2024-12-18
全港唯一清遠走地椰子雞專門店 - 雞老闆 港人北上必食之一就一定係椰子雞,其實香港都有椰子雞食仲要係好好食既 ! 呢晚姐妹就帶左我黎旺角食椰子雞同我慶祝生日 ! 餐廳要先行一層樓梯上去,有大量卡位,亦有一間房提供私隱度,大約容納20-30人都唔係問題,光亮環境,乾淨企理姐妹之前食過就係俾佢地既口號吸引到:「你哋即管叫雞,我哋我哋認真做雞。」姐妹話佢地真係無吹水,湯底用足5個椰子水黎整,而揀選既雞係精心養育160日嘅清遠走地雞 ! 煲左一陣之後,個湯已經超級清甜 ! 姐妹同我都飲咗2碗湯先開始食雞整間店都充斥住椰香味,雞肉當然估到都煲到入哂味啦雞皮薄而且彈牙而因為走地雞既關係,雞既肉質結實有咬口即使我地係叫688蚊既4人份量,餓左成日既我地都係不知不覺就食晒成隻雞了所以我地都後加左特級牛肩肉黎食,肉質彈牙又有咬口,又係同椰子水湯底好夾既,之後就到食配菜,除左送既鮑魚同海蝦必食外,特別推介食竹笙同埋新鮮蔬菜,因為椰子水再加上雞油後食更加香甜飲品方面呢如果大家唔想只係飲熱湯既話,我地叫左呢杯特特特大檸檬水都係唔錯既選擇,酸酸地開胃又健康 ! 雞老闆 地址 : 旺角染布房街5號地舖電話 :
雞老闆
地址 : 旺角染布房街5號地舖