2024-05-10 21 瀏覽
好耐無打過邊爐,要打當然要搵個質素好嘅😉要對自己好一啲!本人非常鍾意食海鮮🦞,海鮮任食啱晒我口味😋😋依家家like 社交平台 會送刺身一客!牡丹蝦好正!新鮮大隻👍🏻👍🏻開頭會送湯飲下暖下個胃,鱷魚肉煲川貝枇杷,止咳潤喉,唔錯!之後會有個雞煲,我哋揀咗芝士雞煲,可以拉到絲,好鬼正,不過食一次就夠,因為要留肚打邊爐✌️✌️湯底揀咗花膠魚翅冬瓜豬骨湯底,好足料,一啲味精都無👍🏻👍🏻送一碟手切牛,新鮮有牛味👍🏻👍🏻海鮮拼盤都係送,有龍蝦😍😍好彈牙!其他都係任飲任食,特別推介鮑魚,大隻新鮮,仲郁緊㗎!😋😋
好耐無打過邊爐,要打當然要搵個質素好嘅😉要對自己好一啲!

開頭會送湯飲下暖下個胃,鱷魚肉煲川貝枇杷,止咳潤喉,唔錯!

其他都係任飲任食,特別推介鮑魚,大隻新鮮,仲郁緊㗎!😋😋

2024-05-09 12 瀏覽
阿爺八鮮鍋由油麻地搬左去尖沙咀係新址已經開幕啦位於尖沙咀山林道中國保險大廈1樓任食2小時下午5時至晚上7點半 $368 另收加一晚上7時至晚上9點半 $398 另收加一晚上九點後 $398 免收加一飲品另加$20 有汽水,紙包茶等今晚我們坐靠近窗邊既卡位4人座寬敞旁邊有長檯坐左10個人非常岩一家大小朋友黎食飯就坐後職員送上燉湯鱷魚肉燉川貝足料靚湯味道清潤,飲落帶甜,非常濃郁雞煲可選韓國芝士,麻辣我們叫小辣食到微微辣,雞肉嫰滑以中火收汁分外入味主打海鮮湯底已經非常有鮮味再黎一個海鮮盤有啖啖肉龍蝦,夠彈牙廣島蠔 肥大夠肉厚仙貝大大隻,夠新鮮蟹非常多膏食左呢個一次性既海鮮盤我們再加爽口蟶子,嫰滑蜆膠質重龍躉夠厚肉爽口白鱔無骨既羅非魚令海鮮湯更鮮味現在like 社交平台仲送刺身盤岩晒喜歡食海鮮既朋友仔黎
阿爺八鮮鍋由油麻地搬左去尖沙咀

非常岩一家大小朋友黎食飯

就坐後職員送上燉湯
鱷魚肉燉川貝
足料靚湯
味道清潤,飲落帶甜,非常濃郁

可選韓國芝士,麻辣
我們叫小辣
食到微微辣,雞肉嫰滑
以中火收汁
分外入味

主打海鮮湯底
已經非常有鮮味
再黎一個海鮮盤有啖啖肉龍蝦,夠彈牙
廣島蠔 肥大夠肉厚
仙貝大大隻,夠新鮮
蟹非常多膏

食左呢個一次性既海鮮盤
我們再加爽口蟶子,嫰滑蜆
膠質重龍躉夠厚肉
爽口白鱔
無骨既羅非魚
令海鮮湯更鮮味

現在like 社交平台仲送刺身

岩晒喜歡食海鮮既朋友仔黎
2024-05-06
  • 龍躉
河鮮海鮮雞煲放題 $368/2.5小時+$20任飲🗣️職員表示like & share 社交平台即送刺身拼盤👆🏻唔好錯過喇!🥢大赤蝦、北寄貝、希靈魚、煙三文魚、芝麻海蜇🔸 時令燉湯~海底椰元貝鱷魚肉燉湯要趁熱飲,清甜滋潤。🔸麻辣雞煲有三款雞煲選擇,揀咗麻辣口味bb辣 有爐熱住,嫩雞惹味好香嘅芹菜同芫荽🔸New升級霸王海鮮盤澳洲大龍蝦肥美結實肉彈,同埋奄仔蟹超爆膏。其他越南大虎蝦、蘇格蘭大元貝、鮮鮑魚 ;全部都係活海鮮簡直拎海鮮迷瘋狂🔸冬瓜魚翅花膠湯底大大嚿嘅豬骨和冬瓜及其它材料望落都誇張,飲落膠原豐富最後冬瓜吸收湯嘅精華溶溶的鮮甜,邊爐包羅萬有大愛桂花魚片、龍躉片及安格斯牛肉雪花美,全部鮮味十足🎉幸運地大抽獎🎟️今晚老闆心情靚💖有即興環節,我哋🤩仲咗大獎"活大西澳龍蝦一隻"真係講你都唔信,手重成3斤半,拍個照📷來刺身吃吧!😅又食又拎🤭勁唔好意思🤭包羅萬有食到飽🫨全場爆滿,生意非常好建議book定枱!
河鮮海鮮雞煲放題 $368/2.5小時+$20任飲

🥢大赤蝦、北寄貝、希靈魚、煙三文魚、芝麻海蜇

🔸 時令燉湯~
海底椰元貝鱷魚肉燉湯要趁熱飲,清甜滋潤。

🔸麻辣雞煲

🔸New升級霸王海鮮盤

🔸冬瓜魚翅花膠湯底

包羅萬有食到飽🫨全場爆滿,生意非常好
建議book定枱!
2024-05-03
慶祝紀念
紀念日
今日朋友請客話帶我去尖沙咀食海鮮🦞火鍋放題,我哋食5:00-7:30 $368/位(另收加一服務費),包含2.5小時火鍋放題、任食雞煲、海鮮拼盤、時令燉湯及火鍋湯底,另外我哋每人加咗$20可以任飲汽水🥤(啤酒除外)。先嚟一壺湯,今日係海底椰鱷魚肉煲豬骨,好滋潤,好飲。雞煲有3款口味,我哋揀咗韓式芝士雞煲。煲內除咗雞,仲有好多芝士同紫洋蔥,好香!雞嘅份量亦好多,味道剛剛好,好滑👍👍。刺身拼盤,有北寄貝、希靈魚、牡丹蝦等…新鮮鮮甜。湯底係冬瓜魚翅花膠湯底,嚟完湯底就上咗一盆霸王海鮮盆,有越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭大元貝、臺山奄仔蟹、新鮮鮑魚。隻鮑魚仲會郁架,好新鮮!龍蝦啖啖肉,龍蝦同蟹都有好多膏,食落彈牙鮮甜。另外仲有各款肉類、海鮮、蔬菜選擇,我比較鍾意安格斯肥牛、黑松露墨魚滑,安格斯肥牛肥瘦剛剛好,好香牛味👍,黑松露墨魚滑,好香黑松露味仲好彈牙!放題價錢有海鮮、有雞煲、又有湯飲,真係一條龍服務🤣。

先嚟一壺湯,今日係海底椰鱷魚肉煲豬骨,好滋潤,好飲。

刺身拼盤,有北寄貝、希靈魚、牡丹蝦等…新鮮鮮甜。

2024-05-02 35 瀏覽
海鮮火鍋放題🦞($398)刺身拼盤鱷魚濃湯燉川貝麻辣雞煲湯底(花膠冬瓜魚翅煲)海鮮拼盤超過30款邊爐配菜揀甜品首先想講一講嘅係,好難得香港有咁抵食嘅活海鮮放題🤩啲鮑魚上到嚟仲識郁!即使係後加嗰啲單都係活鮑魚🫰🏻🤍刺身入面牡丹蝦最優秀,好甜好軟糯。燉湯味超濃郁,勁好飲!! 麻辣雞煲就唔係好辣嗰隻🤣應該大部份人都食到🤤我見隔籬枱食芝士雞煲好似都好正🤩食完雞煲就可以同佢哋講打邊爐,會有五隻湯底揀,跟住就會送一個海鮮拼盤先,個拼盤入面有👉🏻越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭聖子、蘇格蘭大元貝、臺山奄仔蟹,新鮮鮑魚。記得呢啲煮3分鐘就食得㗎啦🤍整體嚟講,都好推薦大家去食呢間會海鮮放題。如果你好鍾意食海鮮嘅一定要嚟!!同埋呢度啲Staff都好熱情,會主動幫你refill 邊爐湯,又會問你夠唔夠飽😹最後提一提大家,記得要like 佢哋嘅社交平台,咁就會有刺身拼盤送俾你食🤤
海鮮火鍋放題🦞($398)
刺身拼盤
鱷魚濃湯燉川貝
麻辣雞煲
湯底(花膠冬瓜魚翅煲)
海鮮拼盤
超過30款邊爐配菜揀
甜品

2024-04-30 25 瀏覽
2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題$398/person(加$20任飲汽水/健康工房)一坐低姐姐就送上時令燉湯,鮮甜好飲無味精. 飲唔停. 泰式酸辣味雞煲  - 出色 雞件嫩滑, 個汁酸甜辣度剛好 醒胃惹味. 刺身拼盤- 有牡丹蝦 希靈魚 北寄貝,海哲, 好新鮮 ! 霸王海鮮盤 , 真係幾有霸氣,  有越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭蟶子、蘇格蘭元貝、台山奄仔蟹,新鮮鮑魚。全部都好新鮮, 仲要大隻 , 味道鮮甜, 越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、臺山奄仔蟹、蟹黃同龍蝦糕都勁多 ! 越南大虎蝦和澳洲大龍蝦肉質超嫩 。仲有盤牛肉又係鮮嫩. 食完上面4樣野都已經飽左9成,  只后我地再點左D 配料, 各種肉類、蔬菜、海鮮和其他配料任均選擇最後仲有杯鮮果乳酪送   呢餐真係好滿足, 飽飽 !簡單黎講想食海鮮火鍋我會再黎阿爺八. 一定係新鮮海鮮靚料.
2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題
$398/person(加$20任飲汽水/健康工房)
一坐低姐姐就送上時令燉湯,鮮甜好飲無味精. 飲唔停.
刺身拼盤- 有牡丹蝦 希靈魚 北寄貝,海哲, 好新鮮 !

全部都好新鮮, 仲要大隻 , 味道鮮甜,
仲有盤牛肉又係鮮嫩.
最後仲有杯鮮果乳酪送
呢餐真係好滿足, 飽飽 !
簡單黎講想食海鮮火鍋我會再黎阿爺八. 一定係新鮮海鮮靚料.
2024-04-24
2024-04-27 38 瀏覽
真係好鍾意打邊爐,烚吓烚吓唔駛諗咁多呢間已經係我第二次嚟幫襯,最近原來搬咗去尖沙咀‼️未食雞煲前,一定要先飲茶壺老火湯,味道清甜,非常足料好飲平時食麻辣雞煲食得多,今次轉下新口味,「茶樹菇雞煲」其特別之處就係除咗雞之外,仲有茶樹菇食,茶樹菇嘅清香滲咗落雞度,令啲雞嘅味道無咁單調食完雞煲再嚟過火鍋湯底,「花膠翅冬瓜雞湯」呢個湯非常滋補,花膠翅份量都唔少,雖然唔係好大群,但呢個價錢食到花膠翅,真係好抵❤️而重點係佢嘅海鮮拼盤好有料,有龍蝦、鮮蝦、鮮鮑、扇貝、桶蠔、膏蟹~鮑魚仲郁緊而我最鍾意就係海蝦,夠大隻,又爽甜啲火鍋料都好高質,安格斯牛肉好有肉嘅彈性,牛味又夠濃大蜆、牛柏葉、龍躉片、海蝦都係一定要encore 再 encore‼️
真係好鍾意打邊爐,烚吓烚吓唔駛諗咁多

呢間已經係我第二次嚟幫襯,最近原來搬咗去尖沙咀‼️

未食雞煲前,一定要先飲茶壺老火湯,
味道清甜,非常足料好飲

平時食麻辣雞煲食得多,今次轉下新口味,

「茶樹菇雞煲
其特別之處就係除咗雞之外,仲有茶樹菇食,
茶樹菇嘅清香滲咗落雞度,令啲雞嘅味道無咁單調

食完雞煲再嚟過火鍋湯底,

「花膠翅冬瓜雞湯」
呢個湯非常滋補,花膠翅份量都唔少,
雖然唔係好大群,但呢個價錢食到花膠翅,真係好抵❤️

而重點係佢嘅海鮮拼盤好有料,
有龍蝦、鮮蝦、鮮鮑、扇貝、桶蠔、膏蟹~
鮑魚仲郁緊

而我最鍾意就係海蝦,夠大隻,又爽甜

火鍋料都好高質,

安格斯牛肉好有肉嘅彈性,牛味又夠濃

2024-04-23
今日去阿爺八鮮鍋2.5 小時河鮮海鮮雞煲海鮮放題($398/位)位置十分方面,氣氛相當熱鬧,另外加$20可以無限添飲健康工房飲品汽水雞煲(四川麻辣)一上枱麻辣香味已經樸鼻,醬汁濃郁,雞肉沾滿醬汁好滋味,雞肉好大隻又嫩滑,落咗芫荽香菜味道更惹味時令燉湯鹿茸菇燉豬展湯,好補身味道並不太油膩,飲落舒服,新鮮刺身拼盤只要你follow 同like 餐廳專頁,就會有刺身拼盤贈送。有齊油甘魚、希𩆜魚、甜蝦、北寄背、螺頭,鮮甜味美重點主菜:霸王海鮮盤 (嚴選新鮮食材)分別有越南大虎蝦🦐,澳洲大龍蝦🦞,蘇格蘭蟶子蘇格蘭大元貝、台山奄仔蟹🦀同新鮮鮑魚🦪全部都是新鮮即劏,鮮甜美味此外無限潻加海鮮加火鍋配料龍躉片、蟶子、脆肉鯇腩、白鱔片、招牌手打蟹籽滑蝦、特長蟹棒、厚切午餐肉、冬瓜件、招牌紫菜響鈴、新鮮韭菜餃、豬天梯及安格斯牛肉整體而言,食材新鮮,餐廳氣氛熱鬧,店員上菜速度都快,好適合雞煲火鍋控,有150分鐘任食好抵

雞煲(四川麻辣)

時令燉湯
鹿茸菇燉豬展湯,好補身味道並不太油膩,飲落舒服,

新鮮刺身拼盤

重點主菜:
霸王海鮮盤 (嚴選新鮮食材)
全部都是新鮮即劏,鮮甜美味

此外無限潻加海鮮加火鍋配料

2024-04-26 2972 瀏覽
同好耐冇見既朋友食飯,又有藉口去搵啲好野食😂今次揀左依間尖沙咀既海鮮雞煲火鍋放題,全程食兩個半鐘🌟唔洗食到趕頭趕命,仲可以慢慢吹水♥️好彩阿婆有訂位,平日都滿位好誇張🙈最近仲做緊新/舊客每枱達到指定人數就免費升級湯底優惠~湯底非常足料♥️湯料多到我地有啲無從下手🙈最後要吃一部分湯料先有空間落火鍋料打邊爐🌟湯底冬菇冬瓜味清甜,仲用左大量豬骨打底,好香肉味♥️食到尾都唔油膩🌟放題套餐每枱包左一個海鮮盤~分量係按人頭計🌟內容分別有大虎蝦、澳洲龍蝦、生蠔、大元貝、奄仔蟹、勁生猛鮑魚♥️依間既海鮮全部都真心好新鮮~龍蝦好厚肉,爽口鮮甜♥️大虎蝦長過我隻手,阿婆表示食得好爽🌟奄仔蟹好多膏,正😍特別最正係鮑魚,全部都仲識郁迦,煮耐左都仲係爽口又鮮甜迦😍之後追加既質素都一樣咁新鮮高質♥️除左上面提過既海鮮盤,放題餐牌內仲有好多款河海鮮可以任點~我地食左蟶子、海蝦、大蜆、鯇片、白鱔等等等等,種類繁多不能盡錄♥️蟶子大蜆多汁鮮甜,全部脹卜卜🌟魚片爽脆,魚肉夠香甜♥️點菜牌咁多選項,得佢有標明係招牌😳咁阿婆又點可以錯過~見只有全份選擇都擔心會比好多條,但好彩都係睇人頭比既,兩個人就兩條~但其實佢一條等於出面兩三條囉🤣最大嗰

魚翅花膠冬瓜湯底
鮑魚
蟶子
蟶子大蜆多汁鮮甜,全部脹卜卜🌟魚片爽脆,魚肉夠香甜♥️

紫菜響鈴卷
點菜牌咁多選項,得佢有標明係招牌😳咁阿婆又點可以錯過~見只有全份選擇都擔心會比好多條,但好彩都係睇人頭比既,兩個人就兩條~但其實佢一條等於出面兩三條囉🤣最大嗰條嘅長度差唔多接近個煲嘅直徑,好浮誇呀~睇個樣明顯係自家製♥️紫菜味好香,響鈴本身又吸滿湯,好好食♥️不愧係唯一既招牌~

安格斯牛肉
今晚焦點已經完全比海鮮搶晒😂肉肉都只叫左一輪,肉味香濃👍🏻特別係牛白肉~牛味更濃,爽脆不肥膩♥️

雞煲

呢個放題套餐喺食海鮮火鍋之前會先上雞煲任食🌟食完晒雞煲後,會再換成火鍋湯底打邊爐。雞煲亦有得選擇唔同嘅味道,今晚揀咗麻辣雞煲👍🏻辣度係BB辣,唔食得辣嘅朋友表示食得好開心😂另外仲有一盤日本刺身做開胃菜🌟

刺身
紫菜響鈴卷
刺身
燉湯
2024-04-26 53 瀏覽
之前係旺角分店試過呢間店,見佢係尖沙咀開左分店,係尖沙咀搵飯食,就再去食,試下呢間分店。店員見我地今次唔想食辣,就推介左鹿茸菇雞煲比我地,所以都試下新野,叫左呢個雞煲。一開始就上左個刺身同雞煲比我地。刺身新鮮,有不同款式可選擇。而雞煲味道唔錯,雞亦入味,但雞煲份量唔算多,但可以任加,不過要留肚打邊爐,所以無左加雞煲😂之後上左個燉湯,看落清清地,但好夠味,飲完會再上添飲。之後就開始打邊爐,先有海鮮盤有大虎蝦 、龍蝦、青口、臺山奄仔蟹、新鮮鮑魚同生蠔,海鮮超新鮮,即叫即起,上檯時D海鮮仲郁緊架之後叫左啲打邊爐火鍋料安格斯牛肉、萵筍、黃沙潤、雞腎、紫菜響鈴等,好滿足既一餐。餐廳仲有Like 社交平台專頁優惠,記住Like埋佢社交平台拎優惠呀。最後仲送乳酪比我地,真係好貼心,推薦比大家,
一開始就上左個刺身雞煲比我地。刺身新鮮,有不同款式可選擇。而雞煲味道唔錯,雞亦入味,但雞煲份量唔算多,但可以任加,不過要留肚打邊爐,所以無左加雞煲😂
之後上左個燉湯,看落清清地,但好夠味,飲完會再上添飲。
2024-04-24 41 瀏覽
早前和同事光顧過旺角舊舖,今晚特意帶老公來尖沙咀新店,品嚐火鍋放題。新店位於金馬倫道,交通較舊店更方便,鋪面裝修和舊舖相似,任食火鍋的餐牌亦一如以往吸引。兩個半小時河鮮海鮮雞煲加任食火鍋樣樣齊,價錢依然是$398:1. 雞煲(我們選了姬松茸雞煲)2. 燉湯3. 日式㕑師推介(刺身5點)4. 新升級霸王海鮮盤(澳洲大龍蝦、鮑魚、越南大虎蝦、蘇格蘭大元貝及台山奄仔蟹)~海鮮盤上枱時,鮑魚仍活生生的不停郁動,十分生猛。澳龍足有半隻,鮮甜爽口。5. 多達55款火鍋配料包括海鮮、牛豬雞肉、丸類及 蔬菜等任點任食加$20還有啤酒、汽水、健康工房或淳茶舍飲品任飲所有海鮮都非常新鮮,鮮味十足。安格斯牛肉肉味濃郁,蔬菜類更有坊間少見的萵筍片呢。最值得讚賞是每次點火鍋配料時都很快便送到,不像其他坊間任食火鍋店經常漏單缺單。
1. 雞煲(我們選了姬松茸雞煲)
2. 燉湯
3. 日式㕑師推介(刺身5點)
加$20還有啤酒、汽水、健康工房或淳茶舍飲品任飲

海鮮盤

海鮮盤
I had an absolutely fantastic dining experience at this all-you-can-eat hotpot restaurant. The flavors were outstanding, starting with a delicious soup that had an incredible umami taste. The chicken pot, accompanied by the Thai chili sauce, was a delightful and unique combination. The seafood set was fresh, flavorful, and of excellent quality. I was pleasantly surprised to find such high-quality ingredients in an all-you-can-eat hotpot place. Moreover, the presentation of the food was exceptional, adding to the overall dining experience. I highly recommend this restaurant as there is nothing that would disappoint you!

我去咗呢間自助火鍋店,真係超正!開頭先飲到一碗好香嘅海底椰湯,真係有超級濃厚嘅鮮味!佢哋嘅雞鍋配埋泰式辣椒醬,好好味又好特別。海鮮套餐就更加正,新鮮又多種類!我真係好驚喜,居然可以喺自助火鍋餐廳食到咁高質素嘅食材。而且佢哋嘅菜式呈現得好精緻,增添咗整個用餐體驗。我真係誠意推薦呢間餐廳,絕對唔會令你失望嘅!
✍︎︎正阿😍阿爺海鮮鍋喺尖沙咀開咗,地點超方便!2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題啱晒一大班人聚餐傾計💬5:00-7:30p.m $3687:00-9:30p.m $3989:00後 $398 免加一另加$20可以無限暢飲(酒另計)而家仲要社交平台 follow同埋like佢哋嘅page,就可以有埋新鮮刺身拼盤🥰當中都有甜蝦,北寄貝,希靈魚,油甘魚,螺頭😚新鮮好食每位包括:👑霸王海鮮盤🦐🦞🦀🦐越南大虎蝦|🦞澳洲大龍蝦|蘇格蘭蟶子|🦀豪山奄仔蟹|🐚蘇格蘭大元貝|🦪新鮮鮑魚🐔雞煲3揀1 可以無限refill 🐔泰式酸辣雞煲|韓式芝士雞煲|四川麻辣雞煲一睇就知我哋揀咗芝士雞煲🧀😆🧀芝士多到拉絲拉唔停🤩雞肉嫩滑雖然好好食,但一盤已經夠2個人食🤣再refill會食唔落其他🥹🫖時令燉湯🫖我哋當日係鹿茸菇燉豬展湯用爐仔座熱保持溫度😆真係飲到真材實料,好好飲!我同少爺仔都飲咗5至6杯🍲特色湯底3揀1藥膳|海鮮|麻辣我哋揀咗藥膳湯底🤤感覺健康啲藥味又唔會好濃郁蓋過配料🤤仲有好多配料可以無限添加,就連海鮮(除咗龍蝦🦞)都有得食完又食🤩安格斯牛肉|牛柏葉|牛骨髓|珍珠蠔|龍躉片|鮑魚蝦蟹|蟶子仔||黑豚肉片|豬腰|
✍︎︎
正阿😍阿爺海鮮鍋喺尖沙咀開咗,地點超方便!
2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題
啱晒一大班人聚餐傾計💬

5:00-7:30p.m $368
7:00-9:30p.m $398
9:00後 $398 免加一

另加$20可以無限暢飲(酒另計)
當中都有甜蝦,北寄貝,希靈魚,油甘魚,螺頭😚新鮮好食

每位包括:

雞肉嫩滑

🫖時令燉湯🫖
我哋當日係鹿茸菇燉豬展湯
用爐仔座熱保持溫度😆
真係飲到真材實料,好好飲!
我同少爺仔都飲咗5至6杯

🍲特色湯底3揀1
藥膳|海鮮|麻辣
我哋揀咗藥膳湯底🤤感覺健康啲
藥味又唔會好濃郁蓋過配料🤤

安格斯牛肉|牛柏葉|牛骨髓|珍珠蠔|龍躉片|鮑魚蝦蟹|蟶子仔||黑豚肉片|豬腰|豬天梯|蔬菜|特長蟹棒 |三才魚蛋魚片頭|讚岐烏冬等等…真係應有盡有🥹

阿爺自家製有:
新鮮雲吞水餃🥟|招牌手打蟹子蝦滑|招牌手打黑松露墨魚滑

🐟新鮮河鮮🐟
桂花魚|鱸魚|羅非魚|黃骨魚|魚標|大魚頭|脆肉鯇片|脆肉鯇腩|台灣白鱔片

❥最愛食龍蝦爽口彈牙☺️
❥豪山奄仔蟹鮮味多肉
❥時令燉湯真係好好飲😙
❥安格斯牛肉厚薄均勻,牛味濃郁😍
❥自家製黑松露墨魚滑,黑松露味夠哂🤩又係彈牙
❥紫菜響鈴大大條,淥3-5秒啱啱好🤤
🔎阿爺八鮮鍋
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖
阿爺八鮮鍋鋪頭細細 但居然有個大魚缸系到 有蝦 龍蝦 賴尿蝦 蟶子 鮑魚 象拔蚌 游水海鮮 幾吸引🔥2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題 $398/位+$20 任飲🔸️泰式酸辣雞煲🐥酸甜辣 味道層次十足 仲幾醒胃🤤又有九層塔 芫荽 香氣撲鼻🔸️時令燉湯🥣燉雞湯時間岩岩好 飲落清甜 吾油膩👏🏼🔸️刺身拼盤⛩️店員話like & share佢地既社交媒體帳號就送刺身拼盤 咁抵當然吾執輸啦雖然系送但種類都幾多 有牡丹蝦 希靈魚 北寄貝等等🤩 🔸️霸王海鮮拼盤🌊不得鳥 有半隻龍蝦 仲識郁 好多肉 大滿足🥰虎蝦大隻 新鮮彈牙蟶子好juicy丫 咬落去啲汁噴出黎鮑魚爽口吾un🔸️大蜆脹卜卜 幾鮮甜🏅🔸️安格斯牛肉油花睇落吾多 但食落又幾嫩口😂🔸️桂花魚片好耐冇食過啦 好滑溜👍🏻🔸️藥膳湯藥材味幾出💭餐廳用料十足 有龍蝦 鮑魚 蟹等海鮮 而且熟食又有心烹調 燉湯同雞煲都好出色 仲要食2.5小時 夠盡興🥳

🔥2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題 $398/位

好耐冇食過啦 好滑溜👍🏻

🔸️藥膳湯
藥材味幾出

💭

餐廳位於鬧市中,可以輕易前往,是朋支聚會的中心點。餐廳在一樓,可以搭升降機直接到達。一坐下,待應就上前介紹套餐 - 2.5 小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題,還提供了火鍋豉油的配料供大家自行搭配,當中有辣椒油,辣椒,生蒜,炸蒜,芫茜及香葱。另外有一隻小碟,放置了山葵。時令燉湯燉湯以水壼盛裝,放在火爐上保持温度,非常貼心。刺身拼盤Like同share社交平台會有刺身拼盤送,剌身有有北寄貝、三文魚、生蝦及海蜇等。擺盤精美,以山葵配搭作為頭盤,食落鮮味十足。韓式芝士雞煲緊接著,侍應送上了雞煲,雞塊上舖滿了各種芝士,並且開了電子爐加熱。望住一粒粒芝士溶化,過程好治癒,拎起雞塊時可以拉出芝士絲,雞肉肉質算鮮嫩可口。食完雞煲,店員就會幫我地準備火鍋材料。霸王海鮮盤盒入面包羅萬有,嚴選新鮮食材,有越南大虎蝦、澳洲大龍蝦 、蘇格蘭聖子、蘇格蘭大元貝、臺山奄仔蟹和新鮮鮑魚,打卡一流,味道更好。鮑魚非常大隻,有掌心大小,肉質爽口彈牙。半隻龍蝦🦞竟然比手掌還要長,肉質厚實。由於龍蝦預先斬件,所以食用方便,輕輕挑出即可。加$20就可以升級任飲汽水、健康工房同淳茶舍飲料,都幾抵玩。白鱔手切安格斯牛黃沙潤墨魚滑唐生

另外有一隻小碟,放置了山葵。

時令燉湯
燉湯以水壼盛裝,放在火爐上保持温度,非常貼心。

刺身拼盤

韓式芝士雞煲

食完雞煲,店員就會幫我地準備火鍋材料。

白鱔

手切安格斯牛