聽講雞地開咗間新韓國嘢,食韓式拌飯,是晚就同朋友去試下先。新開張仲係試業中,已經晚上八點但門口勁多人等位,攞張飛仔等先,店員話前面等八張枱,嘩,真係好犀利好有人氣喎。⭐秘製泡菜醬拌餃子小店出品唔多,只有幾款鍋飯同小食,朋友話試下呢個泡菜醬拌餃子?餃子炸起大大隻,入面係豬肉粉絲餡,脆口好食。餃子下面係切碎咗嘅泡菜混醬,個人覺得偏鹹啲。⭐炸單骨雞翼配乳酪醬呢個小食就自己揀嘅,炸雞翼沾咗粉炸好香脆,單骨雞翼食得方便,乳酪醬酸酸甜甜幾好味😋⭐蟹膏蟹肉拌飯朋友個拌飯先到,佢揀咗蟹膏蟹肉口味,上枱時呢個紅東東嘅蟹蓋十分吸睛,蟹殼下面有牛油、蟹柳、蟹籽、雜菌、蛋絲等,食香味俱全喎,呢款嘅拌飯醬係用蟹膏,拌均之後相當鮮味🤤啖啖都有蟹嘅香味。⭐特級牛頸脊拌飯自己就點咗本店TOP1人氣嘅牛頸脊拌飯,除咗牛柳粒,仲有生蛋、芝麻、雜菌、蓮藕片同青蔥,拌飯醬係照燒汁,拌完之後香味十足,芝麻同青蔥勁正😍⭐自家製炸薯餅配雪花芝士乳酪醬見枱枱都有叫呢個炸薯餅,我哋都叫咗一客,但第一份出餐嘅時,店員唔小心飛咗一塊落地下,哈哈,重新再炸過兩塊出嚟,上枱時熱辣辣香噴噴🤤咬落薯餅係一絲絲,香脆有口感,上面勁多芝士,超好食。⭐
聽講雞地開咗間新韓國嘢,食韓式拌飯,是晚就同朋友去試下先。

⭐秘製泡菜醬拌餃子

⭐炸單骨雞翼配乳酪醬

⭐蟹膏蟹肉拌飯

⭐特級牛頸脊拌飯

⭐自家製炸薯餅配雪花芝士乳酪醬

⭐椰果桃汁 & ⭐卡曼橘梳打
小店沒有水吧,只有罐裝飲品,有幾款韓式罐裝同兩款無糖清茶,叫咗比較少見嘅桃汁同橘梳打,甜甜地都幾好飲呀。

呢度用高壓鍋做拌飯,每一客都係一窩一窩咁出,個鍋係不銹鋼,做到有飯焦,鍾意飯焦香同口感嘅真係唔好錯過,同石頭鍋飯有異曲同工之妙😋
2024-09-30
————————————♥———————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -元朗雞地新開左間韓式餐廳主打韓式拌飯🍚每份都配有前菜、湯品店內空間唔算好大 約十幾張枱星期六夜晚去到每張枱都係客🈵-我地嗌左兩款拌飯分別係「特級牛頸脊拌飯$88 」& 「秘製鵝肝煎蛋飯$128」牛頸脊切成一粒粒 牛味好香 肉質軟嫩拌飯吸收左鵝肝油脂 香而唔油釜飯整體味道很豐富 而且比較清爽啲食法都相當多元化 一碗拌飯食出幾種味道拌飯醬汁味道都唔錯 甜甜地更添層次感食到後面將湯倒入去 就變成飯焦拌飯-另外嗌左兩款小食「炸薯餅$22」 & 「炸單骨雞翼$42」兩款都炸得好香脆 乳酪醬酸酸甜甜好惹味最欣賞薯餅 入面係一絲絲既薯絲 口感一流👍🏻-見到隔離枱像得好滋味 我又忍唔著嗌返罐椰果桃汁$15 濃郁桃味 入面有細細粒果肉- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -————————————♥———————————
————————————♥———————————

元朗雞地新開左間韓式餐廳
主打韓式拌飯🍚每份都配有前菜、湯品
店內空間唔算好大 約十幾張枱
星期六夜晚去到每張枱都係客🈵

我地嗌左兩款拌飯分別係
「特級牛頸脊拌飯$88 」& 「秘製鵝肝煎蛋飯$128」
牛頸脊切成一粒粒 牛味好香 肉質軟嫩
拌飯吸收左鵝肝油脂 香而唔油

釜飯整體味道很豐富 而且比較清爽啲
食法都相當多元化 一碗拌飯食出幾種味道
拌飯醬汁味道都唔錯 甜甜地更添層次感
食到後面將湯倒入去 就變成飯焦拌飯

另外嗌左兩款小食「炸薯餅$22」 & 「炸單骨雞翼$42」
兩款都炸得好香脆 乳酪醬酸酸甜甜好惹味

2024-09-28
  • 特級牛頸脊拌飯
  • 自家製炸薯餅
2024-09-29 0 瀏覽
📍 「韓奶奶拌飯」-元朗係元朗鳳琴南街最近有不少餐廳新入注🍴最近仲做緊個午市優惠~$58起 全日免加— 午市附送飲品全部都係罐裝飲品,不過有韓國罐裝飲品可以揀!我就揀左✨ 雨前龍井茶(無糖),比較健康啲!✨ 秘製鵝肝煎蛋拌飯邪惡嘅鵝肝外表睇落平平無奇,但食落好Juicy同香口,而且一啲油膩感都冇!正呀💯仲有一隻半熟煎蛋,有少少燶邊好吸引🍳將秘製照燒汁、蛋絲、芝麻、牛油🧈撈入飯中,就係傳統韓國文化食法🇰🇷✨ 炸單骨雞翼配韓式辣醬雞翼炸得外脆內juicy ,精華沾埋韓式辣醬,有點辣味更好食😋

📍 「韓奶奶拌飯」-元朗

係元朗鳳琴南街最近有不少餐廳新入注🍴
最近仲做緊個午市優惠~
$58起 全日免加— 午市附送飲品

✨ 秘製鵝肝煎蛋拌飯
仲有一隻半熟煎蛋,有少少燶邊好吸引🍳

✨ 炸單骨雞翼配韓式辣醬