2024-10-23 33 瀏覽
好耐冇黎深水埗西九龍中心~以前啲明星相無晒~.去到8樓food court~~一出lift~見到得一間排晒隊既. 就知道係雪糕達人😛行左一個圈,等佢走咁啲人先再排隊買🙂‍↕️..而家小球係 $13 4小球$16 5小球~.中球 2味都只係 $14~.味道依然有好多種口味~本身想要中球~但因為太多味,選擇困難~最後揀要左5張球🤪🤪.要左豆腐、曲奇、薄荷朱古力、香芋、芒果~$16 無位投訴~~.除左雪糕 仲有唔同糖水、甜品、飲品~有機會可以試下~
好耐冇黎深水埗西九龍中心~
以前啲明星相無晒~
去到8樓food court~~
一出lift~
見到得一間排晒隊既. 就知道係雪糕達人😛
行左一個圈,等佢走咁啲人先再排隊買🙂‍↕️
而家小球係 $13 4小球
$16 5小球~
中球 2味都只係 $14~
味道依然有好多種口味~
本身想要中球~
但因為太多味,選擇困難~
最後揀要左5張球🤪🤪
要左豆腐、曲奇、薄荷朱古力、香芋、芒果~
$16 無位投訴~~
除左雪糕 仲有唔同糖水甜品、飲品~
有機會可以試下~
2024-10-20
2 分鐘 (堂食)
2024-07-16 144 瀏覽
話說今日收咗工,諗住上西九龍個food court掃吓嘢食,呢間雪糕達人真係抵食到爆!大滿足😌!$17蚊就食到5球雪糕,簡直係抵到喊!我試咗豆腐、香芋、朱古力、抹茶、荔枝五款口味,每款都唔錯,而且雪糕好滑,唔會太甜,好啱我口味!豆腐雪糕好香豆腐味,香芋雪糕就香濃又滑,朱古力雪糕就夠晒濃郁,抹茶雪糕就帶有淡淡嘅茶香,荔枝雪糕就清清甜甜,真係好啱我口味!總之呢間雪糕達人真係超抵食,而且雪糕質素又好,絕對值得一試!5/5分!
17蚊5球
2024-07-16
6 分鐘 (堂食)
17蚊5球
2024-05-02 222 瀏覽
好耐冇來西九龍中心食雪糕,今次同媽咪來嘆下😋還是一如既往那麼好吃😋,最愛椰子🥥香芋依家係13蚊有4粒細球,好平的!!阿媽鍾意食榴蓮味,佢話好滑好香真系有榴蓮🤔都好平!!好似有雪糕窩夫碗??先20+蚊,食飽就唔食呢啲la!下次放工可以同fd約下share應該都會好開心🤤工作日都要排隊,老細都好快手就下一個啦!!以前放學都會同同學仔來食,又有位坐,食完就去樓下格仔鋪買d公仔呀捏捏個d🥰又可以夾下公仔扭下蛋💕
好耐冇來西九龍中心食雪糕,今次同媽咪來嘆下😋
還是一如既往那麼好吃😋,最愛椰子🥥香芋
依家係13蚊有4粒細球,好平的!!

2023-12-11 328 瀏覽
西九龍中心food court出名 多野食,而呢間係開左好多年,依舊咁好生意既平價雪糕店同朋友係深水埗食野,點都要上去食返杯,幾時去都係咁多人😂大力推薦!超抵5球自選雪糕窩夫碗郁係$20咋超過15款口味,仲有啲好特別嘅味道E.g 山水豆腐、紅豆、海鹽地球、布朗尼雪糕杯仲抵 四小球$12咋🤪🤪雖然係平價雪糕,但味道一啲都唔hea最推山水豆腐味 &芝麻味完全係豆腐花既味道,清新好味芝麻味就勁濃!仲有賣其他甜品飲品,楊枝甘露芋圓等等

同朋友係深水埗食野,點都要上去食返杯,幾時去都係咁多人😂

大力推薦!超抵5球自選雪糕窩夫碗郁係$20咋
超過15款口味,仲有啲好特別嘅味道
E.g 山水豆腐、紅豆、海鹽地球、布朗尼
雪糕杯仲抵 四小球$12咋🤪🤪

雖然係平價雪糕,但味道一啲都唔hea
最推山水豆腐味 &芝麻味
完全係豆腐花既味道,清新好味
芝麻味就勁濃!

仲有賣其他甜品飲品,楊枝甘露芋圓等等
2023-10-20 216 瀏覽
早幾天去了西九龍中心,在上層食堂搵野食,之後選擇了一間好多人排隊的雪糕🍧🍦店因為看到20元有5球雪糕💕,還有很多不同的味道選擇,如果不用窩夫底還會平5元,🫶🏻食落的味道也不錯,也推介大家試試🥰
食落的味道也不錯,也推介大家試試🥰

2023-10-15
10 分鐘 (堂食)
2023-09-16 184 瀏覽
其實呢間雪糕店我都真係食咗好多年,嗰時大學未畢業已經成日去西九龍中心幫襯佢。真心諗一諗,又平又好味嘅雪糕邊度搵 ,真係抵佢可以做咁耐😂 我每次去西九龍中心,一定會叫番杯五球自選。當然佢一定比唔上嗰啲連鎖雪糕品牌,但真係勝在夠平,而且某啲口味仲好有水準。食咗五年有多,我覺得佢嘅荔枝&咖啡雪糕最出色🍧荔枝雪糕絕對比得上出邊幾百蚊日本餐廳嗰啲雪糕甜品,甜得來帶清香味😋咖啡雪糕就好濃,好似真係飲緊杯咖啡咁☕️老闆要繼續努力,我會支持到你唔做為止 💪🏻💪🏻💪🏻五球雪糕自選-芒果,綠茶,荔枝,咖啡,芝麻 $15

五球雪糕自選-芒果,綠茶,荔枝,咖啡,芝麻 $15
  • 自選五球雪糕
2023-09-13 119 瀏覽
呢間嘅雪糕係幾抵嘅,十幾蚊就4-5球🍃本身諗住係冇伏就嚟試下加錢系列嘅口味✨紫薯口味一啲都唔順滑,紫薯粒粒有啲多,冇需要咁多🥲加上又冇咩特別,覺得咁樣就一細球好唔抵食

✨紫薯口味
外賣自取
抵食而且好食,$12蚊的快樂😘・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍦 迷你雪糕球 HK$12/4球味道排名:椰子🥥>薄荷朱古力🍫>草莓🍓>芒果🥭・味道:椰子味好出喎,完全冇比啲濃味雪糕搶過。薄朱就似Dreyer’s。草莓同芒果都係任食餐廳嗰啲味道,正常的。・口感:冰感唔會好重,正常發揮。份量都唔係迷你,普通size喎👍・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:味道份量都正常好食,怒啪啦!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
抵食而且好食,$12蚊的快樂😘

🍦 迷你雪糕球 HK$12/4球

味道排名:椰子🥥>薄荷朱古力🍫>草莓🍓>芒果🥭

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:味道份量都正常好食,怒啪啦!

2023-07-22
2022-11-17 364 瀏覽
雪糕達人 - 深水埗每次去開西九龍中心都必定會上8樓買返杯大人細路仔都喜歡既人氣雪糕,雖然唔係啲咩野高級食材咩野特別食物,但性價比非常高的一間雪糕店五球雪糕 (椰子🥥、金莎(+$4)🍫、曲奇🍪、豆腐🍨、芝麻 ⚫️$16今次就選擇左五球雪糕,每隻味道既雪糕味道都非常濃郁,無論椰子、曲奇、豆腐、芝麻各種味道都非常突出。另外加了4蚊叫左特別的雪糕球,就係金莎味,雪糕內有一粒粒的花生粒加埋金莎的榛子醬味道,真的很有食緊一粒打碎左既冰凍的金莎的感覺,值得一試。👍🏻
雪糕達人 - 深水埗

2022-10-26 245 瀏覽
去到西九龍中心食完兩間舖,轉戰旁邊呢間雪糕達人當食甜品。掙扎於窩夫碗定雪糕球,貴精不貴多,要咗雪糕球特別味。(勁後悔)唔好食特別味!唔好食特別味!唔好食特別味!話說呢間舖餐牌真係貼滿兩邊牆都係,睇到眼花,玩法又真係幾複雜。幸而店員解釋都算清晰。以下內容要有耐性才可閱覽================普通味分大細球,然後見到特別味+$4,又唔係普通味直接+$4的意思係窩夫碗要轉特別味先+$4現在返黎Study下個menu,所謂特別味=頂級雪糕系列(但係榴槤同乳酪又冇放入頂級雪糕系列Menu)================海鹽焦糖曲奇(大球$20)一咬落去係皺眉,乜嘢古怪味黎?Movenpick海鹽焦糖曲奇係小妹最愛,海鹽焦糖曲奇大概咩味,無出其右唔會差好遠。當然呢度質感上冇得同Movenpick比,明既。但係個味…個味真係離開海鹽焦糖曲奇有點遠。好難形容,冇乜焦糖味,用既曲奇望落似Oreo但食落又怪怪地,中間有白色結塊懷疑係海鹽黎?夾硬擺3樣嘢响一齊……勉強真係冇幸福。估計:奶脂肪唔夠,鹽太重手,令到雪糕甜味不足。總結呢個$20枝既特別味,完全中伏。海鹽焦糖曲奇呢個味真係好很難食!我寧
去到西九龍中心食完兩間舖,轉戰旁邊呢間雪糕達人當食甜品

唔好食特別味!唔好食特別味!唔好食特別味!

話說呢間舖餐牌真係貼滿兩邊牆都係,睇到眼花,
玩法又真係幾複雜。
幸而店員解釋都算清晰。

以下內容要有耐性才可閱覽
================

係窩夫碗要轉特別味先+$4
現在返黎Study下個menu,所謂特別味=頂級雪糕系列
(但係榴槤同乳酪又冇放入頂級雪糕系列Menu)

================
海鹽焦糖曲奇(大球$20)

一咬落去係皺眉,乜嘢古怪味黎

當然呢度質感上冇得同Movenpick比,明既。
但係個味…個味真係離開海鹽焦糖曲奇有點遠

中間有白色結塊懷疑係海鹽黎?
夾硬擺3樣嘢响一齊……勉強真係冇幸福。

估計:奶脂肪唔夠,鹽太重手,令到雪糕甜味不足。

總結
呢個$20枝既特別味,完全中伏海鹽焦糖曲奇呢個味真係好很難食!
我寧願再俾貴小小,落樓下[華]食,質素好好多。

假如呢間仲有下次,都係食落cheap cheap普通味算。
伏都冇咁痛。
2022-10-24
2022-10-15 104 瀏覽
西九龍中心food court, 本來選擇唔少, 樣樣試下感覺似‘掃街’, 飯後甜品唔少得。 呢間有鮮榨果汁, 水果切,熱/凍糖水, 竽圓,涼粉, 雪糕, 望落好吸引!試左雪糕涼粉撈, 2球自選味既雪糕: 曲奇及椰子味; 配大大粒涼粉,珍珠及十勝紅豆, 份量十足,性價比唔錯, 加上薄荷葉點綴,賣相升級😂值得推薦😄
雪糕涼粉撈
雪糕涼粉撈
2022-06-27 203 瀏覽
many favours ice cream . 5 mini scoops only $12 , unbelievablei.picked raisin rum, chocolate chips , sesame, coffee and taro. all favours are very tasty and I love chocolate it contains chocloate chips.some special favour need lay extra $ to top up .
2022-06-21 137 瀏覽
天氣好悶熱,當然要行商場,經開深水埗都會黎西九龍中心行下。行到咁上下,去左food court 見到好多野食,最後都係俾「雪糕達人」的雪糕吸引。口味種類好多,仲有香蕉船、窩夫碗、涼粉等。 ⦁雪糕窩夫碗 $20窩夫碗本身好脆口,唔知係咪放左5球雪糕,令窩夫變得冇咁脆,但都好味。雪糕我就揀左香芋味、朱古力味、士多啤梨味、椰子味、水蜜桃味⋯ ⦁香芋味奶味重,仲有淡淡的香芋味,唔及維他牌的香芋雪糕咁濃,但都好味。 ⦁朱古力味除左朱古力本身的味,仲配上了朱古力碎碎,增加口感,重點提提尼款系有少少苦味既朱古力黎。 ⦁士多啤梨味雪糕味道好香好濃,仲食到少少士多啤梨果肉,口感豐富。⦁椰子味椰子味就偏甜,濃郁的椰子味,伴有椰絲的焦香味,單食會更加吸引,有種置身東南亞既感覺。 ⦁水蜜桃味甜甜的水蜜桃味,唔會有香精味,好似用新鮮生果整的感覺。總結力推朱古力味、士多啤梨味。 推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

⦁雪糕窩夫碗 $20

⦁香芋味

⦁朱古力味

⦁士多啤梨味
雪糕味道好香好濃,仲食到少少士多啤梨果肉,口感豐富。

⦁椰子味

⦁水蜜桃味
甜甜的水蜜桃味,唔會有香精味,好似用新鮮生果整的感覺。

總結力推朱古力味、士多啤梨味。

推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2022-06-20
2021-12-08 272 瀏覽
好耐冇食過咁平價嘅雪糕,而且平價得呢仲要係好好好高質素!!!!西九龍中心呢一間雪糕達人,唔單止價錢極度平民,仲要真係好好食。再加上佢真係有唔少美度嘅選擇!夜晚走去嗌咗五球迷你雪糕,12蚊有五球!我加咗錢將其中一球換做金莎味!都係16蚊咋!我嗌咗嘅味有蜜瓜、曲奇、士多啤梨、石板街、同金莎,係唔係咁鍾意食蜜瓜味啫。呢一間嘅雪糕偏向奶味重,但係都冇遮蓋佢本身嘅味道。佢金莎味真係好好食,真係好似平時食金莎咁濃味,非常值得一試。

外賣自取
Daren Ice Cream used to be located in another part of the mall. But recently, they've moved on up. Upwards to the food court area where they now have a larger stall. But the prices are just the same the variety of ice cream is also.The menu is in Chinese but the flavors of the ice cream are in both English and Chinese. There is no 10% service charge. Generally, you can order ice cream in a waffle cups or just in a regular cup. Four scoops of ice cream for $10 or five scoops for $12. You can also

The menu is in Chinese but the flavors of the ice cream are in both English and Chinese. There is no 10% service charge. Generally, you can order ice cream in a waffle cups or just in a regular cup. Four scoops of ice cream for $10 or five scoops for $12. You can also have a cone.

And so, we ordered 5 scoops. The scoops were small but hey .... you get 5 flavors! We got coconut, taro, rum raison, lychee and chocolate. They were super sweet. Creamy enough but they tasted more like sugar with a hint of flavor. But at this price, you know you're not getting quality. It's good enough to just satisfy a craving for ice cream.

2021-09-15