5天前
今次我地過左黎佐敦呢邊行下,去永安果度買野順便食飯番屋企,我地就揀左呢間居酒屋食🏮餐廳唔算好大,可以用小店黎形容,坐位有紙巾提供,修修好日系,仲有播住日文歌,佢地有個$8既生啤優惠,不過我地驚飲到有酒氣湊bb唔方便就冇飲🪭蟹肉沙律($78)我地先叫一個沙律,佢同蟹籽沙律差唔多,就係多左最重要既蟹肉,蟹肉好有鮮味🥗明太子醬燒鮮淮山($43)鮮淮山幾爽脆,仲有d明太子配埋,更好味😄生雞皮串($30)雞皮串燒得乾身脆脆地,幾好食🐥黑豚車厘茄卷($28)個黑豚幾肥美,調味做得唔錯,包住粒車厘茄食口感唔錯🐷🍅厚燒仙苔牛舌($48)個牛舌口感彈牙,燒得唔會韌,幾出色👅燒三文魚頭($78)個三文魚頭都好大個,骨位都好多肉,魚肉夠曬滑,記得要食埋個面位🐟芥辣八爪魚($38)平時都鐘意食芥辣八爪魚壽司,成兜上好正😆特選壽司盛-霜($198)呢個壽司盛好豐富,有赤身,油甘魚,三文魚,紋甲魷魚,左口魚邊,甜蝦,穴子,海膽,一共8款,賣相靚得黎,刺身夠曬新鮮,其中海膽一d都唔腥,左口魚邊油份充足,穴子都好豐滿既口感,係我比較鐘意既幾款壽司🍣呢間居酒屋既燒串都唔錯,壽司盛係我今餐最鐘意食物,靚既壽司唔係度度有,
蟹肉沙律($78)
明太子醬燒鮮淮山($43)
鮮淮山幾爽脆,仲有d明太子配埋,更好味😄
生雞皮串($30)
雞皮串燒得乾身脆脆地,幾好食🐥
黑豚車厘茄卷($28)
個黑豚幾肥美,調味做得唔錯,包住粒車厘茄食口感唔錯🐷🍅
厚燒仙苔牛舌($48)
個牛舌口感彈牙,燒得唔會韌,幾出色👅
燒三文魚頭($78)
芥辣八爪魚($38)
平時都鐘意食芥辣八爪魚壽司,成兜上好正😆
特選壽司盛-霜($198)
呢間居酒屋既燒串都唔錯,壽司盛係我今餐最鐘意食物,靚既壽司唔係度度有,呢度既質素我好滿意,同埋$8既生啤都好抵,我都好想飲,不過為左陪bb就唯有忍下😗