之前經過覺得應該只係打卡cafe所以就無興趣入去試但睇反食評都覺得可以試下南瓜忌廉芝士慕斯海鹽芝士奶蓋成形上成個cheese係幾吸引質感好特別像軟cheesecream cream地咁不過味道就食吳到南瓜味係覺得幾cream香咁至於芝士奶蓋 個人未食之前覺得應該鹹鹹地只不過都係奶cream咁碟邊都有焦糖脆脆太細吳係好幫助到整個甜品➕甜#南瓜忌廉芝士慕斯海鹽芝士奶蓋#wuli
之前經過

吳係好幫助到整個甜品➕甜

#南瓜忌廉芝士慕斯海鹽芝士奶蓋
#wuli
2022-07-18 954 瀏覽
一去到就俾佢既門面吸引,整間店麵以奶油色系為主,真係好有少女既感覺呀💝💝韓文Wuli 解作「我們」、「我們愛的」,希望可以拉近大家嘅關係❤️亦為呢間Cafe添上一份溫馨嘅感覺☺️ 🔸自家製荷蘭醬班尼迪貝果🥯(煙三文魚)$88▪️將佢嘅水波蛋切開真係好療癒啊😚😚貝果口感厚實, 配埋煙三文魚食,好夾👍🏻👍🏻🔸韓式辣醬魚糕雞肉意粉 $88▪️好特別啊!真係第一次食😍😍 估唔到都幾好食😚 魚糕同雞肉配上微辣既韓式辣醬,好惹味👍🏻🔸抹茶紅豆波波鬆餅連抹茶醬 $82 ▪️超可愛波波造型,抹茶醬超級濃郁,唔會甜膩😋🔸Iced Crazy Chocolate $44▪️賣相相當吸引👍🏻 朱古力味香濃😋🔸Iced Cappuccino $42▪️有咖啡香味👍🏻星期日中下午時段好旺,keep 住都有人排隊😆真係要早少少去或者Book 定位啦😊
自家製荷蘭醬班尼迪貝果(煙三文魚)

🔸自家製荷蘭醬班尼迪貝果🥯(煙三文魚)$88

🔸韓式辣醬魚糕雞肉意粉 $88

🔸抹茶紅豆波波鬆餅連抹茶醬 $82
▪️超可愛波波造型,抹茶醬超級濃郁,唔會甜膩😋
抹茶紅豆波波鬆餅連抹茶醬

🔸Iced Crazy Chocolate $44
▪️賣相相當吸引👍🏻 朱古力味香濃😋
Iced Crazy  Chocolate

🔸Iced Cappuccino $42
▪️有咖啡香味👍🏻
Iced Cappuccino

2022-07-10
15 分鐘 (堂食)
自家製荷蘭醬班尼迪貝果(煙三文魚)
抹茶紅豆波波鬆餅連抹茶醬
Iced Cappuccino
  • Crazy  Chocolate
2022-07-14 50 瀏覽
우리長沙灣•WULI奶油淡黄色門口簡約寫上店名,門前更有藤椅,感覺温暖甜英,打卡一流!店內以同色調系裝修,不花巧,只以鮮花植物, 插畫及吊燈裝飾,感覺簡約舒服🥐🍳全日韓國早餐好有特色,有西式牛角包,沙律菜及炒雜菇,配上韓式午餐肉條、年糕、泡菜及煎蛋卷,各款食物煎得香脆,雖然影相耐左依然幾好味,唯獨年糕冇味同硬,唔like 🍪🧁朱古力鬆餅上枱時似剛焗好,又香又鬆,內餡有半熔朱古力,正 ☕️Latte ($46)餐牌見係海馬拉花,上枱卻只係普通心心拉花,有d 落差海鹽焦糖肉桂拿鐵咖啡香濃,淡淡肉桂味,甜度剛好, Latte表面焦糖香脆配上手指餅乾,yummy🧀🎃南瓜忌廉芝士慕斯配海鹽芝士奶蓋,切件芝士造型好可愛,奶蓋更加上焦糖餅碎點綴,不過食唔到南瓜及海鹽味,只覺很奶很滑
우리
長沙灣•WULI

🍪🧁朱古力鬆餅
上枱時似剛焗好,又香又鬆,內餡有半熔朱古力,正

☕️Latte ($46)
餐牌見係海馬拉花,上枱卻只係普通心心拉花,有d 落差

2022-07-10 69 瀏覽
✨長沙灣靚靚cafe之一 雖然都未夠Contrast咁多人同埋好彩早少少黎 (12:30pm) 因為去到1pm 就多人 要等位店入面又唔多枱 多數二人枱Menu同一般cafe唔同 因為主打韓式嘢 All day bfast有年糕 午餐肉等原本想食泡菜雞肉bagel 但係怕辣🙈▶️ 自家製荷蘭醬班尼迪貝高 配蟹肉 ($88)比諗嘅大份好多 最驚喜係上面嘅真蟹肉勁足料 厚厚地佈滿bagel面積🦀食落偏鹹但新鮮蟹味👍🏻好似有人幫你起真蟹起晒肉出嚟咁班尼迪好食 又係做到一切即爆槳 只係呢個俾bagel包索晒汁😋班尼迪汁就冇乜味 上面灑咗少量七味粉咁🥯Bagel包唔係原味 而係有poppy seeds質感偏軟身 而唔係烘到脆口嗰隻同埋比較似實身啲嘅漢堡包 食落不算太煙韌 但係都好食 加上有蛋黃汁 唔洗搽牛油已經夠味🥚Bagel邊邊位硬少少 而外表係光滑嘅🥗另外配上沙律菜 有清脆口感 更添層次真係好抵食 飽過食漢堡包😆除咗蟹肉 大家可以揀煙三文魚或火腿▶️ 卡邦尼水波蛋闊條麵 ($88)一上黎已經成陣芝士味 望落去都係成碟黃色嘅 🧀除咗有隻溫泉蛋之外 仲有唔少煙肉粒面頭仲有一片硬芝士脆脆朋友話好快膩
✨長沙灣靚靚cafe之一 雖然都未夠Contrast咁多人
店入面又唔多枱 多數二人枱
原本想食泡菜雞肉bagel 但係怕辣🙈
自家製荷蘭醬班尼迪貝高 配蟹肉

▶️ 自家製荷蘭醬班尼迪貝高 配蟹肉 ($88)
食落偏鹹但新鮮蟹味👍🏻好似有人幫你起真蟹起晒肉出嚟咁

Bagel邊邊位硬少少 而外表係光滑嘅
🥗另外配上沙律菜 有清脆口感 更添層次
真係好抵食 飽過食漢堡包😆
除咗蟹肉 大家可以揀煙三文魚或火腿

▶️ 卡邦尼水波蛋闊條麵 ($88)
一上黎已經成陣芝士味 望落去都係成碟黃色嘅 🧀
除咗有隻溫泉蛋之外 仲有唔少煙肉粒
面頭仲有一片硬芝士脆脆
朋友話好快膩 因為太cheesy
只能同人分 自己一個好難食曬
卡邦尼水波蛋闊條麵

▶️ 自家製蜜糖鬆餅 ($28)
一開始以為係muffin 點知係KFC嗰隻鬆餅 連樣都一樣 只係細件咗🙁
同埋呢個比起上面兩個製作時間較長
朋友食落亦話比較乾身 可能蜜糖唔夠多?🍯
食物賣相好靚嘅 打卡一流 見佢甜品個波波鬆餅好得意 好似泡芙咁😍可惜太飽 只係大家要留意就係最好叫幾樣之後同人分享 因為比較濃味同易膩
環境雖然冇相見到咁靚 入面比較細同窄 即使裝修幾少女💗但係其實打卡出嚟冇咁靚
服務就好好嘅👍🏻同埋無收加一
價錢上可以 除咗飲品貴之外 其他主食幾抵食 尤其呢個Benedict egg crab meat bagel!
自家製荷蘭醬班尼迪貝高 配蟹肉
  • 自家製荷蘭醬班尼迪貝高
2022-07-08 54 瀏覽
呢一間韓式奶油系cafe無論環境定食物都好可愛好吸引😚最特別一定係佢個抺茶紅豆波波鬆餅🫘🍵鬆餅係整到一粒粒波波嘅樣 口感好鬆軟😋中間夾住紅豆餡 配埋個抺茶醬超夾❣️
2022-07-06 533 瀏覽
✨適合打卡 韓系奶油風cafe✨.星期日約11點3左右去到位於長沙灣嘅Wuli cafe🤍當時時間尚早,店內冇人好好彩坐到最打卡嘅位( ੭˙ᗜ˙)੭小店非常韓系,裝修亦滿滿流行嘅奶油style ,鍾意影相嘅朋友一定要去♪.▫️泡菜雞肉貝果 $72 (7/10)冇記錯貝果搽上蒜香牛油幾煙韌好食😋雞肉係屬於雞胸位置,微烤過再配上酸酸地嘅泡菜,幾韓國feel🇰🇷.▫️抹茶紅豆波波鬆餅配抹茶醬 $82 (6.5/10)抹茶醬幾香濃,仲要係期間限定!側邊嘅抹茶紅豆鬆餅賣相可愛❤️唔會太甜,不過另一側嘅忌廉並唔太合我哋口味~.▫️Matcha Latte Hot $46(7/10)有靚靚拉花,亦唔會太甜⸜ ෆ ⸝‍.▫️Mocha Cold $44(7/10)男朋友怕熱揀咗杯凍嘅Mocha,都唔錯.❥…我哋坐個打卡位可能因為光線柔和,裝修亦夠簡約韓系,所以無論食食物定影人個效果都幾靚😚而且門面影相都好靚,根據觀察當日12點時就愈黎愈多人,如果想坐呢個位建議11點左右到💕.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b
✨適合打卡 韓系奶油風cafe✨
▫️泡菜雞肉貝果 $72 (7/10)
泡菜雞肉貝果

▫️抹茶紅豆波波鬆餅配抹茶醬 $82 (6.5/10)

唔會太甜,不過另一側嘅忌廉並唔太合我哋口味~
▫️Matcha Latte Hot $46(7/10)
Matcha Latte

有靚靚拉花,亦唔會太甜⸜ ෆ ⸝‍
▫️Mocha Cold $44(7/10)
Mocha

男朋友怕熱揀咗杯凍嘅Mocha,都唔錯
抹茶紅豆波波鬆餅配抹茶醬
泡菜雞肉貝果
Matcha Latte
Mocha
長沙灣奶油色系咖啡店室外放咗歐風藤椅同小餐桌好適合打卡▫️全日韓國早餐韓西合體嘅全日早餐,好有特色西式嘅牛角包,沙律菜同炒雜菇配上韓式嘅午餐肉、年糕、泡菜及煎蛋卷食物煎得香脆,甜甜辣辣嘅味道邪惡非常惹味,好豐富▫️韓式辣醬魚糕雞肉扁意粉🍝甜辣忌廉醬汁好夠味加上韓國魚糕,口感煙軔雞肉可再嫩滑啲口感非常過癮,有驚喜▫️海鹽焦糖肉桂拿鐵咖啡味香濃,甜度剛好表面嘅焦糖燒得香脆配上杯邊嘅焦糖餅乾可以一試~ ▫️Iced Mocha朱古力同咖啡都夠濃郁甜度剛好
長沙灣奶油色系咖啡店
室外放咗歐風藤椅同小餐桌
好適合打卡

全日韓國早餐

▫️全日韓國早餐
韓西合體嘅全日早餐,好有特色
西式嘅牛角包,沙律菜同炒雜菇
配上韓式嘅午餐肉、年糕、泡菜及煎蛋卷
食物煎得香脆,甜甜辣辣嘅味道
邪惡非常惹味,好豐富

韓式辣醬魚糕雞肉扁意粉

▫️韓式辣醬魚糕雞肉扁意粉🍝
甜辣忌廉醬汁好夠味
加上韓國魚糕,口感煙軔
雞肉可再嫩滑啲
口感非常過癮,有驚喜

▫️海鹽焦糖肉桂拿鐵
咖啡味香濃,甜度剛好
表面嘅焦糖燒得香脆

午餐
全日韓國早餐
Iced Mocha
2022-07-02 48 瀏覽
終於嚟到大熱韓式cafe打卡喇😚無論店內店外都是奶油色系, 俾人一種溫馨舒服嘅感覺, 正如同店主嘅理念, 「우리」(Wuli) 即 「我哋」係希望可以拉近關係嘅小店, 同食客成為朋友~作為打卡cafe, 食物也亦非常用心, 唔單有樣有內涵, 店主仲不時推出新菜式, 熟客都有新鮮感💘🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸♦️ 荷蘭醬煙三文魚班尼迪蛋貝果 - $88賣相精緻,顏色搭配令人賞心悅目~蛋白微凝,一切開,蛋黃即刻流出,火候控制得啱啱好!下面係肥厚的煙三文魚,蛋黃撈上三文魚更加惹味~最底層係Bagel, 更有心思~♦️ 抹茶紅豆波波鬆餅 - $82(期間限定)Pancake亦係超可愛嘅波波造型,波波鬆餅外脆內鬆軟,搭配濃郁抹茶醬,不會甜膩,而是有質感的香濃~♦️ 南瓜忌廉芝士慕斯 - $48🧀芝士造型非常igable! 南瓜先烤過, 從而帶出香味, 再製作, 慕斯軟糯,唔過天甜,搭配上面嘅海鹽芝士奶蓋, 口感更多層次。

🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸

♦️ 荷蘭醬煙三文魚班尼迪蛋貝果 - $88

♦️ 抹茶紅豆波波鬆餅 - $82

♦️ 南瓜忌廉芝士慕斯 - $48

2022-07-02 37 瀏覽
長沙灣cafe林立,零零舍舍見到一間韓文嘅Cafe,「我們的」Cafe。小店距離長沙灣地鐵站要行差不多十分鐘步程,附近環境都幾寧靜。Cafe格調係奶油色系,好少女,淡淡粉白色門外擺放咗餐桌同藤椅,打卡一流!Menu以韓西式fusion輕食同意粉做主打,幾有特色!自助QR code落單,餐具要自己拎。------------------------------🍝◖香煎帶子黑松露雜菌忌廉汁燴意大利飯◗ $128有三粒大大粒嘅帶子,煎到兩面金黃色,好鮮甜!意大利飯加入咗黑松露同雜菌,仲有少少芝士碎,質感好濕潤,略嫌意大利飯硬身咗少少。🥯◖原味貝果配忌廉芝士◗ $38大大個芝麻貝果,搽咗厚厚一層cream cheese,口感少少脆皮,好香芝麻味,作為用黎送咖啡嘅輕食都ok。☕️◖Mocha◗ $42 ☕️◖Flat White◗ $40 Encore指數:8/10------------------------------唔知係咪啱啱開門,食物上嘅速度比較慢,要等耐少少。心思思咗好耐要唔要韓式辣醬魚糕意粉同埋年糕,超吸引,但作為brunch太飽都係留返下次先食!Cafe面積唔大,但人氣好旺,開
🍝◖香煎帶子黑松露雜菌忌廉汁燴意大利飯◗ $128

🥯◖原味貝果配忌廉芝士◗ $38

☕️◖Mocha◗ $42

☕️◖Flat White◗ $40

Encore指數:8/10
唔知係咪啱啱開門,食物上嘅速度比較慢,要等耐少少。心思思咗好耐要唔要韓式辣醬魚糕意粉同埋年糕,超吸引,但作為brunch太飽都係留返下次先食!Cafe面積唔大,但人氣好旺,開舖一陣已經滿曬座,唔想排隊就要早少少黎!
2022-07-01 452 瀏覽
去朋友家玩,見到樓下有新cafe開,大家又想堂食,就入去試一試~這裡有很多韓式主食,還有傳統cafe輕食,也有很多甜品,適合一群朋友一起吃❤️🔹牛油果雞肉無花果沙律 $82 沙律來說份量很多,因為有各式各樣的沙律菜、無花果和三色椒,賣相頗吸引,裡面還有微微脆的雞肉增加風味,沙律醋選擇不錯,🔹卡邦尼水波蛋闊條麵 $88一上桌就聞到香香的芝士味,還有咸香滿滿的芝士片提升鹹味,扁意粉口感不錯相當彈牙,把水波蛋戳破把意粉沾滿蛋將來吃很好吃!美中不足是蛋沒有很多蛋醬,芝士片再脆一點會更好。🔹南瓜忌廉芝士慕斯配海鹽芝士奶蓋 $48賣相超像一件芝士的蛋糕口感比較像南瓜蓉,南瓜的微甜中間有芝士的咸,不算特別好吃,但味道是有趣的,重點是有奶蓋醬🔹Flat white $40很少見到cafe的flat white有double shot,雖然拉花不能保持企身,但味道其實不差double shot的咖啡苦澀味比較濃郁,nutty味道也突出。🔹
🔹牛油果雞肉無花果沙律 $82

🔹卡邦尼水波蛋闊條麵 $88

🔹南瓜忌廉芝士慕斯配海鹽芝士奶蓋 $48

🔹Flat white $40

🔹
食過無數咁多次今次真係食完唔會有下次退步了不少其實呢一區真係好多選擇不過我食過咁多次都係好好嘅服務態度係好嘅但係食物質素已經唔合格下晝一點五十分左右好彩唔使等位二人台一坐低就俾咗個QR code(自己點菜)我哋大家都每人叫咗個午餐我就要咗一個三文魚雙蛋貝果🥯(點知嚟咗個火腿兩隻蛋仲要係熟透好彩貝果都係少少脆)賣相已經唔靚~食落去個火腿咸到不能想像~咖啡唔使講喇差咗好多~朋友就叫咗個意粉佢話OK嘅唔會太咸(好彩都冇失禮)佢都係叫咗嘅咖啡同我一樣flat White(一般貨)可能我哋大家都要求高真係冇下次🤷🏻‍♀️(我俾錢嘅時候其實都有好多人等緊比緊錢~等緊八達通,到最後八達通原來係壞咗要比現金~呢啲都唔緊要但係其實可以仲有其他途徑俾錢嗎?)不過就勝在無加一!佢有時間性75分鐘!(但係都冇所謂嘅我最緊要就係食物同環境~)希望你繼續努力啦!的確係不似預期!
食過無數咁多次今次真係食完唔會有下次
退步了不少
其實呢一區真係好多選擇不過我食過咁多次都係好好嘅
服務態度係好嘅
但係食物質素已經唔合格
下晝一點五十分左右
好彩唔使等位二人台
一坐低就俾咗個QR code(自己點菜)
我哋大家都每人叫咗個午餐
賣相已經唔靚~
食落去個火腿咸到不能想像~
咖啡唔使講喇差咗好多~
朋友就叫咗個意粉佢話OK嘅唔會太咸
(好彩都冇失禮)
佢都係叫咗嘅咖啡同我一樣flat White(一般貨)
可能我哋大家都要求高真係冇下次🤷🏻‍♀️
不過就勝在無加一!
希望你繼續努力啦!
的確係不似預期!
2022-06-15
2022-06-22 48 瀏覽
長沙灣呢頭真係好多cafe,今次揀左一間奶油風格cafe 우리。位置比較偏僻,但係門面真係會吸引人入去!我地見唔洗排隊等位就即可入去~❀ 韓式辣醬魚糕雞肉意粉 $88極推薦大家試呢款!魚糕嘅存在令到成個意粉充滿韓味,韓式辣醬好match個意粉,有少少辣,可能唔係個個接受到~ 雞肉夠嫩唔會柴!絕對值得大家試一試!❀ 卡邦尼水波蛋闊條麵 $88呢個有少少失望,真係好淡味,卡邦尼味好似溝左水咁,闊條麵本身都難入味,仲要加個淡味嘅醬,唯一有味就係醃肉,唔推薦大家試。❀ Iced Matcha Latte $48淡淡抹茶味,唔會太苦,奶嘅比例個人覺得幾好,唔會搶戲!唔錯!
位置比較偏僻,但係門面真係會吸引人入去!
我地見唔洗排隊等位就即可入去~

❀ 韓式辣醬魚糕雞肉意粉 $88

❀ 卡邦尼水波蛋闊條麵 $88

卡邦尼水波蛋闊條麵

❀ Iced Matcha Latte $48

2022-06-19
2022-06-17 37 瀏覽
有一次冇意間係open rice見到呢間cafe🙌🏻見到d嘢食同環境都唔錯咁,即刻bookmark咗😍影相真係不錯但個人覺得唔太適宜坐好耐🫢因為唔太舒適🫣🔺Crazy Chocolate 🍫 呢杯真係不得了就咁睇都覺得好正🤩打卡一流📸仲要影好耐都唔會溶✨而飲落去偏甜但係好濃朱古力味😚真心推介!!!🔺阿華田脆脆波波鬆餅配朱古力醬🥞$78見有d人話好普通但我覺得幾好食🤣有6粒波波鬆餅,細細粒好似章魚小丸子😆本身仲係度唸阿華田脆脆係邊原來係波波入面😝食落好夾🫶🏻再加埋d cream真係幾正🌈

🔺Crazy Chocolate 🍫

🔺阿華田脆脆波波鬆餅配朱古力醬🥞$78
Crazy  chocolate
華田脆脆波波鬆餅配朱古力醬
華田脆脆波波鬆餅配朱古力醬
Crazy  chocolate
  • Crazy  Chocolate
位於長沙灣的人氣𝐜𝐚𝐟𝐞우리走韓風路線🇰🇷奶油色的裝潢,擺設均以韓式簡約為主假日中午很快全滿,可以先在𝐢𝐠訂位呢以𝐐𝐑 𝐜𝐨𝐝𝐞落單,餐具也是自助形式的店員友善,食物出品都不錯喔ヾ(*'▽'*)▸ 全日韓國早餐 是很特別的韓式𝐚𝐥𝐥 𝐝𝐚𝐲呢✨有炒年糕、午餐肉條、蘑菇迷你牛角包、泡菜及蛋捲等很惹味的韓國食材們,好吃賣相吸引,份量剛好(◕▿◕✿)▸ 煙三文魚賓尼迪流心蛋配三文魚的組合很滋味份量足夠,兩個女生𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞也可▸ 𝐂𝐫𝐚𝐳𝐲 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞澎湃的忌廉再淋上朱古力醬朱古力味濃郁,偏甜一點點

位於長沙灣的人氣𝐜𝐚𝐟𝐞우리走韓風路線🇰🇷
奶油色的裝潢,擺設均以韓式簡約為主

假日中午很快全滿,可以先在𝐢𝐠訂位呢
以𝐐𝐑 𝐜𝐨𝐝𝐞落單,餐具也是自助形式的
店員友善,食物出品都不錯喔ヾ(*'▽'*)

▸ 全日韓國早餐
是很特別的韓式𝐚𝐥𝐥 𝐝𝐚𝐲呢✨
有炒年糕、午餐肉條、蘑菇
迷你牛角包、泡菜及蛋捲等
很惹味的韓國食材們,好吃
賣相吸引,份量剛好(◕▿◕✿)

▸ 煙三文魚賓尼迪
流心蛋配三文魚的組合很滋味
份量足夠,兩個女生𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞也可

▸ 𝐂𝐫𝐚𝐳𝐲 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞
澎湃的忌廉再淋上朱古力醬
朱古力味濃郁,偏甜一點點

2022-06-04 35 瀏覽
行山之前食個靚Cafe先估唔到呢度位置都有唔少人流本來門口想打卡都冇機會唯有專心食嘢😂😂😂我先叫咗一個煙三文魚bagel依味可以話係賣飛佛Menu上見到呢一個餐單一定會叫 😆整體感覺唔錯嘅 Cream cheese可以再多啲包皮可以脆多少少🤏🏻反而呢一個 all day breakfast 有驚喜雖然全部嘢簡簡單單可能我自己未食過啦所以有驚喜年糕唔算好辣 但係呢個配搭的而且確係唔錯加埋泡菜嘅配搭 充分表現出韓式嘅感覺其次一讚嘅係午餐肉 呢個大細同埋煎嘅程度十分之唔錯而且份量唔會太油膩
行山之前食個靚Cafe先
估唔到呢度位置都有唔少人流