2024-09-21
二訪gyojasang!!✨ 係我同👦好鍾意既一間韓式居酒屋❤️ 佢地由韓國當地大廚主理研發菜式,新鮮食材見到都係寫著由濟州直送🤩🇰🇷(os: 好掛住濟州🥺)上次食過一次已經翻尋味🥺對佢個海膽紫菜包飯念念不忘(๑•́₃•̀๑) 佢哋食物質素真心大部分都係中上水平🏆 加分位一定係環境好高雅 坐得舒服 又食得開心ฅ՞•ﻌ•՞ฅ (提提大家可以openrice提早book位呀!仲有折扣優惠😍)·🌟海膽紫菜包飯 $380二訪仍然必點🤩 又黎食全香港最貴既紫菜包飯哈哈哈🤣 愛海膽人士必須擁有🤩 海膽都係好鮮甜,完全唔腥,配上生牛肉,魚子醬同埋紫菜包飯本身自帶既麻油,非常香口😭❤️·🌟清燉牛肋骨 $358牛肋骨選用靚靚部位,牛脂比例啱啱好😍 牛味香濃,入口軟嫩!食落去仲充滿奶香味👍 沒有過多調味,配搭蔥絲同埋少量韓國甜醬油,可以解油膩🍃 (👦食得好滿足, 話係暫時食過最正既韓式牛肋骨😋)·🌟半半炸雞 (甜辣+芝士)$178炸雞仍然是必點的😌 食韓國野少左炸雞好似差咁啲嘢😂 佢啲炸雞真係keep住炸粉都係好薄👍 肉好juicy😍 我地今次都係揀左甜辣!甜辣無得輸,甜甜辣辣好惹味(不過係有少少辣), 同埋揀
🌟海膽紫菜包飯 $380
🌟清燉牛肋骨 $358
🌟半半炸雞 (甜辣+芝士)$178
炸雞仍然是必點的😌 食韓國野少左炸雞好似差咁啲嘢😂 佢啲炸雞真係keep住炸粉都係好薄👍 肉好juicy😍 我地今次都係揀左甜辣!甜辣無得輸,甜甜辣辣好惹味(不過係有少少辣), 同埋揀左芝士味! 原本以為係個啲好黃既芝士粉, 點知原來芝士味係有啲似BHC嗰陣酸甜口味, 類似sour cream咁😋 我覺得呢兩款口味都好食過蔥蒜醬油味✌️
🌟薯仔雞蛋煎餅 $168
Wow 原本以為煎餅會好油, 但出乎意料呢個薯仔雞蛋煎餅居然最後食曬😂 煎餅外脆內軟,重點係麵粉唔厚👍 裡面帶點糯唧唧既口感, 好食😋 (未試過佢地既海鮮煎餅同泡菜煎餅, 但呢款真心唔錯!)
🌟SEE YOU $108
我平時唔太鍾意飲酒, 呢款店員推介用咗Misang濟州柚子燒酒 混合 番石榴泥, 蘋果蘇打水, 檸檬汁, 入口酒精味無咁濃, 酸酸甜甜都幾fresh🍷
🌟THE NIGHT BEGINS $108
👦揀左呢款由首爾夜李子燒酒混合青檸汁、蘋果醋和鳳梨汁,呢款酒味偏濃,同樣都係清新果香調,不過唔係太適合平時唔飲酒既人😂
人均:$700+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑🍑