餐廳: 銀龍粉麵茶餐廳
資訊:

餐廳: 銀龍粉麵茶餐廳
資訊:

2024-10-08 32 瀏覽
蔥油豬扒飯真係好正!想像一下,香噴噴的豬扒,外脆內嫩,淋上特製的蔥油,味道超級入味。每一口都帶著蔥香,配上熱騰騰的白飯,簡直係完美搭配!再加上一點點的醬油,整個味道更加升華。吃的時候,飯粒吸收了豬扒的汁,口感一流,真係令人食指大動!無論係午餐定晚餐,呢碗飯都係一個好選擇
2024-09-01 54 瀏覽
是從大陸來香港的,感覺這家店挺好的,當時在街上走了一會,挺餓的然後看了好幾家店都不太滿意,在外面看到這家店,價格也挺實惠,食品也挺不錯的,然後就進來吃。感覺他們家環境還可以,空調也挺涼快的,飯菜都很好吃。尤其是那個面裡面的番茄湯超級驚豔我。超級哇塞喔,肉也很嫩很好吃,他們家的火腿味道跟大陸的味道也都不一樣,感覺更加好吃,店內服務人員挺耐心的,我們有什麼疑問都會幫我們解答,有什麼需求也會盡量滿足我們,推薦這家店
2024-08-30
2024-01-12 355 瀏覽
噏到嚟金茶王,先黎個沙爹牛肉麵,香噴噴嘅沙爹醬確實分外誘人。炒蛋真係好滑,外表微微金黃,入口即溶咁滑嘅口感,點嘅香脆包,層次分明,嘢梗係要熱辣辣先夠晒架啦!添上杯熱檸茶,心情都跟住舒暢咗,整體黎講,真係食得好唞呢。🍜🍳🍞夥計服務態度不過不失,但食物真心做到曬香港風味,環境衛生就标准茶餐廳feel,無緊要求好高嘅話,呢度真係過得去。啱哂想快手搞掂個肚或者想飽嚟飽去嘅!總之,金茶王,行過路過唔可以錯過,得閒食返餐經濟又飽肚嘅香港地道美食,又或者同三五知己傾吓偈,feel下香港嘅飲食文化。👍👌🇭🇰

7點8個字落單,8點9個字出單,中間催了2次都不理話問下,在那做了1個鐘水都不上一杯,最後9個字問他等了快一個小時了能不能快點才把單打出來,斜對面的阿伯等了9個字就不等了,關鍵是等了這麼久了,東西還這麼難吃,雜菜煲99塊裡面真的全是青菜,就兩塊蟹肉棒(合成那種),還有2個蝦米,一開始以為他這麼久都不上菜是因為怕我只喝盅湯就走人,但結果是別人根本就沒下單,那我中間問了2次是幹嘛的,9個字催完說等了1個鐘,5分鐘就上完了菜
2024-01-08
65 分鐘 (堂食)
2023-05-19 670 瀏覽
收我66蚊俾得個三舊切條雞排同兩舊豬扒、頂你我刀都準備埋切扒、已經準備好咁拿西舊嘅扒俾我、正常餐廳都唔應該咁敷衍同埋唔抵食嘅餐俾我、賺錢都唔係咁呀,食相太差,沒下次
嘅餐俾我、賺錢都唔係咁呀,食相太差,沒下次

咖啡扒餐
2023-04-15 416 瀏覽
銀龍係一間好親民嘅茶餐廳,佢嘅食物好多香港特色,而且價錢都好實惠,真係唔錯嘅選擇。我試咗佢哋嘅沙爹牛肉麵,味道一般啦,不過都熱辣辣嘅!佢哋嘅炒蛋都幾香滑(可能我本身有bias炒蛋😂),連埋餐包夠晒飽肚!加埋一杯熱檸茶,全餐只係唔到50蚊,都幾抵食,返工放lunch去食夠晒就腳✨呢度嘅夥計服務態度老老豆豆就差啲嘅。環境衛生方面就同其他茶記差唔多啦🤔,但係其實overall我覺得佢算係一間唔錯嘅茶餐廳,尤其係遊客/外國返黎想食啲有品質保證香港嘅特色美食而且唔想太貴,金茶王係一個唔錯嘅選擇。

2023-04-07 245 瀏覽
Firstly, when I arrived, there wasn’t many people yet they made us share a table with unknown people. Then when I placed my order, I had to wait for 20minutes which the family who came after me go their food before I did. Then suddenly I was changed to another table and had to place my order again. The service here is extremely bad even for a normal cha chan teng. The coffee was scrolling hot and the taste was too sour, it was unbearable!
2023-03-24 207 瀏覽
因為欣賞佢哋個魚蛋粉一個人常去食,湯底清甜。呢排多返遊客,要求搬枱去搭枱我都明白係正常,但係個阿姐超越惡同冇禮我接受唔到。而且佢哋落單都係呼呼喝喝,如果唔想一朝早影響一日心情就建議唔好幫襯佢哋!
2023-03-24
2023-01-15 421 瀏覽
地點是葵涌的分店。因為那邊冇乜人寫食評,寫在這裏給大家看~1月11日想食個下午茶,唔要太飽想要飲杯奶茶,奶茶質素差咗好多,好淡冇乜茶味,只有奶水味,其實近幾年去到任何一間茶餐廳,好少奶茶會特別伏,因為而家好多交貨已經溝好咗,都唔使睇師傅。 食呢個包真係好淒涼感覺,我自己就唔太鍾意食獨立餐包,但會食沙爹牛肉包,因為有肉有汁,餐包通常會喺扒爐落牛油煎過鬆軟帶香〜但“銀龍”呢個包~真係想食到掉眼淚,乾噌噌好淒涼,好似去飢荒畀你食嗰種感覺。 如果呢個包獨立買返工搭車好趕時間食要飽 肚冇問題。 坐低食呢個包真係直升機伏~~沙爹牛肉包〜個包係大個,侍應姐姐放低個包嘅時候我見我〜嘩! 咁大個嘅,佢就偷笑話使唔使畀刀你切,見佢偷笑我都心知不妙,拎上手冷的,叫佢加熱一下,行咗去都唔夠30秒返嚟,我諗佢應該落微波爐叮咗5秒掛。 依然都係(凍冰冰嗰係硬掘掘)咬落去包冇包味,最cheap嘉頓餐包個味都重過佢,雖然我唔食嘉頓餐包,但家人買過我都有試過知乜嘢味同口感,咬咗三分一都冇餡嘅,繼續咬落去得幾片超薄嘅肉碎,乾冇汁又硬。最後只能送30蚊畀佢洗,去第二間再食過。
地點是葵涌的分店。
因為那邊冇乜人寫食評,寫在這裏給大家看~
最後只能送30蚊畀佢洗,去第二間再食過。

2022-12-19 286 瀏覽
究竟而家呢個世代嘅物價係幾咁貴,令度下午茶餐都要40幾蚊先得一碗粉麵加一杯嘢飲,雖然明白餐廳都要交租交人工,但係都希望食物份量同質素起碼都要係合理水平。銀龍魚蛋河 $42一人分量嘅河粉加上幾粒魚蛋、魚片同魚皮,面頭淋上啲蔥花同炸蒜咁,配菜味道方面其實都冇咩問題,在一般街市買返屋企煮或者一般食肆食到嘅質素。個湯底我就食唔出有咩味,不過其實對我嚟講都唔係咩問題,唔難食就ok。唯獨係呢個份量真係太少,對我嚟講呢個性格比唔算太高。奶茶都係一般嘅茶餐廳奶茶,冇咩特別。

銀龍魚蛋河 $42

2022-11-16
5 分鐘 (堂食)
2022-12-11 144 瀏覽
今日約左朋友去行山,行山之前食一個豐富有營養的早餐。早餐種類有好多,有港式粉麵套餐,也有一般茶餐廳的三文治套餐,我地叫了2個港式早餐。我點了雞丁丶煙肉湯米粉配熱柚子蜜要36元。煙肉雖然薄啲,味道幾好,湯底都夠味。熱柚子蜜:不太甜的柚子蜜茶,我好喜歡。朋友就點了齋鮑片、煎蛋湯通粉配熱奶茶要3 6元。齋鮑片、煎蛋跟普通茶餐廳一樣沒有分別。熱奶茶:最重要跟餐個杯奶茶夠熱,茶底夠香濃,好飲。整體來講:環境一般,服務還好,價錢合理。
今日約左朋友去行山,行山之前食一個豐富有營養的早餐。
熱柚子蜜:不太甜的柚子蜜茶,我好喜歡。
熱奶茶:最重要跟餐個杯奶茶夠熱,茶底夠香濃,好飲。
整體來講:環境一般,服務還好,價錢合理。
2022-12-08
$36 (早餐)
2021-12-05 920 瀏覽
近排唔揸車而經常去花園街坐小巴歸家,原因好簡單,避炒牌!因此,經常經過銀龍,但好奇怪總係無咩意欲入去幫襯,幫襯完就知原因.點咗個梅菜扣肉煲同沙薑雞.優點:1) 扣肉同沙薑雞份量適中,無偷工減料.2) 座位舒服闊落.缺點:1) 煲仔菜獨有嘅"咋咋"聲,完全欠奉!2) 扣肉冷冰冰唔夠熱,入口軟滑嘅口感更加唔洗問.3) 沙薑雞重經典,成 pat 沙薑汁好似花生醬 pat 上D雞上面,雞肉入口無渣但講唔上嫩滑,同樣,隻雞都無凍冰冰.第六感已經俾哂 signal 過門不入,自己都重要入去幫襯,唉.....
近排唔揸車而經常去花園街坐小巴歸家,原因好簡單,避炒牌!

點咗個梅菜扣肉煲同沙薑雞.

優點:
1) 扣肉同沙薑雞份量適中,無偷工減料.

2) 座位舒服闊落.

缺點:

1) 煲仔菜獨有嘅"咋咋"聲,完全欠奉!

2) 扣肉冷冰冰唔夠熱,入口軟滑嘅口感更加唔洗問.

梅菜扣肉煲

蠔油介蘭

沙薑雞

2021-10-03 494 瀏覽
成日喺銀龍食小菜,見到有鐵板扒,一於試下。$90有扒,湯,包同飲醉品。叫咗A 餐同B 餐。先講下個湯,有啲辣,基本上都冇乜料裡面,同埋有啲稀。一般般。包係牛角包,但食集扒餐,我期望嘅係牛油餐包,有啲失望,仲要牛角包冇比牛油。唔知係冇定漏咗。雜扒(跟蒜蓉汁)都多嘢嘅,腸仔standard, 火腿唔係金妹牌,豬扒好薄,西蘭花太林,薯條有啲乾。牛扒餐好啲(跟洋蔥汁)。加$6有茄汁意粉或茄汁炒飯。牛扒有好多根位,味好濃,好有牛味。食雜扒餐都係去番專食港式扒餐嘅店好啲。至少會喺你面前林個汁上去,廚房林定好冇feel

2021-10-01
2021-07-30 364 瀏覽
去咗旺角銀龍茶餐廳食下午茶美極乾炒牛河 + 凍檸茶(少甜少冰)$50美極乾炒牛河 味道可以, 但食落係 唔夠鑊氣, 同頗多油凍檸茶 甜度啱啱好性格比一般, 因它份量呢,都頗少, 下午茶嚟講有d 貴><
去咗旺角銀龍茶餐廳食下午茶

美極乾炒牛河 + 凍檸茶(少甜少冰)$50
美極乾炒牛河 味道可以, 但食落係 唔夠鑊氣, 同頗多油
凍檸茶 甜度啱啱好

性格比一般, 因它份量呢,都頗少, 下午茶嚟講有d 貴><
2021-07-04 252 瀏覽
銀龍哩個名有陣mk味一場嚟到mk今晚就食下啦😆應該十幾年無食過望見個餐牌有d似翠華同印象中以前「佬味」飯堂嘅感覺確實唔同晒好耐無食鐵板餐有最愛嘅牛角包好香牛油味好好食喎有中/西湯仲包嘢飲唔洗$60好抵叫咗豬扒+雞翼不過份量唔算大滿足可以再豐富d賣貴少少都可接受海南雞飯都唔差不過無咗隻正宗辣汁就有d敗筆
銀龍哩個名有陣mk味
一場嚟到mk