2023-02-13 106 瀏覽
黎到太子,試試食韓國野, 炸雞加韓劇'社內相親'吾少得。 雪粉雞翼,桃戰下桃戰者雞堡,再黎個韓國腸仔年糕。 仲吾係去左韓國?! 食完野仲可睇埋d韓國貨,有香蕉味紫菜,韓國美容機,鐘意韓國野既朋友一定要黎打咭!

2022-12-17 108 瀏覽
🔻🔻🔻hkdaydayeat🔻🔻🔻呢排日日都返屋企食住家飯~間中又口痕想食外賣🍱 就趁收工去左太子附近覓食啦 位於地鐵站附近嘅韓嘢係一間韓式超市mix外帶小食店 小食仲係由韓國廚師料理架👨‍🍳 店舖設計行簡約風得黎又帶點傳統韓屋元素 舖頭採用落地玻璃設計 又加入左韓屋瓦片design 望落好特別呢💓//////////////////////////🐮韓式烤牛排漢堡套餐 $88 (配薯條+韓式醃蘿蔔青瓜+飲品)呢個set幾抵食 醃蘿蔔小菜爽脆酸甜 加埋大大個burger配份量都幾多嘅薯條🍟 burger嘅飽皮有烘過 咬落脆脆地 入面夾左滿滿嘅牛肉絲 醃椰菜絲同兩大塊生菜 菜同肉嘅份量都幾多 食到最後唔會淨返啲菜 真心滿足❤️ 下次有機會要試埋佢嘅招牌雞堡~🍡🍢腸仔年糕串-甜辣醬 $25呢款sotteok同一般食開嘅有啲唔同 佢嘅年糕有炸過 咬落外脆內煙韌 口感有層次 腸仔肉質都唔錯 甜辣醬落咗好多且搽得好均勻 醬汁同年糕串好match🌶️😍 呢個真係必嗌~🥗🥗素食飯捲(安心辣) $55一打開已經聞到麻油香💓雖然係素食 但配料都唔馬虎❤️ 滿滿嘅蛋捲絲 牛蒡 醃蘿蔔 椰菜 紅蘿蔔🥕十分足料 一
🔻🔻🔻hkdaydayeat🔻🔻🔻

//////////////////////////

🍡🍢腸仔年糕串-甜辣醬 $25

🥗🥗素食飯捲(安心辣) $55
一打開已經聞到麻油香💓雖然係素食 但配料都唔馬虎❤️ 滿滿嘅蛋捲絲 牛蒡 醃蘿蔔 椰菜 紅蘿蔔🥕十分足料 一啖咬落超滿足 惟辣度唔夠出 可以再重手啲~

PS:外賣包裝執得好乾淨 有醬汁嘅食物會加多層紙保護 完全無漏嘅情況出現 值得一讚👍
  • 腸仔年糕串
2022-11-30 92 瀏覽
今日經過間舖頭個名叫韓嘢,咁一定係賣韓國嘢啦!不過呢間店只提供外賣餐點,其實佢仲係一間小型市,有好多零食,擺設同埋飲品賣添!🍨🍫🥧🍰🍪🍡🍩今次我食就左挑戰者雞堡🐔(安心辣🌶)$83套餐,除左雞肉之外,仲有加入左🥬羅馬生菜同醃甜酸紫椰菜,甜甜酸酸好開胃。雞肉係雞胸,無骨微辣再加埋甜酸紫椰菜都真係幾野味,不過套餐嘅小食醃蘿蔔青瓜就比較林,另外仲包左汽水同埋薯條,83蚊都真係幾低食!
今日經過間舖頭個名叫韓嘢

2022-11-18 130 瀏覽
喺太子站附近嘅一間賣韓國食品嘅外賣店!!之前食過一次覺得幾好食,今次經過就再買回家~外賣包裝都好企理乾淨!!☁️ 挑戰者飯捲 醬烤牛肉捲 $63醬烤牛肉、火腿,蛋卷,牛蒡、醃蘿蔔推薦!!飯捲分開有9件,捲得很紥實。紫菜塗上麻油和灑上芝麻,食落好香芝麻味!! ॱଳॱ配料和飯的比例好好,醬烤牛肉好惹味!!未點辣醬已經很夠味。辣醬選了安心辣,辣醬亦十分出色,辣中帶甜,建議大家試試!!☁️ 傳統韓式炒年糕 中 $42炒年糕拿到回家仍然熱騰騰!!年糕煙煙韌韌,口感十分滿意˃̶͈ ˂̶͈甜辣醬有點小辣,年糕沾滿將十分開胃~有少量魚糕,很有韓國的味道!!
挑戰者飯捲 醬烤牛肉捲

☁️ 挑戰者飯捲 醬烤牛肉捲 $63
醬烤牛肉、火腿,蛋卷,牛蒡、醃蘿蔔
傳統韓式炒年糕

☁️ 傳統韓式炒年糕 中 $42
10 分鐘 (堂食)
挑戰者飯捲 醬烤牛肉捲
傳統韓式炒年糕
一家位於太子的韓國特色主題店集商店、美食、工作坊於一身,發售多款韓國人氣品牌✨外賣美食由韓籍大廚Oppa Davin Kim 主理👨🏻‍🍳售賣多款韓式美食:炸雞、辣炒年糕、紫菜飯捲等等🤤🤤簡值是韓迷必訪! 🫶🏻我們點了兩款食物回家做宵夜:🫶🏻玫瑰醬炒年糕 (中)$52原來玫瑰醬是由韓式辣醬加上蕃茄醬和忌廉混合而成,不是真的玫瑰花哦! 終於能夠試一試玫瑰醬啦! 🤣味道很有層次,充滿奶香和甜味,不能夠吃辣的朋友絕對要試一試!一定會越吃越上癮! 點了中份,但已好夠食! 🫶🏻挑戰者飯卷 素食卷 $55一打開已經聞到了陣陣的麻油香氣。飯粒軟硬適中,飯卷亦包得實淨,不怕散開👍🏻

我們點了兩款食物回家做宵夜:

🫶🏻玫瑰醬炒年糕 (中)$52

🫶🏻挑戰者飯卷 素食卷 $55
  • 玫瑰醬炒年糕
2022-11-06 71 瀏覽
太子大南街有一間以韓屋為主題的韓國特色主題店,集齊商店、美食區及工作坊於一身。其中外賣美食區由韓藉大廚主理。有多款吸引韓國菜式。韓式辣炒年糕,辣度十足,口感煙韌。韓式炸雞即叫即炸,外皮香脆,肉嫩多汁。
有多款吸引韓國菜式。
韓式辣炒年糕,辣度十足,口感煙韌。
韓式炸雞
即叫即炸,外皮香脆,肉嫩多汁。
外賣自取
好耐無食韓國嘢喇☺️位於太子既韓嘢真係一個名副其實既🇰🇷韓國小天堂😍!無論係飲食,零食,家品,什至你屋企既毛孩都有岩佢地既野買😳今次就外賣左幾款人氣熱食👅睇下我點點評佢地😛❤️kimbup我諗無韓迷唔鐘意食!叫左牛肉做餡料😙份量都幾多,好鐘意佢地加上火腿,鹹香味幾特出☺️玫瑰韓式年糕要推介!!!除左有好多舊年糕,估佢唔到仲有唔少魚糕😳👍🏻魚糕好Q彈好食!個玫瑰醬汁都好出色,辣辣哋又夠哂濃味😎🔥最後韓式薄餅卷就一般般,不過餡料都幾豐富!要點埋佢哋嘅千島醬先夠滋味😂😆買完外賣仲可以喺佢哋店舖行過圈,應該都買到唔少心頭好😙👅

無論係飲食,零食,家品,什至你屋企既毛孩都有岩佢地既野買😳
牛肉飯卷
玫瑰韓式年糕

韓式薄餅卷

買完外賣仲可以喺佢哋店舖行過圈,應該都買到唔少心頭好😙👅
牛肉飯卷
玫瑰韓式年糕
韓式薄餅卷
2022-10-23 83 瀏覽
係太子行下街見到有間新開賣韓國既野店就入去行下,入面有得買韓國零食,酒同埋麵。行到最入見到有D韓國熱食買,就買左D黎試下。 ------------------------------🔵韓式薄餅卷(醬烤牛肉) $68 小編好鍾意食墨西哥卷餅,見到呢個係韓式版就買左黎。入面好多蔬菜同栗米,感覺好健康好Fresh!醬烤牛肉好淋好甜,亦好香牛肉味,好味有驚喜! . 🟢腸仔年糕串 甜辣醬 $25 食韓國野一定要食年糕。呢個年糕係炸左架,第一次食炸左既年糕,好脆口入面仍然好煙韌,口感好特別,令到年糕升級左。而個醬比平時食到既甜D,都幾好味。

🔵韓式薄餅卷(醬烤牛肉) $68

🟢腸仔年糕串 甜辣醬 $25

2022-10-16 70 瀏覽
近排知道太子站開咗間炸雞店於是乎就去咗買個外賣試一下其實去到附近都唔知道到咗因為真係個招牌好難搵好難睇直至打電話畀店舖員先至知道企咗喺門口甜酸醬嘅炸雞味道都算唔錯都幾好味但係豉油味嘅炸雞就唔夠重口味如果重手啲就一定好食d價錢唔夠大眾化二人套餐只有四件雞兩罐汽水同酸瓜及薯條咁就成為138蚊#韓嘢 #KSTUFF #foodiehk #foodielife #foodtasting #炸雞 #bloogerfood #follo
近排知道太子站開咗間炸雞
於是乎就去咗買個外賣試一下
其實去到附近都唔知道到咗
因為真係個招牌好難搵好難睇
直至打電話畀店舖員先至知道企咗喺門口
甜酸醬嘅炸雞味道都算唔錯都幾好味
但係豉油味嘅炸雞就唔夠重口味
如果重手啲就一定好食d
🍽牛肉飯卷 $63份量好足夠,一個女仔食唔晒,入邊餡料好足,有象烤牛肉、火腿、雞蛋、牛蒡、醃蘿蔔!食落好口感好豐富,又飽肚🫶🏼🍽腸仔年糕串 $25有得揀甜辣醬或者甜豉油醬!如果想食年糕但又唔想太制太多,就可以叫呢一個年糕串,過下口癮!🙋🏼‍♀️有煎除咗嘅年糕同埋腸仔,配上甜辣醬🥳今次揀咗外賣自取,食物熱度都足夠,從夫送咗餐單,下次買可以參考!另外店舖都有少量室內及室外位置可以進食!下次要試吓堂食🥳

🍽牛肉飯卷 $63

🍽腸仔年糕串 $25

另外店舖都有少量室內及室外位置可以進食!下次要試吓堂食🥳
2022-09-30
5 分鐘 (堂食)
牛肉紫菜包飯🌯$48一份有成9舊!而且中要件件都大大舊😛包飯入面餡料超多‼️火腿 牛肉 雞蛋絲 小黃瓜 蘿蔔絲 勁豐富🤤牛肉個醬好食!加埋啲小黃瓜甜甜酸酸好好食!性價比勁高👍🏻玫瑰醬韓式炒年糕$48/M $68/L +$5 五不粒魚蛋 +$5芝士🥘玫瑰醬比起傳統辣炒年糕無咁辣同埋偏甜啲😋雖然外賣🥡但係加熱之後芝士都多到可以做到小小拉絲😍

牛肉紫菜包飯🌯$48

+$5 五不粒魚蛋 +$5芝士🥘

玫瑰醬比起傳統辣炒年糕無咁辣同埋偏甜啲😋
雖然外賣🥡但係加熱之後芝士都多到可以做到小小拉絲😍
2022-08-02
10 分鐘 (堂食)
#韓嘢 #KSTUFF 太子大南街16號大智樓地舖醬烤牛肉 韓式薄餅捲$68呢到係用粟米整既捲皮包住d餡,感覺都幾健康,貼普通卷皮唔同。入面餡料有牛肉、洋蔥、三色椒等,醬烤牛肉調味都唔錯,調味適中,但份量就偏少。韓嘢意粉 $103同平時食開既意粉唔同,個汁甜甜地,似平時食既炒意粉,但好可惜意粉偏乾,無咩汁。牛肉都好味,但都係份量偏少。
#韓嘢 #KSTUFF
太子大南街16號大智樓地舖

醬烤牛肉 韓式薄餅捲$68
呢到係用粟米整既捲皮包住d餡,
感覺都幾健康,貼普通卷皮唔同。
入面餡料有牛肉、洋蔥、三色椒等,
醬烤牛肉調味都唔錯,調味適中,
但份量就偏少。

韓嘢意粉 $103
同平時食開既意粉唔同,
個汁甜甜地,似平時食既炒意粉,
但好可惜意粉偏乾,無咩汁。
牛肉都好味,但都係份量偏少。
2022-09-22 56 瀏覽
沿著大南街一路行,入咗呢間門口裝飾似韓屋屋頂瓦片嘅舖頭。原來係間韓國超市,仲有熟食可以買。平時食韓國菜,離不開炸雞、紫菜包飯、炒年糕等。不過驟眼望「韓嘢」menu最吸引嘅反而係漢堡包🍔-▪️挑戰者漢堡 Challenger Burger 套餐 $87|有漢堡包、薯條、罐裝可樂、韓式醃蘿蔔青瓜(單叫漢堡包 $67)一睇個名就知份量唔惹少,口味方面可以揀款走辣/安心辣/激辣(即係唔辣、辣同加辣🤣)唔算食得勁辣,今次就揀咗安心辣。呢度只做外賣,無堂食,門口有兩張櫈仔,唔介意嘅話可以直接喺出面食。-沿路拎住份外賣都聞到個包嘅香氣。漢堡包先用包裝紙包起,再用比較硬身嘅紙盒裝住,所以拎到返去都算完整,材料無分開一忽忽。一啖咬唔晒成個包。炸雞香脆,啖啖肉。不過最出色嘅係椰菜絲,爽脆清新,加埋醬汁酸酸甜甜。安心辣只係有少少辣調味,平時食得辣嘅人,應該要揀激辣先夠過癮。「韓嘢」除咗賣嘢食之外,入面仲有唔少韓國嘢可以買,例如Mr.DoNothing精品、韓國食品等。大大份挑戰者漢堡🍔

泡菜
2022-09-18 67 瀏覽
Badboy幾年前去過韓國就愛上咗辣炒年糕。而炸醬麵睇韓劇就見得多,今次第一次食😛-🍢辣炒年糕(中)$42呢間嘅年糕都唔錯,個汁偏辣,幾大碗。而家佢仲有魚糕,搞到badboy好掛住魚糕湯。-🧆炸醬麵$42個麵口感係唔錯嘅,醬應該都ok,不過食落無乜驚喜,可能炸醬麵本身唔係特別好食嘅嘢?😂-另外佢舖面好大,驟眼睇都唔知原來有野食買,以為純粹賣韓國嘅野。
🍢辣炒年糕(中)$42
🧆炸醬麵$42
2022-09-10 77 瀏覽
呢間鋪頭有外賣部同商品區,門面唔太起眼、我行過嘅時候都miss咗🤣除咗有韓式食物,仲有少量西式選擇例如漢堡同意粉,當時2:00左右都有好多人入去買外賣,相信有唔少街坊捧場客👍🏻初頭唔知咩係玫瑰醬,見幾得意就叫咗個中size炒年糕 ($52),後尾check返先知係蕃茄忌廉汁,咁就冇辣炒年糕咁辣🙈估唔到除咗年糕,仲有蝦仁同魚糕,不過份量唔算好多,男仔應該唔夠飽,所以呢個價錢嚟講唔太抵💩但勝在年糕真係好煙靭🥰醬汁方面冇咩蕃茄味,只係少辣版嘅辣炒年糕,食魚糕(吸得比較多汁)嗰陣都係會刺激到個鼻,個人嚟講都係鍾意傳統版多啲😛
玫瑰醬炒年糕(中size)