2019-04-07
朋友落力推薦,講到天上有地下無咁好食,我可以話比大家聽我從來無食過咁難食既米線。最重要既食物:0分,米線出奇地淋,一食落口已經溶溶爛爛,另一位同我試既朋友食薯粉都係同一情況,好似啫喱咁,大家表示都唔知食緊既係米線定糊仔。我果碗叫左4個餸,第一個韭菜,十分多渣,咬極唔爛,無乜韭菜味。第二個餸蘿白:糖水浸得太耐,糖落得太多,搞到蘿白表面變左蒟蒻咁既樣,,食左一舊,見到其餘兩舊都有呢個情況,已經唔敢再食。第三個餸榨菜:一食落口凍冰冰,個女工仲自爆係一包包榨菜倒出黎,令本來好有期望既我一瞬間失望,原來都係買現成一包,無自製成份。第四個腩肉:好淡味,無任何特別,太細塊無口感,唔明間舖點解會推薦。如果真係要比較,相信食過荃灣四坡坊果間既各位應該會覺得石蔭呢間係無誠意之作。湯底:食雲南米線居然會有離奇既薑味,湯底口味唔咸唔甜唔酸,唔知食緊乜,再加埋死辣,愈食愈覺得自己係唔係去錯左舖頭?定係大家既口味都咁獨特呢?價錢方面:價錢的確係偏貴,連韭菜,紫菜,冬菇等都要9蚊一份,以食物質素同地區黎計可以話係全港最貴之一(好食都算,仲要係難食)。服務:小店,唔需要有啲咩服務掛衛生:地下好多污水積我只能夠講,可能
服務:小店,唔需要有啲咩服務掛
衛生:地下好多污水積
我只能夠講,可能石蔭能選擇既米線舖唔多,令大家對米線好食既程度只限於此,請各位留過好評既食客,可以去試一下荃灣四坡坊果間,或者土瓜灣譚公道果間,相信食完之後你地會後悔自己當初留下左一個好評比一間應該得到劣評既食店。