餐廳: 韓樂 (將軍澳廣場)
資訊:

2024-03-01 348 瀏覽
🇰🇷 平價石頭鍋飯今日天氣涼左好多❄️好想食啲熱辣辣嘅野😳所以決定食石頭鍋飯🍚🤣🔻溫泉蛋豚肉石頭鍋珍珠飯|$65一上到黎熱辣辣、香噴噴♨️配料有蘿蔔粒、菠菜、芽菜等等😆先淋上燒汁同蒜汁「炸」下個鍋先🤪連埋溫泉蛋再撈~啖啖都有蛋香同醬汁味😋味道不錯👅連埋配料都有口感😌最驚喜係有飯焦😍好正👍🏻

🇰🇷 平價石頭鍋飯
今日天氣涼左好多❄️
好想食啲熱辣辣嘅野😳
所以決定食石頭鍋飯🍚🤣

🔻溫泉蛋豚肉石頭鍋珍珠飯|$65
一上到黎熱辣辣、香噴噴♨️
配料有蘿蔔粒、菠菜、芽菜等等😆
先淋上燒汁同蒜汁「炸」下個鍋先🤪
連埋溫泉蛋再撈~啖啖都有蛋香同醬汁味😋
味道不錯👅連埋配料都有口感😌
最驚喜係有飯焦😍好正👍🏻
2024-01-08 298 瀏覽
外賣App 1:24點單寫咗2:00攞,2:18黎攞都重未攞得黎到先係度煮嘢,真係好煩次次都係咁,如果下午茶一定要2:00後點點解App 可以點單,就係因為唔得閒先要叫外賣,食飯時間得1個鐘,佢外賣點餐都要黎到先開始煮咁App有咩用叫人直接點單重快啦。
2024-01-08
外賣自取
2023-12-01 357 瀏覽
今次去和成家人一起食dinner ,有老人家,要找一些他們都食到的食品和可以坐長一點時間都無關係的食市。自己一個食什麼都無問題,但要顧到這樣又顧那樣便成了另一件事。好彩這間不算太多人,都可以找到位給成家人,而且種類又多,一定有一樣啱食。我便要了個蔘雞煲,不是有什麼特別之處,只是不用自己煲便好了。而個石鍋飯只有一個要求,便是最緊要夠熱。好坦白講,飯上面的餸,又是拌到下面,熱辣辣,入口都唔知到什麼。而且加了韓式辣醬,一早便食什麼都味覺了

2023-11-29 180 瀏覽
招牌韓式柚子蜜糖雞翼:柚子蜜糖好夠味,不過個人覺得有點偏過甜,但肉嫩不錯。至尊香草海鮮薄餅:味道比較清,皮脆,味道普通。韓風豐盛什扒餐配黑椒汁薯條:想不到有咁長既什扒,驚訝左,肉質算嫩,普普通通鮮野菌忌廉扁意粉:醬汁偏稠身,味道普通。份量亦合理,整體餐單上的食物價錢合理不貴,味道就屬於普通,不過不失,不過我見大部分人都是點石頭鍋飯,令我對石頭鍋飯有些少興趣,下次會試下。

至尊香草海鮮薄餅:味道比較清,皮脆,味道普通。

鮮野菌忌廉扁意粉:醬汁偏稠身,味道普通。

2023-11-19 175 瀏覽
今日叫外賣,真的未食過咁難食嘅石頭飯,沒有正宗石頭飯配料、辣醬怎算石頭飯?送到上門已凍哂d蔥還是生的牛肉無味只有醬油沒有韓國辣醬其實好易整啫自己整總好食過佢沒有下次
送到上門已凍哂
自己整總好食過佢
沒有下次
外賣送餐
2023-10-01 233 瀏覽
食物好味,價錢合理,但員工不如茶餐廳,枱號不知,order不知,將食物放在其它客人枱後,才慢慢check,又周圍問客人是否order食物,氣氛非常差,教導她,又給她回罵,令人心情差了
2023-08-30 288 瀏覽
今日星期日去咗將軍澳廣場行街街.行完AENO.出到門口見到遠處有人排隊.唔知做乜.行近啲睇吓.原來是韓樂將軍澳廣場店.我哋係上嗰幾日先去過九龍灣淘大商場店.覺得啲嘢食都過得去.還掂都要搵嘢食.不如就喺依間.等咗15分鐘左右.便可入座.我見好多枱都有叫炸雞.我都唔蝕底.就來一客吧!點餐(下午茶)如下:1. 一口炸雞湯粉絲🌶 X1 $43元 餐飲:熱檸茶(包熱飲)2. 鮮茄焗豬扒飯 X1 $43元 餐飲 :熱咖啡 (包熱飲)
點餐(下午茶)如下:
1. 一口炸雞湯粉絲🌶 X1 $43元
餐飲:熱檸茶(包熱飲)
2. 鮮茄焗豬扒飯 X1 $43元
餐飲 :熱咖啡 (包熱飲)

一口炸雞湯粉絲🌶
鮮茄焗豬扒飯
2023-07-30
一口炸雞湯粉絲🌶
鮮茄焗豬扒飯
2023-04-27 570 瀏覽
我已經去過韓樂幾次吃下午茶了,因為有時候不知道吃什麼,都會比韓樂的下午茶餐所吸引,因為食物大眾化,更重要的是價錢非常便宜,必定會被它吸引!😆😆😆我最喜歡的是他的魔鬼芝士一口炸雞,芝士非常香,肯定是即點即焗的,再加上炸雞一起吃,實在是非常美味!這樣的炸雞,我覺得比傳統炸雞店還要好吃!❤️❤️❤️價錢方面,簡直是嚇你一跳!大部份餐廳現在已經很難做到便宜價錢,但他的大部份茶下午茶餐都是$30至$50 ,非常相宜👍🏻👍🏻

2023-03-05 553 瀏覽
每逢放假都會訓晏啲比自己休息下然後就會叫韓樂既外賣每一次都會叫蕃茄通粉配雜菌、餐肉蕃茄湯好濃再加埋雜菌成件事好健康湯底酸酸甜甜好開胃 食落無負擔想邪惡啲就加餐肉 如果唔係 有時我會揀煎焗蛋 咁就更加健康喇!跟餐仲可以加蒜蓉多士一樣都係好好味 好濃蒜蓉味蒜蓉多土浸落蕃茄湯超正!
每逢放假都會訓晏啲比自己休息下
然後就會叫韓樂既外賣
每一次都會叫蕃茄通粉配雜菌、餐肉
蕃茄湯好濃再加埋雜菌
成件事好健康
湯底酸酸甜甜好開胃 食落無負擔

跟餐仲可以加蒜蓉多士
一樣都係好好味 好濃蒜蓉味
蒜蓉多土浸落蕃茄湯超正!
2023-02-08 384 瀏覽
Ordered a chicken drumstick tea set. The drumstick was bloody inside and wasn't cooked. The waiter insisted that it was normal for it to be bleeding. After insisting that they recook it he took it back and refried it to a crisp. We ordered another tea set and it wasn't tasty at all. Just disappointment.

話說今日係韓樂叫外賣自取,叫左一個牛扒飯🐮,加配西蘭花🥦。之前有食過佢嘅泡菜牛肉炒飯,覺得幾好食,所以今次再試吓第二個嘢食。🤞🏾🤞🏾🤞🏾韓風板燒牛扒🐮🐮味道OK,牛肉幾冧。一般茶記水準。個汁幾惹味,唔錯👍🏻👍🏻‼️‼️‼️重點嚟啦😵‍💫😵‍💫😵‍💫因為想食啲蔬菜,所以加左一份芝士西蘭花。原價$30,跟餐$15。黎到…得5粒😑用原價嘅話,即係$6一粒😢😢其實佢個味道都幾好,但係真係少咗啲啲😭😭睇吓下面幾凋零嘅西蘭花,冇錯呀隻叉係大粒過啲西蘭花😂😂
話說今日係韓樂叫外賣自取,叫左一個牛扒飯🐮,加配西蘭花🥦。

韓風板燒牛扒

韓風板燒牛扒🐮🐮
味道OK,牛肉幾冧。一般茶記水準。
個汁幾惹味,唔錯👍🏻👍🏻

‼️‼️‼️重點嚟啦😵‍💫😵‍💫😵‍💫

因為想食啲蔬菜,所以加左一份芝士西蘭花。

原價$30,跟餐$15。
黎到…得5粒😑
用原價嘅話,即係$6一粒😢😢

其實佢個味道都幾好,但係真係少咗啲啲😭😭
睇吓下面幾凋零嘅西蘭花,冇錯呀隻叉係大粒過啲西蘭花😂😂
外賣自取
韓風板燒牛扒
2022-11-26 413 瀏覽
【 🍝鮮野菌忌廉扁意粉 】---👉🏻 跟Tea Set 送餐飲一杯☕️---💰價錢:$40~~~📍評分:10/10~~~⏩ 其實我一直想黎呢間食好耐👀,但之前就成日好多人等位,今次平日tea time 黎終於可以一試loo😝!呢度食物款式好多,韓式、意式……都好多選擇🤩!環境亦都好唔錯,都ok大間,氛圍燈光都令人食得好舒服✨!~~~完全冇諗過食第一啖就食到超濃香蒜味🤣,同平時既忌廉意粉好唔同,蒜香mix忌廉香簡直係啱灑重口味人士😈,兩樣都係my favourite😝!超濃厚又稠密既忌廉汁,真係好濃好好creamy🤤,一d都唔稀👍🏻!意粉係扁意粉🍝,口感好有嚼勁,夠煙韌感😚,而且帶有意粉麥香,又夠掛汁索汁,食落完全唔會乾身👻!配埋野菌、菠菜、洋蔥等等一齊食,口感味道上都更多元更有層次👅,成碟意粉食落好夾好好食,反而多左蒜香令忌廉冇咁膩😛!~~~✅ 整體黎講,話就話 tea set mini size😹,但份量絕對絕對係足料到爆‼️直程多過出面d dinner set份量啦🫡!又大份又高質又便,抵食到哇哇聲啦真心❣️!食完真係覺得自己賺灑🐷!~~~性價比:5+++/5回頭度:5+++/5賣相:5
【 🍝鮮野菌忌廉扁意粉 】
鮮野菌忌廉扁意粉
2022-11-24
鮮野菌忌廉扁意粉
2022-07-23 808 瀏覽
星期六早上和老婆撐枱腳,食個靚早餐。這間餐廳在區內深受歡迎,今早約10時去都幾多人。老婆例牌叫了一個輕盈早餐,她最喜歡吃那鮮奶麥皮,杰杰的而且無糖,黑松露炒蛋炒得半熟,也十分好吃。她喜歡有沙律菜做早餐,沙律菜新鮮而不苦,再加一個牛角包,個餐好豐富。我叫了火腿濃湯通粉湯底夠味夠濃,通粉不會過冧,火腿份量正常。而且這個通粉加了粟米和少少菠菜,蒜蓉牛油多士是這間餐廳的招牌菜式,這個$33的早餐已包了這個多士,多士是厚身大塊的,牛油香噴噴,最好味是加了很多蒜蓉,熱辣辣地上枱,令人大快朵頤。

2022-06-02 624 瀏覽
見到有下午茶食,價錢唔太貴。入去試下真係奶晒野落單都已經一肚氣,得個新同事走全場,唔識落單問其他同事又比經理鬧,真係睇見都心酸,想搵其他員工,其他員工乍聾扮啞愈叫愈走。落完單終於黎杯凍檸茶。。。凍檸茶竟然有蛋花,見到咁既顏色都仲敢拎上枱?即刻請經理過黎,經理西口西面話咁係正常,仲講到好似我有問題咁,不過最後都肯換過杯就算,不過態度真係難以接受,再黎見到碟炸魚薯條,薯條竟然係綠色?真係買佢怕,係怕一陣經理又發癲,又話係客人既錯。都係拿拿聲食飽就走。冇下次!!!
見到有下午茶食,價錢唔太貴。入去試下真係奶晒野

落完單終於黎杯凍檸茶。。。

凍檸茶竟然有蛋花,見到咁既顏色都仲敢拎上枱?

2022-06-01
2022-05-29 378 瀏覽
早幾天,工作後想吃個early dinner,便到韓樂叫了個下午茶,韓式芝麻汁焗雞扒飯(輕量版)。等候時間不算夠,只需約10分鐘,店員就把雞扒飯送上。雞扒飯份量看似少,但當我吃完整個飯後,有飽足感。雞扒能與韓式醬汁配合得好,但對我來說,醬汁有點太鹹。而飯是有炒底的,感覺上飯並沒有跟蛋融合於一起。當然,以不用$40的價錢可享用一個套餐作為早晚餐,仍算是不過不失吧!小提示:選購下午茶餐時,可以加$10享用薯條或雞翼兩隻,只是當天我吃不下那麼多的食物,沒有叫到。下次再光顧時,喜歡炸物的人如我,定必嘗試脆炸薯條。