2023-08-29 141 瀏覽
呢間韓國餐廳由一對港韓夫婦主理,韓國老闆娘表示基本上餐廳嘅recipes都係嚟自媽媽,所以可以話係好正宗嘅韓國家庭風味。餐廳第一間店舖喺深水埗,而大角咀呢間分店就主打鍋物。TMI 老闆娘嚟咗香港十年,廣東話講得好好😎▪️前菜坐低會先送上前菜,分別係泡菜同芽菜。泡菜係自家醃製,食落爽脆,而且唔會過酸過辣。涼拌芽菜就充滿麻油香▪️豆芽炒五花腩鍋🐷/八爪魚🐙 (加芝士🧀、飯🍚)一望落去好似好多辣椒醬,但食落唔會好辣,另外加咗一份芝士,撈埋更加惹味。食材份量亦都非常十足,有原隻八爪魚、五花腩、年糕、豆芽、洋蔥等。八爪魚彈牙有咬口。五花腩肥瘦相間,充滿油香。年糕軟糯得嚟唔會淋晒。豆芽同洋蔥索晒啲汁,好入味。食到咁上下,老闆娘就幫我哋加埋個紫菜白飯落去炒,炒完仲鋪咗個心形出嚟添,夠晒sweet😂▪️紅薯芝士條🍠🧀炸得香脆,一搣開,入面嘅芝士非常拉絲,加埋紅薯,食落鹹鹹甜甜▪️炸紫菜粉絲卷同樣炸到好脆,入面包住滿滿嘅粉絲,再點埋自家製辣醬,好香口▪️蜜桃牛奶沙冰🍑🥛🧊蜜桃清甜,奶味唔算好重,飲落幾fresh,好啱夏天▪️香蕉牛奶沙冰🍌🥛🧊香蕉沙冰就奶味重啲,但香蕉味都好突出鍋📍大角咀埃華街72號地舖沛📍深水埗福

▪️前菜

▪️豆芽炒五花腩鍋🐷/八爪魚🐙 (加芝士🧀、飯🍚)

▪️紅薯芝士條🍠🧀

▪️炸紫菜粉絲卷
同樣炸到好脆,入面包住滿滿嘅粉絲,再點埋自家製辣醬,好香口

▪️蜜桃牛奶沙冰🍑🥛🧊
蜜桃清甜,奶味唔算好重,飲落幾fresh,好啱夏天

▪️香蕉牛奶沙冰🍌🥛🧊
香蕉沙冰就奶味重啲,但香蕉味都好突出

📍大角咀埃華街72號地舖

📍深水埗福華街178A號地舖
炸紫菜粉絲卷
香蕉牛奶沙冰、蜜桃牛奶沙冰
  • 紅薯芝士條
2023-08-28 14 瀏覽
睇到ig 大角咀有間新開嘅韓國餐廳🫶🏻 諗住過嚟試吓 我同朋友嗌左個海鮮部隊鍋 佢地嘅部隊鍋 真係好足料🥹👍🏼👍🏼 🥘部隊鍋入面有3樣海鮮 有蜆、海蝦、鮑魚。另外有年糕魚糕金菇豆腐同埋午餐肉 仲有啲泡菜同茄汁豆 配埋個拉麵食😋最後飲埋d 湯 飲得出真係老闆娘所講無味精🫣飲得多都唔會口渴呀🤤👍🏼👍🏼真係食到好滿足❤️值得黎多次🥰
佢地嘅部隊鍋 真係好足料🥹👍🏼👍🏼

2023-08-28 14 瀏覽
大角咀一向出名多小店,今次發掘到一間好有誠意嘅韓國餐廳,由韓國老闆娘打理,多款醬汁都係自家秘製,唔會太辣,但又食到韓國風味~✨豆芽炒五花腩鍋/八爪魚 - 份量都夠2-3人share, 仲有原隻八爪魚,老闆娘會幫我地剪開&撈均d肉同配菜🤩我地仲加左芝士,望住d芝士灑喺面真係好治癒!原味就食到個秘製醬汁嘅風味,而撈埋熱溶芝士就係惹味🤤最後我地加左個飯,吸收左汁嘅精華,老闆娘亦砌左個愛心炒飯俾我地,so warm🧡✨紅薯芝士條 - 食到甜甜蕃薯蓉,仲一咬拉芝,口感外脆裡面軟糯😋✨炸紫菜粉絲卷 - 炸得超香脆,裡面熱辣辣,沾埋個秘製醬汁食好夾👍✨香蕉牛奶沙冰 - 都比想像中大杯,香蕉味好出,食完熱氣野飲杯凍野幾爽😂✨蜜桃牛奶沙冰 - 味道幾清甜,唔會係假味,感覺幾Fresh😸

香蕉牛奶沙冰

蜜桃牛奶沙冰

香蕉牛奶沙冰
蜜桃牛奶沙冰
繼上次食過位於深水埗、由一對港韓夫婦主理既韓式小店: 沛 🇰🇷 一直對佢嘅吞拿魚拌飯念念不忘,見到原來大角咀埃華街開左分店,即刻鎖定目標要再去食😍 大角咀仲新增咗鍋類,更加要試‼️豆芽炒五花腩鍋(加芝士) $258絕對係必食嘅韓國料理,爽脆嘅豆芽同甜甜辣辣嘅五花腩係完美嘅組合,本身唔太鍾意食豆芽嘅我都忍唔到食左好多😈 鐵板將五花腩表面烤到焦香的,加入芝士上配微微辣嘅秘製醬汁,店主建議下次可以試下加入白飯炒,撈飯一流😏 吞拿魚拌飯 $88一如既往超足料,有翠玉瓜、胡蘿蔔、涼拌菠菜、芽菜、冬菇、泡菜、青瓜、流心煎蛋,當然唔少得主角: 好幼滑好creamy嘅吞拿魚!! 撈飯真係無得輸,加埋甜甜辣辣嘅拌飯醬好夠味!!炸紫菜粉絲卷 $78小食方面嗌咗我最愛嘅紫菜粉絲卷,炸到脆卜卜超正,送酒一流👍薑茶,紅棗茶 (熱) $28唔飲酒都可以試吓養生熱飲: 薑茶,紅棗茶,啱曬女仔飲🙌🏻PS 下午時段可以帶寵物入餐廳內,當日仲有狗主們帶咗一群可愛柴柴🐶絕對係一間高質素寵物友善餐廳,下次一定要食埋部隊鍋🤩

豆芽炒五花腩鍋(加芝士) $258

吞拿魚拌飯 $88

炸紫菜粉絲卷 $78
小食方面嗌咗我最愛嘅紫菜粉絲卷,炸到脆卜卜超正,送酒一流👍

薑茶,紅棗茶 (熱) $28
唔飲酒都可以試吓養生熱飲: 薑茶,紅棗茶,啱曬女仔飲🙌🏻

2023-08-19
2023-08-24 12 瀏覽
平時黎大角咀食開野,然後咁啱社交媒體網站見到尼間新開,所以就同朋友試下過黎食天氣熱唔係好想食鍋住,就叫咗4樣野食,辣炒豬肉蓋飯甜甜辣辣好食,啲肉醃得好入味,粉絲好夠足料,麻油香夠重唔會好油,我出面食石鍋伴飯完全唔夠食,但係係尼度食伴飯真係食到好飽,真係好足料,同埋佢個吞拿魚味好特別,佢個飯焦好好食,口感酥脆酥脆,最後我地點咗份炸雞,同埋咬落下有肉汁,雞肉好嫩滑,雖然佢地得一種醬嘅味道,問佢地嘅職員,原來係佢地係自己整。尼餐我地真係食得好飽,下次冇咁熱再黎食下鍋

尼餐我地真係食得好飽,下次冇咁熱再黎食下鍋
2023-08-20
2023-08-21 32 瀏覽
之前都去過呢間親民地道韓式小店嘅深水埗店 性價比超高✨而家喺大角咀開咗新分店 主打一系列鍋物🍲環境更闊落舒服 仲有親民韓國老闆娘坐鎮添🥳.📌韓式前菜 $free前菜係自家製 甜辣泡菜爽嫩入味 勁好食 添左幾次 大豆芽好爽口 淡淡麻油香🌶️.📌涼拌粉絲 $88平時都係炒粉絲 今次試下特別啲凍食版🧊配料幾多: 醃蘿蔔, 魚糕, 紅蘿蔔, 雞蛋絲, 青瓜, 芝麻 仲有最特別嘅紫蘇葉🍥🥕🥚🥒🌿粉絲爽彈煙韌滑捋捋 撈勻所有野食 口感好豐富😍老闆娘再三強調 要落晒個汁 份量同味道真係剛好 鹹鹹地帶微酸辣👅整體食落幾開胃 而且凍冰冰 夏天食一流 超清爽☀️.📌豆芽炒五花腩鍋/八爪魚 $368賣相夠晒浮誇 堆到成座山咁⛰️唔好以為係用豆芽墊底 五花腩份量都好多🤩五花腩豬味濃 肥瘦相間 唔會太多脂肪🐷八爪魚成隻放面 店員再幫手剪開 口感超爽彈煙韌🐙底下除左有豆芽 仲有洋蔥同大蔥 清甜香口🧅旁邊年糕好軟糯又索汁🤍醬汁唔會太鹹太濃 加埋拉絲芝士(+$28)更惹味🧀️食晒啲配料 建議加個紫菜白飯(+$15)撈埋個汁炒香 再平鋪喺鑊面整成飯焦底 真係好食到停唔到口🤤.📌青葡萄梳打 $38估唔到會有青葡萄肉 比起一般淨用

📌韓式前菜 $free
韓式前菜

📌涼拌粉絲 $88

📌豆芽炒五花腩鍋/八爪魚 $368
賣相夠晒浮誇 堆到成座山咁⛰️
醬汁唔會太鹹太濃 加埋拉絲芝士(+$28)更惹味🧀️

📌青葡萄梳打 $38
估唔到會有青葡萄肉 比起一般淨用糖漿 清甜好多 仲更有咬口 滑捋捋 配埋梳打水夠晒refreshing🍇
青葡萄梳打

📌藍莓牛奶沙冰 $45
平時好怕牛奶沙冰會好甜膩 呢個完全唔會 質地唔算好厚身 加埋面頭嘅幼滑忌廉 飲落濃濃奶香同藍莓醬嘅酸甜 唔錯🫐🥛
藍莓牛奶沙冰
韓式前菜
青葡萄梳打
藍莓牛奶沙冰
2023-08-21 14 瀏覽
想食下韓國野頂下癮🇰🇷見到大角咀哩間開咗唔算好耐既 鍋去之前睇過唔少介紹 見到個花蟹鍋已經好想食餐廳新裝修 環境同設計都幾靚 睇得出放左唔少心思 座位與座位之間都幾闊落 坐得幾舒服🔺辣花蟹湯鍋 $388見到有花蟹鍋已經心心眼+流哂口水🤤花蟹幾新鮮 有三隻🦀湯底鮮甜帶辣味 有冬菇 洋蔥 蘿蔔 翠玉瓜同金菇做配料我地加咗拉麵🍜等個湯滾起就可以放落去韓式麵條彈牙可以索到個湯既精華 忍唔住飲咗好多湯🔺炸雞 半份 $78一份炸雞粒 出面多數係雞件 雞粒反而易入口 雞粒咬落外脆內軟 有肉汁 自己沾韓式酸辣醬 係佢地自家製既醬汁 唔會太辣 小辣酸甜但好有韓式風味 份量唔算多 就可以留肚試多幾樣🔺吞拿魚石鍋拌飯 $98比較少見有吞拿魚同石鍋拌飯既組合 所以果斷地嗌咗 估唔到味道好夾 吞拿魚甜甜地 撈埋配料篤爆隻流心蛋擠上自家製韓式辣醬 口感好豐富 石鍋飯焦好食好香口🔺士多啤梨牛奶沙冰 $45幾大杯 見到好多人都嗌 飲落牛奶同士多啤梨味都好夾 幾解渴之餘仲好岩打卡🍓🔺蜜桃牛奶沙冰 $45蜜桃味香甜解膩 💬總店 - 沛 位於深水埗福華街主打韓式家庭小菜
想食下韓國野頂下癮🇰🇷

🔺蜜桃牛奶沙冰 $45
蜜桃味香甜解膩
💬總店 - 沛 位於深水埗福華街
主打韓式家庭小菜
我自己平時唔會專登去食韓國菜🇰🇷, 因為覺得韓國菜唔係太特別, 而且大部分都係辣嘢, 選擇又唔多, 但呢間韓式餐廳係有令我重新對韓國菜有返興趣💖之前有介紹過佢哋㗎啦~ 由一對港韓夫婦主理, 佢哋第一間小店係位於深水埗, 食物價錢親民又合理, 最令我難忘係個雞蛋卷!最近佢哋喺大角咀開咗新分店, 主打鍋物🥘, 感受到傳統韓國家庭風味⸝⸝ 𓆸新店裝修走簡約文青風, 門口仲有個露營打卡位🏕!一坐低, 店員會先遞上兩碟前菜, 包括有自家醃製泡菜、大豆芽。自家製泡菜做得好出色, 我哋食完都即刻再encore多一碟!泡菜醃得好入味, 辣中帶甜, 白菜爽脆, 香辣惹味!🥢牛肉炒粉絲有牛肉、雞蛋絲🥚、洋蔥🧅、菠菜、三色椒、香菇、紅蘿蔔。韓式粉絲煙煙韌韌, 充滿麻油香味, 調味都好好, 而且炒得有鑊氣, 凍咗個口感都冇變, 唔會黐埋一Pat, 推介👍🏻 🥘海鮮大醬湯大醬湯充滿鮮甜嘅海鮮味, 裏面有蟹腳, 將成個湯嘅香味昇華!濃郁嘅大醬湯搭配白飯好好吃😋!🍗炸雞(半份)即叫即炸, 炸粉唔會太厚, 外皮香脆可口, 裏面嘅雞肉好juicy, 肉質嫩滑, 一啲都唔乾身, 再配上韓式甜辣醬, 更添韓式風味~🥢辣年糕

新店裝修走簡約文青風, 門口仲有個露營打卡位🏕!

🥢牛肉炒粉絲

🥘海鮮大醬湯

🍗炸雞(半份)

🥢辣年糕 (加芝士)
年糕好軟糯, 煙韌又唔會粘牙, 就算凍咗都唔會變乾硬, 仲有芝士拉絲效果!裏面仲有魚糕, 愈食愈辣, 好過癮!
2023-08-20
2023-08-21 110 瀏覽
餐廳位於大角咀美食街, 由韓國太太家庭式主理, 帶來傳統韓國地道風味, 亦細心調配合適港人口味, 小店主打特式鍋料理、石鍋伴飯及精選韓麵✨門外裝潢是露營風、環境很美, 打卡一流, 店內是採用木系設計帶暖色系, 令人感覺溫暖舒適我們點了豆芽炒五花腩/八爪魚鍋🍲是二人的份量, 配料有五花腩、豆芽、年糕及份量十足的八爪魚, 醬料帶甜, 加上油香的五花肉, 非常惹味, 店員還會很細心幫手在場拌勻, 八爪魚鮮美彈牙、連豆芽菜都很清脆爽口, 年糕沾上醬汁很入味, 必點推介😍涼伴粉絲是韓式料理的人氣美食之一, 韓國粉絲帶晶凝通透, 非常ǫ彈, 配菜非常豐富足料, 有蛋絲、青瓜絲、黃瓜、紅蘿蔔, 配上特製醬汁, 非常開胃, 特別適合夏天吃小食炸雞半份🍗外皮酥脆、無骨啖啖肉, 非常香口, 味道不錯紅薯芝士條🧀炸至金黃色, 外皮帶脆有點糯糯的口感, 味道甜美、滿滿拉絲, 非常邪惡😜飲品🍹蜜桃牛奶沙冰🍑士多啤梨牛奶沙冰🍓兩款沙冰賣相很吸引, 濃濃果香味, 奶味較重帶幼滑、甜度適中, 非常清涼解渴、夏日之選小店食物水準高, 用料講究, 用心製作, 非常有人情味, 店主及店員態度親切有禮還很細心, 用餐非常愉快

我們點了
豆芽炒五花腩/八爪魚鍋🍲

涼伴粉絲

小食
炸雞半份🍗
外皮酥脆、無骨啖啖肉, 非常香口, 味道不錯

紅薯芝士條🧀

飲品🍹
蜜桃牛奶沙冰🍑
士多啤梨牛奶沙冰🍓

小店食物水準高, 用料講究, 用心製作, 非常有人情味, 店主及店員態度親切有禮還很細心, 用餐非常愉快, 值得再回顧💕
  • 豆芽炒五花腩/八爪魚鍋
  • 涼伴粉絲
  • 蜜桃牛奶沙冰
2023-08-18 78 瀏覽
首訪深水埗韓國小店「沛」質素感滿意,最近餐廳擴展到大角咀,名為「鍋」,餐牌有別於深水埗店,今次帶同朋友一齊再戰新店面積大座位多,白系門面配以簡潔明亮的裝修,感覺像一家咖啡室,環境舒適新店可以品嚐到蓋飯、石鍋拌飯、部隊鍋等奉上自家製泡菜、芽菜及蘿蔔,質素佳==========🔹豆芽炒五花腩鍋配八爪魚 $368加芝士$28為小店新出品加入芽菜、洋蔥、大蔥、年糕、紫蘇葉等配菜原隻大八爪魚,誠意十足;店員細心的為客人將八爪魚剪成細件,方便進食;八爪魚新鮮爽彈富鮮味五花腩及其他配料份量皆豐富;五花腩軟嫩入味,肥瘦各半配菜皆吸汁,調味剛好,鹹度適中帶點辣,夠醒胃推介指數:8.5/10==========🔹涼拌粉絲 $88有別於坊間的炒粉絲配菜有蛋絲、醃蘿蔔、青瓜絲、魚糕、胡蘿蔔絲及紫蘇葉,色彩繽紛又健康;配以甜辣醬配菜鮮爽,口感層次佳;粉絲Q彈軟滑;甜辣醬調得恰好,味道平衡推介指數:8/10==========🔹海鮮大醬湯 $88材料豐富,有蟹、蝦肉、蜆肉、冬菇、翠玉瓜、豆腐、薯粒、紅椒及青椒等蟹肉鮮味帶膏香,蝦肉爽口、蜆肉鮮甜;湯品鮮甜而不膩,鹹香剛好推介指數:8/10==========🔹炸雞
新店可以品嚐到蓋飯、石鍋拌飯、部隊鍋等
奉上自家製泡菜、芽菜及蘿蔔,質素佳
🔹豆芽炒五花腩鍋配八爪魚 $368
加芝士$28
為小店新出品
加入芽菜、洋蔥、大蔥、年糕、紫蘇葉等配菜
五花腩及其他配料份量皆豐富;五花腩軟嫩入味,肥瘦各半
配菜皆吸汁,調味剛好,鹹度適中帶點辣,夠醒胃
推介指數:8.5/10
🔹涼拌粉絲 $88
有別於坊間的炒粉絲
🔹海鮮大醬湯 $88
🔹炸雞 (半份) $78
炸粉厚薄適中,炸得乾身油份不高,炸雞肉嫩富肉汁;蘸上辣醬更添滋味
🔹朱古力牛奶沙冰 $45
賣相得體
沙冰淡淡可可香,奶比例適中,甜度不高
🔹蜜桃牛奶沙冰 $45
賣相同樣吸引
蜜桃清甜,奶香剛好,甜度低
🔹薑茶 $28
2023-08-18
  • 豆芽炒五花腩鍋配八爪魚
2023-08-18 56 瀏覽
雖然是韓粉但我在香港是不吃部隊鍋的,因為總覺得性價比奇低,但最近來了這間試,我又開始愛上了🤤這間其實是深水埗MW韓式小食店的分店,新店無論裝潢和食物內容都有明顯分別~這間主打鍋類,而且空間感很足夠,門口更有打卡位,很適合聚會。🔹海鮮部隊鍋海鮮部隊鍋上面有滿滿的海鮮,而且都是超新鮮的!下面有年糕、還有必需要加很多分的是用了韓國午餐肉,還煎了!😍 湯底有點辣,但這個程度調整到一般人能接受,公仔麵特別額外放,避免煮太久的情況,部隊鍋還有蟹的版本呢❤🔹涼拌粉絲這款菜式其他店很少見,但夏天來說是最合適的菜式!粉絲很有嚼勁,加上滿滿的甜辣醬後很開胃,份量又很足,我超喜歡吃,推薦大家一定要試~🔹紅薯芝士條喜歡脆口小食的話這款一定不能錯過,外層甜甜的有濃郁紅薯味,咬開會有明顯拉芝效果,不會很油膩,紅薯的甜中和了芝士的膩感,值得一試。🔹蜜桃牛奶沙冰每次來我都喜歡點牛奶沙冰,他們的沙冰不會很甜,奶味充足,整體比例很平均,柚子味都好喝~

🔹海鮮部隊鍋

🔹涼拌粉絲

🔹紅薯芝士條

🔹蜜桃牛奶沙冰

海鮮部隊鍋
👍🏻辣花蟹湯鍋 $388大角咀新開正宗韓式料理小店!由一對港韓夫婦主理,之前去過深水埗總店,好欣賞佢地對家鄉菜嘅講究但新店menu同總店有啲唔同,主打韓式鍋物,同樣由來港十年嘅韓國藉太太以家傳煮法用心製作-老闆娘推介招牌item辣花蟹湯鍋,用嘅係新鮮花蟹蟹肉有彈性唔會霉,亦完全冇腥味,仲有蟹膏,鮮味十足😛湯料嘅辣醬都係老闆娘自製,冇落味精味道夠濃,辣度溫和,湯底飲落仍然有花蟹嘅鮮甜味🤤不過滾滾下海鮮鹹味會出嚟,令到個湯變鹹,必要時可以叫店員加湯鍋物約兩人份量,飽肚啲建議加個麵底$15,吸晒海鮮精華呢個鍋鍾意食蟹嘅同行朋友表示十分滿足😌味道:8/10性價比:7/10-👍🏻韓式無骨炸雞配甜辣醬 $78/半份之前喺深水埗食過佢地炸雞覺得好正,嚟到大角咀新店要試吓水準keep唔keep到🤔有別於一般嗰種上枱已經沾滿醬汁嘅韓式炸雞呢度甜辣醬係另上嘅,同樣係自家調製炸雞非常脆口,同時炸粉又唔會過厚表面冇曬上調味粉,但雞肉本身醃得夠味,亦可以沾上甜辣醬即叫即炸,金黃香脆,肉嫩爆汁超Juicy😛!分店仍然keep到水準,值得一試味道:9/10性價比:7/10-👍🏻牛肉石鍋拌飯 $98石鍋最緊要夠熱可以
👍🏻辣花蟹湯鍋 $388
老闆娘推介招牌item辣花蟹湯鍋,用嘅係新鮮花蟹
蟹肉有彈性唔會霉,亦完全冇腥味,仲有蟹膏,鮮味十足😛
湯料嘅辣醬都係老闆娘自製,冇落味精
味道夠濃,辣度溫和,湯底飲落仍然有花蟹嘅鮮甜味🤤
鍋物約兩人份量,飽肚啲建議加個麵底$15,吸晒海鮮精華
呢個鍋鍾意食蟹嘅同行朋友表示十分滿足😌
味道:8/10
👍🏻韓式無骨炸雞配甜辣醬 $78/半份
有別於一般嗰種上枱已經沾滿醬汁嘅韓式炸雞
呢度甜辣醬係另上嘅,同樣係自家調製
炸雞非常脆口,同時炸粉又唔會過厚
表面冇曬上調味粉,但雞肉本身醃得夠味,亦可以沾上甜辣醬
即叫即炸,金黃香脆,肉嫩爆汁超Juicy😛!
分店仍然keep到水準,值得一試
味道:9/10
👍🏻牛肉石鍋拌飯 $98
石鍋最緊要夠熱可以整到飯焦,味道就正常發揮,撈埋一齊之後主要係麻油香味
牛肉切成肉碎大小,份量唔算好多,牛肉味就唔太突出
飯本身味道偏淡,一定要加自家製拌飯醬🤪
少少蒜香味鹹鹹辣辣,撈埋爽脆泡菜、芽菜、翠玉瓜等等
味道:7/10
👍🏻蜜桃牛奶冰沙 $45 & 柚子牛奶冰沙 $45
兩款牛奶冰沙都唔會太甜,淡淡蜜桃同柚子味,唔係人工死甜味,牛奶味亦唔會好濃好膩,夠解渴
味道:8/10
性價比:7/10
另外每枱會有自家製前菜小碟(泡菜、芽菜)
泡菜甜中帶微辣唔酸,同現成買返嚟個種味道真係有啲唔同
不得不讚老闆娘好nice又事事親力親為,一路食一路見佢同客人介紹菜式、食法、了解客人口味等等
整體菜式依然keep到水準,用心講究
地方闊落咗好多,冇咁迫夾,更加適合幾個朋友gathering🫰🏻
📍#MWKoreaHouse
大角咀埃華街72號地舖
深水埗福華街178A號地舖
2023-08-17 40 瀏覽
住附近 經過見到一間新開嘅韓國餐廳諗住入嚟試吓 睇咗佢哋影片分享網站有介紹部隊鍋,本身就諗住過嚟試部隊鍋,但係店員推介一個佢哋新出嘅豆芽炒五花腩八爪魚鍋 我哋聽見幾吸引就入咗嚟坐低 ,兩個女仔食真係好夠食 ,店員話加埋芝士最後落埋飯炒就最好食 但因為我哋加左芝士已經食到好飽,所以最後冇加到個飯😢下次多個fd一齊再試過😋😋泡菜小菜都好好食🤤老闆娘話泡菜都係佢哋自家製😳真係好勁我哋叫咗一杯青葡萄梳打同一杯蜜桃梳打都覺得幾好飲👍希望下次可以試埋部隊鍋🤩
泡菜小菜都好好食🤤老闆娘話泡菜都係佢哋自家製😳真係好勁
我哋叫咗一杯青葡萄梳打同一杯蜜桃梳打都覺得幾好飲👍
希望下次可以試埋部隊鍋🤩
2023-08-16
2023-08-17 17 瀏覽
放lunch 經過呢頭 見到有間新開嘅韓國餐廳 諗住入黎試下 點知有驚喜😆一行到入去老闆娘就好熱情走過來問吓我哋今日想食咩介紹咗一下個菜單上嘅嘢食可能因為呢間嘢嘅老闆娘係韓國人啦態度真係好好🥰🥰🥰老闆娘話佢地啲泡菜都係自家製 餐廳用嘅好多醬料都係冇味精 真係唔怪之得啲泡菜同埋芽菜咁好食另外佢哋啲服務態度幾好 員工都好nice 好有禮貌❤️
放lunch 經過呢頭
另外佢哋啲服務態度幾好
員工都好nice 好有禮貌❤️
2023-08-12
2023-08-14 53 瀏覽
主題:唔抵食,部隊鍋好小野食。時間:我8月14日嚟到呢間餐廳食晚飯,咁有4個朋友,每人都食左平均200價錢。今次點餐叫左個全碟炸雞,一碟芝士條,一個部隊鍋加公仔麵,2杯野飲。重點:部隊鍋入面好小野食但接近400蚊,真係唔抵食,基本上得4隻蝦,4條年糕,2隻鮑魚,兩隻冬菇,4件午餐肉,其他就係芽菜加配料。最後我地食完仲有肚去食第2間餐廳。希望餐廳改善下野食既份量又或者標明有幾多食物。其實野食味道唔係差,但係啲野食既份量同期望中既差太遠。
主題:唔抵食,部隊鍋好小野食。

時間:我8月14日嚟到呢間餐廳食晚飯,

咁有4個朋友,每人都食左平均200價錢。

重點:

最後我地食完仲有肚去食第2間餐廳。

2023-08-13