雅苑座

The Greenery
餐廳: 雅苑座
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-07-29 1207 瀏覽
這酒店向來都門高狗大、升降機顯得它很雄偉,總覺得好似去過吃自助餐還是晚飯,有少許印象,這次終於襯著和小嬰staycation再來。其實早餐款式不算太多,雖然是自助早餐,不過都是普通的早餐款式例如乳酪、煙肉、炒蛋、麵包、烤多士、果占、或水果、燕麥可可、鮮奶、奶茶咖啡等等。幾名員工雖然一早就要開工,不過看他們的表情以及收碟的速度,都算是敬業樂業燒賣或牛肉燒賣只是一團梅梅的粉狀,沒太肉或魚肉的感覺,難吃;白色腸還好,不過皮也沒怎煎香;比較出色的應該是炒蛋,炒蛋炒得夠滑溜,而且蛋香一流,不會見到一團團黃色汁液,又或是炒到很爛的雞蛋;無論就咁食定用來配合麵包一起吃,味道都相當好。後來發現門口位置有煙三文魚就較好,起碼配合麵包吃也可充飢乳酪都有幾種例如藍莓、士多啤梨、一個原味不過咖啡機比較隱蔽,要是你看到前邊自行倒的咖啡,你就錯過了後邊的咖啡機;不過即使用機,咖啡味道也比較酸,應該是因為它採用的咖啡豆的綠故吧。不過這間酒店的特色向來都是升降機大堂裏邊上下穿梭,讓大人細路都看得出神
這酒店向來都門高狗大、升降機顯得它很雄偉

白色腸還好,不過皮也沒怎煎香;比較出色的應該是炒蛋,

乳酪都有幾種例如藍莓、士多啤梨、一個原味
不過
2022-07-10 2085 瀏覽
因為小女星期二生日,但遲了放暑期仲要返學,所以選擇今日提早同佢食個自助餐慶祝生日。 7、8年前食過帝苑酒店的自助餐幾好,所以專登book了星期日次輪午餐3:30-5:30。我們準時到達,但發覺人流不多,見全場只坐得3、4成,心諗咁少人唔通好差。所以一坐抵即刻看看食物,有橙汁檸檬汁、咖啡檸茶,但無凍咖啡,凍盤有自選沙律、凍蝦、麵包蟹、青口,熱食有燒牛肉、豬頸肉、蒸魚、點心、雞串、雞翼串、香腸,粉麵、魚生等等。 講真熟食好少,甜品跟往年完全兩個世界大不同,雪糕只得4款Ha字頭迷你杯選擇,又無生蠔,又無龍蝦,又無鵝肝多士,魚生又無帶子無牡丹蝦,味道係正常水平嘅,都算。 其實5:30先夠鐘,在4:45時已發覺果盤近沽清,諗住會refill,到5:00時都未加,詢問一職員,她又問另一個職員,再問第三個職員,說會refill𠺢,我又等又等,等到5:15都係無加,再問職員話應該唔會加😡。 咁大間新地其下酒店,連生果都唔想比人食,職員態度唔係好差但唔係好,木無表情。我知無遊客無房錢賺取係賺少好多,咁你以前賺落果啲唔係錢嚟咩。大佬
咁大間新地其下酒店,連生果都唔想比人食,職員態度唔係好差但唔係好,木無表情。我知無遊客無房錢賺取係賺少好多,咁你以前賺落果啲唔係錢嚟咩。大佬啊食物選擇已經唔多,食多件水果都好似求你咁,我有比錢㗎。

無下次。

2022-07-10
生日
用餐優惠
信用卡優惠
  • Häagen-Dazs雪糕
2022年6月23日 (星期四) 8:00am 33°C 雅苑座位於香港獨有的110呎高室內空中花園及噴泉內,彷彿置身於大宅的後花園內享用美食,環境舒適,而餐廳內以啡色、米黃色及藤椅作主調。自助午餐和自助晚餐提供新鲜海鲜和各地美食,菜式隨季節不斷變化,佳餚琳琅滿目。晚餐更會邀請琴師現場演奏。 【招牌菜】:海南雞飯、海鮮拼盆、即切及燒、鹿兒島麥飼豬肉鐵板燒、燒美國「1855」極品牛肉、雞肉爐端燒。 環境光亮整潔,餐具乾淨。 男侍應十分勤快,不斷收碟。 火腿洋蔥庵列 - 即叫即煎,可自選餡料,包括:火腿粒、洋蔥粒、蔥粒及白菌。熱騰騰,香噴噴,蛋皮滑嫩,滋味無窮。【推介之選】❤❤❤ 牛角包 - 非常鬆脆,叫人食指大動!【推介之選】❤❤❤ 雞批 - 在英式下午茶吃過,極為美味,今次當然不會錯過啦 ~【推介之選】❤❤❤ 炒蛋 - 質感滑溜,蛋味香。 乾蒸燒賣 - 比較乾身,味道一般。 牛肉燒賣 - 味道不好 茄汁焗豆 - 甜甜的,好味! 粟米粒 - 甚具咬口 豉油皇炒麵 - 味道一般 叉燒包 - 好味道 肉碎粥 - 煲得軟綿,極之入味。【推介之選】❤❤❤ 煙三文魚 - 冰凍的三文魚,但無損其美

2022年6月23日 (星期四) 8:00am 33°C

環境光亮整潔,餐具乾淨。

侍應十分勤快,不斷收碟。

牛角包 - 非常鬆脆,叫人食指大動!【推介之選】❤❤❤

炒蛋 - 質感滑溜,蛋味香。

乾蒸燒賣 - 比較乾身,味道一般。

牛肉燒賣 - 味道不好

茄汁焗豆 - 甜甜的,好味!

粟米粒 - 甚具咬口

豉油皇炒麵 - 味道一般

叉燒包 - 好味道
肉碎粥

肉碎粥 - 煲得軟綿,極之入味。【推介之選】❤❤❤

煙三文魚

煙三文魚 - 冰凍的三文魚,但無損其美味。【推介之選】❤❤❤

奶茶

奶茶 - 自家調製,先熱水後冰水,再加糖醬,味道一流!

《 影 片 》:

《 環 境 》:

2022-06-23
紀念日
肉碎粥
煙三文魚
奶茶
2022年6月22日 (星期三) 6:00pm 33°C 環境光亮整潔,餐具乾淨。 侍應態度熱情友善,服務殷勤,主動幫忙拍攝合照。 為慶祝本人的 22 週年紀念日,故此特地挑選此酒店用膳。 人數:2人 不用等位 士多啤梨撻 - 士多啤梨鮮甜,牛油曲奇撻底香脆,芝士味濃厚。【推介之選】❤❤❤ 拖肥蛋糕 - 味道很甜,拖肥味重。 金華火腿哈密瓜串 - 火腿鹹香,哈密瓜水潤甜美,獨新配搭。 牛油果三文治 - 果蓉質感軟滑,杏仁粒香口。 香辣雞搥 - 味道偏辣,雞肉鮮嫩,啖啖肉。【推介之選】❤❤❤ 炸蝦丸 - 炸得金黃,卜卜脆,妙極!【推介之選】❤❤❤ 釀製食物 - 一款流露苦澀味,另一款蕃茄味濃。 來一杯冰凍可口可樂,解喝暢飲,一樂也!《 影 片 》:

2022年6月22日 (星期三) 6:00pm 33°C

環境光亮整潔,餐具乾淨。

侍應態度熱情友善,服務殷勤,主動幫忙拍攝合照。

為慶祝本人的 22 週年紀念日,故此特地挑選此酒店用膳。

人數:2人

不用等位

帝苑酒店渡假💕雞尾酒

拖肥蛋糕 - 味道很甜,拖肥味重。
帝苑酒店渡假💕雞尾酒

金華火腿哈密瓜串 - 火腿鹹香,哈密瓜水潤甜美,獨新配搭。

牛油果三文治 - 果蓉質感軟滑,杏仁粒香口。
帝苑酒店渡假💕雞尾酒

炸蝦丸 - 炸得金黃,卜卜脆,妙極!【推介之選】❤❤❤

釀製食物 - 一款流露苦澀味,另一款蕃茄味濃。
帝苑酒店渡假💕雞尾酒

來一杯冰凍可口可樂,解喝暢飲,一樂也!

《 影 片 》:

2022-06-22
紀念日
2022-06-19 19563 瀏覽
一直都好想去吓帝苑酒店因為覺得佢個中庭好有舊式香港味道🇭🇰而餐廳The Greenery 就正正可以望哂成個境▪️食物方面比想像中多款式冷盤海鮮方面都係大路嘢 比較特別嘅係有麵包蟹 熱盤就有燒味檔 粉麵檔 串燒 烤肉 小菜每個區域都清楚劃分個人覺得款式種類算多 味道都可以而且refill 得幾快 食物都keep住熱辣辣嘅甜品方面有帝苑最signature 嘅蝴蝶酥食落好重嘅牛油香 而且酥脆得嚟又唔油膩忍唔住都食咗三四塊🤭除咗蛋糕之餘 亦都有比較少見嘅即煎pancake 熱辣辣pancake 加埋一杯haagen dazs雪糕 真係冰火二重奏🫣另外最值得欣賞嘅係 好多餐廳buffet 都只會提供一杯飲品 呢度除咗有無限量嘅茶 咖啡 果汁供應之外仲有汽水 可以俾你揀雖然未必會飲 但覺得有供應呢個舉動值得欣賞🫶🏻▫️服務在場嘅服務員都好有禮貌基本上每食完一碟 都唔使十秒就會有人嚟收走隻碟 效率超高💬今次食嘅自助午餐絕對係性價比高雖然食材稱唔上高級 但三百幾蚊就可以食到咁多唔同款式嘅食物 而且食物質素都尚可 計落可能仲平過普通出街食一餐飯😌🕠假日自助午餐分別係:首輪:12-3pm 次輪:3:30-

一直都好想去吓帝苑酒店

假日自助午餐分別係:
首輪:12-3pm
次輪:3:30-5:30

💰人均消費:$350/人
(正價$518 預早預訂可享6折優惠✨)

🚩雅苑座
尖沙咀麼地道69號帝苑酒店3樓
  • 蝴蝶酥
2022-06-17 2449 瀏覽
16/6 中午12點20分到餐廳用餐,剛好要慶祝朋友生日,一直對雅苑座各方面水準好有信心,但今日真的差到一個點! 有70%食物都清空,補給慢,在場長者多才知道有長者團餐聚會。長者取食物時咳不帶口罩亦不排隊,在場疑似有領隊的人不好好處理,可能人太多職員無一個看到。訂座時職員又不先通知有團體活動,我們便能避開今天情況!雅苑座訂座一向坐無虛席,未能接受今天的安排!我了解疫情下生意難做,自今天起對雅苑座的信心大打折扣!食物味精又多!
雅苑座訂座一向坐無虛席,未能接受今天的安排!

2022-05-10 17542 瀏覽
疫情放緩,限聚放寬,最多人立即想去訂位飯聚嘅應該不外乎是火鍋或者放題了。我在第五波之前趁有半價優惠就去了Royal Garden嘅The Greenery食lunch buffet。想起讀大學成日會同同學來吃宵夜buffet,一來價錢最抵,二來可以做完project開完同學會先去。一眨眼已經幾年沒來了。再嚟吃自助餐想不到好有驚喜喎。第一是佢食物種類好多亦分得好清楚:海鮮類、各款沙律、熱盤、烤牛肉及火腿、串燒、燒味。仲有刺身壽司同我至愛嘅甜品。Royal Garden嘅甜品蛋糕超好吃!第二是佢地refill得都幾快,唔怕遲左會食唔到。第三,食物質素唔錯,雖然唔係啲咩貴價食材,但擺上盤都新鮮兼大方得體,令人很有食欲。我喜歡佢海鮮有蝦有蟹,蝦都幾彈牙,蟹食起上嚟都幾麻煩,所以食左一件就收工。串燒款式算多,仲有我最愛嘅串燒雞翼,所以捧了一碟。熱盤最好味是羊腩,專登揀左有皮嘅位置,好有膠質。跟住攞左片厚厚的燒牛肉,要較生嘅,食起嚟好juicy。主食要了份海南雞飯,其實最鍾意係啲醬汁同蔥油。甜品竟然有餅房嘅signature蝴蝶酥,我見有人捧了一大碟,真係齋食佢都已經抵哂。我都最喜歡佢地嘅cake

第二是佢地refill得都幾快,唔怕遲左會食唔到。

甜品竟然有餅房嘅signature蝴蝶酥,我見有人捧了一大碟,真係齋食佢都已經抵哂。我都最喜歡佢地嘅cake,保證好味,配咖啡一流!

暫時呢間都係我心中性價比最高嘅自助餐
2022-01-18
2022-05-01 12073 瀏覽
📍 雅苑座 個日去staycation,有早餐只係比淨房貴小小,咁精明嘅🐷緊係揀包埋早餐🤣因為🐷之前食過lunch buffet真係好好食,最掛住佢個蝴蝶酥,所以諗早餐應該唔差嘅!早餐由7:30食到10:30,🐷9點幾到都仲好多野食!因為上面十幾層樓底,抬頭望就望到天空,空間感非常夠!—————————————————————❣️自助早餐基本早餐野都有,fit曬唔同生活習慣嘅人!邪惡又得健康又得,overall好好食🤤🥣粥有白粥同粟米雞肉粥,🐷試左後者,煮得好綿,粟米好甜雞肉真係用雞有雞味🤣不過略嫌淡味左啲,隔離有配料比你自己落!配炒麵非常唔錯,炒得好好!🍟薯餅好好食!炸到好脆!🍫Cereal有甜同無糖粟米片、可可米同special K,隔離有鮮奶可以自己加,🐷就發揮小創意,用可可米加yogurt同水果,變成健康甜品🤣🍳雞蛋料理都係正常酒店一定有嘅!鍾意太陽蛋、炒蛋、奄烈都得,有好多配料揀!🥐麵包有麥包方包、仲有牛角酥🥗沙律🐷食左粟米、車厘茄同啲生菜、都唔錯!🧆點心有幾款燒賣同叉燒包!燒賣有乾蒸燒賣、豬肉燒賣🧃飲品有幾款果汁、仲有個自助吧可以自己整coffee or tea 🍮甜品&水

📍 雅苑座
❣️自助早餐

🥣粥

🍟薯餅
好好食!炸到好脆!

🍫Cereal

🍳雞蛋料理

🥐麵包
有麥包方包、仲有牛角酥

🥗沙律
🐷食左粟米、車厘茄同啲生菜、都唔錯!

🧆點心
有幾款燒賣同叉燒包!燒賣有乾蒸燒賣、豬肉燒賣

🧃飲品

🍮甜品&水果
甜品有丹麥甜酥、朱古力酥餅,水果就有西瓜呀、哈密瓜、橙、蘋果、蕉……
不專業評分
👅好味指數:4/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:4/5
—————————————————————
🏡地址: 雅苑座 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道69號帝苑酒店3樓
2022-04-29
2022-04-17 4719 瀏覽
經理先生服務一流,本來沒有朱古力鬆餅,他馬上安排地下餅店運來,非常感動,早餐很好吃環境幽美,清静,像致身於於大自然一樣最難得是復活節假期,可以讓外來顧客入內用餐,very good
環境幽美,清静,像致身於於大自然一樣
2022-04-09 3636 瀏覽
呢間buffet勝在環境認真唔錯 開放式嘅空中花園比人好有空間感 係門口已經擺咗唔少pops 例如筆座係會咬人嘅骷髏骨 又擺埋斷手係盆栽度🤣簡直係唔止有駐場歌手咁簡單 今次個theme仲有齊日韓法Buffet雖然因為遲booking所以座位被編去樓下宴會廳🤣下下要搭扶手電梯上番去樓上拎野食 開頭都有啲無奈 但啲廳裡waiters服務又唔錯 自動fill枱頭暖水 又有幾部大大電視 咁就算啦 食得暢唔暢快都係睇自己嘅啫。。。🦔👉皇牌蝴蝶酥帝京酒店嘅蝴蝶酥一向都出名 今次出場嘅原味同抹茶味果然係名不虛傳咁脆咁香 味道點到即止的好 唔係好重牛油味或偏甜咁搶fo 而係帶出佢本身嘅味道 抹茶粉又唔會過濃但又有一定嘅茶味 食多幾件都抵番哂!。。。🦔👉雜果拿破崙後悔無食多幾嚿wuuu 水平當然係average以上 但我嫌可以再鬆脆啲 勝在整個比例好平均 水果、custard、酥皮3樣野嘅份量配合得好好。。。🦔👉波士頓龍蝦果真係海鮮盛宴🦞隻隻都厚肉精緻 帶點微膏🤪半隻開咗認真方便 我呢啲手殘都食到 內裡龍蝦肉係鮮甜到令我喜出望外 不過多汁啲會開心啲。。。🦔👉自選壽司即切嘅日式刺身魚生當然唔少得 三文魚、

👉皇牌蝴蝶酥

👉雜果拿破崙

👉波士頓龍蝦

👉自選壽司
即切嘅日式刺身魚生當然唔少得 三文魚、吞拿魚、油甘魚、八爪魚呢啲基本嘅點都有吧😜
🍣

7吋長蟹棒壽司
不得了🤣差唔多成隻碟咁長 嚿飯照舊咁細 對比感十足🤩但呢啲gimmick野咬落不太嫩口 質感幾實 食落無乜蟹味🥴真係黎打卡
🐂
沖繩火炙和牛壽司
本身已經係半成熟 燒完之後確實係靚嘅🤪幾嫩幾易入口 但食落無想像中咁重牛味

👉片皮鴨
其實呢度多款中菜都有番咁上下水準 家常便菜、大斑🐟、燒味又有 連有時口痕想食嘅片皮鴨都有!鴨片、京蔥絲、青瓜條、醬料呢啲一應俱全😋餅皮更用蒸籠儲起唔少 拎番去慢慢包真係正正子 不過始終鴨片唔係新鮮燒起 食落風味係差梗啲

👉自選車仔麵
無個攤位圖 但有製成品比大家睇🤣眼前多過10款料 細至墨魚丸 大至罕有嘅海鮮都有得揀!蛤蜊極之鮮甜 仲竟然比我搵到瀨尿蝦🤩大隻得黎肉很鮮 臨到尾聲諗住去揀碗麵仔食啦 點知阿姐仲送多咗幾隻蟹腳、大量魷魚比我😂加埋我自選嘅粗麵底 呢碗車仔麵認真來得滿足🥰

👉即燒爐端燒
想食下燒烤嘅話 呢度又有人燒比你😜煙肉香腸、甜薯、南瓜、雞軟骨、秋葵、牛舌等 款款都新鮮唔乾身

👉多國菜式
我會咁講 呢度嘅款式係算多而不精🤡值得一提係個酥炸蠔係幾唔錯😎粉少餡靚 炸得黎又唔太熱氣 其他例如頭盤salad都有數款 我無試但感覺似平時自助早餐嗰啲🥴深得港人歡心嘅韓式芝士年糕、泰式海南雞飯又有 印度咖喱都有幾道菜👳‍♀️但啲薄餅皮係濕氣偏重似中式包點皮 其他即切嘅西冷、豬腩骨等只可話正常發揮 無特別驚喜 下次我會寧願試其他款式嘅buffet

👉雪糕+自選班戟
除咗必試嘅甜品以外 都有6款有多嘅哈根達斯雪糕 仲可以即場煎塊新鮮熱辣嘅pancake 落心儀配料 凍嘅可以自製生果涼粉+芋圓 係幾有心思嘅🤭芋圓控表示圓糊啲會開心啲
小米生日, 要賀一賀. 看到自助餐廣告, 價格吸引, 再對比假日和平日第二輪自助午餐價格和用餐時間, 平日入座更便宜, 而且額外多了半小時! 心中覺得著數左!         於是選擇此店作為小米的生日飯. 小米得知是帝X酒店, 十分期待, 還提前上網了解自助餐有什麼美食!     提前2點9來到, 慢慢等待職員安排入座.  凍冰冰系列    凍蝦 很鮮甜, 肉質脆口, 嚐過多件. 麵包蟹       自助餐一開始就有多人夾取, 而小米之父成功搶到蟹蓋. 其實凍蟹係會REFILL嫁!  可是長期雪藏的凍冰冰蟹膏當然硬崛崛, 蟹的鮮味也欠奉, 自己嚐過一件就放棄了. 青口  肉質唔霉.   蜆 無食到.  壽司刺身 無食到        熱盤   中西靚湯, 炒粉麵飯, 雞鴨豬牛, 清蒸海上鮮, 杞子燒賣牛肉燒賣, 燒臘檔,燒烤檔麵包爐都有.    但首先要食青菜,,,,,, 近期菜價高昂, 現在有多款青菜, 當然不能放過這個回本<菜>.   炸魚柳   金黃色魚柳大大件, 原來只是炸皮很厚.  魚肉肉質纖維明顯, 没有任何調味, 但至少没有那個藥水味.  個人覺得炸魚配
小米生日, 要賀一賀.
看到自助餐廣告, 價格吸引,
再對比假日和平日第二輪自助午餐價格和用餐時間,
平日入座更便宜, 而且額外多了半小時!
心中覺得著數左!
於是選擇此店作為小米的生日飯.
提前2點9來到, 慢慢等待職員安排入座.
凍冰冰系列
凍蝦 很鮮甜, 肉質脆口, 嚐過多件.
麵包蟹
自助餐一開始就有多人夾取, 而小米之父成功搶到蟹蓋.
其實凍蟹係會REFILL嫁!
青口  肉質唔霉.
蜆 無食到.
壽司刺身 無食到
熱盤
但首先要食青菜,,,,,,
近期菜價高昂, 現在有多款青菜,
當然不能放過這個回本<菜>.
炸魚柳
金黃色魚柳大大件, 原來只是炸皮很厚.
魚肉肉質纖維明顯, 没有任何調味, 但至少没有那個藥水味.
個人覺得炸魚配沙律醬不夠美味, 就取來炸子雞的淮鹽做調味.
有了淮鹽, 魚味就出來了!
燒西冷
自己主觀地假設 : 這個燒西冷跟其他自助餐的牛扒都是一樣質素和味道.
自助餐剛開始, 剛切開頭几片的部位保證唔乾柴, 所以先點一塊西冷.
原來薄切反而有優勢!
肉質纖維變短了, 容易下刀分件, 又容易咀嚼呢!
就因為容易咬, 所以嚐到牛肉味, 覺得這薄身西冷OK!
真多得職員把西冷<切得超薄>的刀功.
印度咖哩
鷹咀豆咖哩和咖哩雞.
小米喜歡咖哩, 自助餐初段就端來一盤咖哩雞飯,
還表示咖哩雞肉很滑.
而在中場之時, 小米之父邵卻表示咖哩雞肉較硬.
肉類長期加熱就容易變硬,  所以自己比較喜歡素咖哩,
只取咖哩雞鍋裡的軟綿綿薯仔和勁多咖哩汁.
香辣咖哩雞汁帶有微微的椰汁味, 即變成ALOO MADRAS.
CHANNA MASALA配另外配椰菜花, 就變成CHANNA GOBI MASALA.
甜品系列
H品牌雪糕 無食到
甜品區內多款糕點各取一件, 對半分, 跟小米之父共享, 就可以嚐到不同的款式.
PANCAKE  小米之父還取來青BB的PANCAKE............
蝴蝶酥
小米曾經嚐過這酒店聖誕熊仔禮盒的蝴蝶酥, 十分喜歡.
當小米知道這裡的蝴蝶酥是任食, 所以更加期待....
現在小米就拼命地食呀食~食蝴蝶酥!!!
自己當然也要多食几件,,, 當回本!
最後來一杯EARL GREY配蝴蝶酥,
在最後的半小時慢慢嘆!
嘆到五點半!
生日
2021-12-24 3761 瀏覽
每年聖誕節我都會食自助餐, 感受聖誕美食的同時, 也感受周圍濃厚的氣氛, 記得上一年因為疫情原因, 堂食晚市只做到夜晚6點, 相信是大家最沒有聖誕氣氛的一年自助餐早一個月前預訂, 很快就full了, 雅苑座雖然沒有生蠔🦪提供, 但有波士頓龍蝦山🦞及多款冰鎮海鮮(凍青口、凍蜆、法國麵包蟹、凍蝦、翡翠螺、挪威煙三文魚), 完全可以滿足到喜歡食海鮮的朋友多款節日美食, 燒火雞、牛柳、沙律bar、風乾火腿配哈蜜瓜、一口鵝肝多士, 中菜方便選擇都比較多, 除了出名的燒味外(叉燒、燒肉、燒鵝)、滷水拼盤(豬大腸、豬耳、紅腸), 還有羊肉煲、金銀蒜蓉蒸扇貝、蟹丸扒時蔬、印度雜菜配薄餅、法式田螺、自選配料麵(配料方面都很豐富:除了丸類, 還有東風螺、賴尿蝦、魷魚🦑、螃蟹🦀️)仲有日式串燒bar, 雞軟骨串、燒粟米🌽、烤茄子🍆、南瓜), 刺身、壽司🍣另外, 最出名還有大家最喜愛的飯後甜品, 雅苑座出名的蝴蝶酥和拿破崙蛋糕🍰Häagen-Dazs 雪糕作結尾😜由於美食款式實在太多, 不能全部列出整體食物有驚喜, 除了火雞有點乾身、牛柳比較多根之外, 其他水準很高, 冰鎮海鮮會refill的, 所以不會供不應

仲有日式串燒bar, 雞軟骨串、燒粟米🌽、烤茄子🍆、南瓜), 刺身壽司🍣
Häagen-Dazs 雪糕作結尾😜
由於美食款式實在太多, 不能全部列出

整體食物有驚喜, 除了火雞有點乾身、牛柳比較多根之外, 其他水準很高, 冰鎮海鮮會refill的, 所以不會供不應求, 我自己除了喜歡食龍蝦、凍蜆都非常新鮮, 自己食了幾轉🤣
滷水豬大腸同豬耳很入味, 豬耳很有咬口
蒜蓉蒸扇貝很鮮味, 大大的一個

刺身我只點了三文魚和長蟹柳壽司🍣, 很長的蟹棒

我最喜歡有現場live band演出, 可以自行點唱歌曲

另設有泊車優惠, 如泊安達中心 - 食滿$1600或以上可享有2小時泊車優惠
  • 凍海鮮
  • 蝴蝶酥
  • 拿破崙
  • 甜品
2021-12-01 3936 瀏覽
屋企人有會員優惠,價錢ok於是book左食dinner buffet,時間由18:30到21:45。1825去到,等左兩三分鐘,職員安排左空中花園旁邊位置,側面就係駐場歌手,有興趣可以點歌,氣氛好好。ps職員收碟,清潔桌面,食物夾都快,整體服務可以話幾好。飲品有汽水,果汁,咖啡,茶,可以自取調配。冷盤冇蠔,但有龍蝦同麵包蟹,職員refill已經好快,但頭半個鐘都係要排長龍,所以可以遲少少先再食。熱葷選擇唔太多,有炸粉慷慨既炸蠔,冇羶味既羊肉煲,瘦身一口鴨肝,留戀蒸汽浴既石班等等。羊架其實唔差,但比較生,差唔多係blue,外表紅嫩但有渣,熟多少少會比較易咀嚼。燒味冇乜特別,油飯香茅味好出雞就浸過火,叉燒夠玫瑰露香。火炙壽司既超長蟹棒好有趣,飯細細舊可以一試。火炙和牛得個名,脂肪比例同分佈似特瘦牛肉薄片,冇牛肉香味。粉麵檔有唔少海鮮可以自己揀,冬蔭功湯底與同building間越南菜幾乎一樣,可以試試。甜品no.1雜果拿破侖,no.2原味蝴蝶酥,no.3 Tiramisu,以上三款係平常最冇興趣既甜點,但帝苑真係有一定水準,甜品外貌已經吸引到客人,所以非常建議一試。其他甜品都好唔錯,特別係朱

飲品有汽水,果汁,咖啡,茶,可以自取調配。

香茅味好出雞就浸過火,叉燒夠玫瑰露香。

甜品no.1雜果拿破侖,no.2原味蝴蝶酥,no.3 Tiramisu,以上三款係平常最冇興趣既甜點,但帝苑真係有一定水準,甜品外貌已經吸引到客人,所以非常建議一試。其他甜品都好唔錯,特別係朱古力/咖啡類,甜苦適中,細味留香,反而H雪糕、涼粉、pancake相比下普普通通。

overall其實同價位有唔少熱葷更多、更好食既選擇,但中意甜品既呢間一定係首選。
2021-11-19 4913 瀏覽
一向都知帝苑有水凖。尤其餅房都出名。蝴蝶酥新年必送禮身邊最親嘅人生日更係要帶佢去吃birthday dinner buffet 果然都冇失望基本上冷盤。熱盤嘅食物應有盡有不過花膠鮑魚就限每人取一份。果人就認為甜品就唔會差啦。如果有食開佢D餅就知好唔好食。飲品方面全部自取。可樂。忌廉。咖啡奶茶。果汁。生日仲有birthday cake 送。最貼心可以take away birthday cake 。因為食buffet 基本上都食唔到birthday cake, 佢送唔係普通件裝蛋糕。大約可以4人份量。值得推薦staff 好有hard 好有禮貌真係咁嘅價錢又有咁pro service 今時今日酒店真係唔多。整體來講都真係幾ok 。呢啲service 好值得學習
一向都知帝苑有水凖。尤其餅房都出名。蝴蝶酥新年必送禮
身邊最親嘅人生日
更係要帶佢去吃birthday dinner buffet
果然都冇失望
基本上冷盤。熱盤嘅食物應有盡有
不過花膠鮑魚就限每人取一份。果人就認為甜品就唔會

值得推薦staff 好有hard
好有禮貌
。整體來講都真係幾ok 。呢啲service 好值得學習
地點好方便呀喺尖東站,入到去間酒店,啲枱都非常之鬆動!要有嘅嘢都非常之齊全,都係有海鮮,面類,壽司,中餐,越南餐,甜品雪糕,水果盤等等通常最搶手嘅就係海鮮,但係侍應都好快refill!燒牛肉都烤得不錯,有牛味!鴨肝多士都係最搶手嘅!其實酒店都大同小異,因為帝苑嘅甜品係比較出名,特別係芒果拿破崙蛋糕🍰!仲有斑斕pancake🍮🍮如果大家未試過都可以值得一去試嘅眼見圖片為真實
通常最搶手嘅就係海鮮,但係侍應都好快refill!
燒牛肉都烤得不錯,有牛味!
鴨肝多士都係最搶手嘅!
如果大家未試過都可以值得一去試嘅

眼見圖片為真實