今日約咗🤴🏻 喺佢工作嘅附近食晚飯,早啲去叫定餐等🤴🏻先!🤭🤭~~~台式椒鹽豬扒飯~~~豬扒好大塊,又厚又多汁,酥脆感就一般般,椒鹽味亦都唔重!😗😗飯嘅質感係又圓又短個隻,亦都有啲偏腍!😀😀~~台式三杯雞肉飯~~~雞件唔係好大,大約5-6塊肉質唔錯,幾有彈性😃😃,特別係當中嘅杏鮑菇幾大嚿同埋好多汁水😊😊,可惜三杯雞嘅汁唔係一般食開嘅重口味,比較淡唔係好食得慣😗😗最後兩個餐都會跟個醃蘿蔔小菜,蘿蔔幾入味酸酸鹹鹹幾開胃,但得三細片少咗啲!😝😝

~~~台式椒鹽豬扒飯~~~
飯嘅質感係又圓又短個隻,亦都有啲偏腍!😀😀

~~台式三杯雞肉飯~~~

2024-05-30
2023-08-27 515 瀏覽
星期日 黃昏 路過,諗住食少少野先行街,上咗去food court 睇吓有咩食,見到 青沐 counter,係 食台灣野,價錢合理,店員服務 友善,試吓 半筋半肉麵,3個小食,加埋手打檸檬烏龍茶,味道唔錯,下次會再試吓其他野食😃
2023-08-27
2023-07-25 448 瀏覽
酒香椒麻牛絲拌麵麵條有粗幼兩種,我揀咗粗麵。到手發覺所謂嘅粗麵係寬條麵。麵條軟熟彈牙,掛上醬汁非常惹味。牛肉似炆到爛左嘅牛腩碎,零零碎碎,所幸整體味道唔錯。第一啖食落唔辣,但後勁非常之凌厲,食多兩啖成個口腔都麻哂。需要不斷飲凍飲先可以繼續食。如果可以輕手啲冇咁麻就更好啦。

酒香椒麻牛絲拌麵

2023-06-15 868 瀏覽
樂悠居商場開咗food court,梗係要試吓啦!見到呢間台灣嘢,決定試吓佢嘅牛肉麵,揀咗麻辣湯底,$72見到有5塊牛肉都算抵食,依個湯底都幾正,有牛味又有辣味,辣度對我嚟講啱啱好麵度有得揀粗幼,揀咗幼麵,都幾掛湯,軟硬度適中不過份量就可以再多啲,食完都係七成飽左右,呢個價錢嚟講有啲貴,冇套餐得散叫,不過間唔中食吓都OK

麵度有得揀粗幼,揀咗幼麵,都幾掛湯,軟硬度適中

2023-06-07 385 瀏覽
今晚夜收,返到屋企樓下大家樂都cut 單,於是上去新開food court 試吓。叫咗香菇雞絲魯肉飯。d 食物夠熱唔會覺得暖或者凍冰冰,食物賣相連d餐具都精緻,睇得出唔係求其整或hea 做,應該支持吓。叫咗杯冬瓜茶以為單點,原來當套餐計,扺。如果d餸或者飯嘅份量再多少少會更加好:)不過以全單$64性價比已好高:) 同埋應該提供多d單點蔬菜,俾人多啲飯麵以外嘅選擇。下次要試埋佢鹽酥豬扒同麵利申- 好少寫食評但呢個算誠意之作,👍🏻

下次要試埋佢鹽酥豬扒同麵

利申- 好少寫食評但呢個算誠意之作,👍🏻
2023-06-06
2023-06-05 335 瀏覽
位於樂悠居的Food court,見佢新開張,於是第一時間就去試試,叫咗最基本嘅香菇魯肉飯,試台灣菜最緊要試咗魯肉飯先。58大元,價錢感覺還可以,但期待值隨著等待時間慢慢下降……前後等咗半個鐘,忍唔佳問問店員,佢答我即刻整,之後我睇住佢原來根本唔使煮,所有配料都係直接預先整好,直接𢳂落去就搞掂.其實依個做法係好正常嘅,但唔好要我等半個鐘吖嘛,Ok唔緊要嘅,如果個飯好好食嘅話我都覺得值得等你𢳂半個鐘嘅,但返到屋企打開一睇,我心情即刻沈咗下飯量算係夠嘅,但啲魯肉個份量我就真係笑出聲,公平啲講味道係Ok嘅,食得出菇味係入哂落啲油香到,但如果你話依個份量要收我58蚊嘅話,我就覺得唔多值啦我相信今次只係因為佢地新開張,營運流程未完善到,所以咁啱漏咗我單,但如果以價錢同份量對比嘅話,我諗末必會再諗依間嚕。

58大元,價錢感覺還可以,但期待值隨著等待時間慢慢下降……

香菇魯肉飯

外賣自取
2023-05-25 245 瀏覽
見呢間野新開就走左去試叫左碗半筋半肉肉麵($78)+冬瓜茶(跟餐+$8)碗麵得兩塊薄牛展肉+兩條短到死嘅牛筋, 麵量又少, 蔥花仲多過麵味道又未至於好食到可以標呢個價?唯一值得稱讚嘅, 係員工對客態度幾好希望貴店可以慎重考慮改善下份量同價錢
味道又未至於好食到可以標呢個價?
唯一值得稱讚嘅, 係員工對客態度幾好
希望貴店可以慎重考慮改善下份量同價錢
2023-05-24