2023-05-10 93 瀏覽
∘⠁⠄鐵板超✯尖沙咀∘⠄⠁朋友介紹我嚟呢度食鐵板燒因為下晝時間有六六折❤️真係超抵食!食平嘢食好嘢嘅我梗係唔會錯過啦。餐廳入邊好大有唔同嘅房間,而且老闆真係好鍾意鹹蛋超人🦸好多佢哋唔同嘅擺設🥰👯二人前👯‍♀️💕活龍蝦🦞真係非常大隻呀,簡直係視覺嘅享受😎而且龍蝦肉好鮮甜彈牙!💕南非活鮑魚活生生嘅鮑魚好大隻呀~食落去實在太滿足啦!💕法國鵝肝鵝肝嘅味道實在太Juicy! 而且都好厚身。加上多士脆卜卜!💕日本A5和牛厚燒A5和牛實在太好味啦,非常Juicy肥美。簡直唔捨得食晒佢!💕蝦乾蟹子炒飯師傅將飯炒到粒粒都有金黃色,實在好厲害啊!💕沙律,前菜(芥末八爪魚🐙脆魚核桃)💕季節野菜及炒雜菜師傅抄得非常好食😋加上大豆芽來炒不錯👍🏻💕龍蝦海鮮湯用龍蝦頭來做美味的海鮮蜆湯,非常鮮味十足!而且龍蝦頭有好多肉同埋膏。💕甜品豆腐雪糕作為最後的一道菜。剛剛好的飽意!適逢呢個星期係母親節,所以師傅都幫我哋畫咗個母親節嘅圖畫。俾我哋打卡影相好靚呀🥰
∘⠁⠄鐵板超✯尖沙咀∘⠄⠁

👯二人前👯‍♀️
💕活龍蝦🦞
真係非常大隻呀,簡直係視覺嘅享受😎而且龍蝦肉好鮮甜彈牙!
💕南非活鮑魚
活生生嘅鮑魚好大隻呀~食落去實在太滿足啦!
💕法國鵝肝
💕日本A5和牛厚燒
💕蝦乾蟹子炒飯
師傅將飯炒到粒粒都有金黃色,實在好厲害啊!
💕沙律,前菜
(芥末八爪魚🐙脆魚核桃)
💕季節野菜及炒雜菜
師傅抄得非常好食😋加上大豆芽來炒不錯👍🏻
💕龍蝦海鮮湯
💕甜品
豆腐雪糕作為最後的一道菜。剛剛好的飽意!

💖 鐵板超 (尖沙咀)✨尖沙咀麼地道61號冠華中心地下1號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️之前同芯媽 講開我哋都好鍾意食鐵板燒,所以今日就約埋大家一齊去一間我哋兩個都好想去食嘅鐵板燒餐廳🤫依家返餐廳已經開咗28年🤭簡直就係老字號😌-鮑魚龍蝦套餐🦞 $2288/2(而家1230-16:45入座,18:30離座會有六六折優惠‼️)沙律🥗:今日嘅沙律就係海草青瓜蕃茄雜菜沙律,成個口感好清新🌿。前菜🐙:有合桃魚同芥末八爪魚。合桃與又稱合桃小女子,脆脆地又帶點鹹甜嘅味道,幾特別。活龍蝦🦞:提醒大家一定一定要拎個電話出嚟影相📸師傅仲提醒我哋一定要用慢動作去拍攝😏咁先夠壯觀🔥。師傅會將龍蝦頭同埋蝦肉分離,龍蝦頭就會拎去煲湯,蝦肉就會經過香煎再上菜。呢一個係青龍蝦,食落去個口感好彈牙😍南非活鮑魚🐚:好新鮮,第一次見鮑魚郁得咁犀利🤩我哋都忍唔住搵隻筷子去撩吓佢🤣。師傅加入咗牛油香煎,整體嘅火候控制得好好,鮑魚唔會過韌👍🏻好鮮甜好好味。法國鵝肝🦢:估唔到鵝肝嘅下面放咗菠蘿,令到鵝肝有一種甜甜嘅味道。鵝肝嘅油分好重,好正呢😻,師傅提我地記得先食鵝肝後食菠蘿🍍日本A4和牛厚燒🐃:呢一個牛肉真係好唔捨得

💖 鐵板超 (尖沙咀)
✨尖沙咀麼地道61號冠華中心地下1號舖

-鮑魚龍蝦套餐🦞 $2288/2

日本A4和牛厚燒🐃:呢一個牛肉真係好唔捨得食🤣估唔到A4都咁出色,油脂分布好平均😍成舊牛好似雲石咁靚🤩我哋兩個都賺到呢舊牛天上有地下無😌

蝦乾蟹子炒飯🍛:真係粒粒分明嘅炒飯,無論係蝦乾定係帶子嘅份量都好多😆另外仲加入咗粟米、煙肉、紅蘿蔔同洋蔥等等嘅配料,令到味道層次更加豐富。

季節野菜🍠:有三款季節嘅椰菜,分別係:番薯、蓮藕、瓜,三款菜都係好甜,尤其是係個番薯😚

炒雜菜🥦:一大兜椰菜,我初頭仲覺得椰菜一定會好硬,點知佢哋煮到好腍、當中仲要加埋少少芽菜😳,我自己都忍唔住食晒。

海鮮湯🍲:呢一個海鮮湯就係用返我哋頭先嘅龍蝦頭,另外再加入蜆肉,魚肉去熬製。所以成個湯底勁清甜👍🏻龍蝦頭入邊仲有少量嘅龍蝦肉大家記住要食埋🤫

甜品🍧:甜品就有兩款雪糕,今日我哋就叫咗豆腐雪糕🤤比較清淡少少作結。

師傅最後問我地要唔要畫畫打卡🙈,我就揀左Marie,但就送左一句母親節快樂比芯媽😝不過佢話唔收契女 sad🤣
2023-05-10
慶祝紀念
母親節
  • 法國鵝肝
  • 日本A4和牛厚燒
2023-05-09 522 瀏覽
相約好友到尖東吃好東西💗鐵板超位於尖東港鐵出口,十分方便💕餐廳布置富日本風,仲有好多超人模型。😍餐牌選擇豐富,我們選擇了R餐 二人前 $2088🥗沙律🥢前菜有合桃魚仔合桃, 芥末八爪魚。🦐大海蝦師父話呢款蝦叫花蝦, size好大,幾乎有前臂咁長。肉質結實彈牙💯🥢南非活鮑魚味道非常鮮甜,點少少新鮮海帶就可以,厚切有口感,味道更濃郁。🥢聖子皇來自紐西蘭,煮至6-7成熟,爽口彈牙。🐖日本豚 薄燒西班牙豚肉吃橡果長大,肉質嫩滑,捲著香蔥同炸蒜食勁香口。🥒季節野菜及炒雜菜意大利黃瓜,日本蕃薯及蓮藕,食材新鮮。煙肉碎炒怡保芽菜,爽口多汁。🥣海鮮湯用立魚🐟同龍蝦殼去煲, 非常鮮甜。🦐蝦乾蟹子炒飯炒得粒粒分明😋師父仲額外送多隻太陽蛋畀我哋撈飯。🍧🍨甜品豆腐雪糕豆味極濃👍💕現在午餐還有66折優惠😍更優惠。
相約好友到尖東吃好東西💗

鐵板超位於尖東港鐵出口,十分方便💕

餐廳布置富日本風,仲有好多超人模型。😍

餐牌選擇豐富,我們選擇了R餐 二人前 $2088

🥗沙律

🥢前菜

有合桃魚仔合桃, 芥末八爪魚。

🦐大海蝦

師父話呢款蝦叫花蝦, size好大,幾乎有前臂咁長。

肉質結實彈牙💯

🥢南非活鮑魚

🥢聖子皇

來自紐西蘭,煮至6-7成熟,爽口彈牙。

🐖日本豚 薄燒

西班牙豚肉吃橡果長大,肉質嫩滑,捲著香蔥同炸蒜食勁香口。

🥒季節野菜及炒雜菜

意大利黃瓜,日本蕃薯及蓮藕,食材新鮮。

煙肉碎炒怡保芽菜,爽口多汁。

🥣海鮮湯

用立魚🐟同龍蝦殼去煲, 非常鮮甜。

🦐蝦乾蟹子炒飯

炒得粒粒分明😋師父仲額外送多隻太陽蛋畀我哋撈飯。

🍧🍨甜品

豆腐雪糕豆味極濃👍

💕現在午餐還有66折優惠😍更優惠。

2023-05-08
  • 海鮮湯
  • 大海蝦
2023-04-30 57 瀏覽
為左慶祝朋友升職就揾間好餐廳同佢慶祝啦咁我地係lunch時間去食,去到發現原來午餐同下午茶時間係有優惠架,埋單超抵!<優惠時間>12.:30-4:45 入座 18:30 前離座計即可享有六六折優惠 包括任何飲品食品及套餐真心推薦大家呢個時間去食,慳返勁多佢有好多套餐選擇,當中唔同係個海鮮🦞我地叫左套餐’R’ 係南非活鮑魚+大海蝦其他餸其他餐都會包括🔸沙律🔸前菜🔸南非活鮑魚+大海蝦成餐我最中意食就係鮑魚同海蝦🦐,鮑魚好大隻同超級鮮甜,每一啖都好彈牙🤩海蝦都燒得勁有風味,好想encore,啲海鮮好新鮮🔸法國鵝肝又係大大件,入口即溶,每啖都感受佢啲油脂流入口中,超中意食鵝肝嘅我都覺得沒得頂😚🔸日本A4和牛厚燒 🔸蝦乾蟹子炒飯🔸季節野菜及炒雜菜🔸海鮮湯🔸甜品🍨食完雪糕原來仲有得有個爐度畫圖😚你講咩廚師就可以畫咩,我哋叫廚師話我哋個樣廚師都話冇問題😂仲話得好可愛添有得睇住廚師🧑🏻‍🍳係你面前燒🔥係高級嘅享受😎傾下食下都食左兩個鐘,埋單仲要有66折,想平平地嘆鐵板燒一定要係佢嘅優惠時間食!
為左慶祝朋友升職就揾間好餐廳同佢慶祝啦
<優惠時間>
12.:30-4:45 入座 18:30 前離座計
即可享有六六折優惠 包括任何飲品食品及套餐
真心推薦大家呢個時間去食,慳返勁多

佢有好多套餐選擇,當中唔同係個海鮮🦞
我地叫左套餐’R’ 係南非活鮑魚+大海蝦

🔸季節野菜及炒雜菜
🔸海鮮湯
🔸甜品🍨

2023-04-24 930 瀏覽
之前有長輩推薦過呢間鐵板燒,已經開了20年。見鐵板超做優惠,12:30-4:45 入座 18:30 前離座計,即可享有全單六六折優惠,趁住呢個機會即刻嚟試吓。V餐 二人前 $2,288揀了這個可以食到龍蝦和鮑魚的套餐。餐廳會先上食材。沙律沙律除了有常見的生菜、青瓜、車厘茄外,還有日本產的蓮芋,口感清爽鬆脆,很特別。前菜前菜分別是合桃小女子和芥末八爪魚。玉筋魚在日本被稱為小女子,經過油炸之後再加上鹹甜的醬汁煮入味,再拌上核桃和白芝麻籽調製而成。味道獨特,甜中帶鹹,唔會膩口。南非活鮑魚 鮑魚很新鮮,叫得南非‘活’鮑魚,當然是因為鮑魚在未烹煮前還在動,燒好後味道鮮美。配上鮮海草食味道更加清新。活龍蝦這是來自印尼海域的青龍蝦,肉質鮮嫩,口感彈牙。龍蝦頭的膏加上檸檬汁做成汁,將龍蝦的精華收汁在裏面,龍蝦肉加上龍蝦汁後,味道更上一層樓。廚師用白蘭地燒龍蝦,除了令味道更加突出,亦增加觀賞性。銀鱈魚銀鱈魚有驚喜,魚皮會分開燒,有脆口的感覺,令味道更加豐富。推薦大家試銀鱈魚。日本A4和牛厚燒和牛亦用白蘭地燒,牛的油脂味道好足,令人回味無窮,適合喜歡食牛的朋友。伴碟的炒蒜片可以中和和牛的油膩感。蝦乾蟹子炒

之前有長輩推薦過呢間鐵板燒,已經開了20年。
V餐 二人前 $2,288
揀了這個可以食到龍蝦和鮑魚的套餐。
餐廳會先上食材。
沙律
沙律
前菜
前菜分別是合桃小女子和芥末八爪魚。
蝦乾蟹子炒飯
除了主菜,蝦乾蟹子炒飯都好正,飯粒炒得粒粒分明,用料豐富,有粟米、煙肉、蝦乾、紅蘿蔔、洋蔥等,香氣四溢。
炒雜菜
炒雜菜
椰菜絲和芽菜加上蝦乾,健康又好味。
海鮮湯
海鮮湯
海鮮湯是魚湯做底,加上剛剛的龍蝦頭熬煮而成的湯,湯底濃郁,非常鮮甜。龍蝦頭入面還有滿滿的龍蝦肉。
甜品
甜品分別是荔枝味和紅豆味雪糕。
  • 銀鱈魚
鐵板超📍尖沙咀麼地道61號冠華中心地下1號舖平時經過都會見到有間鐵板燒門口不斷播TVB飲食專訪,所以每次路過都會望下😛㊙️最近發現咗優惠時段12:30後入座可以享用66折優惠, 就算連套餐同埋飲品都有!‼️🍽️所以趁放假就BOOK定枱,我地又食鐵板燒啦~🥢店舖地方好大,可以間到幾間房,仲有個大廳位置可以容納更多人。🤩老闆極喜愛超人,平時枱後嘅櫃一般都利用陳列酒嘅位置都用咗嚟DISPLAY 超人,好似去咗超人博物館!🔅經典鐵板燒套餐 $2288 (二人前)🔅🔸沙律前菜🥗開胃柚子醋沙律菜,酸酸地最適合餐前用🔸活龍蝦🦞好快就入正題!主角澳洲龍蝦出動啦!師傅製造咗一個好有儀式嘅環節,首先熄晒燈,下一秒已經係火焰龍蝦嘅畫面!龍蝦肉經牛油煎香咗~澳洲龍蝦比較大隻,入口厚肉又爽彈,啖啖肉~🔸南非活鮑魚兩隻鮑魚都非常租猛,一直郁,超大動作移動,本身分開放嘅兩隻鮑魚最後都移動到痴埋一齊!好少見啲鮑魚動作咁大🤪用醬油同牛油做咗個基本調味,煎得剛剛熟,肉質依然好柔嫩!🔸銀鱈魚🐟呢個部分可以揀法國鵝肝/ 帆立貝/蟶子皇,而我地就揀咗銀鱈魚。師傅將銀鱈魚皮煎得好香脆,魚身油脂滿滿肉質嫩滑多汁!🔸日本A4和牛薄燒🥩我哋
鐵板超
📍尖沙咀麼地道61號冠華中心地下1號舖

🍽️所以趁放假就BOOK定枱,我地又食鐵板燒啦~🥢

🔅經典鐵板燒套餐 $2288 (二人前)🔅

🔸沙律前菜
🥗開胃柚子醋沙律菜,酸酸地最適合餐前用
🔸活龍蝦
🦞好快就入正題!主角澳洲龍蝦出動啦!
🔸南非活鮑魚
好少見啲鮑魚動作咁大🤪
用醬油同牛油做咗個基本調味,煎得剛剛熟,肉質依然好柔嫩!
🔸銀鱈魚
師傅將銀鱈魚皮煎得好香脆,魚身油脂滿滿肉質嫩滑多汁!
🔸日本A4和牛薄燒
🥩我哋今次揀咗個薄燒,混入大量青蔥同現場炒到金黃色嘅蒜,特別層次豐富。
🔸鐵板燒炒飯
🍚一般常見做法都會用剛才和牛部分切出嘅和牛脂肪炒飯,佢地就比較特別,用咗煙肉代替,再加入大量蔥蒜,飯底炒至乾身,效果不失用和牛脂!而且煙用味好香濃添~讚!
🔸鐵板炒雜菜
🥬以銀芽做主角嘅炒雜菜~最後補充番啲纖維平衡一下~
🔸龍蝦湯
🍲鐵板部分結束後送上滾熱辣嘅龍蝦湯,原來頭先食龍蝦時師傅為我地保留咗個龍蝦頭去熬湯,龍蝦頭仲有好多好多肉!魚湯底亦好濃味!
🔸甜品
🍨最後上埋個黑芝麻雪糕!
食鐵板燒,除咗食,仲包括埋視覺享受(由廚師在你面前席前料理)。講究環境、食材新鮮度、用料、廚師烹調技巧。今次去咗尖東一間非常出名老字號嘅「鐵板超」,以上講嘅都有一定水平。餐廳都幾大設有多個鐵板燒爐頭,可以用partition分隔私隱度夠高。店主對超人figures情有獨鍾,到處都可見超人figures嘅蹤影,目測起碼有過百個大大少少嘅超人figures😆我哋今次叫咗套餐V,有龍蝦鮑魚仲有A4和牛,非常豐富!✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨經典鐵板燒套餐V $2,288 (二人前)✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨🥗沙律、前菜先來沙律和前菜, 其中魚仔+琥珀合桃幾好食。🐚南非活鮑魚鮑魚好大隻,而且超級生猛!上檯時仲依然扎扎跳😆 用上最原始嘅調味鹽和黑椒,最後用少許牛油豉油收汁,食到鮑魚嘅原味道,質感爽口彈牙👍🏻🦞活龍蝦重頭戲龍蝦,雖然上檯時已經死咗,但肉質依然新鮮彈牙夠新鮮。廚師烹煮時更會熄燈,落酒製造火炎,非常有睇頭!蝦肉會與蝦頭的蝦膏一起炒,香味濃郁。🐟銀鱈魚V套餐可選擇一款海鮮,如帆立貝、蟶子王,而我們側選擇了銀鱈魚。魚肉好厚好大舊,皮會分開煎至香脆,而魚身一樣是以最基本調味烹調,能夠食到食材的原味道。
我哋今次叫咗套餐V,有龍蝦鮑魚仲有A4和牛,非常豐富!
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
經典鐵板燒套餐V $2,288 (二人前)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🥗沙律、前菜
先來沙律和前菜, 其中魚仔+琥珀合桃幾好食。
🐚南非活鮑魚
🦞活龍蝦
🐟銀鱈魚
🥩日本A4和牛薄燒
和牛選擇了薄燒,廚師會即席炒香蒜粒至香脆,再加上青葱,油脂豐富肉味香甜,味道一流👍🏻
🦐🍚蝦乾蟹籽炒飯
炒飯粒粒分明,加上蝦乾蟹籽味道層次豐富,食完一碗已經十成飽肚了👍🏻
🦞🍲龍蝦湯
龍蝦頭不浪費用來熬湯,湯底加上了魚仔熬製,魚味濃郁鮮甜。而且蝦頭還有不少龍蝦肉,非常味美👍🏻
🍨甜品
最後送上一球雪榚作完美句號。雪糕可選擇綠茶和芝麻,質素都唔錯,夠晒冰凍!
總結:這次體驗了最傳統嘅日式鐵板燒,沒有太多花巧菜式,著重食材新鮮嘅原味道。現在午市時段(12:30-16:45)有全單66折,非常抵食! 如果想體驗鐵板燒,「鐵板超」係一個唔錯嘅選擇👍🏻
2023-04-13
2023-03-30 94 瀏覽
因為結婚週年紀念, 所以想搵間質素好少少嘅餐廳食飯, 老公上網搵到呢間鐵板超, 開業已經廿幾年, 食評又唔錯而且食物質素都好新鮮, 而且下午時段12:00~4:45入座, 仲有66折添, 超級抵食!我哋今日揀咗一個活龍蝦+南非鮑魚嘅餐, 食材非常之新鮮。活龍蝦龍蝦上枱嘅時候,龍蝦係郁緊, 所以龍蝦肉非常之彈牙,加上師傅用龍蝦本身嘅蝦膏牛油黑胡椒葱嘅調味, 令龍蝦本身嘅新鮮甜味提升咗好多,仲食到淡淡嘅牛油黑椒嘅味道。南非鮑魚上枱嘅時候都係郁嘅, 非常新鮮, 本身鮑魚味道唔會好出眾, 但係因為加咗師傅嘅調味,同埋本身鮑魚新鮮,食落去南非鮑魚非常之爽口,口感非常好, 加上淡淡嘅牛油香, 好想一食再食。A4 和牛厚燒雪花紋非常之靚, 加上師傅嘅功力,煎到塊和牛剛剛好, 入口有少少口感之餘油香非常之豐富, 加上師傅介紹兩種食法, 第一種是配合炸起嘅新鮮蒜片, 食落口感覺非常香口, 能夠帶出濃濃的油香。 第二種食法是配合新鮮wasabi, 因為餐廳本身的wasabi是用新鮮山葵磨製, 所以非常之容易入口, 配合和牛一起食用可以減低和牛本身油膩感, 兩種食法各有不同,值得一讚👍🏻銀雪魚師傅把銀雪魚的

我哋今日揀咗一個活龍蝦+南非鮑魚嘅餐, 食材非常之新鮮。

南非鮑魚

A4 和牛厚燒

銀雪魚
師傅把銀雪魚的魚皮起出來, 另外煎香,所以魚皮入口非常之香脆,而銀鱈魚本身非常厚肉,師傅將銀雪魚煎到剛剛好, 肉質非常嫩滑,啖啖魚油香!

蝦乾蟹子炒飯
炒飯炒得非常乾身, 粒粒分明,加上櫻花蝦大量蟹子大量蔥花, 食落口感非常豐富, 炒飯香氣十足。

最後餐廳上咗個湯,係用龍蝦頭加花甲淆製而成, 所以湯非常之鮮甜,每一啖都係龍蝦味道。

因為結婚週年關係,好多謝清師傅整咗個結婚週年嘅鐵板燒畀我哋影相,非常之有心思❣️大愛🫶

2023-03-28
慶祝紀念
紀念日
  • 蝦乾蟹子炒飯
2023-03-21 127 瀏覽
香港有質素又有服務既餐廳買少見少,想搵間好食又坐得舒服既餐廳都唔係咁易今日特別日子情人節,朋友介紹有間鐵板超勁高質一定冧死女,就信佢黎一探究竟套裝最抵食,午市仲有66折勁抵食未開始燒之前有開胃前菜,沙律小食味道唔差,不過前菜唔係重點,最期待係之後啲鐵板燒一枱會有一個師傅專門serve,一路介紹食材一路燒,仲會同你傾下計講下笑,唔單單係食野,成個體驗都勁好先黎個南非飽,鐵板燒係唔同啲,食落勁爽口,而家入口個下有陣鐵板味,勁香口,平時出面食個啲完全無得比銀鱈魚,師傅會將魚皮分開煎,可見師傅功力,食落魚皮勁脆勁香,魚肉夠鑊氣夠入味,好正龍蝦肉勁多,大大啖食落口超級滿足,食得出好重鮮味完全無雪味,呢到既食材全部都勁新鮮,勁讚!龍蝦頭仲要拎埋黎煲湯,一啲都唔晒!食到最後仲有個炒飯,飯粒乾身炒到金黃色,出色最後師傅仲送多個「情人節」畫作比我地影相,估唔到鐵板燒仲可以咁玩真係非常好既回憶!

套裝最抵食,午市仲有66折勁抵食

龍蝦頭仲要拎埋黎煲湯,一啲都唔晒!

食到最後仲有個炒飯,飯粒乾身炒到金黃色,出色

真係非常好既回憶!

2023-03-19 224 瀏覽
午餐66折鐵板燒見到午餐有66折優惠,就揀左中午去食下真係幾抵,叫左R餐,師傅非常有禮用心,一邊吹水一邊介紹下食物,慢慢享受,師傅最後既一幅畫畫得好可愛,完全係驚喜呀~🥕南非大鮑魚⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一上枱非常新鮮,鮑魚郁得好勁又大隻,食落彈牙爽口,師傅建議可以點酸甜汁黎食。🥕大海蝦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️用左本身既蝦膏加左蒜蓉、檸檬、日本清酒去汁去調味,燒到微微焦香,食落更加鮮甜。🥕法國鵝肝⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鵝肝煎到外面微微焦香,但內嫩,入口油脂爆發,多士十分香脆,最後再食菠蘿既酸甜完全可以解左油膩感。🥕日本A4和牛薄燒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️叫左5成熟,和牛包裹住炒過既蔥蒜,牛味好出又嫩,師傅建議點左邊既燒肉汁,令和牛更加香同微甜。🥕蝦乾蟹子炒飯⭐️⭐️⭐️⭐️☆表面放上蝦頭,非常邪惡,白飯加蛋再加蝦乾蟹子炒到粒粒分明。🥕季節野菜⭐️⭐️⭐️⭐️☆紫色係日本蕃薯非常甜蓮藕脆卜卜🥕沙律前菜⭐️⭐️⭐️⭐️☆沙律菜新鮮,車厘茄非常清甜,仲有芥末八爪魚同埋魚乾合桃。🥕海鮮湯⭐️⭐️⭐️⭐️☆清清淡淡,不會太鹹,鮮味十足。🥕炒雜菜⭐️⭐️⭐️⭐️☆🥕甜品⭐️⭐️⭐️⭐️☆係荔枝味雪糕呀~======詳情======鐵板超尖沙咀麼地道61號冠華中心地下1號舖👣尖東站P2出口步行約1分
午餐66折鐵板燒

🥕法國鵝肝⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

法國鵝肝

🥕日本A4和牛薄燒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🥕蝦乾蟹子炒飯⭐️⭐️⭐️⭐️☆
表面放上蝦頭,非常邪惡,白飯加蛋再加蝦乾蟹子炒到粒粒分明。

🥕季節野菜⭐️⭐️⭐️⭐️☆
紫色係日本蕃薯非常甜
蓮藕脆卜卜

🥕沙律前菜⭐️⭐️⭐️⭐️☆
沙律菜新鮮,車厘茄非常清甜,仲有芥末八爪魚同埋魚乾合桃。

🥕海鮮湯⭐️⭐️⭐️⭐️☆
清清淡淡,不會太鹹,鮮味十足。

🥕炒雜菜⭐️⭐️⭐️⭐️☆

🥕甜品⭐️⭐️⭐️⭐️☆
係荔枝味雪糕呀~

======詳情======

南非大鮑魚
大海蝦
法國鵝肝
甜品
同同事慶祝入行一週年,訂左枱同同事去食日本鐵板燒,食之前師傅仲特登表演整左個叮噹慶祝,比我地有個視覺享受之後我地叫左set 二人前,有龍蝦、帆立貝、鵝肝多士、日本豚、蝦乾蟹子炒飯、炒雜菜、海鮮湯第一道係燒帆立貝,同師傅調配既汁好夾;之後到活龍蝦,夠晒新鮮生猛,仲識郁吓郁吓。之後師傅燒熱龍蝦,再用火槍落d酒燒到成隻著火,成個畫面好震撼,簡直係一場表演咁。而龍蝦肉非常之爽口彈牙又入味,之後再用龍蝦頭用來滾海鮮湯,鮮甜可口,啖啖鮮味。鵝肝配多士,煎岀鵝肝嘅油脂之後,用來烘熱件多士香脆可口,再配搭埋日本菠蘿酸甜解膩,中和鵝肝嘅飽膩感。仲有蟹籽炒飯,飯粒粒粒分明,用上日本珍珠米,再加埋蒜片一齊食,香氣十足。最緊要係仲要做緊午市優惠,12:30-4:45 入座6:30前離座全單有66折,真係超抵,人均只需800左右就食到高質新鮮嘅鐵板燒。

第一道係燒帆立貝,同師傅調配既汁好夾;
2023-03-01 108 瀏覽
家姐從美國回港探親, 姊妹相聚 💏,份外親切。 諗住請家姐食餐好嘅 ,見到開放飯網介紹呢度有六六折優惠, 即刻訂位。 兩姊妹坐係大鐵板餐台前,一路食,一路傾, 超開心,😘😘 超美味 ,😋😋超抵食 。👍👍我哋揀咗個 $1988套餐, 好豐富嘅內容 ,有巨型帆立貝, 超肥美鵝肝, 日本靚和牛, 澳洲羊架, 兩隻巨型大蝦, 當然仲有前菜, 沙律 ,海帶豆腐湯 ,櫻花🌸蝦🦐蟹子蛋🥚炒飯, 炒肥嘟嘟嘅芽菜雜菜, 最後仲有雪糕甜品。 食慣好嘢嘅家姐, 都話超正, 超抵。 最後, 鐵板燒廚師仲送咗一幅好靚嘅畫畀家姐,🎨襯番家姐藍色嘅頭髮 ,可愛嘅多啦a夢 ,🥰祝家姐 happy forever 。非常感激心靈手巧嘅鐵板燒廚師。🙏🙏食完前菜沙律, 就到香煎大海蝦 ,🦐🦐兩隻蝦仲長過手板, 肉爽膏甜 ,是海鮮中嘅海鮮。 第二味係新鮮巨型帆立貝, 煎熟嘅帆立貝 , 稍為調味, 放入紫菜湯裡, 在湯中更突出帆立貝嘅鮮味, 又調和了蝦膏嘅厚重, 非常高明的配搭。高智健康的食物配搭,味道輕重相隔,濃淡相分,跟著到肥美絕倫的鵝肝, 煎熟後放在香脆的多士上 ,淋上少少意大利醋 ,再配搭一塊熟透鮮黃色的菠蘿 ,真是此

非常感激心靈手巧嘅鐵板燒廚師。🙏🙏

高智健康的食物配搭,味道輕重相隔,濃淡相分,跟著到肥美絕倫的鵝肝, 煎熟後放在香脆的多士上 ,淋上少少意大利醋 ,再配搭一塊熟透鮮黃色的菠蘿 ,真是此物只得天上有, 人間難得見一回。 美味的是鵝肝 ,巧妙的是配搭。

食完海鮮同鵝肝, 就上一碗豆腐昆布海鮮湯 ,豆腐和昆布在鮮甜的海鮮湯裡面, 共同滿足味蕾的多多要求。🤗🤗 跟住到牛🐮羊🐐上場 ,家姐食 a4級和牛厚煎,我食羊架 ,家姐要三成熟 ,我要七成熟, 剛剛好十全十美。👨‍🍳👍

牛羊肉旁邊不是炸薯片, 是獨子蒜頭, 用嚟提香減膩 ,真是高招。🥳🥳
最後是櫻花蝦蟹子蛋炒飯, 加咗洋蔥, 青蔥,煙肉, 整個畫面係紅橙黃綠, 一生福祿,🥰🥰 見到就想食。

食完炒飯, 仲有一碟炒雜菜,🌶🫑🥒🥬🧄🥕 粗粗嘅牙菜 ,加埋椰菜, 炒得香口爽脆, 清甜美味。 豐富的一餐 ,開心的相聚, 希望疫情過後, 家姐可以多啲返嚟 ,咁我哋又可以去食好嘢。🤗🤗
今日同男朋友慶祝生日,佢話想食鐵板餐就搵到呢間係尖東新開嘅日式鐵板料理餐廳發現佢做緊午市優惠,12:30-4:45 入座6:30前離座全單有66折,真係超抵,呢個價錢絕對抵食!我哋被安排坐喺霸位,前面係可以望到廚師整理菜式,容許你近距離觀摩。我哋揀咗二人前$2188帆立貝配龍蝦呢個套餐!首先套餐都包括沙律,麵豉湯同前菜。之後就到欺辱廚師都會喺你面前介紹各種新鮮嘅食材,日本北海道帶子大大粒,燒到半熟再加鰹魚湯食落超鮮甜。仲有主角大大隻嘅龍蝦,你會見到海鮮非常生猛,龍蝦仲識郁,廚師仲會用火槍去燒一燒,龍蝦着晒火,帶比你視覺嘅驚喜。味道當然冇得彈啖啖肉火候剛剛好!之後仲有法國鵝肝煎多士,見到件鵝肝分泌嘅油,再用返啲油嚟到煎香件多士,整體配搭十分之完美,口感豐富。所有海鮮食材都絕不馬虎,保證新鮮進口,我哋都食得好滿足,超級推介。
2023-02-26 55 瀏覽
今日同朋友慶祝生日,想食鐵板燒就搵咗呢一間餐廳!一入到去餐廳,待應就好快安排坐位俾我哋!由於我哋食晏晝同比較晏,所以廚師淨係招呼我哋兩個!呢間餐廳鐵板燒嘅選擇有好多!花多眼亂!結果我哋揀咗R餐!個餐單入面有南非活鮑魚鮑魚真係好新鮮,上枱嘅時候係會郁!鮑魚真係非常之鮮味!😋其中一樣,我哋揀咗銀鱈魚銀鱈魚嘅油脂煎哂出嚟,食到我地舔舔脷!如果可以再大件啲就好啦😂跟住出場嘅係燒大蝦廚師喺我哋即場拆殼,煎蝦頭備用啲蝦係好爽嘅!我哋再揀咗個A4和牛薄燒廚師職場炒香蒜頭蔥調味,然後包係和牛入面!真係超級好味!牛肉嘅油脂,再加埋蒜頭既香!真係樣樣,都好想再encore!仲有蜆肉湯,通常喺出邊飲啲蜆肉湯啲蜆肉好似急凍,但呢個係新鮮蜆肉煲出嚟然後仲有烏冬!最初以為唔會飽,原來樣樣少少夾埋,係好飽!最後廚師問我哋想要咩公仔!原來佢會即場表演畫花!成餐飯望住廚師覺得佢好攰😂😂
今日同朋友慶祝生日,想食鐵板燒就搵咗呢一間餐廳!
一入到去餐廳,待應就好快安排坐位俾我哋!
由於我哋食晏晝同比較晏,所以廚師淨係招呼我哋兩個!
呢間餐廳鐵板燒嘅選擇有好多!花多眼亂!
結果我哋揀咗R餐!

個餐單入面有南非活鮑魚

鮑魚真係好新鮮,上枱嘅時候係會郁!
鮑魚真係非常之鮮味!😋

其中一樣,我哋揀咗銀鱈魚

跟住出場嘅係燒大蝦

廚師喺我哋即場拆殼,煎蝦頭備用
啲蝦係好爽嘅!
我哋再揀咗個A4和牛薄燒

然後仲有烏冬!最初以為唔會飽,原來樣樣少少夾埋,係好飽!
2023-02-21 66 瀏覽
今日情人節,搵左間高質餐廳同女朋友慶祝氹下佢開心呢間「鐵板超」一聽就知主打鐵板燒,師傅會係你面對即時煮野食,有得睇又有得食午市黎食勁抵有66折,就可以食到勁高質海鮮同和牛今日我地叫左個V餐,大大隻龍蝦超吸引仲有南非鮑魚,比我地睇個陣隻鮑魚仲郁緊,真係勁新鮮下過鮑魚下一秒就變左我地既果腹之物同平時食開個啲軟淋淋好唔同,食落係勁爽口,仲好重鑊氣味,一流!龍蝦大大舊肉,好新鮮,肉質彈牙好鮮甜好香,食得出係超級新鮮銀鱈魚,魚皮同魚肉分開煎,魚皮煎到脆卜卜成塊薯片咁勁香口,魚肉用猛火煎到外皮金黃,入面啲魚肉仲keep住嫩滑,真係好考師傅功力,要讚!日本豚,煎既時候仲有表演睇勁興奮,師傅仲會特登熄燈比我地睇,勁好服務睇完表演終於有得食,唔會煮到全熟,所以啲肉係勁軟身,唔會好多肥膏,好香濃肉味,好食呢餐食得勁開心,食物高質之餘服務亦好好,師傅會一邊煮野食一邊同你傾計,收盤加茶速度亦好快手唔洗主動叫,正呀

今日情人節,搵左間高質餐廳同女朋友慶祝氹下佢開心

午市黎食勁抵有66折,就可以食到勁高質海鮮同和牛

今日我地叫左個V餐,大大隻龍蝦超吸引
仲有南非鮑魚,比我地睇個陣隻鮑魚仲郁緊,真係勁新鮮

下過鮑魚下一秒就變左我地既果腹之物

龍蝦大大舊肉,好新鮮,肉質彈牙好鮮甜好香,食得出係超級新鮮

日本豚,煎既時候仲有表演睇
勁興奮,師傅仲會特登熄燈比我地睇,勁好服務