2007-01-11 22 瀏覽
貪佢平...聖誕節咪去買壽司同刺身返公司開party囉...返到公司一開...老闆即刻問我你係邊到買...o的野放得咁(核特)...我即刻啞哂...同sogo&citysuper無得比...一面無奈...下次都係去返citysuper到買....好唔好食一件事..起碼人地放得靚靚地...話哂開party....
貪佢平...聖誕節咪去買壽司刺身返公司開party囉...
2006-12-18 19 瀏覽
唔算好好食,接受到,始終一分錢一分貨,好過元綠...服務麻麻
唔算好好食,接受到,始終一分錢一分貨,好過元綠...
服務麻麻
2006-11-30 12 瀏覽
間唔中都會黎呢間野食^^感覺日本野都係好貴但係呢度既中午呢~只要唔係太大食既話一個飯40蚊內都已經飽架啦~個人比較愛佢既刺身飯~都ok的~ 唔會話得好少好少刺身~另外附加一碗麵豉湯~不過有少少失望既係有時想中午去食佢既免治吞拿魚"月南"飯佢都會話冇既@.@"有d怪怪地咁...
間唔中都會黎呢間野食^^

感覺日本野都係好貴
但係呢度既中午呢~
只要唔係太大食既話
一個飯40蚊內都已經飽架啦~

個人比較愛佢既刺身飯~
都ok的~ 唔會話得好少好少刺身~
另外附加一碗麵豉湯~

不過有少少失望既係
有時想中午去食佢既免治吞拿魚"月南"飯
佢都會話冇既@.@"
有d怪怪地咁...
2006-11-15 3 瀏覽
個幾月前黎過第一次,,魚生嘎水準一路keep到,,都幾新鮮,,而且價錢合理~最recommend係三文魚壽司同加州三文魚反卷.抵食得黎唔差>v<值得一讚係廚房整食物嘎水準,,同上次差好遠!!尋日去仲出左新野,,不同嘎"鍋類".價錢大約$50左右..叫左個牛肉鍋加烏冬.個湯咸得黎有小小甜,好夠味;材料ok多,襯埋煙煙韌韌滑嘟嘟嘎烏冬..正!仲有今次叫嘎鰻魚炒飯夠味又夠料,,唔似上次咁..都唔知自己食緊乜嘎!好想推介埋"算"香牛柳粒架,,師傅落味岩岩好!可惜d牛柳粒左d..貨源問題..如果你唔介意的話絕對可以一試!d水準同之前差咁遠,,唔知係咪換左師傅嘎關係呢..
2006-10-15 5 瀏覽
去維園打完波,好熱但又幾肚餓,食日本野幾岩。因為太熱,唔想食豬扒定食之類既熱葷,於是揀了什錦魚生飯。另外,因我從來唔喜歡飲麵豉湯,寧願加$3飲可樂。未幾,什錦魚生飯到,賣相幾好,三文魚、吞拿魚、玉子及青瓜的顏色配搭好吸引。三文魚和吞拿魚都幾肥美,好味。凍凍地既飯,一啖連一口魚或玉子,好開胃。打完波熱到半死之下,是最佳選擇。服務方面,雖不是好專業,但一揚手即有人到,也算殷勤。
2006-09-09 2 瀏覽
第一次去哩間食野,同女朋友order左軟殼蟹手卷,天婦羅拉麵,三文魚刺身,甘蝦刺身!食物都算ok,價錢也算合理最喜愛軟殼蟹手卷!走之前還打算叫一客打包,誰料店員說前三間店舖係分店專門負責外賣,而且軟殼蟹手卷特價15蚊就有兩個!聽到之後呆左,實在太抵喇!最後買左6個走!
最喜愛軟殼蟹手卷!走之前還打算叫一客打包,誰料店員
說前三間店舖係分店專門負責外賣,而且軟殼蟹手卷特價
15蚊就有兩個!聽到之後呆左,實在太抵喇!最後買左6個
走!
2006-09-04 8 瀏覽
我當晚去既時候, 差不多就快關門, 好多野都賣晒, 但服務仍然okay, 起碼無大家講到咁恐怖. 但係佢太難食, 只係食魚生, 三文魚出水、吞拿魚太乾, 有少少元碌feel, 甚至比元祿還要差, 真係好後悔入左去.

2006-07-07 2 瀏覽
有次同個朋友諗住去買日本野返屋企食,,買左三文魚同埋甘蝦,叫入面個師傅切三文魚,,見住佢掘完鼻,,跟住仲要唔帶手套幫我切,,個師傅四眼阿叔黎的,,我望住佢佢好似好唔耐煩咁囉...我一定唔會再去隨你鐘意到買外賣,,d態度差到死
我一定唔會再去隨你鐘意到買外賣,,d態度差到死
2006-07-07 3 瀏覽
成日都黎幫襯最愛三文魚又抵又新鮮,海膽也不俗呢!不過唔想排隊就要早D去食呀!
成日都黎幫襯最愛三文魚又抵又新鮮,海膽也不俗呢!
不過唔想排隊就要早D去食呀!
2006-07-03 14 瀏覽
要食壽司的地方,香港多的是,但這舖頭不知道有乜把炮,可以態度咁差。點了的壽司和刺身,味道同上枱速度都OK,但係個照燒豬扒拉麵就勁慢,舊豬跟本就唔係照燒,而係普通煎豬扒。重點係服務,排隊時已見到裡面不斷玩經典遊戲倉庫翻,將食緊野既客人,調來調去,去遷就不同人數要唔同的枱,結果我被調了兩次枱。最唔掂係D全店女侍應,全程黑口黑面,粗聲粗氣。我走時佢講句:呢度賣單啦喎!好似講到我好耐先走,其實係佢個拉麵遲上,我一食完已經叫賣單,真係頂佢唔順。仲有,大大聲同同事講:快D俾佢地(外面排隊的客人)入黎,費事又話我地唔俾佢地入黎。嘩!真係一D對客的禮貌都無。成日好似好忙,客人叫落單會大喝對方等等!其實工作量在香港來說真係唔算top,出去外面做,呢班妹妹仔真係無得撈。希望多D人睇到,唔好再去呢間野!

點了的壽司刺身,味道同上枱速度都OK,但係個照燒豬扒拉麵就勁慢,舊豬跟本就唔係照燒,而係普通煎豬扒。

希望多D人睇到,唔好再去呢間野!
2006-07-01 3 瀏覽
感覺上都幾好呀,不過個吉列炸蠔個粉漿真係超厚!好似食緊麵粉咁呀!其他都不過不失!
感覺上都幾好呀,不過個吉列炸蠔個粉漿真係超厚!
好似食緊麵粉咁呀!其他都不過不失!
2006-06-23 7 瀏覽
雖然食物ok,但服務態度好差好差。sushi 可以,軟殼蟹唔掂,粉漿太厚,基本上其他小食都做得不太好。還有那位短頭髮黑黑地肥肥地的waitress一開始便黑口黑臉,掟碟,唔執台,要menu冇menu,要茶冇茶。問佢a同b有咩分別,惡到好似想殺人咁。都唔知幾時得罪左佢...正在wonder之際,隔離台的客人也得到一樣的service. 唉..呀姐,趕客咩?!
雖然食物ok,但服務態度好差好差。

2006-06-17 9 瀏覽
次次嚟呢度食嘢, 通常都只係食魚生同壽司, 佢地啲熱食真係唔多掂, 好油膩又冇食物嘅味,好似junk food, 款款都好似一樣味咁!同埋大多數我都會買外賣返屋企食, 一來佢堂食個邊啲位唔好坐, 但最主要係佢啲waitress啲面口和態度勁衰, 黑口黑面, 行屍走肉咁, 尤其是做得最耐個1,2個. 簡直不知所謂.btw, 我覺得佢地最近好似加咗價, 因為通常我都係一個人食, 我逍常都係買四五拾蚊size啲三文魚, 但最近我呢幾次買都起碼要60蚊.

2006-06-10 11 瀏覽
之前黎幫襯過,主要都係食三文魚、墨魚、甜蝦、軟殼蟹手卷等等...另外,附近都有佢地既外賣店,我都成日幫襯,買佢既三文魚($68-/磅)。因為多人買,所以去得快,感覺較新鮮。另外,如果識揀,有時會有腩位,更肥美、更抵!

2006-05-24 14 瀏覽
同傻鬼心思思食三文魚刺身...咁又唔想去峄坐一陣食幾件壽司, 咁傻鬼就提議去此店門市食..我地見到有甜蝦手卷...$5/件(起碼叫2件)咁我同傻鬼每人叫一件食...同埋叫左一盒三文魚刺身食. 手卷真係似食一團飯, 得一小小小隻甜蝦係入面, 仲要係個甜蝦都唔鮮甜. 不過刺身就真係唔錯, 可能多人買流量多所以都有信心既保証.
不過刺身就真係唔錯, 可能多人買流量多所以都有信心既保証.