餐廳: 교자상
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
二訪gyojasang!!✨ 係我同👦好鍾意既一間韓式居酒屋❤️ 佢地由韓國當地大廚主理研發菜式,新鮮食材見到都係寫著由濟州直送🤩🇰🇷(os: 好掛住濟州🥺)上次食過一次已經翻尋味🥺對佢個海膽紫菜包飯念念不忘(๑•́₃•̀๑) 佢哋食物質素真心大部分都係中上水平🏆 加分位一定係環境好高雅 坐得舒服 又食得開心ฅ՞•ﻌ•՞ฅ (提提大家可以openrice提早book位呀!仲有折扣優惠😍)·🌟海膽紫菜包飯 $380二訪仍然必點🤩 又黎食全香港最貴既紫菜包飯哈哈哈🤣 愛海膽人士必須擁有🤩 海膽都係好鮮甜,完全唔腥,配上生牛肉,魚子醬同埋紫菜包飯本身自帶既麻油,非常香口😭❤️·🌟清燉牛肋骨 $358牛肋骨選用靚靚部位,牛脂比例啱啱好😍 牛味香濃,入口軟嫩!食落去仲充滿奶香味👍 沒有過多調味,配搭蔥絲同埋少量韓國甜醬油,可以解油膩🍃 (👦食得好滿足, 話係暫時食過最正既韓式牛肋骨😋)·🌟半半炸雞 (甜辣+芝士)$178炸雞仍然是必點的😌 食韓國野少左炸雞好似差咁啲嘢😂 佢啲炸雞真係keep住炸粉都係好薄👍 肉好juicy😍 我地今次都係揀左甜辣!甜辣無得輸,甜甜辣辣好惹味(不過係有少少辣), 同埋揀

🌟海膽紫菜包飯 $380

🌟清燉牛肋骨 $358

🌟半半炸雞 (甜辣+芝士)$178
炸雞仍然是必點的😌 食韓國野少左炸雞好似差咁啲嘢😂 佢啲炸雞真係keep住炸粉都係好薄👍 肉好juicy😍 我地今次都係揀左甜辣!甜辣無得輸,甜甜辣辣好惹味(不過係有少少辣), 同埋揀左芝士味! 原本以為係個啲好黃既芝士粉, 點知原來芝士味係有啲似BHC嗰陣酸甜口味, 類似sour cream咁😋 我覺得呢兩款口味都好食過蔥蒜醬油味✌️

🌟薯仔雞蛋煎餅 $168
Wow 原本以為煎餅會好油, 但出乎意料呢個薯仔雞蛋煎餅居然最後食曬😂 煎餅外脆內軟,重點係麵粉唔厚👍 裡面帶點糯唧唧既口感, 好食😋 (未試過佢地既海鮮煎餅同泡菜煎餅, 但呢款真心唔錯!)

🌟SEE YOU $108
我平時唔太鍾意飲酒, 呢款店員推介用咗Misang濟州柚子燒酒 混合 番石榴泥, 蘋果蘇打水, 檸檬汁, 入口酒精味無咁濃, 酸酸甜甜都幾fresh🍷

🌟THE NIGHT BEGINS $108
👦揀左呢款由首爾夜李子燒酒混合青檸汁、蘋果醋和鳳梨汁,呢款酒味偏濃,同樣都係清新果香調,不過唔係太適合平時唔飲酒既人😂
人均:$700+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑🍑
📍GYOJASANG교자상
🚇銅鑼灣E 出口步行2分鐘
  • 清燉牛肋骨
2024-09-17 2191 瀏覽
📍銅鑼灣《교자상 𝙶𝚈𝙾𝙹𝙰𝚂𝙰𝙽𝙶》     #銅鑼灣隱世高級韓國菜  餐廳位於銅鑼灣𝙵𝚊𝚜𝚑𝚒𝚘𝚗 𝚆𝚊𝚕𝚔,地理位置方便,店內環境寬敞時尚,係朋友收工聚餐嘅好地方👩🏼‍🤝‍👩🏻由韓國當地大廚主理研發菜式,仲用上濟州新鮮食材⇰海膽紫菜包飯 $𝟹𝟾𝟶 紫菜飯卷上面再鋪滿生牛肉同超多海膽,係超豪華𝚟𝚎𝚛𝚜𝚒𝚘𝚗版既紫菜包飯,生牛肉入口鮮嫩完全無腥味,海膽份量好多又鮮甜,再加埋矜貴嘅魚子醬,每一啖口感層次都超豐富😙⇰清燉牛肋骨 $𝟹𝟻𝟾 牛肋骨用清燉煮法,味道好清甜,肉質鬆軟。餐廳好貼心將成條牛肋骨切片,每塊厚度適中,有咬口🐄⇰半半炸雞 $𝟷𝟽𝟾 🐔半半炸雞叫左原味同芝士味,芝士味係灑上香濃芝士粉,炸皮唔會太厚好香脆雞肉嫩滑,配上爽脆嘅炸蓮藕,食落幾惹味,另外仲個跟明太子醬,覺得唔夠味可以點~⇰薯仔雞蛋煎餅 $𝟷𝟼𝟾 煎餅煎到金黃色,好香薯仔味,煎餅仲食到切幼條薯仔,口感係酥脆版薯餅,仲有個醬汁鹹鹹香香,配搭得好好🤩⇰𝚂𝚎𝚎 𝚈𝚘𝚞 $𝟷𝟶𝟾  ⇰𝚃𝚑𝚎 𝙽𝚒𝚐𝚑𝚝 𝙱𝚎𝚐𝚒𝚗𝚜 $𝟷𝟶𝟾    味道:𝟿/𝟷𝟶性價比:𝟾/𝟷𝟶
📍銅鑼灣《교자상 𝙶𝚈𝙾𝙹𝙰𝚂𝙰𝙽𝙶》

味道:𝟿/𝟷𝟶
性價比:𝟾/𝟷𝟶
2024-09-11
  • 薯仔雞蛋煎餅
見到OpenRice有特價,限定八五折優惠梗係要來睇吓有咩好食啦!順便同老公慶祝中秋👍🏻海膽紫菜包飯 賣相一百分,味道二百分嘅菜式菜!海膽極度鮮甜,而且堆砌得滿滿的,顏色橘紅,加上黑魚子同生牛肉搭配住紫菜包飯,食完都有一種意猶未盡嘅感覺,口感特別值得一試。👍🏻清燉牛肋骨 還原咗韓國嘅風味,牛肋骨好腍而且牛味特別香濃,湯頭冇特別嘅花巧,淨係用咗蔥絲嘅點綴,極具肉汁,有碗飯就正(・ω・)ノ👍🏻半半炸雞 呢個炸雞🍗真係一定要叫,餐廳炸得酥脆而不油膩,咬落去帶有雞汁,肉質嫩滑。總共有四款口味可以選擇包括原味、甜辣、醬油、芝士。小編都係比較鍾意原汁原味,所以原味同醬油岩哂口味。👍🏻薯仔雞蛋煎餅 薄餅煎得好香口,入口亦都咬到啖啖嘅薯仔肉~口感脆卜卜,可以沾上餐廳配備嘅醬汁更加惹味The Night Begins ⋯See You 兩杯都非常清新,易於入口。前者加入青檸汁同菠蘿汁,後者加入咗番石榴、梅、蘋果梳打,酸酸甜甜。📍餐廳由韓國當地大廚主理研發菜式,再用上濟州新鮮食材,難怪得到一眾食客嘅支持,人潮洶湧。

👍🏻海膽紫菜包飯

👍🏻清燉牛肋骨

👍🏻半半炸雞

👍🏻薯仔雞蛋煎餅

The Night Begins ⋯See You

2050 瀏覽

• 清燉牛肋骨
Bookmark左好耐既韓國餐廳😘🥰 個陣見到佢個海膽紫菜包飯勁吸引🥹 收工又同👦🏻一齊黎食飯❤️😋 呢間舖環境超靚👍🏻 好似韓劇裡面個種相親時候既高級飯店😂😝 非常推介情侶紀念日、家庭朋友聚餐🎉 食物亦都好高質👍🏻·🌟海膽紫菜包飯 $380必點!愛海膽人士必須擁有🤩😎 海膽新鮮,肥美且鮮甜,完全唔腥;配埋生牛肉同埋魚子醬😍 應該係全香港最貴既紫菜包飯🤣·🤍炸青陽辣椒釀豬肉 $86非常特別既前菜!青陽辣椒果然好辣😂 但係有種淡淡既清香味😯 配埋豬肉碎,成件拎去炸,都幾惹味!不過有啲膩😌·🌟半半炸雞 (甜辣、蔥蒜醬油)$178推!炸雞炸粉一啲都唔厚!雞肉勁多肉汁呀🎉·🌟元祖蒜頭辣燉雞鍋 $385 超大份燉雞!好推😍😍 啲雞肉好嫩滑👍🏻 用左成隻雞⋯食極都仲有🤣🤣😙 辣燉雞湯其實唔係好辣!但好香👍🏻·🤍泡菜炒飯 (燉雞鍋加配) $40粒粒分明既炒飯👍🏻 配埋燉雞湯好正!不過太飽了😢·人均:$500+·評分🪄 (滿分5🍑)味道:🍑🍑🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑🍑🍑性價比:🍑🍑🍑🍑服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑回頭率:🍑🍑🍑🍑·📍GYOJASANG교자상 @gyojasang銅鑼灣加寧街1-3號Fashion W

🌟海膽紫菜包飯 $380

🤍炸青陽辣椒釀豬肉 $86

🌟半半炸雞 (甜辣、蔥蒜醬油)$178
推!炸雞炸粉一啲都唔厚!雞肉勁多肉汁呀🎉

🌟元祖蒜頭辣燉雞鍋 $385

🤍泡菜炒飯 (燉雞鍋加配) $40
粒粒分明既炒飯👍🏻 配埋燉雞湯好正!不過太飽了😢

人均:$500+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑🍑
📍GYOJASANG교자상 @gyojasang
🚇銅鑼灣E出口步行2分鐘
  • 元祖辣燉雞鍋
2024-06-14 3607 瀏覽
位於銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖的韓式교자상GYOJASANG,位置優越,坐落在食街當眼位置,又是一個絕佳的聚餐好去處。走進교자상GYOJASANG,我們首先被店內獨特的裝潢所吸引;裝潢設計融合了現代與傳統元素,營造出一種溫馨舒適的用餐環境。店內的裝飾以高級風格為主,搭配著溫暖柔和的燈光,讓人感受到一種與眾不同的用餐氛圍。我們點選了店裡的招牌菜式:「韓式蒜頭清燉雞鍋」$385這道料理以整隻雞、大蔥、年糕、薯仔塊和蒜頭為主要食材,口感鮮嫩多汁,湯汁濃郁。另外,還有「海膽生牛肉紫菜包飯」$380奢華版的紫菜包飯,每一個layer都是頂級口感,魚子、海膽、生牛肉,豪華三重奏加在一起口感鮮美獨特。「半半炸雞」$178選擇了甜辣口味拼蔥蒜醬油口味,口感香脆多汁。「炸青陽辣椒釀豬肉」$86口感不辛辣但鮮美;沾上附配的蛋黃醬和辣椒醬層次感更加多元。最後以「泡菜炒飯」$40 結束口感香氣四溢。寧靜又柔和的室內氛圍讓我們享受了一個多小時的用餐;下次想要坐在outside,感覺會更chill~

我們點選了店裡的招牌菜式:
「韓式蒜頭清燉雞鍋」$385

另外,還有「海膽生牛肉紫菜包飯」$380

「半半炸雞」$178
選擇了甜辣口味拼蔥蒜醬油口味,口感香脆多汁。

「炸青陽辣椒釀豬肉」$86
口感不辛辣但鮮美;沾上附配的蛋黃醬和辣椒醬層次感更加多元。

最後以「泡菜炒飯」$40 結束
口感香氣四溢。

• 炸青陽辣椒釀豬肉
  • 韓式生牛肉
  • 韓式蒜頭清燉雞鍋
  • 炸雞
2024-11-05 262 瀏覽
今日同朋友慶祝生日去咗bookmark咗一段時間嘅Gyojasang哩排睇黑白大廚迷上咗韓食🥹哩間仲要好有feel🖤上網睇定有咩必食推介叫咗海膽紫菜包飯烤泡菜五花肉海鮮煎餅海膽拌冷麵海膽紫菜包飯好fancy😍環境上面有一層生牛肉生牛肉上面有一層海膽海膽上面有魚子醬獨立食魚子醬會太鹹成舊放落口就會食到個balance海鮮煎餅係煎到脆卜卜 超級足料有帶子 白魚仔 調味得好好煎得一啲都唔油膩呢個真係必食!見過有人推介泡菜煎餅 下次想食埋!烤泡菜五花肉係會原碟生肉上咗枱先之後幫我哋拎走燒好晒再俾我哋完全係懶人必嗌😍豬腩肉兩面燒香用生菜包,有好多配料好滿足海膽拌冷麵除咗有海膽仲有帶子同其他配料冷麵汁偏甜,冷面口感彈牙我同朋友兩個都嗌梳打都幾大杯👍🏻
今日同朋友慶祝生日

海鮮煎餅係煎到脆卜卜 超級足料

有帶子 白魚仔 調味得好好
煎得一啲都唔油膩
呢個真係必食!
見過有人推介泡菜煎餅 下次想食埋!

烤泡菜五花肉係會原碟生肉上咗枱先

之後幫我哋拎走燒好晒再俾我哋

完全係懶人必嗌😍
豬腩肉兩面燒香
用生菜包,有好多配料

好滿足

除咗有海膽仲有帶子同其他配料

冷麵汁偏甜,冷面口感彈牙

我同朋友兩個都嗌梳打
都幾大杯👍🏻
2024-10-29
2024-11-05 0 瀏覽
呢間位於銅鑼灣嘅餐廳環境高雅,氛圍舒服。裝潢簡約而不失格調,燈光柔和,讓人感到放鬆,係享受高級韓國菜嘅理想地方。菜式由韓國當地大廚研發,用上新鮮濟洲食材😍烤泡菜五花肉($410)呢道菜真係唔錯,五花肉質地嫩滑,職員會幫手烤完再上菜,烤得香口。泡菜味道濃郁,非常新鮮!😋最佳食法: 首先將五花肉點上超級香嘅韓國芝麻油同鹽,用生菜包住泡菜同五花肉,再加啲生蒜頭或者辣椒,仲可以加芽菜同菠菜增加口感。咁樣食法唔單止提升咗味道層次,仲令整體更清新爽口。每一啖都好豐富,口感同味道都非常出色!海鮮煎餅($188)海鮮煎餅用料十足,裡面有蝦、魷魚同蔬菜。煎得香脆,唔會過油,咬落去有層次感。搭配嘅醬汁酸甜開胃,令整體味道更豐富😛海膽紫菜包飯($380)呢道海膽紫菜包飯真的非常豪華和美味!完全係高級食材,包括生牛肉碎和韓國海膽,最後再加上厚厚的魚子醬作為點綴。呢個精緻的組合帶來極致的味蕾享受,係頂級的大滿足😋海膽拌冷麵($290)冷麵彈牙,配上海膽嘅鮮甜,簡直係完美嘅組合。湯底清爽,有少少酸味,令整體更有層次。呢道菜特別適合炎熱天氣食,清新解暑。Cocktail - THE NIGHT BEGINS呢杯co

烤泡菜五花肉($410)

海鮮煎餅($188)

海膽紫菜包飯($380)
呢道海膽紫菜包飯真的非常豪華和美味!

海膽拌冷麵($290)

Cocktail - THE NIGHT BEGINS
呢杯cocktail酒精濃度啱啱好,入口順滑。調酒師用心調製,帶有果香同花香,令整晚嘅用餐體驗更完美。係一個唔錯嘅選擇嚟搭配韓國菜🍸
睇完黑白大廚忍唔住想去食韓國嘢就俾OpenRice入面嘅相吸引咗個海膽紫菜包飯非常吸睛😍睇返介紹原來菜式係由韓國當地大廚研發而且會用韓國濟州新鮮食材務求成個飲食體驗都滿載住韓國風味✨海膽紫菜包飯🇰🇷✨烤泡菜五花肉🇰🇷✨海鮮煎餅🇰🇷✨海膽拌冷麵🇰🇷✨THE NIGHT BEGINS🇰🇷✨SEE YOU🇰🇷呢個係我食過最奢華嘅包飯魚子醬、海膽、生牛肉加青瓜絲醃蘿蔔絲全部一啖食落口係種前所未有嘅享受但我估唔到自己最鍾意嘅係個拌冷麵因為未試過紫蘇油而且冷拌麵口感清新加埋現磨嘅芝麻撈埋好香😍烤五花肉係現場有人幫忙即燒完全唔洗自己落手之餘現場完全冇油煙感餐廳有分室內外位置全場坐滿晒除咗食物有保證cocktails亦非常易入口我自己鍾意比較酸同爽口嘅the night begins以上推介俾鍾意韓式風味嘅人🇰🇷✨
睇完黑白大廚忍唔住想去食韓國嘢

✨海膽拌冷麵🇰🇷
✨THE NIGHT BEGINS🇰🇷
✨SEE YOU🇰🇷

呢個係我食過最奢華嘅包飯
魚子醬、海膽、生牛肉加青瓜絲醃蘿蔔絲
全部一啖食落口係種前所未有嘅享受
除咗食物有保證cocktails亦非常易入口
我自己鍾意比較酸同爽口嘅the night begins
以上推介俾鍾意韓式風味嘅人🇰🇷✨
2024-11-02 235 瀏覽
餐廳嘅菜式都係由韓國當地大廚主理研發,用上濟州新鮮食材,難怪平日晚市都差唔多滿座。坐低即送上前菜,有芽菜、菠菜➕芝麻醬蓮藕海膽紫菜包飯呢個色香味俱全,頂層🈶黑魚子醬,海膽新鮮香甜,配上香嫩嘅生牛肉他他,每一口都充滿滿足感烤泡菜五花肉擺盤好靚,顏色色彩繽紛,薄切五花肉嘅油脂分布恰到好處,店員會主動幫忙烤肉,用生菜包上五花肉、泡菜、芽菜及菠菜一齊食,真係好食又有風味海鮮煎餅配料有魷魚、蜆肉等等,咬落外酥內煙韌,點上醬汁食就更美味😋海膽拌冷麵 除咗有鮮甜嘅海膽之外,仲有香甜嫩滑嘅醬油帶子,撈埋爽口嘅冷麵一齊食,非常美味可口THE NIGHT BEGINS細細杯,飲落感覺清爽,味道以蘋果醋及鳳梨汁為主SEE YOU有新鮮檸檬片,口感酸酸甜甜

海鮮煎餅
配料有魷魚、蜆肉等等,咬落外酥內煙韌,點上醬汁食就更美味😋

THE NIGHT BEGINS
細細杯,飲落感覺清爽,味道以蘋果醋及鳳梨汁為主

SEE YOU
有新鮮檸檬片,口感酸酸甜甜
隔了一段時間後,再次約了朋友到訪Gyojasang,想嘗試一些新菜式。餐廳由韓國當地大廚主理研發菜式,用上濟州新鮮食材。一開始上的是前菜,包含蓮藕、菠菜和芽菜,清新可口。海膽紫菜包飯 $30 我們點了海膽紫菜包飯,外觀類似壽司,上面擺放著海膽。海膽的質量不錯,吃起來鮮甜可口,搭配包飯裡的配料,整體口感清爽宜人。烤泡菜五花肉 $410 五花肉烤好後,由店員幫我們切好送上桌。配菜包括芽菜、菠菜、蒜片、泡菜和麻油,還有一片生菜,方便食客包著吃。五花肉烤得剛好,搭配甜辣的泡菜和辛辣的蒜片,胃口大開。海鮮煎餅 $188 海鮮煎餅的份量相當大,用料豐富,裡面有魷魚、銀魚仔和瑤柱等,吃起來香脆可口。記得搭配旁邊的醬汁。海膽伴冷麵 $290 冷麵的配料有海膽、蛋絲、紫蘇葉絲和醃製瑤柱等,將所有材料攪拌均勻後,冷麵入口清甜,冷麵彈牙,口感不錯。荔枝梳打 $ 48 柚子梳打 $48 點了兩款梳打,荔枝梳打香甜可口,裡面還有荔枝肉;而柚子梳打則清爽宜人,同樣具清新口感。
一開始上的是前菜,包含蓮藕、菠菜和芽菜,清新可口。

海膽紫菜包飯 $30
烤泡菜五花肉 $410
海膽伴冷麵 $290
荔枝梳打 $ 48
柚子梳打 $48
  • 海膽拌冷麵
  • 烤泡菜五花肉
2024-11-01 380 瀏覽
2訪啦!今晚為大眼妹驚喜慶生!因為교자상 是一間位於銅鑼灣Fashion Walk 食街一間較創新的居酒屋,裝潢都非常有空間感和型格,更設有戶外座位。(上次和今次都是坐戶外)由韓國當地大廚主理研發菜式,用上濟州新鮮食材,令你思鄉時不用飛泡菜國都能一一品嚐到!餐廳走走high-scale路線,韓式燒肉都會在餐廳內燒好才端出來,十分細心,不怕衣服和頭髮都充斥韓燒味。-韓式3點前菜 (豆芽、菠菜、麻醬藕片) 可refill烤泡菜五花肉月$410特別為大眼妹而設,因佢好想食韓燒五花肉月!店員會取到餐廳內燒好才端出來!!要讚!配料有泡菜、豆芽、菠菜等,當然少不了蒜片、青辣椒片、生菜和紫蘇葉包裹住吃,再沾上鹽油,令人回味無窮。海鮮煎餅 $188最特別係煎餅上有白飯魚仔(平時好少食到),口感層次豐富,既酥脆甘香又不膩,越食越想食;用料上選用大量魷魚,蝦。。。鮮味更加突出,細細件更加容易食,也可沾上醬汁食。海膽紫菜包飯 $380紫菜包飯上面有生牛肉、海膽,海膽上有魚子醬作點綴,非常之eye candy! 海膽非常新鮮,好鮮甜,一啖一件,好奢侈啊!海膽拌冷麵 $290冷蕎麥麵上面有海膽作點綴,伴碟有醬油
2訪啦!今晚為大眼妹驚喜慶生!

韓式3點前菜
(豆芽、菠菜、麻醬藕片) 可refill

烤泡菜五花肉月$410
特別為大眼妹而設,因佢好想食韓燒五花肉月!
店員會取到餐廳內燒好才端出來!!
烤泡菜五花肉
要讚!配料有泡菜、豆芽、菠菜等,

海膽紫菜包飯 $380

海膽拌冷麵 $290
冷蕎麥麵上面有海膽作點綴,伴碟有醬油帶子、蛋白絲、紫菜絲、青瓜片 等。配上特製酸汁,味道非常開胃,令人食指大動!

SEE YOU  /  THE NIGHT BEGINS

SEE YOU $108
菠蘿配上韓國燒酒,不甜酒精濃度低,好易入口。
THE NIGHT BEGINS $108
似甜西柚汁,比mocktail 多少少酒精,易入口,喜愛少酒精味道的朋友仔可選。
Tiramisu/Browine

Tiramisu/ Browine $78
傳統Tiramisu造型,用朱古力醬寫上生日祝福,lady finger soak夠濕潤又香咖啡味,有驚喜!Brownie 中間有果仁碎,少少橙味,不會濕潤,是個人比較喜歡的口味!

Overall來講교자상真係好適合一班良朋好友、情侶、帶埋小朋友聚餐或慶生,服務貼心依舊5星級,當日大眼好生日,每位店員見到都會上前祝賀❤️so sweet!而且2次來食個生品都非常出色!真係直得推薦大家來試💓

GYOJASANG 교자상
  • 前菜
  • 海膽牛肉他他
  • Tiramisu
2024-10-30 284 瀏覽
呢間係fashion walk 食街既韓國菜行少少高級路線個日去左邊係日本遊客、右邊係韓國遊客係openrice 度訂位,要叫個和牛就可以全單85折佢哋會拎個和牛俾你影相,之後就喺側邊幫你燒個和牛嘅時候,睇落都好靚不過實在燒得太熟,所以食落好一般個海膽卷係招牌菜,差唔多多每台都有點不過我覺得個黃瓜搶左d味,所以有d 浪費左上面既tuna 海膽。而且$380 有d overpriced全晚最鍾意係呢個薯仔煎餅😍😍😍薯仔絲煎到好似薯餅咁好香好好食Overall 係overpriced不過我可能會因為個薯仔餅再encore😋
呢間係fashion walk 食街既韓國菜
行少少高級路線
個日去左邊係日本遊客、右邊係韓國遊客

係openrice 度訂位,要叫個和牛就可以全單85折

和牛

佢哋會拎個和牛俾你影相,之後就喺側邊幫你燒
個和牛嘅時候,睇落都好靚
不過實在燒得太熟,所以食落好一般

海膽卷

個海膽卷係招牌菜,差唔多多每台都有點

薯仔煎餅

全晚最鍾意係呢個薯仔煎餅😍😍😍
薯仔絲煎到好似薯餅咁
好香好好食

Overall 係overpriced
不過我可能會因為個薯仔餅再encore😋

薯仔煎餅
2024-10-29 254 瀏覽
百德新街一帶佈滿有型高格調餐廳,今日就揀咗呢間型格韓國居酒屋,呢度嘅菜式由韓國當地大廚主理研發,全部菜式用上濟州新鮮食材,最近嘅天氣非常涼爽,坐喺戶外位置更加有氣氛。兩杯Cocktail顏色好靚,試咗兩款都各有特色$108@The night begins - 青檸味好突出,味道較酸,入口清新See you - 綜合多種果香味,味道帶甜易入口海膽紫菜包飯$380賣相100分嘅頭盤,顏色配搭得好靚,海膽鮮味濃郁,下層係生牛肉,上層鋪咗魚子醬,多重口感,滿口鮮味衝擊味蕾。海鮮煎餅 $188海鮮煎餅烹調得非常好,煎得香脆又不會過油,一上檯香氣撲鼻,用咗魷魚仔、青口仔、大量魚乾蝦乾等配埋靈魂醬汁,味道同口感都遠遠超越平時喺韓國餐廳食到嘅煎餅。烤泡菜五花肉 $410有店員即場代烹調先上檯,火候控制得剛好,上盛嘅五花肉油脂分布平均,配埋泡菜同生菜一齊食,肥而不膩,口感豐富。海膽拌冷麵 $290冷麵麵質爽口,清新嘅醬汁唔會搶咗海膽嘅鮮味,加上多款配菜添加口感,為呢餐畫上完美嘅句號。

兩杯Cocktail顏色好靚,試咗兩款都各有特色$108@
See you - 綜合多種果香味,味道帶甜易入口

海膽紫菜包飯$380

烤泡菜五花肉 $410

海膽拌冷麵 $290

2024-10-28 251 瀏覽
Happy Birthday to meThanks 豆媽安排知我想食韓國料理🇰🇷特登帶我去銅鑼灣Fashion Walk 교자상 慶生🌟The Night Begins橙汁鳳梨汁配上韓國燒酒酒精濃度偏高 但非常容易入口🌟See You番石榴跟蘋果梳打加試韓國燒酒無敵組合酸酸甜甜🌟開胃菜罕見麻醬蓮藕 my favourite 蓮藕非常出色 !香~甜~脆~🌟海膽紫菜包飯海膽鮮甜還帶有魚子醬生牛肉新鮮必點系列之一!🌟烤泡菜五花肉韓餐怎樣少得五花肉 高級食材的五花肉 烤後又香肉邊微脆用生菜加入配料蒜片一起食!超正!🌟海鮮煎餅煎餅鋪滿銀魚仔配搭特製醬汁每一口都是海鮮的味道~🌟海膽拌冷麵海膽蕎麥麵配上特別的酸甜醬汁加上配料非常有層次~帶子很新鮮很清新不會很膩
Happy Birthday to me

番石榴跟蘋果梳打加試韓國燒酒
無敵組合酸酸甜甜

🌟開胃菜
罕見麻醬蓮藕 my favourite
蓮藕非常出色 !香~甜~脆~

🌟海膽紫菜包飯
海膽鮮甜還帶有魚子醬
生牛肉新鮮必點系列之一!

🌟烤泡菜五花肉
韓餐怎樣少得五花肉
高級食材的五花肉 烤後又香肉邊微脆
用生菜加入配料蒜片一起食!超正!

🌟海鮮煎餅
煎餅鋪滿銀魚仔配搭特製醬汁
每一口都是海鮮的味道~

🌟海膽拌冷麵
海膽蕎麥麵配上特別的酸甜醬汁
加上配料非常有層次~
帶子很新鮮很清新不會很膩
2024-10-24
慶祝紀念
生日
  • 烤泡菜五花肉
  • 海膽拌冷麵
  • 前菜
2024-10-27 272 瀏覽
位於銅鑼灣既韓式居酒屋교자상GYOJASANG係同老公既愛店,鍾意佢走高級格調路線,而且由韓國當地大廚主理研發菜式,並用上濟州新鮮食材烹調🥰今次帶朋友一齊試下招牌菜同新菜式,同樣冇令人失望✨🔸海膽紫菜包飯賣相滿分既奢華包飯😍紫菜包飯裡面包住醃蘿蔔、青瓜等配料,上面放滿生牛肉、新鮮海膽及魚子醬,食材味道同質感完美融合,每一口都係滿滿鮮味♥️🔸海鮮煎餅必食之選🎖️煎餅上面鋪滿各種海鮮,上面仲鋪滿白魚仔增強口感。煎餅本身煎得非常脆口,咬落去唔會感覺成口粉漿,沾上店家特製辣醬汁更惹味🤤🔸烤泡菜五花肉坐户外位冇得睇住店員烹調,會煮好後先上枱,不過同樣有韓式烤肉熱辣辣風味!五花肉脂肪分布均勻,爽口帶微微焦香,加埋附上既泡菜、芽菜同生蒜片造成生菜包就最好味喇🔥🔸海膽拌冷麵Summer special 其中一道菜式,冷麵口感彈牙,唔單止麵上面有海膽,旁邊仲有醬油帶子、蛋絲、青瓜等配料,配上微甜醬汁,食完唔會太飽膩🔸See You, The Night Begins以番石榴果汁及燒酒為基底既See You,以及燒酒、青檸汁及菠蘿汁調製既The Night Begins,餐牌上仲會建議食物搭配

🔸海膽紫菜包飯

🔸海鮮煎餅

🔸烤泡菜五花肉

🔸海膽拌冷麵

🔸See You, The Night Begins