2025-08-10
淺水灣露台餐廳絕對係慶祝約會首選!環境復古浪漫又高雅~喜歡影相打卡可以去埋餐廳內園中庭位置,旋轉樓梯高掛復古花型吊燈,氣派盡現~最近The Verandah有新西班牙主廚坐鎮,推出全新tasting menu $598 起~TASTING PLATTER🔸迷你龍蝦包麵包size 剛好龍蝦啖啖肉食到龍蝦鮮甜味🔸 吞拿魚沙律蛋泡沫佐三文魚子個foam勁香tuna味有三文魚子好鮮🔸 番茄、羅勒與酪梨塔塔(素)口感好fresh 🔸 伊比利火腿可樂餅/ 西班牙青椒配刨絲帕瑪森起司(素)可樂餅脆皮creamy 加埋火腿有d咸香,旁邊有小青椒唔辣,刨上芝士碎又幾好味MAIN COURSES🔸 去骨乳豬磚 (配杏桃果醬、洋蔥+小馬鈴薯)切開脆皮乳豬磚,一絲絲豬肉絲化開非常軟嫩🔸西班牙紅蝦燉飯 +$ 198每一啖燉飯都食到滿滿紅蝦鮮味,米粒質感剛好有咬口,加埋布拉塔芝士同魚子增添creamy鮮味Dessertbaked Alaska 火焰雪山 +$60服務員即席燃點火焰烈酒,驚喜係酒令到整個甜品好香,雪糕同蛋白霜完美結合,可以話係我食過最好味火焰雪山TIRAMISU提拉米蘇 +$40Tiramisu超大
高掛復古花型吊燈,氣派盡現~
TASTING PLATTER
🔸迷你龍蝦包
麵包size 剛好龍蝦啖啖肉食到龍蝦鮮甜味
🔸 吞拿魚沙律蛋泡沫佐三文魚子
個foam勁香tuna味有三文魚子好鮮
🔸 番茄、羅勒與酪梨塔塔(素)
口感好fresh
🔸 伊比利火腿可樂餅/ 西班牙青椒配刨絲帕瑪森起司(素)
MAIN COURSES
🔸 去骨乳豬磚
(配杏桃果醬、洋蔥+小馬鈴薯)
切開脆皮乳豬磚,一絲絲豬肉絲化開非常軟嫩
🔸西班牙紅蝦燉飯 +$ 198
Dessert
baked Alaska 火焰雪山 +$60
TIRAMISU提拉米蘇 +$40
Tiramisu超大杯, mascarpone芝士非常軟滑,咖啡味香濃又帶點酒味
飲品就選擇左Hot latte 同hot mocha,正常發揮!