2022-06-20
餐廳:韓牛牧場 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓銅鑼灣永光中心呢間韓牛牧場 @hanwoopasture 開咗大約半年,佢哋得到韓國官方機構Hanwoo Board認可為頂級韓牛銷售店🎖,主打1++韓牛(韓牛嘅最高級別,相等於日本A5和牛)同濟州最高級別黑毛豬,仲喺全港首間有呢兩款高級韓國肉放題嘅餐廳🇰🇷除咗呢兩款肉之外,佢哋另外一樣過人之處喺用光波爐去做韓燒🔥,有一個自動轉盤,放食物上去轉一圈即喺燒咗30秒,餐紙仲有教埋唔同食物大概要燒幾耐😌。用光波爐無傳統烤爐咁易將食物燒燶,加熱速度夠快之餘仲可以令食物有香脆效果😋✝️1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份) $238呢個主打1++韓牛嘅午市二人套餐有1++韓牛牛肋骨肉、韓醬1++韓牛肩胛、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉同虎蝦拼半殼青口,豬牛雞羊海鮮同蔬菜樣樣齊🤩。1++韓牛嘅產量稀有,好少會出口,好多時韓國人過時過節先會食。韓牛嘅肉味好濃郁而且肉質軟腍,入口有即融感覺,油花脂肪無和牛咁多,相對無咁油膩👍。西班牙黑豚五花腩切成薄片,豬香味突出,有少少軟骨🤏,連埋脂肪層一齊食更加香口😙。鍾意重口味嘅仲可以配埋麻油胡椒鹽、韓式豆瓣醬
地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
✝️1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份) $238
呢個主打1++韓牛嘅午市二人套餐有1++韓牛牛肋骨肉、韓醬1++韓牛肩胛、西班牙黑豚五花腩、 韓式雞腿肉同虎蝦拼半殼青口,豬牛雞羊海鮮同蔬菜樣樣齊🤩。1++韓牛嘅產量稀有,好少會出口,好多時韓國人過時過節先會食。韓牛嘅肉味好濃郁而且肉質軟腍,入口有即融感覺,油花脂肪無和牛咁多,相對無咁油膩👍。西班牙黑豚五花腩切成薄片,豬香味突出,有少少軟骨🤏,連埋脂肪層一齊食更加香口😙。 鍾意重口味嘅仲可以配埋麻油胡椒鹽、韓式豆瓣醬或者秘製牛肉燒汁一齊食
✝️火炙1++韓牛丼 $138
用咗1++韓牛牛肋骨肉,大概有十塊左右鋪滿喺飯嘅上高。 炙燒過嘅韓牛肉色澤吸引粉嫩🥩,肉多脂肪少,鮮嫩得嚟牛味香濃,配埋生雞蛋同芝麻一齊撈飯食簡直絕配👏,好食到食多碗飯都仲得😆
叫任何午市Menu嘅食物仲包任飲任食無酒精飲品、沙律🥗、韓式前菜同小食, 唔夠飽嘅人食多兩轉沙律都抵返晒啦😎