餐廳: 韓樂 (美林商場)
資訊:

2024-02-27 255 瀏覽
我係閒日早餐時段都未完嘅時候去嘅,當時入座率都未夠一半,所以我諗住石鍋飯應該預15分鐘整應該ok。點知等咗20分鐘都未到,但又見遲我10分鐘入場嘅人,同我嗌同一樣餐,竟然送咗比佢先。咁我就叫侍應幫手跟一跟,睇下有冇漏單。之後又等多咗10幾分鐘,中間又見到幾個遲過我入但一樣餐嘅人,竟然有飯先。我就舉手諗住叫侍應幫手再跟下。舉咗10分鐘都冇人應,我就直頭行出去,叫佢跟,點知佢話而家先開始整,勁嬲。漏單唔緊要,但我叫你跟過,你都冇跟到,繼續漏?仲要整咗好多個一模一樣嘅飯,送去遲我10-20分鐘入座嘅人度,但又唔比等咗超過半個鐘嘅我?以後唔會再食。
2023-12-03 250 瀏覽
食食下 嗰個雞扒飯諗住撈勻啲飯 點知喺個底嗰度見到啲咁嘅嘢 條頭髮仲要穿住啲飯粒😰😰😰好核突 唔知有咩好講 太誇張了吧 希望佢哋會注重一下衛生 唔好再有同樣嘅事情再發生
2023-12-03
2023-09-26 281 瀏覽
今晚嚟食晚餐, 兩個人, 點了星期二牛扒餐, 塊牛扒都幾大塊, 五成熟, 煎得唔錯, 內層真係粉嫩, 肉味就中上, 但完全無筋, 正。 啲薯條亦都香脆可口, 黑椒汁都幾好, 但個人比較喜歡淡味, 所以只加小小就得好夠辣了。 配菜脆肉瓜也鮮味可口, 翻茄都新鮮。另外八爪魚什菜炒年糕, 也炒得很好, 味道幾好。全部食品即做, 新鮮滾熱辣。咖啡也美味, 特飲柚子蜜檸檬可樂 👍🏻
另外八爪魚什菜炒年糕, 也炒得很好, 味道幾好。
全部食品即做, 新鮮滾熱辣。
咖啡也美味, 特飲柚子蜜檸檬可樂 👍🏻
  • 星期二扒餐
2023-08-15 226 瀏覽
又一個快食之選,唔好講佢員工服務,野食真心唔錯,佢個野菌豚肉炒讚歧烏冬真係冇得輸,雖然豬肉偏肥,但料多,烏冬係入晒味焗飯都好正,睇落去份量唔多,但佢芝士/汁好多,絕對夠食
焗飯都好正,睇落去份量唔多,但佢芝士/汁好多,絕對夠食
外賣自取
2023-05-12 383 瀏覽
三個午餐,外賣時間需時35分鐘。查問係咪漏單,因為已經等30分鐘有多,『員工秒回30分鐘,你都要等。』態度差少少啦,食物味道又欠奉韓國風味。若果要一個鐘頭内食午餐,就係要早少少🤏🏻啦,費事搞到趕唔切啦。煙三文魚炒飯味道一般,味精較多,真係食唔出煙燻味道😆。韓式炒粉絲,一團團,好難🤯分開,唔知以為肉絲炒麵啊。焗飯唔夠熱,豬扒冇肉汁、太乾。韓式炸雞🍗預咗無雞味,但真係乾身到柴,完全唔係韓式。熱檸茶,真心唔好有期望,茶味較淡又唔熱。可能希望客人等到30幾分鐘,暖暖哋,入口易,幾為客人諗。😝

煙三文魚炒飯味道一般,味精較多,真係食唔出煙燻味道😆。
韓式炒粉絲,一團團,好難🤯分開,唔知以為肉絲炒麵啊。
焗飯唔夠熱,豬扒冇肉汁、太乾。
韓式炸雞🍗預咗無雞味,但真係乾身到柴,完全唔係韓式。
2023-05-12
35 分鐘 (外賣自取)
2023-05-05 237 瀏覽
韓樂地址: 大圍美田路30號美林商場1樓F1號舖作為大聚化性價比高嘅茶餐廳一定有韓樂份😂。今次就叫咗驚喜晚市推介 (MoMoKy手工Pizza🍕$58 & 烤安格斯牛🥩$108) Pizza份量十足味道正正常常,但批邊較為厚&韌咗少少。至於烤安格斯牛8成熟賣相煎得唔錯😉,但食落無咩牛味和韌咗少少,如果想過吓口癮都算係一個唔錯選擇🤣。#nicefoodie大圍----------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #foodporn #hk #香港 #香港美食 #美食 #大圍美食 #打卡 #大圍 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #茶餐廳 #西餐
韓樂
地址: 大圍美田路30號美林商場1樓F1號舖

#nicefoodie大圍

----------------
2022-11-28 440 瀏覽
本來今日約了舊同事食午飯突然間有事就改為晚餐了。去了餐廳叫了八爪魚🐙石頭鍋飯配熱朱,還叫了2個小吃(柚子蜜糖雞翼&魔鬼芝士焗香腸),上菜時幾混亂,一開始同事的凍鴛鴦變熱鴛鴦了。這點要多多改善。上菜幾快的,而且夠熱,味道有點辣,不能食辣的人要注意喔。八爪魚🐙幾好食,飯夠熱,柚子蜜糖雞翼唔入味,只有表面有味,要改善。芝士焗香腸,芝士味夠濃,香腸還幫我們切了一半。
2022-11-28
15 分鐘 (堂食)
早餐來至少10次,要牛角包每一次都上錯,員工素質待加強,不知道是什麼狀態可以每一次每一次都上錯,請該店店長認真的面對這問題,一次兩次錯就算,次次都錯完全不知道在幹嘛
2022-06-28 512 瀏覽
我食左銀魚卡邦尼意粉🍝勁咸,勁多醬,份量又吾多,吾係幾岩。不過個檸檬茶好好飲,又冇檸檬係入面,吾會苦😋仲叫左個炸雞豬骨湯麵🍜,轉左烏冬,個烏冬係勁彈牙,有嚼勁,幾好食環境都吾錯,吾洗排好長隊,見都好多人食😂上送時間都幾快🤭
我食左銀魚卡邦尼意粉🍝勁咸,勁多醬,份量又吾多,吾係幾岩。
不過個檸檬茶好好飲,又冇檸檬係入面,吾會苦😋
環境都吾錯,吾洗排好長隊,見都好多人食😂
上送時間都幾快🤭
2022-06-06 435 瀏覽
上次到韓樂食飯已經係差唔多四個月前嘅事。今日要出街買餸煮晚餐,買完已經到左午飯時間,於是偷下懶唔煮lunch,再到韓樂用膳。午餐menu嘅食物同上次唔同左,同時普通加左兩三蚊。同上次一樣我哋叫左石鍋飯:牛肉同八爪魚各一。八爪魚係用醬汁醃過,由雪櫃拎返出黎,配上菠菜、芽菜同泡菜韓式菜常見嘅配菜。牛肉石鍋飯就比較遜色,牛肉用料少,唔少重要成粒狀。石鍋溫度唔夠高,只能保溫,無法燙出飯焦,飯變成居家都整到嘅拌飯。今次我哋坐嘅位置係靠近廚房,點餐後無耐就聞到一陣油臭味,衛生有待改善。餐廳名帶韓字,但同韓式煮飯越走越遠,其實重係咪值得客人畀比港式餐畀多廿幾蚊去食呢?

2022-06-05
午餐
近幾年大圍陸陸續續進駐左好多唔同類型既餐廳🍽,呢間連鎖式既韓式料理餐廳都營業左好幾個月啦~一於試吓佢下午茶餐既質素😆下午茶餐價錢十分相宜,大約$25~$40左右。正常午市一個焗飯大約$60左右,到了下午茶時間平左差唔多一半啊🤩,而且🐼app落order仲有8️⃣折添喎,好抵食!所以,習慣雁D先吃lunch既朋友仔,可以等到2點🕑先叫啦~餐廳款式多樣,除了韓式料理外,仲有港式西多士、牛角包🥐等等;岀餐既速度都好快喎,唔洗15分鐘就可以拎👍🏻我地叫左2份下午茶餐:🥘韓式芝麻燒汁焗雞扒飯($34.4)🍗一口炸雞湯粉絲($35.2)🍫凍阿華田(凍飲另加$2.4)🆓熱好立克焗飯係炒飯底,雞扒肉質鮮嫩多汁,配上半融芝士,整體非常香口,份量十足😋另一個餐既炸雞🍗份量唔算少,撈埋韓式酸甜醬,都好開胃;好貼心係粉絲同雞湯上下分開,唔會浸到淋曬🍜最後餐飲方面,熱飲外賣杯容量岀乎意料地超大🆙,似係普通Starbucks咖啡杯size😂

我地叫左2份下午茶餐:
🥘韓式芝麻燒汁焗雞扒飯($34.4)
🍗一口炸雞湯粉絲($35.2)
🍫凍阿華田(凍飲另加$2.4)
🆓熱好立克

韓式芝麻燒汁焗雞扒飯

2022-02-11
10 分鐘 (外賣自取)
$35.2 (下午茶)
韓式芝麻燒汁焗雞扒飯
2022-02-03 246 瀏覽
韓樂落腳大圍幾個月,今日首次光顧。是次是星期六午膳時間光顧,約有九成座位已被佔用。樓面員工足夠,無需等候太耐即可下單。衛生情況未見有問題,下單時亦未覺得員工態度有問題。但等候食物上枱期間聽到其他食客指有侍應落錯單。本次光顧叫了石鍋飯,類似茶餐廳有熱飲以套餐形式一同供應。食物風味偏向港式,例如石鍋飯當中會加入傳統石鍋飯中不會出現的魚乾仔。總結味道可以接受,但與韓國風味相距甚遠。以60幾蚊的套餐價錢而言,有點偏貴。
韓樂落腳大圍幾個月,今日首次光顧。

2022-01-29
2022-02-02 273 瀏覽
服務態度又差成日上錯菜,唔好意思都唔講句,仲要反問番我哋😅,已經唔係一兩次,初初開店去嘅時候上錯菜可以理解,但過咗兩三個月都仲係咁,態度仲要差到死。-啲嘢食都唔掂,完全唔值呢個價,成$60幾蚊一個餐又貴又難食,我$60攞嚟食其他嘢好過,唔會再嚟食呢間,睇到五條評論,五條都係差評就知咩事😓-再嚟睇下個芝士薯條,之前都仲好地地,唔知做乜今次去啲芝士稀到咁仲溝咗啲唔知咩落去,食落酸酸地🤢,仲要原來已經唔係第一次我朋友同我講返佢之前嚟都係咁,我唔知佢哋係啲芝士用晒定係點,如果真係用晒都唔好夾硬出啲咁嘅嘢,你同我講話無晒都冇咁嬲,個芝士薯條仲要唔平😓-再嚟個新出嘅部隊鍋分量極少,佢聲稱係用辛辣麵煮,但煮開辛辣麵嘅都知分量肯定冇咁少,完全唔值個價😥
2021-10-13 701 瀏覽
又貴又唔好味雖然話佢哋嘅餐牌賣相好好,但係對實物比起差距真係大左好多…價錢可以接受,但啲嘢食好似係茶餐廳咁佢個豬骨湯好似飲緊清湯咁 雖然我將粉絲轉咗烏冬,但係份量都好少,食完之後完全係唔飽 ,原本諗住去新開,仲好多人所以先嚟到試吓嘅 我下次應該唔會再嚟真係令人大跌眼鏡呀 圖中嗰個紅紅地又有啲雞嗰個,個汁真係一言難盡😰怪怪地我已經冇詞語形容佢😰😰😰不過過張相成個黃色嗰張都OK但我哋都等咗佢好耐,啲面啲雞全部上晒嚟,我哋仲要等多7分鐘佢先來啊!個豬扒太多脂肪啦😓真係差
價錢可以接受,但啲嘢食好似係茶餐廳咁
2021-10-06 523 瀏覽
開張頭2日去咗幫襯食下午茶,埋去收銀俾錢,咁啱有家人喺度睇住餐牌又諗又點單,點咗好耐都未點完,我叫個收銀收咗錢先,佢仲答我:人哋點完餐先,等吓啦!跟住我鬧佢:等到幾時?冇理由叫個客人喺度等埋單㗎喎!於是我好嬲立即拎張$100出嚟,叫佢即刻找返錢俾我先再慢慢搞啦!正常做法,係叫點餐嘅人企埋一邊諗好先埋去收銀處落單,而唔係阻住個收銀位,叫俾錢/落單叫嘅客人喺度一直等!呢啲服務態度,好難令我再去下次!韓樂好好培訓吓啲員工,連最基本客服都唔識應對,將來執笠都係班員工累事!
跟住我鬧佢:等到幾時?冇理由叫個客人喺度等埋單㗎喎!
呢啲服務態度,好難令我再去下次!