2008-10-05 18 瀏覽
因為今日同聽日分別係姨甥仔俊俊同老豆既舊曆生日.. 所以我就決定唻呢個傳聞中好好味既地方食dinner勒.. 一行五大兩細叫左以下既美食... ...一.. 串燒半打(三十).. 雞肉好滑.. 牛肉又唔靱.. 兩者香芧味都幾重.. 好味..二.. 青咖喱雞(三十八).. 好抵食.. 咖喱同雞肉都又香又滑.. 辣味齒頰留香..三.. 金沙皮旦(三十八).. 蝦膠好味.. 同個皮旦好夾.. 皮旦又無"壓"味.. so gd..四.. 白飯..五.. 明爐鱸魚(七十八).. 好抵食.. 我無食.. 但佢地個個都話酸酸地好味..六.. 馬拉盞炒通菜(三十八).. 菜好入味.... 七.. 蝦醬海鮮炒飯(四十八).. 因為太多雜豆同蔥.. so唔係食左好多.. 但試過d飯幾乾身,. 蝦醬都幾入味.. 好!!!八.. 濕炒豬肉河(三十幾).. 豬肉有d異味.. 唔計豬肉.. 都係好好味!!!
四.. 白飯..
六.. 馬拉盞炒通菜(三十八).. 菜好入味....
  • 青咖喱雞
2008-07-18 35 瀏覽
第一次去, 係附近泊車.星期六中午我與老公去食了~泰式炒金邊粉$30(好熱, 好夠味! 雖然我唔係好鐘意食le樣野, 不過感覺都唔錯!) 拼盤$38 (有一串牛, 一串雞, 兩個蝦餅, 兩隻雞翼, 兩條蝦春卷) ~ 好香口呀, 個蝦春卷幾特別, 成隻蝦放入去, 條尾仲凸出黎既~生蝦刺身$48 (wow~有成11隻, 好新鮮好甜, 不過唔夠爽口, 但係le個價錢, 真係好抵食喎! 個汁可以唔駛點, 因為佢都淋左落去了, 個汁唔會勁辣.)老闆娘好好人, 送左兩杯龍眼水比我地, 竟然比想像中好飲, 好清!TOTAL:$116.-不過冷氣唔夠涼, 可能果日好熱.佢個特色係下午3:00 - 6:00 係Close既, 請小心, 我地上咁岩2:45PM去到.
第一次去, 係附近泊車.
星期六中午我與老公去食了~

TOTAL:$116.-

不過冷氣唔夠涼, 可能果日好熱.
龍眼水
泰式炒金邊粉