2024-11-13
好耐冇去日出康城商場,同屋企人去行下,一行4大1小,見西餐好多都要等位,但見陶源中菜有位及晚飯優惠精選就試下!😌見個晚飯優惠精選有六個餸,都只係優惠價$498 (原價$708) 都幾抵食,大家唔想諗就揀四人餐,雖然唔知大唔大碟,打算唔夠先再加餸。平時去食中餐都怕點普洱茶,因為飲親都比較苦澀,但估唔到今次家人叫普洱,飲落好香醇及有少少回甘,一點都唔苦,下次可以再叫!上菜見四人餐其實都幾大碟,仲越上越有,食極都未食完…四人餐包括鮮人參燉水鴨湯、蘚茄粒粒泡菜苗、香煎一夜情馬友、柚子蜜蝦球、秘製樟茶鴨(半隻)及菠蘿雞粒炒飯六個餸。個人比較喜歡柚子蜜蝦球、秘製樟茶 鴨(半隻) 及菠蘿雞粒炒飯。蝦球層皮雖然唔脆,但上枱時入面仲係熱及彈牙,感覺新鮮,加上柚子蜜酸酸甜甜好開胃!秘製樟茶鴨覺得幾特別,個人比較少食到呢種味道,層皮估唔到有少少脆,而肉質係算幾嫩,下次可以再食!而水鴨湯、香煎馬友本人覺得比較鹹,但馬友可以煎到咁香脆都值得一讚!而蘚茄粒粒泡菜苗都鮮甜,食得出材料新鮮!而菠蘿雞粒炒飯其實都幾開胃,小朋友都好鍾意食!由於唔係本人叫餐,而且侍應落左餐後就攞埋張餐紙走左,一路上菜一路食都冇為意其實四人
上菜見四人餐其實都幾大碟,仲越上越有,食極都未食完…
而菠蘿雞粒炒飯其實都幾開胃,小朋友都好鍾意食!
由於唔係本人叫餐,而且侍應落左餐後就攞埋張餐紙走左,一路上菜一路食都冇為意其實四人餐係包咩餸,奇怪的是越食越有,為何四人餐會有咁多碟?
食到尾侍應攞張單黎先知原來夾錯左某枱點的孖寶餐落我地張單到,有海南雞半隻及肉絲炆米粉….最後同經理講,佢地鞠晒躬道歉話同事出錯左,話唔好意思及送返糖水及糕點俾我地,但我地既然都差唔多食晒,而且味道又唔錯,小朋友又啱食,付費其實都應該!加上經理態度親切,感覺良好!但部分個別員工態度有待改善...😌