咁垃圾嘅嘢!3大罪狀!1) 份量少之餘,牛扒飯真係得牛扒!一條菜都無!2) 飯唔熟全部硬的!本身我食嘢無要求,但都怕食到胃痛食到一半無食。3) 飯入面有一大條鋼絲!好彩無食到
1) 份量少之餘,牛扒飯真係得牛扒!一條菜都無!
3) 飯入面有一大條鋼絲!好彩無食到
黑椒牛扒飯
2022-03-29
外賣自取
2022-03-09 159 瀏覽
疫情嚴重,係嘅...但並非=食物服務下降吖嘛?! 偶然知道Park Circle有金記,稔住私人屋苑+交通不算便利,膽粗粗早少少去堂食個午餐。 可能11:30太早客人真係好少,計埋我得2枱跟住都陸續有人入點左2個午餐客家蝦醬蒸腩片飯 + 熱奶茶好鹹呀,又唔係好熱。已講出重點了粟米汁焗魚柳意粉一個字“熱”, 即焗✔️ 味道適中,ok最最最劣係個男仔服務員不是放下食物,係掟低食物。相對女服務員好好多。不過再比起同區另店就差好遠了,唔怪之得,疫情間果間金記仍客人不絕啦後記: Park Circle呢間冇掃碼落單,餐牌又唔同另一間(特別係午餐牌),點解嘅
疫情嚴重,係嘅...但並非=食物服務下降吖嘛?!

跟住都陸續有人入

點左2個午餐
客家蝦醬蒸腩片飯
+ 熱奶茶
好鹹呀,又唔係好熱。已講出重點了

客家花醬蒸腩片飯

粟米汁焗魚柳意粉

一個字“熱”, 即焗✔️ 味道適中,ok
粟米焗魚柳意粉

最最最劣係個男仔服務員

不是放下食物,係掟低食物。
相對女服務員好好多。

2022-03-09
午餐
2022-02-24 104 瀏覽
之前食過一次,今次都非常之懷念佢哋嘅早餐,所以就走咗入去食嘢啦!叫咗一個仿鮑魚是火腿通粉配多士煎雙蛋!好豐富嘅早餐啊真係,我好鍾意食呢一度嘅牛油多士,牛油多士外皮已經係好香脆!而且呢一度嘅通粉都好好食,湯底青得來仲有好香濃嘅雞湯味道!配合埋火腿同埋鮑魚絲一齊食真係好夾

2021-12-03 192 瀏覽
今日入去Park YOHO搵朋友,晚上喺附近搵食,竟然金記茶餐廳開到嚟呢度,地方又大又新,當然要入去試吓!主打懷舊港式食品,食物價錢便宜!芝士焗豬扒飯,芝士味香濃,厚切豬扒啖啖肉!經典港式鐵板牛扒配黑椒汁,厚切牛扒,在鐵板上慢慢煎熟,再淋上香濃嘅黑椒汁,夠晒經典!鐵板什扒,有脆炸魚柳、雞翼、豬扒等等,啱晒食肉獸!特別抵讚係薯菜,熱辣辣嘅即炸薯條,係另外上,唔會放埋喺鐵板度整到林晒👍懷舊紅豆冰,夏日炎炎消暑一流!喺入面選擇雖然唔多,但係餐廳都冇交行貨!

主打懷舊港式食品,食物價錢便宜!

芝士焗豬扒飯,芝士味香濃,厚切豬扒啖啖肉!

鐵板什扒,有脆炸魚柳、雞翼、豬扒等等,啱晒食肉獸!

懷舊紅豆冰,夏日炎炎消暑一流!

喺入面選擇雖然唔多,但係餐廳都冇交行貨!
2021-11-10 107 瀏覽
又到訪元朗,今日隨意試了一間冰室。首先,餐廳環境舒服,間距充足,不會有很大的壓迫感。但食物方面就真的有待改善。叫了一個套餐,沙嗲金菇肥牛粉絲煲配白飯連老火湯。先上了一碗老火湯,很是失望,很稀,可能接近收工時間,份量不足,好似溝咗水咁🤦🏻‍♀️濫竽充數。 而沙嗲金菇肥牛粉絲煲是好食的,溫度夠熱,味道足,啱晒送飯,食完暖粒粒,可一試。另外,亦叫了養生之選,豬手肉骨茶配白飯加桂圓紅棗桃膠茶。真的真的非常失望,肉骨茶 茶味不足,又不夠香,用料不足,寥寥可數,又不入味,而且又不夠熱,真的不會再試。桂圓紅棗桃膠茶是好飲的,甜絲絲的,正。還加了白灼菜心增加蔬菜的吸收,菜心冧甜,是可以的,但不知是否因為天氣開始凍,上菜時 菜已經不熱了。

又到訪元朗,今日隨意試了一間冰室。
首先,餐廳環境舒服,間距充足,不會有很大的壓迫感。
但食物方面就真的有待改善。

2021-10-08 76 瀏覽
到錦田探望朋友,順道在樓下吃晚餐。朋友推薦這家冰室,尤其是鐵板😋🐔客家砂薑雞套餐 $68套餐包括飯🍚、餐湯🥣和飲品☕️。鹹香開胃的沙薑醬搭配芝麻,令雞塊味道更香,肉質入口嫩滑,雞皮香滑,雞軟骨部分口感爽脆。🥣老火湯 $0節瓜🥒胡蘿蔔🥕湯🐂鐵板西冷牛扒 $102上桌熱騰騰🔥我選了蒜蓉汁🧄和薯菜🍟牛扒🥩肉質厚實有嚼勁,肉味香濃,脂肪適中。配菜有洋蔥🧅、西蘭花🥦、玉米🌽和車厘茄🍅很喜歡他們的薯菜,配上鹽🧂、胡椒和番茄醬🍅食用,外脆內軟。🥩鐵板海陸空(🐷豬扒、🐟吉列魚柳、🐔雞全翼) $92這份好豐富,份量很大!搭配了黑椒汁和薯菜🍟豬排🥩軟嫩,肉汁多。吉列魚柳🐟炸皮十分薄脆,魚肉香滑熱騰騰!雞全翼🐔外皮酥脆,個頭大。🥛紅豆冰 +$10來茶餐廳一定要喝!喜歡奶香和紅豆的香甜味。🍋熱檸水、🍫熱朱古力 $0套餐免費的飲品,喜歡他們的熱巧克力,味道挺濃郁吃飽飽,心滿意足回家嚕,有下次!

🐔客家砂薑雞套餐 $68

🥣老火湯 $0
節瓜🥒胡蘿蔔🥕湯

🐂鐵板西冷牛扒 $102

🥩鐵板海陸空(🐷豬扒、🐟吉列魚柳、🐔雞全翼) $92

🥛紅豆冰 +$10
來茶餐廳一定要喝!喜歡奶香和紅豆的香甜味。

🍋熱檸水、🍫熱朱古力 $0
套餐免費的飲品,喜歡他們的熱巧克力,味道挺濃郁

吃飽飽,心滿意足回家嚕,有下次!
2021-10-01 75 瀏覽
呢日去park Yoho 揾人,揾完之後就同娘親去食晚飯,諗住上次係屯門果間金記唔錯,見park Yoho又冇咩選擇,就揀食金記。.我哋下晝6點入去,唔洗等有好多位Staff好熱情叫我哋隨便揾位坐。我哋入去之後就陸陸續續有好多人入嚟,睇得出係park yoho既社區飯堂😂😂好似個個都識咁。.環境方面,位置好闊落,感覺上都算乾淨,.嘢食方面,呢間同其他分店唔同,呢間係冇小菜食既,晚餐有晚餐既menu,我哋嗌左個口水雞同牛扒,牛扒真心唔錯,冇諗過100蚊既牛扒都有咁既質素,仲有得嗌5成熟👍🏻然後印象最深刻就係佢哋既老火湯,強力推介一定要嗌湯,有啲要加錢但真心好好飲😍好足料又唔會太鹹!仲有得加錢嗌個菜👍🏻👍🏻.呢間都算唔錯,如果有去park yoho,都不妨去食個下午茶☕️
呢日去park Yoho 揾人,
揾完之後就同娘親去食晚飯,
諗住上次係屯門果間金記唔錯,
見park Yoho又冇咩選擇,
就揀食金記。
我哋下晝6點入去,
唔洗等有好多位
Staff好熱情叫我哋隨便揾位坐。
我哋入去之後就陸陸續續有好多人入嚟,
睇得出係park yoho既社區飯堂😂😂
好似個個都識咁。
環境方面,
位置好闊落,
感覺上都算乾淨,
嘢食方面,
呢間同其他分店唔同,
呢間係冇小菜食既,
晚餐有晚餐既menu,
我哋嗌左個口水雞同牛扒,
牛扒真心唔錯,
冇諗過100蚊既牛扒都有咁既質素,
仲有得嗌5成熟👍🏻
然後印象最深刻就係佢哋既老火湯,
強力推介一定要嗌湯,
有啲要加錢但真心好好飲😍
好足料又唔會太鹹!
仲有得加錢嗌個菜👍🏻👍🏻
呢間都算唔錯,
如果有去park yoho,
都不妨去食個下午茶☕️
2021-09-28
2021-08-31 66 瀏覽
很久沒見到元朗廣場有新食店,見到有幾間新店,一於試試,今次到了金記茶餐廳。餐廳主打港式食品,説得出的都有,而且價錢便宜!鐵板西冷牛扒,十吋長的厚切牛扒,係幾百度的鐵板上,再淋上香濃嘅黑椒汁,睇見已經開心又開胃🤣茶餐廳點會少得紅豆冰,起沙紅豆配上黑白淡奶,消暑一流!晚市二人餐亦非常實惠,$158已經有兩個小菜,湯和飲品。新鮮菠蘿咕嚕肉,即叫即煮,鑊氣十足!XO醬蝦球炒西蘭花亦份量十足。在商場裏人均消費不到100元,地方乾淨,能吃到有獲氣的經典巧手小菜,不錯。

餐廳主打港式食品,説得出的都有,而且價錢便宜!

茶餐廳點會少得紅豆冰,起沙紅豆配上黑白淡奶,消暑一流!

晚市二人餐亦非常實惠,$158已經有兩個小菜,湯和飲品。

新鮮菠蘿咕嚕肉,即叫即煮,鑊氣十足!

XO醬蝦球炒西蘭花亦份量十足。

2021-07-26 71 瀏覽
💖今天去朋友家附近玩,晚餐順便到他家樓下的餐廳。這間冰室裝修乾淨摩登,環境舒適。1⃣️鐵板西冷牛扒(配薯菜、燒汁)🥩 $102💖看到很多人都有叫鐵板餐,滋滋的聲音十分吸引,所以也來嘗試。我要了薯菜,再配燒汁。西冷牛扒五成熟,淡粉紅的牛肉嫩滑,配上熱騰騰的燒汁、西蘭花和玉米🌽,十分豐富。薯菜份量挺多,我和家人要一起分享才能吃完😂牛扒餐另外免費包括一杯熱飲。2⃣️四川重慶口水雞套餐🐔 $68💖套餐包括湯🥣、飯🍚和熱飲☕️。老火湯內有冬瓜、蘿蔔和豬肉🐷,喝起來沒有味精味😋我平日最喜歡吃重慶口水雞,這裏的口水雞雞肉嫩滑,配上麻油、豆瓣醬、辣椒粉等,味道香辣惹味,配上白飯吃一流。3⃣️咖喱牛腩飯🐂 $65💖咖喱牛腩煮得軟淋入味,薯仔🥔粉嫩。咖哩位🍛香濃但不會太辣,搭配白飯很快吃完😋4⃣️雪糕紅豆冰🍦+$15💖咖喱牛腩飯跟餐配特飲半價,我要了一杯雪糕紅豆冰。雲呢拿雪糕味道香甜,紅豆給得足料。5⃣️黑牛(朱古力雪糕可樂)🥤+$10💖口水雞套餐特飲加$10,要了一杯黑牛。可自行添加屈臣氏可樂,看起來除了有滿滿的碳酸泡泡,還有香甜的朱古力🍫碎。💖晚餐選擇挺多,食物質素不錯,上菜速度快。吃完到網上看了看,發現原來有很多分店,下

1⃣️鐵板西冷牛扒(配薯菜、燒汁)🥩 $102

2⃣️四川重慶口水雞套餐🐔 $68

3⃣️咖喱牛腩飯🐂 $65

4⃣️雪糕紅豆冰🍦+$15

5⃣️黑牛(朱古力雪糕可樂)🥤+$10

💖晚餐選擇挺多,食物質素不錯,上菜速度快。吃完到網上看了看,發現原來有很多分店,下次可以去其他分店吃飯。
2021-06-23 99 瀏覽
去朋友家打機, 是元朗較入既屋苑, 去到樓下都冇咩野食, 好在仲有間茶餐廳開左。裝修都幾好, 感覺坐係到食都好正, 夠大夠闊落。 不過人地都快關門, 就急急腳叫外賣走人。佢地包野都唔錯, 野飲仲有內隔, 少左倒野既機會。叫左老火湯, 個日是西洋菜湯, 都好足料, 好多西洋菜同豬骨。唔會好味精好咸, 味又夠, 都唔錯沙薑雞飯, 幾香, 沙薑味重, 雞肉既肉都好嫩, 唔會粗。朋友叫左咖哩牛腩, 呢個抵讚, 咖哩好茶餐廳式, 夠香濃惹味, 而且料都OK多。送飯一流, 忍唔住送多啖飯。兩杯野飲都OK, 特別是紅豆冰, 味道足唔會好水, 紅豆又多。好飲。整體呢間唔錯, 套餐有湯飲, 個湯都OK, 要是可以坐又舒服, 下次去朋友家可以再去。

佢地包野都唔錯, 野飲仲有內隔, 少左倒野既機會。

沙薑雞飯, 幾香, 沙薑味重, 雞肉既肉都好嫩, 唔會粗。

2021-06-23 444 瀏覽
下午茶話說昨日去了峻巒的表姐家,和媽媽、小晴探完剛出生的b b和表姐,就去了附近的Park Circle食金記冰室。沒有加一服務費,食完埋單大概234元,平均每人78元。食物質素ok ,環境空氣通爽乾淨,價錢亦都不貴,看來下次再來探表姐和b b,都可以再來這餐廳食飯。吉列魚柳配沙律$42吉列魚柳一大條,切開一半 ,厚度份量十足。外皮炸得脆口熱騰騰,十分香口。配以沙律醬,味道再添色彩。旁邊有沙律,份量亦都不少,沙律醬亦好多,酸酸甜甜的沙律,好開胃。金記生炸雞髀配沙律$48雞髀炸到外皮又薄又脆,雞肉不老不乾。肉質都不硬 ,連雞皮食都不覺得肥膩,可能因為雞皮已經炸到十分之薄,所以食下去,只是感覺到又脆又香。沙律和吉列魚柳的配送沙律是一樣的。地道霸王雞飯餐$68,有跟送老火湯,霸王雞的雞肉好嫩滑,不硬不老,又有蔥條點綴,一起食,增添口感和味道。豉油有一點點甜,鹹甜的豉油用來拌飯,都幾開胃。仿鮑魚絲火腿通粉$42,跟餐跟煎雙蛋牛油多士,牛油多士牛油味都好重,外皮硬脆。仿鮑魚絲火腿通粉清清地,湯底不太濃,不太鹹,小朋友都食到。紅豆冰,跟下午茶餐叫就半價優惠,$14。跟飯餐叫就加$10。紅豆份量都幾
下午茶

吉列魚柳配沙律$42

金記生炸雞髀配沙律$48

紅豆冰,跟下午茶餐叫就半價優惠,$14。跟飯餐叫就加$10。紅豆份量都幾多,整杯飲品甜度適中,夏天飲,好解渴 。

2021-06-21
4 分鐘 (堂食)
2021-06-23 69 瀏覽
朋友住附近,無意中黎試左呢間金記冰室,一入門口寬敞,有好多卡位,感覺舒服。餐牌都新淨企理,飯都好多款式,本來諗住試下西多,點知原來只係晏晝先有得供應😂之後我地就叫左個set dinner鐵板牛扒,set仲有湯同半貨加特飲,咁緊係要特飲啦,我地仲叫左兩杯黑牛,出面好少有得飲,我地前後仲一人兩杯😂😂牛扒大大塊,仲可以自己倒汁,重點係薯條係即炸,仲有鹽粉,好好味😋食完想再食,但想再單嗌薯條就無了。之後再叫個沙薑雞飯,沙薑雞唔錯,份量ok,個汁夠味上面又勁多芝麻,我好鍾意食芝麻🤣食完都好似未夠喉,見到有雞髀飯,但唔想食飯,於是叫人地幫我地雞髀蛋飯走飯丫唔該😂😂最後滿足埋想食雞髀既慾望☺️20:45就要清場,我地岩岩好食飽,點知一出門口落大雨,好彩出面好多的士,搭到西鐵都唔貴,好方便丫😊

食完想再食,但想再單嗌薯條就無了。

2021-06-01 78 瀏覽
今日,去咗探朋友,佢地帶左我去屋企樓下間金記食飯。一入到去,個環境好舒適,裝修雅致,唔似一般茶餐廳嘅擠逼,好有私隱度。 首先,我地叫左個什果沙律,冰涼嘅水果、沙律醬,好開胃! 然後上枱嘅係我朋友推介必食的蒜茸牛扒,切開塊牛扒,有厚度。肉質有咬口、牛肉味香濃!用鐵板上可以保持牛扒嘅溫度,慢慢品嘗都得!估唔到薯條會另上,避免比d汁整到淋曬,好貼心!薯條係我至愛嘅粗薯條,炸得香脆,上面灑上少許鹽! 沙薑的辛香味十分獨特,上面灑上一層芝麻,雞肉嫩滑,啖啖肉,配上白飯,十分好味!仲有送一個餐湯,紅蘿蔔豬骨湯,料都唔少! 咖哩牛腩同白飯簡直係絕配,令我哋食指大動,濃郁的咖哩香味帶一絲絲椰汁香味,撈飯一流,辣度適中,我唔多食得辣嘅覺得恰到好處,牛腩夠爽! 飲品方面,我叫左杯白雪公主,又軟又滑嘅雪糕加上去,慢慢溶化,令汽水味道都變得不一樣!

首先,我地叫左個什果沙律,冰涼嘅水果、沙律醬,好開胃!

• 鐵板西冷牛扒
2021-05-25 73 瀏覽
今日去咗元朗既峻巒探朋友仔,原來屋苑都有個小型商場,有間金記冰室,我地就決定醫咗肚仔再探朋友仔啦🤭雖然係高尚住宅區,但餐廳價錢非常平民化,仲要環境清幽,坐得好舒服😌餐湯一碗加$10,但真係好好飲,足料又無味精喎👍🏻唔錯唔錯呀標準餐廳凍奶茶/凍檸茶👍🏻茶底夠濃巨大咖哩雞肶飯😝咖哩汁有薯仔架,咖哩汁夠香濃野味🌶️👍🏻又大又脆既炸雞肶,食完雞肶都飽飽啦😅😅燒汁豬扒煎蛋飯,塊豬扒好得,又淋又juice 🥳燒汁夠香口送飯餐廳環境唔錯,啱哂我同朋友吹水👍🏻👍🏻

餐湯一碗加$10,但真係好好飲,足料又無味精喎👍🏻

唔錯唔錯呀

標準餐廳凍奶茶/凍檸茶👍🏻茶底夠濃

巨大咖哩雞肶飯😝

咖哩汁有薯仔架,咖哩汁夠香濃野味🌶️👍🏻

又大又脆既炸雞肶,食完雞肶都飽飽啦😅😅

餐廳環境唔錯,啱哂我同朋友吹水👍🏻👍🏻