2022-09-13 331 瀏覽
亞女知我鍾意食海鮮,最近發現呢間新開嘅生猛海鮮任食放題,於是第一時間帶我食好西海鮮每日不同,應該視乎貨源;用餐時間分90及120分鐘,有3款套餐,收費視乎入場時段店裡盡頭就喺活海鮮區,有三層魚缸放滿生猛游水海鮮,而且水質清澈,仲會不停添加,確保貨源充足是晚就有蟶子、沙白、花螺、大連鮑魚、瀨尿蝦及草蝦;食客可以將撈起的海鮮放入冰桶內冷暈後才放入鍋裡煮就無咁殘忍;當晚最欣賞嘅就喺手掌咁大隻鮑魚,非常彈牙,其次喺成枝汽水咁長嘅瀨尿蝦,肉質柔軟鮮甜湯底揀咗蕃茄羅宋湯及傳統鰹魚清湯;蕃茄羅宋湯味道酸甜濃郁配肉類最啱,而且乾水時喺添加湯而不是清水,所以湯底保持濃郁不會越滾越淡;鰹魚清湯就用豆腐及昆布熬煮而成配海鮮就最夾,不會搶咗海鮮的味道仲可以喺自選食物區揀選蔬菜、丸類及其他火鍋配料生蠔亦喺我嘅至愛,只有上忍之卷套餐可以任食法國生蠔,知我者亞女也,法國生蠔肉質柔滑,海水味不重,非常甜美套餐亦包括有特選牛板腱、特選牛舌、美國牛小排及日本國產和牛任食,120分鐘真心食到飽,單喺食海鮮已經足夠,如果唔喺太好生蠔的話,其實中忍之卷套餐都足夠三文魚刺身溫度夠凍,肉質柔嫩鮮甜仲叫咗雜錦天婦羅,即叫即炸,有帶子

仲可以喺自選食物區揀選蔬菜、丸類及其他火鍋配料

三文魚刺身溫度夠凍,肉質柔嫩鮮甜

仲叫咗雜錦天婦羅,即叫即炸,有帶子、大蝦、冬菇、茄子、南瓜及蕃薯,炸漿唔厚所以入口唔覺油膩

鍾意餐廳供應樽裝汽水,特別夠氣

仲有甜品,但實在太飽,無試到,下次一定留肚試吓
  • 美國牛小排
2022-09-11 1055 瀏覽
鍋卷鳴門位於旺角通菜街威達商業大廈三樓係上次嚟樓下食大排檔嘅時候無意中發現鍋卷鳴門主打自助活海鮮日式火鍋放題;設有三層水缸每日提供五至八款新鮮時令海產;海鮮貨源充足基本上無間斷添加;水質清澈乾淨食客可以放心親自挑選捕撈蕃茄羅宋湯底採用大量蕃茄熬煮酸甜濃郁適合配搭牛肉;傳統鰹魚清湯加入豆腐以及昆布夠鮮甜淥海鮮啱哂是日活海鮮包括沙白、蟶子、大連鮑魚、瀨尿蝦以及九節草蝦;重點推薦大連鮑魚同瀨尿蝦大連鮑魚接近手掌大小肉質緊緻厚實而且吸附力強絕對鮮活;瀨尿蝦小臀長短保證生猛容易秒速潛逃需要眼明手快配合冰桶凍暈上忍之卷可以試齊特選牛板腱、特選牛舌、美國牛小排同埋日本國產和牛四款牛肉;美國牛小排肉質軟嫩而且油花豐腴細密個人認為中忍價錢可以任點已經好滿足三文魚刺身厚切肥美;法國生蠔蠔肉白嫩飽滿只有上忍之卷可以享用炸蝦以及南瓜、蕃薯、冬菇、茄子等天婦羅金黃香脆而且漿粉透薄唔會太過油膩所有晚市放題套餐包括自助區所有火鍋配料以及飲甜同埋甜品總共過百款可以無限追加

2022-08-31
$894.5 (晚餐)
2022-09-07 111 瀏覽
難得朋友生日,我地大家又超鍾意食海鮮之前見人地介紹到咁吸引,呢晚就決定過黎試一試晚市提供上忍、中忍同下忍三款唔同價錢嘅放題選擇我地唔想食得咁趕,揀左$788一位的上忍,120分鐘,可以任食日本國產和牛,法國生蠔仲有刺身,小食等等入座時先揀湯底,我地揀咗鰹魚清湯最吸引就係大大個個水缸,可以自己打撈,超生猛,勁新鮮!海鮮每日不同是日海鮮瀨尿蝦、大連鮑魚、花螺、鑽石貝、草蝦等等夾起放入冰桶凍暈佢就可以拎返枱打邊爐瀨尿蝦全部都好大隻,依家自己去街市買都唔平啖啖肉真係超滿足大連鮑魚大大隻,口感爽彈草蝦,爽口彈牙,好高質素再黎食埋法國生蠔,真係已經回本日本國產和牛牛油脂分佈均勻,油香十足其他火鍋配料都非常多選擇,連水蓮都有其他仲可以用QRcoad落單坐得舒服、地點又方便,性價比真係好高
難得朋友生日,我地大家又超鍾意食海鮮
之前見人地介紹到咁吸引,呢晚就決定過黎試一試

晚市提供上忍、中忍同下忍三款唔同價錢嘅放題選擇
仲有刺身,小食等等

入座時先揀湯底,我地揀咗鰹魚清湯
最吸引就係大大個個水缸,可以自己打撈,超生猛,勁新鮮!

海鮮每日不同
是日海鮮瀨尿蝦、大連鮑魚、花螺、鑽石貝、草蝦等等
夾起放入冰桶凍暈佢就可以拎返枱打邊爐

瀨尿蝦全部都好大隻,依家自己去街市買都唔平
啖啖肉真係超滿足

大連鮑魚大大隻,口感爽彈

草蝦,爽口彈牙,好高質素

再黎食埋法國生蠔,真係已經回本

日本國產和牛
牛油脂分佈均勻,油香十足

其他火鍋配料都非常多選擇,連水蓮都有
其他仲可以用QRcoad落單

坐得舒服、地點又方便,性價比真係好高
2022-09-05 113 瀏覽
之前見朋友食既時候已經好想試下架啦 今日終於輪到我 呢度位置好方便就係女人街上面,入到去地方都算大魚缸已經超興奮,入面至少7 8款新鮮海鮮,有平時少見既琵琶蝦,仲有手掌咁大既九節蝦等呢度真係做到絕對既新鮮,直接係魚缸夾起D海鮮就可以了即刻放入爐湯底方面有5 6種口味可以簡最尾我地簡左麻辣湯同埋壽喜燒湯底,個麻辣湯令人有驚喜,味道正宗外亦可以帶出海鮮既鮮甜 原來咁樣煮出黎既花蟹係咁鮮甜 我都係第一次食到任食既琵琶蝦,好大隻味道有D似龍蝦,而且仲要有膏,食2 3隻已經有回本既感覺花蟹仲有3款,我就覺藍蟹最好食,好夠肉又甜除左海鮮之外仲有日本刺身,法國生蠔,日本和牛,瞬間有選擇困難症仲有唔少熟食例如天婦羅,清酒煮沙白,但我已食到好飽啦,所以叫唔曬,要下次再黎先食得曬邊食邊爐 仲有任飲既生啤,呢度體驗可以話係世界級
之前見朋友食既時候已經好想試下架啦 今日終於輪到我

湯底方面有5 6種口味可以簡

花蟹仲有3款,我就覺藍蟹最好食,好夠肉又甜

邊食邊爐 仲有任飲既生啤,呢度體驗可以話係世界級
2022-09-04 92 瀏覽
最近係網上見到有人介紹一間任食海鮮勁正,正嘅原因除左新鮮外,佢地有d海鮮都與平時任食餐廳有d唔同。海鮮自己出去自己夾,有九節蝦、瀨尿蝦、鮑魚、蜆、蟶子等,隻隻新鮮生猛,夾嘅時候都要小心,要快手放入冰水,甜品、飲品、蔬菜類都係外面自取。食海鮮當然要食佢嘅鮮味,所以我地揀左湯底無咁濃嘅傳統鰹魚清湯。原本今日目標係食斑馬瀨尿蝦,不過今日無供應,所以大家都要留意佢地每日供應海鮮都會唔同,而我唯有轉食瀨尿蝦,生猛得黎都好大隻,多肉多汁勁鮮甜。除左瀨尿蝦點可以錯過另一款九節蝦,肉質勁爽彈,蝦膏甜到不得了。大家唔好淨係掛住食瀨尿蝦同九節蝦,佢地鮑魚和蜆都好新鮮。除左海鮮,佢地重有其他野食可以用手機落單,生蠔、天婦羅、清酒煮蜆、各款牛肉、枝豆等。

大家唔好淨係掛住食瀨尿蝦同九節蝦,佢地鮑魚和蜆都好新鮮。

2022-09-02 127 瀏覽
近排日式放題食得多,見到網上介紹一間活海鮮放題,最愛食瀨尿蝦嘅我就即刻約老公去食。 餐廳位於旺角通菜街,門面裝修充滿日式風格,趟門上有一大個忍字,餐廳面積寬敞,桌與桌之間保持一定距離,店內貫徹日系風格,牆壁貼上日式壁畫,感覺舒適。 餐廳提供三個價目的放題,分別為上忍/中忍/下忍。主要分別是在於時間,刺身,生蠔及牛的等級。老公被日本國產牛及生蠔吸引而決定要上忍。三款價目選項都可以在魚缸任捉海鮮,蔬菜丸類飲品雪糕都是自助,而其他食物就用QR code落單。  活海鮮首次自己捉海鮮,魚缸的海鮮每日都唔同,今晚有沙白~大連鮑魚~瀨尿蝦~刀貝~草蝦~藍花蟹及紅蟹。大隻瀨尿蝦在缸內爬來爬去,非常生猛,捉海鮮過程好難忘,食幾多捉幾多。   瀨尿蝦瀨尿蝦隻隻都比手掌長,即捉即烚最新鮮,入口鮮甜味令人驚嘆,肉質既滑且爽,忍唔住食左5隻🤣  大連鮑魚新鮮鮑魚要用力捉,鮑魚爽口彈牙,甘甜味慢慢慘出,用蕃茄和鰹魚湯烚都同樣好味。   日本國產牛國產牛的油脂分佈均勻,肉質嫩滑軟淋,甘香的油脂溶化在口腔中,很好吃。法國生蠔 任食的法國生蠔蠔肉飽滿,都幾鮮甜。120分鐘的放題真的由頭吃到尾,海鮮全都新鮮好吃,日本國

活海鮮

法國生蠔

任食的法國生蠔蠔肉飽滿,都幾鮮甜。
法國生蠔
120分鐘的放題真的由頭吃到尾,海鮮全都新鮮好吃,日本國產牛肉質素亦相當高,嗜海鮮的朋友一定要來試試,即捉即食的鮮味令人難忘。

草蝦
之前睇到旺角嘅鍋卷鳴門推出日式活海鮮火鍋放題,客人可以係水缸入面撈起新鮮海產,即撈即放入鍋,特別新鮮。今日趁係附近返工,約埋老婆放工係旺角等,一齊去試下。🥰鍋卷鳴門位於旺角通菜街Deli2入面,餐廳裝修好有日式風格,座位亦相當闊落,店內設有自取活海鮮區,餐廳每日會提供4至8款生猛海鮮俾食客任撈任食,我地今晚嘅活海鮮就有沙白、刀貝、大連鮑魚、九節蝦、瀨尿蝦、藍花蟹同紅蟹。飲品選擇都唔少,比較特別嘅就有樽裝可樂同埋生啤,以甜品就普普通通都係一般放題嘅質素。😁鍋卷鳴門晚市提供上忍、中忍同下忍三款唔同價錢嘅放題選擇, 除咗食物嘅種類唔同之外,用餐時間都有唔同,上忍有90分鐘用餐時間,而中忍同上忍就有120分鐘,我地覺得又要捉海鮮又要剝殼,90分鐘可能有啲趕,所以我地最後揀左$788一位的上忍,可以任食日本國產和牛同埋法國生蠔,當然亦可以點埋其他餐嘅刺身、下酒小食、即炸天婦羅同埋一品料理等等超過100款食物啦。😆火鍋湯底鍋卷鳴門嘅湯底選擇共有八款,但係食活海鮮當然係想食到海鮮嘅原味啦,所以我地就揀左最普通嘅蕃茄湯配搭鰹魚清湯。自取活海鮮餐廳嘅活海鮮喺按佢每日嘅來貨而定,今日就有七款海鮮可以俾客人

自取活海鮮
餐廳嘅活海鮮喺按佢每日嘅來貨而定,今日就有七款海鮮可以俾客人自己去撈,當中最吸引嘅一定係大大隻嘅瀨尿蝦,呢個大細嘅瀨尿蝦喺街市買都差唔多要100蚊一隻,瀨尿蝦超級生猛,我地第一轉挾蝦唔記得加水放入冰桶,瀨尿蝦放入冰桶仍不停躍動,搞到我非常狼狽,加左水之後瀨尿蝦一放入就凍暈左,輕鬆好多。瀨尿蝦肉超級鮮甜,即撈即灼超級新鮮,我地兩個加埋食左超過10隻,另外大連鮑魚同九節蝦都好大隻,新鮮嘅大連鮑魚口感爽滑又軟腍,九節蝦都好爽口,不過始終都係瀨尿蝦最鮮甜。😆
日本國產和牛
上忍呢款日本國產牛油脂分佈均勻,用鰹魚清湯輕輕一灼就可以食,口感超軟腍,而且油香十足,值得一讚嘅係餐廳上菜速度好快,差不多一點就上,到最後我地都數唔到食左幾多碟和牛。😍

法國生蠔
火鍋放題店任食法國生蠔我地都係第一次,呢款法國生蠔蠔肉都幾厚身,海水味都幾重,蠔肉鮮甜,唔需要再沾醬汁都已經好好味。😋
一品料理 刺身 下酒小食 即炸天婦羅
放題套餐入面嘅其他食物我地只點左兩款一品料理,賣相同味道都唔錯,不過我地主要都係食瀨尿蝦、鮑魚、生蠔同和牛,刺身同天婦羅留返下次黎食中忍或下忍時再試啦。😁

2022-08-30
2022-08-31 68 瀏覽
九節蝦爽口彈牙,長高隻手嫁,而且好貼心有埋手套俾客人剝。鮑魚超大隻好好食,唔係平時酒樓嗰啲bb鮑,非常高質!任食法國生蠔size絕對唔係buffet嗰啲,起碼有N1-N0,新鮮肥美,真係唔怪得呢個set要788,我地兩個人食咗一打😋牛肉係日本國產牛,一睇就知好食,入口即融啊刺身有港人至愛蝦同三文魚真係好耐無食過咁高質既放題,話係buffet都可以,啲海鮮質素同酒店buffet有得比嫁!非常建議鍾意食海鮮既人嚟,鍾意食蠔既朋友仔一定要叫上忍之卷!
九節蝦爽口彈牙,長高隻手嫁,
而且好貼心有埋手套俾客人剝。

鮑魚超大隻好好食,
唔係平時酒樓嗰啲bb鮑,非常高質!

任食法國生蠔size絕對唔係buffet嗰啲,

牛肉係日本國產牛,
一睇就知好食,入口即融啊

刺身有港人至愛蝦同三文魚

2022-08-30
旺角呢間鍋卷鳴門並唔係一般任食邊爐,有得玩又有得食,材料新鮮,一分錢一分貨,絕對係物超所值嫁!我地都係海鮮迷,決定豪啲叫最貴嗰個set,上忍之卷 120分鐘 $788,包括任食生蠔、刺身、熟食、自助bar,自助bar更係傳日有唔同既新鮮海鮮,今日係九節蝦、勁大隻大連鮑魚、藍花蟹、紅蟹、蜆、青口。客人可以根據自己既喜好夾鍾意既海鮮,一開始夾好驚🤣因爲佢地好生猛,跳跳扎,店員亦好好咁幫我地手,教我地係個藍到加水同冰整暈啲海鮮,試多幾次就上手,又幾好玩,哈哈!

客人可以根據自己既喜好夾鍾意既海鮮,一開始夾好驚🤣

2022-08-31 83 瀏覽
29/8慶生飯局經同事介紹所以提議到此食海鮮放題訂位由我負責,5人還送一隻龍蝦朋友比我一個驚喜,還與店主商量為我準備一個壽司蛋糕🎂蛋糕🎂由魚生及壽司飯做成店主叮囑我們不要浪費食物,請儘量食曬(我們5人合力消滅了它)😂美觀又好味👍🏻還要讚讚這裏的員工,個個都都好nice整體海鮮新鮮(有好小見的琵琶蝦)及美味😋很滿足的一晚啊!
29/8慶生飯局
經同事介紹所以提議到此食海鮮放題
訂位由我負責,5人還送一隻龍蝦
朋友比我一個驚喜,還與店主商量
為我準備一個壽司蛋糕🎂
蛋糕🎂由魚生及壽司飯做成
美觀又好味👍🏻
還要讚讚這裏的員工,個個都都好nice
整體海鮮新鮮(有好小見的琵琶蝦)及美味😋
很滿足的一晚啊!

2022-08-31 62 瀏覽
係IG Story見到朋友去食呢間任食生猛海鮮既火鍋店,佢話超正,引到我都心思思好想去食🥹成個餐廳最最最吸引一定係海鮮缸!勁大個裝滿曬海鮮,仲要全部都可以任捉任揀😍😍😍平時食流水蝦得一款大頭蝦已經好好玩,可以想像下呢度咁多野揀係幾咁興奮🙈🙈🙈店員話每日都會採購最新鮮既海鮮,所以每日既貨都係唔同既。我今日好好彩,有好少見既琵琶蝦😍另外仲有花蟹、鮑魚、沙白、九節蝦等等,全部都好生猛,都要用d功夫先夾到上黎😂😂夾完海鮮之後就可以打邊爐啦,我揀左麻辣湯底同壽喜燒,兩個都好正!壽喜燒可以食到海鮮既鮮甜味,麻辣為海鮮增添一份刺激感,可能因為有殼,所以就算湯底濃烈都保留到海鮮既甜味🍴琵琶蝦好大隻好厚肉,口感好似龍蝦,味甘鹹🍴花蟹有藍色同紅色揀,每隻都又厚肉又鮮甜,今日表現最優秀,食左好多隻🍴鮑魚好甜好嫩滑,第一次用黎打邊爐,估唔到唔會韌🍴九節蝦好大隻,應該係高級貨😂🍴沙白圣子都冇沙,抵讚除左海鮮,打邊爐既和牛、牛舌、牛小排都好高質好好味。仲有其他小菜、刺身、生啤任食,種類多到試唔曬。重點係我叫左既都好好食,完全唔會hea🐰

🍴琵琶蝦好大隻好厚肉,口感好似龍蝦,味甘鹹
🍴鮑魚好甜好嫩滑,第一次用黎打邊爐,估唔到唔會韌
🍴九節蝦好大隻,應該係高級貨😂
🍴沙白圣子都冇沙,抵讚

除左海鮮,打邊爐既和牛、牛舌、牛小排都好高質好好味。

2022-08-28 64 瀏覽
真係從來無諗過海鮮都可以任食唔係冰鮮或煮熟係真係活生生㗎仲要自己揀一定生勾勾除咗海鮮外牛肉都唔錯當日OpenRice 訂枱仲送咗隻活生生龍蝦真心會覺得食到佢哋蝕Edaciousness 6/10
2022-08-27
2022-08-24 1249 瀏覽
可能係我試過最正嘅火鍋海鮮自助餐,真真正正活捉生猛海鮮,每日保證有五至八款🦞🦀🐚🦐時令最新鮮嘅海鮮,試過之後真係回味無窮😍今晚我哋食到嘅海鮮,最架勢嘅當然係斑馬賴尿蝦,仲有肥嘟嘟嘅大連鮑魚,同埋超大隻嘅九節海蝦,全部生猛,真係要我身手咁靈活先至可以活捉佢哋㗎😂你睇吓啲鮑魚,隻隻都吸住個魚缸,全部郁吓郁吓,真係睇見都開心😍 而且不斷添加,捉海鮮嘅過程真的很興奮,我真係未試過咁開心咁過癮😂環境裝修寬敞舒適,空間感夠,坐得舒舒服服,絕對唔會迫迫夾夾👍🏻建議大家着海鮮🦞🦐🦀🐚嘅時候真係要用個夾夾住,小心彈親,因為佢哋新鮮生猛扎扎跳,唔好俾啲熱水淥親呀😅除咗海鮮之外仲有優質牛肉、新鮮刺身、天婦羅,超過150種不同食物任你選擇,真係你諗得出嘅都有,絕對係令你驚喜又開心😍😍😍法國生蠔,鮮甜味美,海水味濃,即叫即開,絕對係五星級嘅享受刺身都係任食,記住食幾多叫幾多,千祈唔好做大嘥鬼啊😋估唔到佢哋呢個辣酒煮花螺🐚,又真係幾入味喎,絕對唔係求求其其嘅製作,水準好高👍🏻仲有多款雪糕、雪條、甜品任你食任你揀,真係睇見都開心,而且呢度服務招呼周到,價錢公道,品種高質又多款式,每位七百幾蚊,仲要任食120分鐘,我
法國生蠔,鮮甜味美,海水味濃,即叫即開,絕對係五星級嘅享受
刺身都係任食,記住食幾多叫幾多,千祈唔好做大嘥鬼啊😋
仲有多款雪糕、雪條、甜品任你食任你揀,真係睇見都開心,而且呢度服務招呼周到,價錢公道,品種高質又多款式,每位七百幾蚊,仲要任食120分鐘,我覺得真係食一次賺一次💯
  • 斑馬瀬尿蝦
今晚跟過老友嚟食海鮮自助餐,其實話佢係自助餐一啲都唔貼切,應該係話生猛海鮮活捉120分鐘大行動,兼刺身、靚牛任食再加任飲啤酒🍻真係聽見都開心😊環境高雅舒適,坐得舒服,今晚仲食得夠招積,真係冇作大架🤣淨係睇見呢個海鮮大魚缸都已經不得了,每次都有5-8款最新鮮嘅海鮮供應,哇!竟然有罕見嘅斑馬賴尿蝦,仲有三點蟹,手板咁大嘅九折蝦,大連鮑魚等等⋯正到吖😃真係老實不客氣,第一個Round當然重點進擊斑馬賴尿蝦,平時喺街市真係貴到唔捨得買嚟食,呢度竟然任你食,個心已經計住食三四隻已經回本😬再食埋新鮮生猛嘅大連鮑魚就已經賺到凸啦,個心真係笑晒出嚟架,開心嘅程度真係非筆墨能夠形容😍大大隻花蟹,我印象呢啲係街市買都起碼$200一斤,而且仲冇佢呢度咁生猛,正到吖🦀食蟹、食鮑魚、食賴尿蝦都已經食到有七成飽,而且呢度招呼好好,不停為我哋加湯加水,招呼好好👍🏻九節蝦,新鮮爽口彈牙,絕對係好高質素,喺街市都未必買得到架!聽佢哋講因為大量入貨先至攞到咁靚嘅海鮮!除咗海鮮之外仲有新鮮日本空運嘅刺身供應,同埋法國生蠔,我哋又點會錯過啊😄而且仲有好多唔同種類嘅靚牛供應,我真係未試過食放題食到咁開心,呢度真係令我回味無窮🌈
環境高雅舒適,坐得舒服,今晚仲食得夠招積,真係冇作大架🤣
朋友話呢個清酒煮沙白水準都好高,清香嘅酒味,混合喺顯肉之間,真係完美嘅配搭💯
其他嘅火鍋配料都非常多選擇,眼見人人都食得開心,歡顏盡展,已經約定朋友下次再嚟👍🏻👍🏻👍🏻
2022-08-12 139 瀏覽
這家店最有特色的是海鮮自己隨便撈,而且海鮮非常新鮮,種類也都很多!!有花蟹,竹節蝦🦐,鮑魚,蟶子,花甲,賴尿蝦等等。新鮮又好吃!.火鍋🍲底的選擇也很多,推薦蕃茄🍅和麻辣鍋,我们選了三個鍋底味道都很不錯 蔬菜🥬種類雖然不多,但是竟然有🇹🇼水蓮和羽衣甘藍,都是在火鍋自助不常見的!.飲料更是滿滿一櫃,隨便選,吃完火鍋還可以再吃點小吃,天婦羅🍤蝦和香蕉🍌都很好吃!追後,我還吃了好幾個雪糕🍦,movenpick的隨便吃,太划算了吧!