2021-02-21 129 瀏覽
一間歷史悠久的冰廳,老字號🎉服務員態度有善,又會幫忙推介食物落完order後,好快就岀到餐超有效率👍👍最後叫左幾樣餐牌推介的小食🥪 榛子醬西多士自己好耐無食西多士照舊上面有塊大牛油,仲要半溶緊好邪惡😈😈 糖漿可以因應自己喜好另外搽今次西多士入面啲榛子醬好多👍外表炸得金黃,食落香脆,滿口榛子🍔 經典芝蛋牛肉漢堡包包皮口感鬆軟入面牛肉又大又厚身又juicy 重點係一啲都吾韌👍加上半熟嘅蛋,配得岩岩好💗🍱浦燒原條鰻魚蛋包飯個名係好吸引💗上枱個時嚇親,因為係比想像中大份原條鰻魚上,超正👍個蛋整得好靚,又見到蛋漿呢個好多飯,好飽肚😂兩個人一齊食,好抵食😆叫左兩支餐廳推介飲品🥤樽仔奶茶疾情關係,有樽仔仲好樽仔上面有埋飲用日期👍好怕奶茶會太甜或太澀,不過呢隻吾會奶茶香滑,容易入口😃🧃樽仔咖啡同樽仔奶茶係情侶💗😂雖然無試,不過友人都覺得好飲👍
一間歷史悠久的冰廳,老字號🎉
服務員態度有善,又會幫忙推介食物
落完order後,好快就岀到餐
超有效率👍👍
最後叫左幾樣餐牌推介的小食

🥪 榛子醬西多士

自己好耐無食西多士
照舊上面有塊大牛油,仲要半溶緊
好邪惡😈😈 糖漿可以因應自己喜好另外搽
今次西多士入面啲榛子醬好多👍
外表炸得金黃,食落香脆,滿口榛子

🍔 經典芝蛋牛肉漢堡包

包皮口感鬆軟
入面牛肉又大又厚身又juicy
重點係一啲都吾韌👍
加上半熟嘅蛋,配得岩岩好💗

🍱浦燒原條鰻魚蛋包飯
個名係好吸引💗
上枱個時嚇親,因為係比想像中大份
原條鰻魚上,超正👍
個蛋整得好靚,又見到蛋漿
呢個好多飯,好飽肚😂
兩個人一齊食,好抵食😆

叫左兩支餐廳推介飲品
🥤樽仔奶茶

疾情關係,有樽仔仲好
樽仔上面有埋飲用日期👍
好怕奶茶會太甜或太澀,不過呢隻吾會
奶茶香滑,容易入口😃

🧃樽仔咖啡
同樽仔奶茶係情侶💗😂
雖然無試,不過友人都覺得好飲👍
鰻魚飯
2021-02-21
下午茶
鰻魚飯
2021-02-18 124 瀏覽
睇到咁多好評,今朝就過嚟食個早餐!叫咗沙嗲牛肉麵再加個火腿炒蛋配「蒜蓉牛油餐包」,見到佢比牛油,心諗唔通入面已經夾咗蒜蓉醬?咬落去發覺唔係喎,入面冇蒜蓉,於是舉手問四眼侍應姐姐,點知佢極不禮貌回我一句,個餐牌舊嫁,依家全部牛油餐包!!!!!!之後同其他侍應講話我麻煩,有冇蒜蓉咪一樣😡😡嘩,火到我吖!你一係就我落單嘅時候同我講已經轉咗,一係你就改餐牌,啱唔啱先!仲有吖沙嗲牛肉麵d湯唔夠熱,個麵浸咗好耐都係硬嘅,牛肉又韌,冇下次!!
睇到咁多好評,今朝就過嚟食個早餐!

2021-02-18
經典芝蛋牛肉漢堡包🍔賣相吸引,麵包外皮香脆內裏鬆軟,牛肉軟腍,蛋是半熟荷包蛋,切開便看到澎湃的蛋黃流出🤤🤤🤤很想要吧!金黃色的咸蛋黃雞中翼,不單止酥脆可口,更沾滿起沙的咸蛋黃,鹹香脆口,果然邪惡😈樽仔奶茶顏色偏橙,夠滑,味道偏甜了一點。如外賣自取只需$15 !抵飲😬除了經典下午茶,茶記必點碟頭飯也很出色,麻甩之選椒鹽豬扒飯有蒜頭、椒絲、香葱等,惹味又夠鑊氣。豬扒大大件,有肥有瘦,厚身有嚼口😋

檸七
2021-02-07
檸七
2021-02-12 116 瀏覽
深水埗老字號「雪山冰廳」有60年歷史,係長沙灣開左分店。唔知有冇人同我一樣假日中意訓到日上三竿,然後第一餐就係食下午茶,呢日我同老公兩個人就食左三個下午茶餐🤣 (要食三個先夠飽)【避風塘生炸髀配紅豆冰】$38呢個組合真係無得輸🤤🤤 都係香港地道風味,個炸髀炸得好夠脆,滿滿肉汁,不過某啲部分就會乾左少少,最中意佢嘅避風塘味唔會太搶,係岩岩好,而且個底預先切開,食嘅時候都方便d。杯紅豆冰勁正😍😍 紅豆粒粒分明,無煮到爛哂,咬落去亦夠軟綿,又夠甜,好中意呢杯紅豆冰呀!【經典芝蛋牛肉漢堡包】$36個牛肉漢堡都幾厚身,最正個蛋係流心架,手打牛肉啖啖都非常juicy,加埋蛋汁,簡直多種滋味😋 以上茶餐可+$8 加配粟米雜果沙律/海苔炸薯條我就加左個【海苔炸薯條】薯條都幾粗身,炸得夠脆,但海苔粉略為少咗啲,唔夠海苔味。【蔥油雞扒撈公仔麵】$38蔥油份量勁多,蔥油味都係似食燒味嗰種薑蔥味,撈公仔麵都幾夾嘅,不過就覺得油咗啲,可以落少點油。雞扒煎得香口夠味!所有茶餐都送熱飲,凍飲+$3,樽仔奶茶/咖啡+$9我試左【樽仔奶茶】好港式奶茶嘅味,茶香味濃,又夠滑,我中意😋整體來講,價錢相當親民,食物質素亦相當

【避風塘生炸髀配紅豆冰】$38
避風塘生炸髀

【經典芝蛋牛肉漢堡包】$36

以上茶餐可+$8 加配粟米雜果沙律/海苔炸薯條

我就加左個【海苔炸薯條】

薯條都幾粗身,炸得夠脆,但海苔粉略為少咗啲,唔夠海苔味。

【蔥油雞扒撈公仔麵】$38
蔥油雞扒撈公仔麵

所有茶餐都送熱飲,凍飲+$3,樽仔奶茶/咖啡+$9

我試左【樽仔奶茶】

好港式奶茶嘅味,茶香味濃,又夠滑,我中意😋

整體來講,價錢相當親民,食物質素亦相當唔錯,呢間餐廳可以喺區內屹立咁多年,仲開到分店,係有原因㗎!👍🏻

✅總評:(5分為滿分)
環境:4/5(都幾舒服同乾淨)
味道:4/5
性價比:4/5
推薦度:4/5
紅豆冰
避風塘生炸髀
2021-02-08 66 瀏覽
今日同朋友去長沙灣買嘢,知道有間老字號茶餐廳,就去試吓芝士焗波士頓龍蝦海鮮飯配菜有半隻龍蝦、魚柳、魷魚、蟹柳、西蘭花。炒飯底粒粒分明,芝士有小小拉絲。龍蝦鉗有幫你鉗爛,一剝就有肉食,幾細心,呢樣壓軸真係夠哂飽肚。榛子醬西多下午茶又點可以唔叫西多士呢,熱辣辣既西多士令放係上面既牛油已經半溶,食落去啖啖都有榛子醬,好邪惡呀!咸蛋黃雞翼自己本身好鍾意食炸雞翼,再加上咸蛋黃,又係一樣邪惡料理。雞翼食落好酥脆可口,加上蛋黃既鹹香,十分惹味。上湯浸時疏食完西多同雞翼兩樣邪惡之選,立即叫番個菜中和解膩下,可揀白菜仔或者菜心,我哋揀了白菜仔🥬夠鮮甜,雖然分量多,但都好快就俾我哋清左碟。樽仔奶茶 一向唔太鐘意飲凍奶茶,因為普通茶記茶味都被冰沖到淡哂,好似飲水咁。但係樽仔奶茶唔同,飲起嚟夠濃郁茶同奶味華田曲奇秒趣我朋友話華田夠濃味,飲到最後都無被冰冰沖淡,杯面有Cream 令華田更加滑。
今日同朋友去長沙灣買嘢,知道有間老字號茶餐廳,就去試吓

芝士焗波士頓龍蝦海鮮飯

榛子醬西多

咸蛋黃雞翼

上湯浸時疏

華田曲奇秒趣
2021-02-07
午餐
2021-02-03 589 瀏覽
今日放半晝,下午過左去長沙灣搵老公食晏。有人話要帶我去試下佢經常幫襯的其中一個飯堂「雪山冰廳」。原來餐廳嘅歷史好悠久,始創於 1956 年, 總店位於深水埗,而長沙灣呢間就係品牌嘅第一家分店。餐廳嘅面積唔算好大,不過檯櫈擺放得好整齊企理,感覺乾淨衛生。店內有一幅色彩繽紛嘅金魚噴畫,拼上磁磚牆身、淺藍灰階花磚,裝潢懷舊得嚟又帶點摩登玩味。先睇下餐牌,食物選擇都幾多元化,有小食、常餐、特餐、全日早餐、特色湯粉麵、雪山素食之選、快餐、蛋包飯、南洋咖哩、香噴噴蔥油系列、雪山精選推介、特色下午茶及下午茶炒粉麵等。我哋點左個檳城風櫻花蝦炒蛋特餐、兩客特色下午茶,另外再加左碟黑蒜田園炒時蔬。個檳城叻沙摻摻特餐 ($55)  真係好豐富,除左包一碗叻沙之外,仲有日本櫻花蝦炒蛋拼香酥丹麥多士同熱飲一杯。碟炒蛋賣相真係一流,呈金黃色,水潤帶光澤,食落既有蛋味又有蛋香,加上入面夾雜左唔少蔥花同櫻花蝦,令香氣倍添。至於碗檳城叻沙摻摻食味亦不俗,湯底帶甜,有很香的椰奶味,十分不錯。油麵滑溜彈牙、而米粉亦爽口順滑。配料有大蝦、魚片及豆卜,蝦隻爽甜味鮮,豆卜索滿了鮮濃叻沙湯汁,味道絕不簡單。跟餐飲品點左樽仔奶茶 (
跟餐飲品點左樽仔奶茶 (+$9),據說餐廳嘅奶茶係用左三種茶葉炮製,飲落真係好滑,而且奶味同茶味平衡得很不錯,奶味唔太重,能突出到茶香,絕對值得一試。
下午茶餐點左避風塘生炸髀配海苔炸薯條及紅豆冰 ($46)  同 滑蛋鰻魚潛艇。雞髀即點即炸,送上來時仍熱氣騰騰,外皮咬下脆卜卜,肉質嫩滑不韌,加上面頭微辣惹味的炸蒜,呈現經典的避風塘滋味。
薯條新鮮熱辣,份量多又夠脆。紅豆冰甜度適中,紅豆大粒得嚟仲好腍身,正。
至於個滑蛋鰻魚潛艇配杏仁霜 ($36)  亦係心水推介,潛艇堡輕柔軟熟,入口有陣陣芝麻香,夾埋滑溜嘅炒蛋同肥美嘅鰻魚一齊食,超美味。食完飲返杯順喉微甜的杏仁霜,好滿足。
黑蒜田園炒時蔬 ($45)  時蔬可以揀西蘭花、白菜、生菜同芥蘭,西蘭花炒得好有水準,咬落有爽脆感,配上甜味的黑蒜,健康又養生。
臨尾再點左杯凍鴛鴦 ($19)  咖啡味同茶味都調校得啱啱好,既有咖啡的香味又有奶茶的絲滑,唔錯。
雖然話自己晌深水埗區混得較多,但真喺唔知除「嘉頓」隔離,青山道尾長沙灣呢邊仲有一間「雪山冰廳」。今日就喺趁放早,過嚟「實惠」買啲家居品,原本無打算下午茶,見對面就有間「雪山」,同老婆睇兩睇,下午茶餐有炸脾配紅豆冰,佢話想食好耐,二話不說,就放縱一次啦。 跟另一家店嘅環境差唔多,有少少懷舊元素,薄荷綠嘅牆身磚,地板就花階磚,一側牆身有啲仿木窗,一側牆身就喺大金魚嘅彩繪,非常搶眼。 一如大多數嘅茶記,調味料、餐具早已放齊晌枱面,唔使多口問侍應,方便客人,又唔使令員工加重多啲功夫。 阿姐好醒目,嚟兩杯熱水,俾客人洗洗刀叉,話晒佢啲刀叉無遮無掩,熱吓佢消消毒都安心啲啲。 下午茶餐有咩嘢食?一版A4紙睇晒,選擇幾多,有輕食嘅,有飽肚嘅,而定價都幾大眾化。入嚟前,已喺門口睇定晒食乜,所以,一坐低就即落單。 避風塘生炸脾 + 紅豆冰 $38 唔止炸脾,仲加埋「避風塘」元素,其實,好耐之前晌「嘉頓店」都食過一次,今次,就等老婆試吓。隻雞脾非常之大,好墜手,上枱時都感受到嗰股「熱氣」。老婆話入口外皮好香脆,加埋啲炸蒜,香香辣辣勁惹味,而雞肉比預期好,無話「嚡烚烚」,亦唔會食到好油。我都試咗幾啖肉,確喺O
避風塘生炸脾 + 紅豆冰 $38

唔止炸脾,仲加埋「避風塘」元素,其實,好耐之前晌「嘉頓店」都食過一次,今次,就等老婆試吓。隻雞脾非常之大,好墜手,上枱時都感受到嗰股「熱氣」。老婆話入口外皮好香脆,加埋啲炸蒜,香香辣辣勁惹味,而雞肉比預期好,無話「嚡烚烚」,亦唔會食到好油。我都試咗幾啖肉,確喺OK喎。
避風塘生炸脾
紅豆冰大杯又足料,淨喺睇表面你就見落咗唔少紅豆,啲紅煲到又綿、又清甜,果然真材實料,入口冰涼嘅奶水,配炸脾啱晒啦
紅豆冰
德州辣肉醬熱狗皇 + 熱奶茶 $32

晌茶記食下午茶,多數喺嗌菠蘿油,其次就沙嗲牛包,但今次轉轉口味,試試熱狗,但呢隻唔喺「普通狗」,而喺加入大量辣肉醬嘅熱狗,睇樣都好吸引。麵包用上巨型潛艇包,仲烘過嚟,有啲脆邊,包心卻好軟熟,而肉醬勁惹味,少少辣而已,雞肉腸亦唔似平價貨,又無死鹹嘅問題,總之,整件熱狗超好美,絕對頂得一餐飯
德州辣肉醬熱狗皇
佢哋出名嘅喺樽仔奶茶,而去茶記,小弟首選都喺奶茶。老師傅沖嘅奶茶,確喺有一手,茶底芳香,茶奶比例啱啱好
,唔會太多奶影響茶味。
熱奶茶
今次雖然喺快閃嘅下午茶,但都試到兩款好嘢,夾埋之前嘅幫襯,「雪山」嘅出品都算喺有質素,兼且夠穩定。
德州辣肉醬熱狗皇
2021-01-05 163 瀏覽
中午12時來到,空位尚多,仍要安排極細位……算!咖哩牛筋腩飯,說是招牌,換來沒有一件咬得開的牛腩!只好吃掉幾舊牛筋,零碎的薯仔……疫情下還要安排食客坐基本上沒阻隔的對面(一個低至腰的木欄),沒有下次,一定!
2021-01-01 179 瀏覽
區內人氣老字號冰廳,1956年已經開業,總店係深水埗,今次試:香蔥碎牛三文治蛋夠滑,香蔥配上碎牛嘅配搭突出,再加上脆口嘅烘底,超滿足。本身另加配$5麥皮賣晒,轉了通粉,以為普通冇驚喜,一開有隻鮑魚,湯底仲會分隔開,好貼心。******************************雪山冰廳長沙灣青山道413號東景大廈地下4-5號舖******************************
香蔥碎牛三文治
,湯底仲會分隔開,好貼心。

雪山冰廳
2021-01-01
15 分鐘 (外賣自取)
原來長沙灣都開咗雪山一向以為只得深水埗😅茶餐仲去到6:30PM下午茶餐~避風塘生炸雞脾配紅豆冰($38)~雞脾炸得好香又唔會好乾下午茶餐~經典芝蛋牛肉漢堡飽+熱檸茶($36)~尼個我麻麻哋牛肉太滑!落單時講明要檸茶濃啲!但杯茶都唔濃
2020-12-16 147 瀏覽
叫左個咖哩牛筋腩飯,加凍檸茶。好唔好食唔係重點,重點係凍檸茶入面有曱甴!!!! 好彩未飲!! 即刻叫個呀姐換左杯熱檸水,但都無飲... 唔會再去,好污糟咯!!!!!!
2020-11-18 131 瀏覽
招牌海南雞飯海南雞味道幾香,仲要雞好滑。雖然唔係黃油飯,係飯上面加上椰油,令到成個飯變左好香,配酸蘿蔔絲,口感好新清茶餐廳仲有一樣就係必試常餐 - 沙爹牛肉公仔麵配滑蛋丹麥多士丹麥多士烘得外脆再加牛油內香、炒滑蛋如可以再滑身的就更好沙爹牛肉公仔麵份量都幾多,湯底唔算好咸,麵都煮得爽口!加分!樽仔奶茶呢到都有自家製招牌樽仔奶茶,平時飲樽仔奶茶都比較甜,呢支相對無咁甜,不過都比平時飲既凍奶茶甜,奶茶唔會太澀,茶奶比例做得幾好😝豉椒豆卜蒸排骨蒸排骨好大碟,而家排骨加豉椒蒸好香豆卜吸左豉椒味好好食避風塘肉絲炒麵以為避風塘會一齊炒,原來係最尾加上避風塘粉自己攪拌。肉絲份量都算多,期望下次炒麵底係脆整體食物質素幾高,價錢都好
招牌海南雞飯

丹麥多士烘得外脆再加牛油內香、炒滑蛋如可以再滑身的就更好

豉椒豆卜蒸排骨
蒸排骨好大碟,而家排骨加豉椒蒸好香
豆卜吸左豉椒味好好食

避風塘肉絲炒麵
以為避風塘會一齊炒,原來係最尾加上避風塘粉自己攪拌。
肉絲份量都算多,期望下次炒麵底係脆

整體食物質素幾高,價錢都好
2020-11-01 104 瀏覽
🎾 #波姐食好西有日放工想係附近食埋晚飯先返屋企,就同同事入咗間茶餐廳度食,點知!估唔到原來佢係1956年已經開業🤯但係又有啲新派茶餐廳食物選擇🤩-⚾招牌海南雞飯 $62無諗過茶餐廳嘅海南雞飯都食到咁嘅質素🤩全部雞件都無骨啖啖肉,就算係雞胸都好滑~配埋酸蘿蔔同埋海南雞飯嘅汁,唔小心就食哂成碟油飯🙈.⚾️始祖椒鹽豬扒飯 $62佢塊椒鹽豬扒超大塊!!外面好香口乾身但係咬落都仲好juicy有肉汁🤤但係佢最出色嘅地方係佢係炒!飯!底!😍個飯有少少香辣,配埋椒鹽,重口味得嚟又唔會太鹹🤪.⚾️樽仔奶茶 餐飲+$9一直以為呢種奶茶無得少甜好容易會太甜😣但係佢又唔會~飲開少甜嘅都覺得啱啱好😝佢茶奶比例啱啱好,飲到茶香又唔會覺得太澀🍃港式奶茶控必試!.⚾️港式茶走紅豆冰 餐飲+$9一般都係普通紅豆冰,有少部份餐廳會有奶茶紅豆冰,但係茶走紅豆冰真係未試過🤣茶走即係奶茶加煉奶,以為呢個組合會超甜🥶但係又好驚喜地發現原來好夾🤪唔會太甜~加咗煉奶多咗陣濃郁嘅奶香味,仲有煮到豆芯起沙嘅原粒紅豆🤤-⚽總評⚽無諗過茶餐廳都有呢個水準嘅表現~ CP值好高👏🏻見到隔離枱食小菜聞到香噴噴都想試下,可惜已經太飽🤣唯有留返下次再試🤪
🎾 #波姐食好西
⚾招牌海南雞飯 $62
⚾️始祖椒鹽豬扒飯 $62
⚾️樽仔奶茶 餐飲+$9
⚾️港式茶走紅豆冰 餐飲+$9
⚽總評⚽
🏐 雪山冰廳
長沙灣青山道413號東景大廈地下4-5號舖
#一粒波ARollingBall #一粒波碌去長沙灣 #雪山冰廳 #hkig #hkfoodie #香港食評 #香港餐廳 #foodstagram
2020-11-01 138 瀏覽
🇭🇰 雪山冰廳 (長沙灣)長沙灣青山道413號東景大廈地下4-5號舖星期一至日06:30-23:00味道: 9️⃣性價比:8️⃣推介度:9️⃣-🍜檳城特餐•HKD55 +HKD9 樽仔忌廉咖啡...海鮮叻沙摻摻,櫻花蝦炒蛋,牛油餐包...海鮮叻沙摻摻有兩隻蝦,魚片同豆卜😀叻沙超濃郁好香椰汁味😍豆卜吸晒啲湯汁勁惹味👍🏻櫻花蝦炒蛋勁滑又加咗好多蔥粒同櫻花蝦🤤好香好惹味🥰加$9改配樽仔忌廉咖啡☕️咖啡又滑又濃亦唔會太甜好正😙呢個餐真係好抵食🍽豉汁炒聖子•HKD98呢個炒聖子真係勁推介💯聖子已經拆晒殼超方便食❤️每隻聖子大概手指長度,而且聖子份量十足起碼有15隻以上🤩全部都好嫩滑新鮮又冇沙👍🏻加埋紅椒青椒同香菇用豉汁炒好入味😋🍗避風塘炸蒜雞髀•HKD30炸蒜雞髀外皮勁香脆😋入邊嘅雞肉都嫩滑唔會炸到好乾👌🏻配埋避風塘炸蒜一齊食勁惹味🧄調味啱啱好🥞榛子醬西多士•HKD30外皮薄薄嘅蛋漿炸到金黃香脆🔥入面加咗滿滿嘅榛子醬😆加埋少少糖漿食一流🤤最後食埋呢個做甜品勁滿足🤗-#香港美食#hongkongfood#長沙灣美食#cheungshawanfood#雪山冰廳#茶餐廳#chachaanteng#海鮮叻沙摻摻#sea
🇭🇰
雪山冰廳 (長沙灣)
星期一至日06:30-23:00

味道: 9️⃣
性價比:8️⃣
推介度:9️⃣
🍜檳城特餐•HKD55 +HKD9 樽仔忌廉咖啡
...海鮮叻沙摻摻,櫻花蝦炒蛋,牛油餐包...

🍽豉汁炒聖子•HKD98

🍗避風塘炸蒜雞髀•HKD30

🥞榛子醬西多士•HKD30
#香港美食#hongkongfood#長沙灣美食#cheungshawanfood#雪山冰廳#茶餐廳#chachaanteng#海鮮叻沙摻摻#seafoodlaksa#豉汁炒聖子#razorclam#炸雞髀#friedchickenleg#西多士#frenchtoast#foodie#食#foodaholic#吃貨#hungry#飢餓#hungry_dieary#2020
海鮮叻沙摻摻
樽仔忌廉咖啡
豉汁炒聖子
避風塘炸蒜雞髀
2020-10-16 110 瀏覽
今日朋友約我食下午茶,我地決定去呢間有半世紀歷史既冰室大吃特吃!下午茶選擇非常多,有包有麵有飯,價錢亦非常親民經典芝蛋牛肉漢堡包牛肉係好懷舊既味道,加上蛋漿同芝士口感好豐富榛子醬西多士內裡的餡既用榛子醬而唔係花生醬好特別,味道好夾,唔會太甜食哂成個都唔膩避風塘生炸脾SIZE有手掌咁大隻即叫即炸,火喉剛剛好雞肉好嫩滑好JUICY配上避風塘風味好惹味波士頓龍蝦叻沙摻摻我地叫多份主食見到龍蝦就忍唔住想試下結果係有成隻龍蝦好新鮮湯底好濃郁,配上正宗叻沙麵條摻摻我地轉眼間就食哂黎到又點可以唔試下樽仔奶茶茶味好香,甜度適中好出色亦唔怕有冰會令味道變淡絕對需要一試

經典芝蛋牛肉漢堡包
牛肉係好懷舊既味道,加上蛋漿同芝士
口感好豐富

內裡的餡既用榛子醬而唔係花生醬
好特別,味道好夾,唔會太甜
食哂成個都唔膩

避風塘生炸脾
SIZE有手掌咁大隻
即叫即炸,火喉剛剛好
雞肉好嫩滑好JUICY
配上避風塘風味
好惹味

波士頓龍蝦叻沙摻摻
我地叫多份主食
見到龍蝦就忍唔住想試下
結果係有成隻龍蝦
好新鮮
湯底好濃郁,配上正宗叻沙麵條摻摻
我地轉眼間就食哂

黎到又點可以唔試下樽仔奶茶