2023-08-21 783 瀏覽
偶然經過樂富街市,見到一間韓國菜外賣店,想試一試,就買了:Kimba套餐;海帶湯飯套餐;酸甜炸雞;牛肉便當和一些“伴菜”。非常用心制作,風味正宗。所有伴飯的伴菜都很好食,尤其“酸蘿蔔”。KimBa做得認真;難得還可配“套餐”。湯飯做得出色,又有“Punchan”。飯盒也跟韓國一樣正宗,炸雞就真係頂瓜瓜。而且價錢合理,值得一試再試!👍🏻👍🏻👍🏻
2023-08-12
2023-07-13 684 瀏覽
便當份量好大,外賣盒有一條長貼紙打直黐實個盒。好整齊又專業。好耐無食過咁豐富既便當,顏色悅目又好味。好有家的味道。下次會親自去買,外賣有啲貴。不過天氣好熱。😅
好耐無食過咁豐富既便當,顏色悅目又好味
外賣送餐
夜晚外賣平台七點落單,等咗唔夠20分鐘有得自取,由離開舖頭到屋企開餐唔夠15分鐘,炸雞已經唔熱但依然好脆整體上今次外賣食品雖然未至於人間美食,只屬係正常發揮,但亦值得附近街坊間中食下,除炸雞份量偏少而顯得價錢偏貴外,其他嘢食都價錢合理,可能無緣分關係,舖頭內未見有其他食評人所提及韓國大媽,接待都係地道香港人另外因為今次外賣平台自取比門市落單更平(約85折),感覺上令炸雞價錢合理番小小,如果優惠持續,應該會再幫襯

甜酸炸雞
牛肉伴菜包飯
炸醬麵
牛肉伴飯
2023-05-13
20 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
優惠券
甜酸炸雞
牛肉伴菜包飯
呢間韓國食店位於樂富街市內,近入口處.由韓國籍姨姨主理,提供多樣韓國食物如泡菜,伴菜,炸雞,便當,飯卷等,真材實料,值得推介.已經幫襯好多次,食物保持水準,份量由其充足,特別推介紫菜包飯套餐,我特別喜歡炸蝦紫菜包飯,便當有包飯,辣炒年糕,炒粉絲同四款唔同嘅韓國配菜,即叫即做,如果比較細食,一份包飯便當可以分2餐都夠,另外海鮮小煎餅同薯仔煎餅,泡菜煎餅都係好味同價錢合理嘅小食選擇.
呢間韓國食店位於樂富街市內,近入口處.

外賣自取