2024-10-10 170 瀏覽
錦麗今天放假和朋友入東涌東薈城名店倉行街shopping! 又到吃飯時間,這裏食肆很多,行行下去到七樓被一間越南菜的食肆名叫錦麗所吸引!店舖在東涌達東路20號東薈城名店倉7樓703號舖。 裝潢以越式設計為主調,入面用竹製越南斗笠和圖畫做裝飾,典雅又有古早風! 枱椅排列整齊,乾淨整潔,坐得舒服。 我們點咗兩個主食,加配:6個小食+2飲品。 *法式燴牛頰肉飯牛頰肉軟腍和蕃茄汁炆得好入味,肉汁濃郁,配白飯最夾!*總裁霸氣金邊粉有安格斯牛小排,牛尾,牛筋及即炸油炸鬼。 湯底係每日現熬23小時牛骨牛肉湯,牛味超濃和鮮甜。 牛尾好滋味,牛筋腍滑。這碗粉超正!*金絲網蝦春卷越南春卷很地道,炸得酥脆,味道鮮美可口!*家鄉魚餅好有越南特色嘅魚餅,魚肉和香料好配合,彈口又味道香濃!*越式蔗蝦傳統美食,蔗汁清甜,配上鮮蝦肉,味道清新又鮮美!*脆皮牛腩好特別,外表香脆,內裏牛腩味濃!*越式葱油雞翼雞翼炸得皮脆肉嫩又有汁,加上葱油更惹味!*越式椰青椰汁糕椰汁糕很軟滑香甜,很地道的甜品!飲品要了鹹檸檬青檸梳打和椰汁三色冰!配上以上食物,真的超搭配,吃得大滿足!這間越式食肆的食物的選擇超多,仲有不同組合,以優惠
錦麗

*法式燴牛頰肉飯
牛頰肉軟腍和蕃茄汁炆得好入味,肉汁濃郁,配白飯最夾!

*總裁霸氣金邊粉

*金絲網蝦春卷
越南春卷很地道,炸得酥脆,味道鮮美可口!
*家鄉魚餅
好有越南特色嘅魚餅,魚肉和香料好配合,彈口又味道香濃!
*越式蔗蝦
傳統美食,蔗汁清甜,配上鮮蝦肉,味道清新又鮮美!
*脆皮牛腩
好特別,外表香脆,內裏牛腩味濃!
*越式葱油雞翼
雞翼炸得皮脆肉嫩又有汁,加上葱油更惹味!
*越式椰青椰汁糕
椰汁糕很軟滑香甜,很地道的甜品

這間越式食肆的食物的選擇超多,仲有不同組合,以優惠的價錢加配小食和飲品,十分親民。食物質數又高,真的值得捧場!
#mochicouple_hk東涌打卡團入到東涌想食越式餐廳就入咗去食,餐廳環境乾淨而且夠光猛,座位舒服,服務員態度好好。餐廳係用QR code落單,啲嘢食上枱時熱辣辣,應該係即叫即整。1️⃣ 胡志明綜合粉(生牛肉,熟牛肉及牛丸)($88)超鍾意錦麗既湯底!每日現熬 23 小時牛骨牛肉湯見稱,濃郁清甜湯底,加入大量牛骨、牛肉、香葉、肉桂、八角及桂皮等多種香料! 湯底香氣四溢,飲得出好鮮甜,清淡卻不失濃郁。以澳洲嫩口牛柳作生牛肉片,在熱湯中微微燙熟,保持了肉質的鮮嫩,再以本地爽口腩位作熟牛,增加咬口。牛丸有兩粒,有肉汁同彈牙!好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡2️⃣ 金絲網蝦春卷(2件)+ 越式蒜蓉牛油雞翼(2件)+ 家鄉魚餅🌶️(2件) (追加優惠+$62)金絲網蝦春卷外皮金黃酥脆,入面有啲鮮嫩蝦肉,口感層次豐富。雞翼經過醃製,充滿蒜香和牛油,而且即叫即炸,上枱嗰陣仲好熱辣辣,外脆內嫩。魚餅帶有一點微辣,口感彈牙,食到魚肉嘅鮮味恰到好處好味指數:🍡🍡🍡3️⃣ 新鮮椰青(升級特飲+$32)超大個!椰汁清涼甘甜,好驚喜既係超級冰涼,超級消暑解渴。最後可以食埋椰肉,椰肉質地柔軟。好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡4️⃣ 火車頭飯 ($9
#mochicouple_hk東涌打卡團

1️⃣ 胡志明綜合粉(生牛肉,熟牛肉及牛丸)($88)

好味指數:🍡🍡🍡

3️⃣ 新鮮椰青(升級特飲+$32)

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

4️⃣ 火車頭飯 ($92)(香茅炸豬扒, 脆邊煎蛋,雞翼,扎肉及魚餅)
好大碟!細食既應該會食唔晒!豬扒炸得好香脆,但入面又唔會好乾! 雞翼用咗蔥頭同香茅醃製,雞皮炸到金黃色,鹹香可口,肉質好嫩滑。扎肉同魚餅都好彈牙。脆邊煎蛋入面仲保留住流心,再加上蔥油同豉油,撈埋飯食一流🤤🤤

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

5️⃣ 越式椰子沙冰(凍) (升級特飲+$22)
椰子沙冰的椰汁清甜,每一口都散發著濃郁的椰香。混合了新鮮椰子同碎冰,口感上增添了層次感!

好味指數:🍡🍡🍡🍡

6️⃣ 椰青·斑斕椰汁糕(2件)(追加優惠+$27)
選用用新鮮椰青製作,椰青椰汁糕口感細滑清新,椰香味濃,不會太甜。質感爽脆,似大菜糕,唔單止好味,重要滋潤養顏。而斑斕味椰汁糕,斑斕味都幾濃,甜甜地。如果想甜啲,仲可以點埋椰漿一齊食,另一番風味。

好味指數:🍡🍡🍡

📍 東涌達東路20號東薈城名店倉7樓703號舖
🚇 港鐵東涌C出口,步行約1分鐘
🕒 Mon-Sun : 11:00-21:30
大勢所吹,港人都北上消費,市道低迷,但其實本地餐廳也努力求存,性格比也相當高,星期一至五出街食仲平過自己煮的滿足感又歸位了*** 午市精選 ****** 椰子飲品 ****** Tea Set 下午茶 ****** 越優惠下午茶套餐 *********越優惠下午茶套餐******--- 香茅豬扒湯粉 --- $42玫瑰龍眼茶/自家薏米水/鹹檸檬青檸水 (包一杯熱飲)河粉份量略小帶骨豬扒一大件,味道調味很好,炸得恰到好處--- 自家薏米水 ---味道濃郁,香茅味重

*** 午市精選 ***

*** 椰子飲品 ***

*** Tea Set 下午茶 ***

*** 越優惠下午茶套餐 ***

******越優惠下午茶套餐******
--- 香茅豬扒湯粉 --- $42
玫瑰龍眼茶/自家薏米水/鹹檸檬青檸水 (包一杯熱飲)
河粉份量略小

帶骨豬扒一大件,味道調味很好,炸得恰到好處

--- 自家薏米水 ---
味道濃郁,香茅味重

2024-08-27 416 瀏覽
黎到東薈城見到呢間越南菜幾吸引🤩環境乾淨企理!上菜速度都好快晚市$88 包嘢飲👍🏻飲品優惠青檸soda+$8就有雞絲扎肉香濃雞湯金邊粉 可以揀河粉/金邊粉走青走洋蔥走芽菜👍🏻啱曬平時唔鍾意食蔥嘅人🤣湯底雞湯味好濃郁啊🤤而且唔會好鹹河粉,雞肉絲,扎肉份量都適中錦麗生牛肉粉湯底清甜🥹牛肉份量好多🤣河粉煮得啱啱好唔會太淋👍🏻特色小食拼盤$79有齊4款小食!金絲網蝦春卷越式蔗蝦法式蒜蓉牛油雞翼香茅豬扒春卷好脆新鮮炸起熱辣辣🤤蔗蝦蝦肉彈牙十分好味😋雞翼juicy冇雪藏味而且雞皮都好香好脆🤣豬扒配埋蔥油一齊食好香🤤🤤🤤新鮮椰青 +$32超大個好多果肉,果肉好嫩又甜椰青水十分夠凍好解渴!而且好鮮甜🤩
黎到東薈城見到呢間越南菜幾吸引🤩
環境乾淨企理!上菜速度都好快

晚市$88 包嘢飲👍🏻飲品優惠青檸soda+$8就有

雞絲扎肉香濃雞湯金邊粉
可以揀河粉/金邊粉
走青走洋蔥走芽菜👍🏻啱曬平時唔鍾意食蔥嘅人🤣
湯底雞湯味好濃郁啊🤤而且唔會好鹹
河粉,雞肉絲,扎肉份量都適中

錦麗生牛肉粉
湯底清甜🥹牛肉份量好多🤣
河粉煮得啱啱好唔會太淋👍🏻

特色小食拼盤
$79有齊4款小食!
金絲網蝦春卷
法式蒜蓉牛油雞翼
香茅豬扒
春卷好脆新鮮炸起熱辣辣🤤
蔗蝦蝦肉彈牙十分好味😋
雞翼juicy冇雪藏味而且雞皮都好香好脆🤣
豬扒配埋蔥油一齊食好香🤤🤤🤤

新鮮椰青 +$32
超大個好多果肉,果肉好嫩又甜
椰青水十分夠凍好解渴!而且好鮮甜🤩
2024-08-23 322 瀏覽
得知越南的錦麗獲得23,24年米芝蓮必比登推介,所以就同朋友來食。用餐的環境好舒服,D位都好大,裝修好越南feel,冷氣好足。我地點左個牛油果米紙卷同特色小食拼盤,我見好多人都推介,就一於試下先。個米紙好薄,食落好煙嗯,加埋d蔬菜同牛油果,又健康又好食,五星推介。至於個拼盤就有齊曬d小食,雞亦,豬扒都好脆,味道唔錯。最令我印象深刻的係個蔗蝦,d蝦肉好彈牙,食到尾個蔗仲可以咬,好甜好多汁。之後主菜方面就點左胡志明綜合粉,距仲可以加8蚊換購即刻炸的油炸鬼。個油炸鬼真係即炸,好脆好熱,真係毫不誇張講句,成世人食過最好食。將距擺入湯又係另外一個層次。正!至於個綜合粉有好多牛腩,肥牛,兩粒牛丸,全部都好有牛味,個湯又好香濃,真係好美味!D牛丸仲要勁多肉汁,咬落去又好似品乒乓波甘彈。真係好唔錯!之後再點多杯椰子沙冰降下暑,入面有d椰子肉,幾有咬口,而且吾會好甜,又好香口。唔錯唔錯Overall黎講味道確實係一流,而且價錢唔會好貴,性價比好高,下次會再黎!

2024-08-22
錦麗嘅分店周圍都有,最近去東涌行街就試咗呢間分店。雖然係連鎖餐廳,但係都滿足到我口癮👍推介必食1️⃣ 安格斯火車頭湯粉:用咗安格斯牛肉嚟整嘅越南牛肉粉,好多料,個湯清得黎但係又夠晒味,忍唔住飲埋啲湯😋🍜2️⃣ 香茅豬扒雞湯金邊粉:香茅豬扒配埋個濃濃嘅雞湯金邊粉,香噴噴,同埋豬扒好大塊,性價比高🍗🌿3️⃣ 越式咖喱牛腩飯:濃郁嘅越式咖喱加埋軟腍嘅牛腩,撈飯一流!🍛🐄4️⃣ 蔥油雞翼:外面炸到脆卜卜,入面又多汁嘅雞翼,淋上香濃蔥油,香到暈🍗🧅5️⃣ 炸春卷:越式春卷就正正常常🥢🥗6️⃣ 越式滴漏咖啡:正宗嘅越式咖啡,香濃得嚟又唔會太苦,加埋煉奶甜而不膩☕🥛

推介必食

1️⃣ 安格斯火車頭湯粉:

2️⃣ 香茅豬扒雞湯金邊粉:

3️⃣ 越式咖喱牛腩飯:
濃郁嘅越式咖喱加埋軟腍嘅牛腩,撈飯一流!🍛🐄

4️⃣ 蔥油雞翼:
外面炸到脆卜卜,入面又多汁嘅雞翼,淋上香濃蔥油,香到暈🍗🧅

5️⃣ 炸春卷:
越式春卷就正正常常🥢🥗

6️⃣ 越式滴漏咖啡:
正宗嘅越式咖啡,香濃得嚟又唔會太苦,加埋煉奶甜而不膩☕🥛
2024-07-24 374 瀏覽
繼續東薈城搵食😆 見呢度有間錦麗,又好耐無食過越南野,所以就入左去食!稍早嘅晚餐時間,但整體逗留期間都有8-9成入座,都幾多人。大部分座位都有一半係梳化位,都方便擺袋👍🏻👍🏻 坐得舒服~夜晚有set, 一人二人都有,有主食+小食+野飲,都幾多唔同嘅選擇同幾抵👍🏻 而落單係手機落單,方便👍🏻🥢 越式蔗蝦小食我揀左要蔗蝦!會跟一個甜酸醬~ 唔會太油,咬落都有啲質感🙆🏻‍♀️🥢 胡志明綜合粉本身有諗過食火車頭,但當刻唔太想食扎肉😂 所以最後直接揀左要胡志明綜合粉,有生熟牛肉同牛丸,粉就轉左自己較喜歡嘅金邊粉!點餐亦都可以有自己口味要求,我就走左洋蔥同芽菜🙆🏻‍♀️生牛肉有2大片,熟牛肉有3舊、好夠唸,牛丸有2粒、算幾有咬口同埋佢係有牛筋粒喺入面嘅牛丸,幾juicy🙆🏻‍♀️ 湯底夠熱夠清,粉都吸汁入味。成碗粉嘅份量好足夠👍🏻🥢 鹹檸檬青檸梳打清爽,同埋鍾意佢冰係碎冰。 加埋杯野飲完滿👍🏻

🥢 越式蔗蝦

🥢 胡志明綜合粉

🥢 鹹檸檬青檸梳打
清爽,同埋鍾意佢冰係碎冰。 加埋杯野飲完滿👍🏻
2024-07-21 345 瀏覽
放假去東薈城名店倉行outlet 行到又攰又餓上咗7樓睇吓有咩食先。錦麗坐低睇吓menu 見到啲午市精選同小食自由選幾岩胃口。火車頭粉正宗越南牛骨湯粉穀飼肉眼、牛筋、扎肉、熟牛肉及牛丸湯頭味鮮香濃。穀飼肉眼,牛味香濃肉質稔軟。酥炸軟殼蟹撈檬越式檬粉酥炸軟殼蟹鬆脆軟殼蟹肉鮮。撈檸口感涼快爽口,最岩夏天食用。小食自由選脆皮牛腩熱辣辣外脆內軟 外層脆卜卜牛腩好稔身。點埋個醬食特別好味。越式蔗蝦越式蒜蓉牛油雞槌套餐仲可升級新鮮椰青清甜解渴
放假去東薈城名店倉行outlet
行到又攰又餓上咗7樓睇吓有咩食先。
錦麗

坐低睇吓menu 見到啲午市精選同小食自由選幾岩胃口。

火車頭粉
正宗越南牛骨湯粉
穀飼肉眼、牛筋、扎肉、熟牛肉及牛丸
湯頭味鮮香濃。

穀飼肉眼,牛味香濃肉質稔軟。

酥炸軟殼蟹撈檬
越式檬粉
酥炸軟殼蟹
鬆脆軟殼蟹肉鮮。
撈檸口感涼快爽口,最岩夏天食用。

小食自由選
脆皮牛腩
熱辣辣外脆內軟
外層脆卜卜牛腩好稔身。
點埋個醬食特別好味。

越式蒜蓉牛油雞槌

套餐仲可升級
新鮮椰青
清甜解渴

2024-06-30 193 瀏覽
和女朋友來叫了兩碗河粉,到了店員沒有主動給辣椒和香葉 檸檬汁我問店員結果比左6粒辣椒比我地兩個咁大把 仲要收加一服務費味道係ok既 只係態度唔係咁好同埋無主動比足夠既調味應該無下次
我問店員結果比左6粒辣椒比我地兩個咁大把 仲要收加一服務費
味道係ok既 只係態度唔係咁好同埋無主動比足夠既調味
應該無下次
半熟河粉
今日去完迪士尼樂園玩之後嚟東涌食嘢,見到呢間餐所以入嚟食吓,呢間餐廳之前喺元朗都食過,上次嘅體驗都唔錯,所以再嚟食。依次叫咗牛油果米紙卷,通菜馬拉盞,特色小食拼盤,火車頭飯同埋雞絲扎肉香濃雞湯金邊粉。依間既牛油果米紙卷係我第一次係到食,感覺非常唔錯,同沙律差唔多。至於通菜馬拉盞,個馬拉盞醬非常特別,呢度10分惹味完全唔辣,啲味入晒落個菜度,完全突顯餸菜嘅味道。個特色小食小拼盤係完全合乎晒我所需嘅要求,有炸雞翼又有豬扒又有蝦卷,炸雞翼簡直係色香味俱全。個火車頭炒飯因為太好食,所以唔記得咗影相,個飯上面有太陽蛋,整爆咗佢之後啲黃流晒出嚟,加埋個秘製醬汁撈埋啲飯一齊食正爆,另外,豬扒唔肥膩乾身但鬆脆,所以搞到我咩都唔記得晒。最後個扎肉香濃雞湯金邊粉,扎肉整得非常之唔錯,非常之彈牙有口感,今天份量非常足夠😎整體嚟講地理位置方便,係大商場入面,我平日嚟所以唔使等位,出餐非常之迅速,唔使等好耐就有得食。推薦。#錦麗

#錦麗
2024-05-20
5 分鐘 (堂食)
  • 安格斯火車頭
  • 小食拼盤
  • 越式霸氣招牌粉
2024-04-15 216 瀏覽
今日放工同朋友二人去東涌東薈城名店倉7樓揾食,這層全層開滿餐廳我地最終揀選703號舖名叫錦麗嘅越南餐廳食晚飯。餐牌內多項選擇有單點粉,飯,橯檬,小食,各種特飲及晚套餐等等... 因為單點有多項揀選而我地都有選擇困難症所以最後叫咗個二人套餐已包括小食,主食,特飲及甜品共$250。先來個特色小食拼盤五款小食有炸雞冀,炸豬排,金絲網蝦春卷及煎家鄉魚餅(小辣),這幾款煎炸物口感香脆野味。主食兩款有酥炸軟殼蟹撈檬及香茅豬扒雞湯金邊粉,炸軟殼蟹撈檬配甜酸汁食落好開胃炸軟殼蟹口感鬆化,香茅豬扒外面炸得脆口肉汁鮮嫩雞湯清甜,另外配多半條即炸油炸鬼$8 。當然唔少得一杯特飲青檸梳打要 *少冰* $14 及越南滴滴凍咖啡 *不要煉奶* $14, 最後追加甜品椰青椰汁糕 2件 $14其間我地追加金絲網蝦春卷$21及家鄉魚餅$27各一份, 埋單加服務費10% 共$383

2024-04-03 177 瀏覽
聽聞呢家已經冇初時咁好,不過bbookmark 左一直都未食胡志明綜合粉,有牛腩、牛丸同生牛肉                                                                          芽菜同九層塔分開上,可以再自己落啲辣椒同青檸汁調節味道湯底雖然較淡,好有牛味,有洋蔥帶起入口清甜同香啲,但好似有少少味精,唔係純牛肉湯                                                                                                                                                                                                                                                                   牛丸香濃牛肉味,咬落仲有肉汁牛腩夠淋,好容易咬開河粉比較短身,我自己唔係咁中唔碎
胡志明綜合粉,有牛腩、牛丸同生牛肉
芽菜同九層塔分開上,可以再自己落啲辣椒同青檸汁調節味道
湯底雖然較淡,好有牛味,有洋蔥帶起入口清甜同香啲,
但好似有少少味精,唔係純牛肉湯

牛丸香濃牛肉味,咬落仲有肉汁
牛腩夠淋,好容易咬開
河粉比較短身,我自己唔係咁中唔碎

見過錦麗好多次,但一直以為連鎖餐廳出品嘅越南河,味道一定唔夠正宗🥶但自從搬佐入東涌,「無得揀」嘅情況下試佐一次!🤩真心好大驚喜,個湯好清好好味,啲餸都好大份好正🥳·🐮霸道總裁粉雖然個名⋯好奇怪⋯但真係勁多餸,好適合食肉怪牛尾超驚喜,仲有⋯啲油炸鬼好好食,好脆,又唔會成口油!·🐮安格斯火車頭安格斯牛小排好正呀,如果真係好鍾意食牛,一定要試下!·🐮錦麗牛肉丸粉係爆汁牛肉丸呀。一啖咬落去,就勁彈牙,唔係啲「粉粉」肉丸。如果唔知道食乜好,試下牛丸一定唔會錯!·🐷香茅豬扒雞湯金邊粉炸豬扒超好味,醃得好入味,豬扒表面都炸得夠乾身,但啲肉都係好嫩!推薦仲有,個雞湯都好好飲,無牛肉湯咁「甜」。·🐔雞絲扎肉雞湯金邊粉唔係太推薦本身想食扎肉,但得兩塊😢🥺啲雞絲有啲「鞋」重點係,隻碗好細,所以得好少湯。到最後要勁尷尬咁問店員攞多碗湯,先食得曬啲粉😂
但自從搬佐入東涌,「無得揀」嘅情況下試佐一次!
🤩真心好大驚喜,個湯好清好好味,啲餸都好大份好正🥳

🐮霸道總裁粉
雖然個名⋯好奇怪⋯
但真係勁多餸,好適合食肉怪
牛尾超驚喜,
仲有⋯啲油炸鬼好好食,好脆,又唔會成口油!

🐮安格斯火車頭
安格斯牛小排好正呀,如果真係好鍾意食牛,一定要試下!

🐮錦麗牛肉丸粉
🐷香茅豬扒雞湯金邊粉
仲有,個雞湯都好好飲,無牛肉湯咁「甜」。
🐔雞絲扎肉雞湯金邊粉
唔係太推薦
本身想食扎肉,但得兩塊😢🥺
啲雞絲有啲「鞋」
2024-03-25 147 瀏覽
我同朋友去東涌東薈城名店倉行街購物,行到倦去咗七樓搵嘢食,見到一間叫錦麗嘅越南餐廳.蟹肉牛油果香芒沙律大盤沙律菜上放有很多香芒牛油果和蟹肉,新鮮蕃茄紫洋葱,再配上酸甜醬汁,非常好味嘅餐前菜.錦麗生牛肉粉我選咗金邊粉配生牛肉,生牛肉非常新鮮嫩滑有牛味,湯底係牛骨清湯.
蟹肉牛油果香芒沙律
錦麗生牛肉粉
2024-03-21 165 瀏覽
見到餐牌好多選擇,又有套餐,晚餐就食呢間!晚市二人套餐$250,再加個大蝦米紙卷$46安格斯火車頭(+$30)湯底好香濃鮮甜,河粉幼身,煮到剛剛好,唔會太淋,河粉好掛湯,好味!☺️有好多牛款式:牛小排、熟牛肉、牛筋、牛丸同扎肉!牛小排、熟牛肉排好鮮嫩牛筋大大塊,好淋牛丸超彈牙多汁,超好食👍🏻扎肉都大塊,黑胡椒香濃,口感好豐富😊香茅咖喱牛筋腩飯(+$6)咖喱汁好香,陣陣香茅味同椰香味牛筋腩份量多,有好多塊,入面仲有好多配菜,薯仔、蕃茄仔,味道香濃惹味🥰特色小食併盤金絲網蝦卷炸到超脆,好香口,蝦肉鮮嫩🤤越式蔗蝦蝦肉鮮嫩彈牙,食到中間,蔗會帶點甜法式蒜蓉牛油雞翼炸到好薄脆,重蒜香牛油,雞肉好嫩滑,好味香茅豬扒,大大塊,好滿足😁大蝦米紙卷大蝦好鮮甜,配搭多款蔬菜,生菜、青瓜,紅蘿蔔絲等等,口感豐富仲有特製蘸醬,青新爽口,有風味特色😚椰汁三色冰(+14)鹹柑桔青檸梳打(+14)食完炸物,再飲特色飲品真係好滿足!🥳
見到餐牌好多選擇,又有套餐,晚餐就食呢間!

晚市二人套餐$250,再加個大蝦米紙卷$46

安格斯火車頭(+$30)
湯底好香濃鮮甜,河粉幼身,煮到剛剛好,
唔會太淋,河粉好掛湯,好味!☺️
有好多牛款式:牛小排、熟牛肉、牛筋、
牛丸同扎肉!
牛小排、熟牛肉排好鮮嫩
牛筋大大塊,好淋
牛丸超彈牙多汁,超好食👍🏻
扎肉都大塊,黑胡椒香濃,口感好豐富😊

安格斯火車頭

香茅咖喱牛筋腩飯(+$6)
咖喱汁好香,陣陣香茅味同椰香味

香茅咖喱牛筋腩飯

特色小食併盤
金絲網蝦卷
炸到超脆,好香口,蝦肉鮮嫩🤤
越式蔗蝦
蝦肉鮮嫩彈牙,食到中間,蔗會帶點甜
法式蒜蓉牛油雞翼
炸到好薄脆,重蒜香牛油,雞肉好嫩滑,好味
香茅豬扒,大大塊,好滿足😁

大蝦米紙卷
大蝦好鮮甜,配搭多款蔬菜,生菜、青瓜,
紅蘿蔔絲等等,口感豐富
仲有特製蘸醬,青新爽口,有風味特色😚

椰汁三色冰(+14)
鹹柑桔青檸梳打(+14)
食完炸物,再飲特色飲品真係好滿足!🥳

安格斯火車頭
香茅咖喱牛筋腩飯