2024-07-10 197 瀏覽
【葵青區】【雲米家】呢排同上司嘅上司羶鹵獅多咗合作工作機會,自然都多咗一齊食飯嘅機會啦。嚟到葵涌呢個遠離地鐵站嘅地區搵食,實有啲隱世好嘢。好多年前我都係喺呢頭返 internship,硬件上好多嘢都冇乜點變,感慨萬千。不過嘢都係要食嘅,我哋就決定試呢間米線。佢試 $60 嘅「過橋紅薯粉」,有鮮雞、鵪鶉蛋、鮮肉片、雲耳、腐竹、芫茜、蔥花、芽菜,配以大大碗紅薯粉同埋小辣湯底,我係會以「秒清」嚟形容,好似真係好好食咁。我試唔辣嘅「杞子蟲草花雞米線」,都真係唔錯,足料得嚟啲雞好香好滑,抵食。小食我哋試咗各 $50 嘅「麻辣蒜泥白肉」同「麻辣牛柏葉」,前者辣得嚟蒜味好香,後者亦整到索晒汁入晒味,正。嘢飲方面我地都係加 $10 要台式飲品,我飲「朱古力胚芽」,佢就飲「百香果綠茶」加珍珠,我覺得都可以嘅。埋單 $240,勁多嘢食,勁飽。。。(地址:葵涌青山公路 - 葵涌段438號名德大樓地下H號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #followforfollowback #foodstagram #fo

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #followforfollowback #foodstagram #foodiesofinstagram #love #restaurant #foodblog #eat #1am葵青區 #葵興 #雲米家 #過橋紅薯粉 #杞子蟲草花雞米線 #麻辣蒜泥白肉 #麻辣牛柏葉 #朱古力胚芽 #百香果綠茶 #1am1441 #1ambackup
2024-07-10
2024-07-09 286 瀏覽
雲米家今日推介喺葵涌嘅一間米線店叫「雲米家」,呢間係「雲米家」第二間分店,位置喺葵興再入少少,開咗大約半年,第一間就喺荃灣。呢間米線店門口係有一級,要入去就要自備斜板,門口係裝上自動門,但只係開到四分之三,我入去都好驚撞爆玻璃門,好彩啱啱好夠我部輪椅入去,入面卡位佔多數,好彩有一張大圓枱,店員安排我坐大圓枱,好彩我早咗入去食,坐低無幾耐就已經爆場,要速戰速決快d食完比返個位其他人入嚟食!1.水煮牛肉麵(辣)$60+原味珍珠奶茶$10(9.5/10)呢碗水煮牛肉米線份量好多,牛肉新鮮軟淋又唔韌,大約都有十幾片牛肉,辣度啱啱好,米線好滑彈牙又掛汁,其他配料仲有芽菜、娃娃菜等!原味珍珠奶茶:原味珍珠奶茶唔會好甜,茶底夠香,珍珠口感QQ煙韌,抵飲!2.過橋米線 $60(配鮮雞、鵪鶉蛋、鮮肉片、雲耳、腐竹、芫茜、蔥花)(小小辣)+泡沫咖啡胚芽$10(9/10)呢碗過橋米線入面配料超足料,有大約5舊鮮雞件,雞肉肉質唔鞋、鵪鶉蛋有5粒、鮮肉片大約有5片、雲耳、腐竹、芫茜同蔥花,我叫咗小小辣,辣度算啱啱好,米線另上放在另外一碟,米線好滑彈牙,份量又多!泡沫咖啡胚芽:影完相之後,好綿密嘅泡沫無咗好多,咖
雲米家

泡沫咖啡胚芽:影完相之後,好綿密嘅泡沫無咗好多,咖啡配胚芽都幾香,好好飲,好抵飲!

2人總共價錢$140

個人口味總評分:9.25/10

@wmk.hknoodles

地址:葵涌青山公路 - 葵涌段438號名德大樓地下H號舖

#雲米家 #葵涌好去處 #葵涌美食 #葵涌 #米線店 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 泡沫咖啡胚芽
  • 原味珍珠奶茶
  • 水煮牛肉米線
2024-07-04 280 瀏覽
#chuchu食在葵涌📍 雲米家好耐冇食米線,以前成日食荃灣嗰間!最近開咗係屋企附近!!又有多間米線食✌🏻—————————————————————❣️豬大腸雞翼金菇酸辣米線 $30+$12+$10+$8嗌左豬大腸(+$12)雞翼(+$10)金菇(+$8)!配菜真係好足料,好多芫荽😍 豬腸半肥瘦,醃得好夠味!雞翼都好大隻!金菇索湯好正!✨ 酸辣米線可以分開講酸同辣度!.❣️吉列豬扒蘿蔔海帶酸辣米線 $30+$25+$8+$8嗌左吉列豬扒(+25)蘿蔔(+$8)海帶(+$8)!吉列豬扒超大塊,炸得超好!蘿蔔大大舊都好甜!海帶都good good ! .❣️ 涼拌皮蛋 $30超大碟!好多辣辣,酸酸辣辣咁好開胃!.❣️ 朱古力珍珠奶茶 +$10❣️ 蜜瓜珍珠 +$10朱古力味好濃,蜜瓜就係蜜瓜奶,珍珠好煙韌!.💬食住米線飲廢水😍————————————————————— 不專業評分👅好味指數: 8/10 💰性價比: 8/10👍🏻推薦: 8/10 —————————————————————🏡地址: 雲米家 (葵涌)葵涌青山公路 - 葵涌段438號名德大樓地下H號舖👉🏻荃灣都有分店!🕑營業時間: 11:0
#chuchu食在葵涌
📍 雲米家

❣️豬大腸雞翼金菇酸辣米線 $30+$12+$10+$8

✨ 酸辣米線可以分開講酸同辣度!
❣️吉列豬扒蘿蔔海帶酸辣米線 $30+$25+$8+$8

❣️ 涼拌皮蛋 $30
超大碟!好多辣辣,酸酸辣辣咁好開胃!

❣️ 朱古力珍珠奶茶 +$10
❣️ 蜜瓜珍珠 +$10
朱古力味好濃,蜜瓜就係蜜瓜奶,珍珠好煙韌!

💬食住米線飲廢水😍

不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: 雲米家 (葵涌)
葵涌青山公路 - 葵涌段438號名德大樓地下H號舖
👉🏻荃灣都有分店!
🕑營業時間: 11:00-21:00
#chuchu食米線
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

2024-06-27
2024-04-25 268 瀏覽
今日去咗葵涌搵朋友,朋友推薦我食呢一間米線舖,之前已經喺荃灣有分店,葵涌呢間係新開嘅,店舖有卡位,坐得非常舒服,而且位置都好寬敞,環境好乾淨,好值得一讚!🍜 酸辣米線(加墨丸及牛栢葉)($52)酸辣米線可以分開講要酸同辣嘅程度,非常之細心!今次叫左小酸多辣係好啱口味,而且都有唔少嘅酸菜。餸方面,牛柏葉好推薦,非常薄同爽口,仲吸收哂湯嘅精華,好入味,份量亦都好多。🍜 杞子蟲草花雞米線(不辣)($60)呢款啱晒唔食辣嘅人,米線份量非常多,雞件非常嫩滑多汁,材料非常豐富!雖然湯底望落去係清湯,但係非常之濃郁!🥒涼拌青瓜($30)份量非常多,仲可以簡辣度嘅多少,朋友唔捨得辣,叫咗小辣佢都可以入口!青瓜口感非常清爽,醋嘅酸度能夠平衡返青瓜嘅甜味,每一嚿青瓜都非常入味,可以平衡返食酸辣米線嘅油膩感,非常值得配搭米線一齊食!🥩麻辣蒜泥白肉($50)白肉非常嫩滑,而且好入味,入口有辛辣味同美味嘅甜味,加埋蒜泥,係非常惹味!🧋原味珍珠奶茶(+$10/杯)估唔到米線舖嘅珍珠奶茶都可以好好飲,珍珠非常之煙靭,而且份量多,最重要係奶茶點左微糖,真係做到濃郁嘅茶底,非常有驚喜!

🍜 酸辣米線(加墨丸及牛栢葉)($52)

🍜 杞子蟲草花雞米線(不辣)($60)

🥒涼拌青瓜($30)

🥩麻辣蒜泥白肉($50)

🧋原味珍珠奶茶(+$10/杯)
  • 涼拌青瓜
  • 蒜泥白肉
2024-08-12 62 瀏覽
不知道同樣九十後的大家,讀書時是否都有經常吃四川米線的時候?以前的選擇不多,現在選擇多,但就愈來愈貴🫠但最後物識到一家又平宜又好吃的雲南米線店.🍝 涼拌紅薯粉 加牛栢葉紅薯粉很彈牙,易咬,不像市面其他店那麼硬,辣味很香很刺激.🍜 過橋米線鮮肉片很嫩,清湯很鮮,配粉來說,都是芽菜最多.🧄 蒜泥白肉少少辣都很辣,但肉很嫩.🍹 荔枝紅茶很解渴,不會很甜.雖然地方又點偏僻,不是在人來人往的路旁,但雲米家葵涌分店可以為上葵涌居民帶來平民價但能夠享用到高質雲南餐
🍝 涼拌紅薯粉 加牛栢葉
紅薯粉很彈牙,易咬,不像市面其他店那麼硬,辣味很香很刺激
🍜 過橋米線
鮮肉片很嫩,清湯很鮮,配粉來說,都是芽菜最多
🧄 蒜泥白肉
少少辣都很辣,但肉很嫩
🍹 荔枝紅茶
很解渴,不會很甜
2024-08-07
  • 涼拌紅薯粉
  • 蒜泥白肉
2024-08-06 35 瀏覽
杞子蟲草花雞米線 $60+$8 金菇菜 $12 牛展上枱係大大碗嘅米線,見到有好多蟲草花同雞,雞嘅口感都幾嫩滑而且入口好軟口,個米線仲有啲娃娃菜,煮到口感幾爽脆,米線口感偏淋,再飲埋個湯底真係feel到真材實料,因為個湯底好鮮甜,雖然望落去好似好油咁實際上入口唔油膩。加咗$12有3塊牛展,勁入味👍👍。🧋香芋珍珠套餐凍飲加$10,濃郁嘅香芋味,就係珍珠有點硬。下次再嚟試埋酸辣米線同其他麻辣小食🥢先。
杞子蟲草花雞米線 $60
+$8 金菇菜
$12 牛展

🧋香芋珍珠
套餐凍飲加$10,濃郁嘅香芋味,就係珍珠有點硬。

下次再嚟試埋酸辣米線同其他麻辣小食🥢先。
2024-08-03 50 瀏覽
今日去肥豬朋友屋企,係附近搵到間米線店。地點唔係大街既地方 ,要街坊至會知!點左一碗酸辣米線,一碗麻辣米線同埋涼拌牛柏葉,見到野飲有優惠價配餐加錢 就有珍奶飲 叫左杯凍檸茶同蜜瓜珍珠奶茶。🧋野飲估唔到有珍奶,質素都正常。今次想推介係米線同小食🥢🍜 酸辣米線 小辣 墨魚頭+豬耳,一上枱就散發出陣陣誘人既香氣。米線口感Q彈 順滑,好既米線係口中會順滑,一d都唔會黏。湯頭好濃香醇,能夠勾起食欲,食完一啖又一啖,特別一提係甜湯頭 ,微辣而又酸爽。我個人係鍾意呢種甜湯頭,會配埋酸菜蔥芫荽等配料,如果唔鍾意可以叫走青。配菜簡左墨魚頭 同埋豬耳 爽口彈牙,配埋個米線 好夾!🍜肥豬叫個碗係麻辣米線 墨魚丸+豬肚呢個湯底既米線上面會放左肉碎粒,每件都好大粒,而且肉質鮮嫩帶小小麻辣,仲有木耳等配料 ,同麻辣湯頭完美融合。所有配料比得好多 😂好足料 ,成餐食到好飽。🫓 小食 簡左牛柏葉 ,可以簡辣度,簡左小辣 ,牛柏葉個調味係麻辣 ,口感爽脆,一d都唔會un 配埋花生碎,口感層次豐富。黎到一定要試!另外一讚係餐廳仲會提供紙巾牙籤 ,好貼心既一間餐廳 👍🏻呢到絕對是米線愛好者必去之地!

點左一碗酸辣米線,一碗麻辣米線同埋涼拌牛柏葉

米線口感Q彈 順滑,好既米線係口中會順滑,一d都唔會黏。
配菜簡左墨魚頭 同埋豬耳 爽口彈牙,配埋個米線 好夾!

🍜肥豬叫個碗係麻辣米線 墨魚丸+豬肚

所有配料比得好多 😂好足料 ,成餐食到好飽。

另外一讚係
餐廳仲會提供紙巾牙籤 ,好貼心既一間餐廳 👍🏻
呢到絕對是米線愛好者必去之地!
中午過嚟全場爆滿,餐牌啲米線$30起跳,加杯珍珠奶茶系列都只係$10麻辣米線逐款餸加錢 $8/$10/$12/$20,最鍾意佢自由選擇加唔加嘢飲都可以選擇,加$8普通咖啡奶茶檸茶檸水汽水,加$10已經可以飲到啲珍珠奶茶、肧芽系列。加埋呢啲特飲系列,埋單都可以只係$50!重點係佢碗米線個湯底好好味,雖然係會有少少油,但佢嘅少少辣少少麻,做到清湯同十小辣之間嘅辣度,亦都比譚仔嘅惹味。米線亦都煮得剛剛好,不會過硬亦不會太淋!將會係可以成日嚟食嘅米線店!好食!

逐款餸加錢 $8/$10/$12/$20,最鍾意佢自由選擇

米線亦都煮得剛剛好,不會過硬亦不會太淋!

將會係可以成日嚟食嘅米線店!好食!
2024-07-30
2024-07-13 93 瀏覽
估唔到工廠大廈附近竟然有間米線鋪🫨 去partyroom玩之前緊係要食飽先啦✌🏻食食吓發現點解咁熟口面🤨原來好耐之前已經食過荃灣嘅分店😮多咗好多款式同味道都好味咗🫨 📌黃金酸湯魚米線$60勁推薦哩個酸菜魚米線好好食😋湯底完全唔輸任何一間酸菜魚嘅味道!食米線緊係要飲咗佢個湯先啦✌🏻佢湯底酸辣適中,酸菜的味道好出😋佢辣就係用泡椒嘅辣同酸菜勁match酸酸辣辣勁開胃!而且佢魚肉係用脆鯇切成片 魚肉嫩滑又夠厚實份量又多 男仔都會夠食😂🧀🧀🧀🧀+0.5 📌跟餐黑糖珍珠奶茶+$10好少食米線嘅鋪頭會有珍珠奶茶賣😮 而且佢哋款多選擇 基本上你講得出嘅味都有🤨 我哋就嗌咗跟餐黑糖珍珠奶茶😋飲落有驚喜喎😮佢地啲珍珠奶茶飲落去似港台合作咁😂飲落似係用港式奶茶加台式黑糖珍珠 飲落又幾特別幾好飲 大家可以一試😂🧀🧀🧀🧀 📌蒜泥白肉$50佢哋嘅蒜泥白肉用嘅肉片厚實且有少量軟骨增加口感😮用嘅係辣椒底蒜蓉面夠辣夠重味😂鍾意啖啖肉的蒜泥愛好者可以一試!🧀🧀🧀+0.5💬鋪頭唔算好多位但都有唔少人食😮我去嘅時候都等咗一陣1x分鐘🫣📍 雲米家 (葵涌)葵涌青山公路 - 葵涌段438號名德大樓地下H號舖#食乜cheese #
食食吓發現點解咁熟口面🤨
原來好耐之前已經食過荃灣嘅分店😮
多咗好多款式同味道都好味咗🫨

📌黃金酸湯魚米線$60
勁推薦哩個酸菜魚米線好好食😋
湯底完全唔輸任何一間酸菜魚嘅味道!
食米線緊係要飲咗佢個湯先啦✌🏻
佢湯底酸辣適中,酸菜的味道好出😋
佢辣就係用泡椒嘅辣同酸菜勁match
酸酸辣辣勁開胃!
🧀🧀🧀🧀+0.5

📌跟餐黑糖珍珠奶茶+$10
🧀🧀🧀🧀

📌蒜泥白肉$50
🧀🧀🧀+0.5

💬鋪頭唔算好多位但都有唔少人食😮
我去嘅時候都等咗一陣1x分鐘🫣

📍 雲米家 (葵涌)
葵涌青山公路 - 葵涌段438號名德大樓地下H號舖

#食乜cheese #香港美食 #香港旅遊 #葵涌美食 #美食 #雲米家 #米線 #石籬 #hkfoodies #香港好去處 #港女 #打卡 #港女日常 #照騙 #餐廳 #葵涌好去處 #新界 #香港美食地圖
2024-07-08
  • 酸菜魚米線
2024-07-02 52 瀏覽
葵涌有新發現。食材新鮮嘅麻辣米線,同特色雲南菜。雲米家。過橋米線(或紅薯粉)($60):配鮮雞,鵪鶉蛋,鮮肉片,雲耳,腐竹,芫荽,蔥花,芽菜。懷舊又興返鵪鶉蛋。專門獨一嘅紅薯粉,極之彈牙,爽口。豬肉片亦都新鮮爽口彈牙。雖然揀咗小辣,但係都好辣。佢哋用嘅辣椒配料都好新鮮。涼拌米線(配:麻辣雞丁,雲耳,芽菜,芫荽,蔥花)($30起)- 花生份量,剛好。麻辣雞丁小肥多肉,略帶麻辣味。方磚芝士魚豆腐,特別在有車打芝士餡。味道主要係甜同辣。麻辣金錢展($70):大碟得來夠一圍枱分。肉實而且深入麻辣味。再加上鮮蒜蓉,蔥花配搭。重口味人士必試。香芋珍珠奶茶(跟餐加$10)泡沫咖啡肧芽(跟餐加$10)總括:環境企理乾淨,內部新裝修。佢哋嘅青,辣椒都係經過挑選。佢哋勝在新鮮嘅食才。全部特飲跟餐加$10可以換到。
葵涌有新發現。食材新鮮嘅麻辣米線,同特色雲南菜。雲米家。

香芋珍珠奶茶(跟餐加$10)泡沫咖啡肧芽(跟餐加$10)

• 涼拌米線
  • 麻辣金錢展
  • 泡沫咖啡肧芽
2024-07-02 43 瀏覽
今日食既呢間係位於葵涌既米線店,聽講係區內都算幾好食既一家店位置唔算好方便,近巴士站但係唔近地鐵站既所以我諗佢既定位都係區內既居民價錢唔算貴,餸既選擇都幾多,我揀左既係麻辣米線配既係雞翼同豬肚雞翼超入味,豬肚口感keep到爽彈最正都係個湯底,辣得黎麻味十足,幾有質素本身個麵底已經配有雲耳雞肉碎等等,其實幾足料同埋勁濃郁的湯底小食點左個藤椒魚皮份量幾多,不得不說又幾出色魚皮既爽彈加上藤椒既麻香,成件事係勁Match

位置唔算好方便,近巴士站但係唔近地鐵站既
所以我諗佢既定位都係區內既居民

價錢唔算貴,餸既選擇都幾多,我揀左既係麻辣米線
配既係雞翼同豬肚

雞翼超入味,豬肚口感keep到爽彈

最正都係個湯底,辣得黎麻味十足,幾有質素

小食點左個藤椒魚皮
份量幾多,不得不說又幾出色
魚皮既爽彈加上藤椒既麻香,成件事係勁Match
2024-06-18
2024-06-28 32 瀏覽
呢排天氣好熱無乜胃口,尤其食晏時間,見到有間食米線就啱哂啦,一於入去試下。畢竟食晏時間,人都幾多。搵到個位就叫個清湯過橋米線,加左個麻辣青瓜。米線睇相就知勁大碗,份量好多,一個女仔真係有時會食唔哂,不過本人咁啱肚餓,食得哂😝講返個米線,湯頭幾好,唔係味精湯夠濃味。我叫左幾款餸,特別想讚下個鵪鶉蛋,平時好少見有米線舖有得食,有蛋味,連埋湯一齊食好夾。麻辣拍青瓜我叫左小辣,不過都好辣😅,如果唔食得辣嘅要叫個bb辣先得。雖然係咁,佢個醬好夠惹味,辣得好過癮,所以雖然辣少少但我都清哂😚最後我叫左杯珍珠奶茶,茶底幾好,唔太甜,珍珠Q彈,合格有餘,重點係夠大杯,好抵飲😆我食緊嘅時候,見有唔少外賣人,而且keep住有人流,應該都係街坊/附近工作嘅人嘅食堂。呢d小店經營嘅值得支持,呢度推薦下大家去開附近可以嚟食。

麻辣拍青瓜

平時絕少嚟到葵興,今次專程搵米線食搵到嚟葵興😆想試盡曬香港米線既小店🤤發現呢間米線既配菜同出面有少少唔同,例如會有蓮藕片、竹筍、紅燒肉、豬肚等等都係出面米線舖少有既選擇😳✨酸辣米線我就揀左豬腸、蓮藕片、腐皮配菜;蓮藕片口感好爽脆,配埋酸辣湯底,好入味;腐皮口感比較硬身,一片片的😌✨炸雲吞(4隻) $20見到少食有炸雲吞又係好想食既選擇嚟,如果個餡係鮮蝦就好了😂不過韭菜豬肉都好食,外皮炸至香脆可口,每一啖都「索索」聲🤤✨泡沫咖啡珍珠 +$10通常都係珍珠奶茶,好少會有咖啡珍珠,既然同其他凍飲一樣價錢,就試吓新嘢先,珍珠好食😋口感好煙韌彈牙!火喉控制得剛剛好,珍珠真係要試吓😌

✨酸辣米線

✨炸雲吞(4隻) $20

✨泡沫咖啡珍珠 +$10

2024-06-16 41 瀏覽
今日同朋友去咗葵興酸辣麻辣米線餐廳,點咗幾款菜式,都幾有特色。😋口水雞辣得嚟又夠香,雞肉嫩滑,入口即化,真係好正!🌶️🐔酸辣雞翼豬紅米線湯底酸酸辣辣,超開胃,啲肉質夠嫩入味。豬紅滑溜,米線唔會太淋,呢個組合真係非常滿意!🍜麻辣牛展辣雞丁娃娃菜薯粉重口味之選,點咗小辣中麻,辣得過癮,牛展同雞丁都煮得好入味,娃娃菜索晒湯底嘅味。🤭朱古力珍珠奶茶朱古力味好濃,珍珠煙韌,甜度剛好,飲完好滿足。🍫🧋茉香泡沫奶茶茉莉香味好突出,奶茶綿密,泡沫豐富,好refreshing!🌿🧋整體嚟講,呢度嘅菜式同飲品都好有水準,係附近工作同生活嘅朋友,值得一試!👍

口水雞
辣得嚟又夠香,雞肉嫩滑,入口即化,真係好正!🌶️🐔

酸辣雞翼豬紅米線

麻辣牛展辣雞丁娃娃菜薯粉

朱古力珍珠奶茶
朱古力味好濃,珍珠煙韌,甜度剛好,飲完好滿足。🍫🧋

茉香泡沫奶茶

2024-06-12
家人從歐洲回港探親,入住了葵興的Hotel Cozi Oasis,期間家人提及懷念兒時在廣州吃到的爽魚皮,這在香港確實不好找🙈但非常幸運,就在酒店對面馬路的雲米家米線店竟然有這一道小食,家人相當感動🥹藤椒魚皮 $70藤椒醬汁調味相當平衡,有助辟走魚皮的腥味,魚皮爽口彈牙烹煮時間恰當,而且份量相當多。涼拌皮蛋 $30 調味一流,抵食的小食。涼拌米線$30 麻辣雞丁、花生、芫茜、青瓜絲等配料,另外更可以自由加餸。黄金酸湯魚米線(酸辣)$60湯底濃郁鮮味,雖然只售$60但魚片份量不少,而且冇腥味,米線如久煮一點會更好。奶茶$10家人說沒想到米線店的奶茶也非常正宗香港風味。

藤椒魚皮 $70

涼拌皮蛋 $30
調味一流,抵食的小食。

涼拌米線$30
麻辣雞丁、花生、芫茜、青瓜絲等配料,
另外更可以自由加餸。

黄金酸湯魚米線(酸辣)$60
湯底濃郁鮮味,雖然只售$60但魚片份量不少,
而且冇腥味,米線如久煮一點會更好。

奶茶$10
家人說沒想到米線店的奶茶也非常正宗香港風味。