2020-03-20 183 瀏覽
元朗抵食韓燒放題入開元朗,經過一間叫韓舍的韓燒,價錢又真係超級親民,於是決定試下。入面的座位好多,好寬敞。食物的款式有好多,淨係韓燒類已經超過40款,特別推介有三文魚骨。其他扒類、雞翼、魚柳應有盡有。除左韓燒外,仲有其他好野食,有刺身、壽司,啲三文魚好肥美,食落好新鮮。仲有幾款熟食,食到好飽。食完仲有甜品食。有一件件的甜品。但我特別推介係DIY班戟同小丸子,有得食之餘仲有可以落手自制!埋單都係每位大約170左右,超過抵食。
元朗抵食韓燒放題

除左韓燒外,仲有其他好野食,有刺身壽司,啲三文魚好肥美,食落好新鮮。仲有幾款熟食,食到好飽。

埋單都係每位大約170左右,超過抵食。
2020-03-19 4234 瀏覽
多年前曾和大學好友在「韓舍」旺角店暢吃歡聚。今晚再次到訪「韓舍」,不同的是地點在元朗,但卻依舊跟同一位好友。餐廳面積頗大,座位之間寬闊。剌身有5-6款,分別取了三文魚、鯛魚和蟹棒。新鮮度一般,不過不失的質素。熟食當中,較有驚喜的是四川酸菜魚,魚肉入味滑溜。台式豬軟骨煮了有點老;豉油王炒麵若能重一點穫氣更好。入口有微微蔘味,湯水未見很油。款式頗多選擇:豬、牛、雞、羊、海鮮和菜蔬都有齊。肉質醃得入味,推薦麻辣豬扒和原味雞翼,前者的麻辣惹味,後者肉質嫩滑juicy。不得不提的是烤蠔也蠻吸引,一連吃了好幾隻。而秋刀魚也是不錯選擇,原條入爐烤,肉質結實又有香烤味。一旁還有八爪魚丸機供大家D.I.Y.。選擇也頗多元化,有布甸、蛋糕、椰撻⋯⋯等。另一旁更有雪糕櫃。筆者一向對甜品不太感興趣,所以只淺嚐了一兩款,質素屬一般。最後再喝杯飲料,肚子已飽到快撐破了。

餐廳面積頗大,座位之間寬闊。

熟食當中,較有驚喜的是四川酸菜魚,魚肉入味滑溜
。台式豬軟骨煮了有點老;豉油王炒麵若能重一點穫氣更好。
人蔘雞湯

入口有微微蔘味,湯水未見很油。

款式頗多選擇
:豬、牛、雞、羊、海鮮和菜蔬都有齊。
肉質醃得入味,推薦麻辣豬扒和原味雞翼
,前者的麻辣惹味,後者肉質嫩滑juicy。

不得不提的是烤蠔也蠻吸引,一連吃了好幾隻
。而秋刀魚也是不錯選擇,原條入爐烤,肉質結實又有香烤味。

一旁還有八爪魚丸機供大家D.I.Y.

筆者一向對甜品不太感興趣,所以只淺嚐了一兩款
,質素屬一般。

最後再喝杯飲料,肚子已飽到快撐破了。
2020-03-17
2020-03-16 141 瀏覽
呢間元朗韓式燒烤店唔限時段,可以挑選時間自己鍾意幾點入座都得。如果想加流水蝦就$298一位任燒3小時。我哋就揀咗自由燒兩小時,韓烤價錢就抵好多,只係$155任燒兩小時。除咗燒肉,出邊仲有甜品俱樂部!有10多款蛋糕蛋撻,仲有我心愛嘅啫喱同雪糕,可惜眼闊肚窄冇機會食得晒,淨係烤肉都好夠飽了。如果唔想燒太多肉類嘅朋友其實可以試吓佢嘅沙律吧另外仲有熟食吧,有齊豬腳薑豉油王炒麵同炒菜等,味道都唔錯。要推薦呢度嘅人蔘雞湯,佢用料非常上盛,每啖湯都有桂圓紅棗同埋人蔘,好岩我地補身。喺角落位置仲有自製章魚丸燒同埋格仔餅,我份人最鍾意動手動腳自己炮製美食,自製格仔餅原來好有趣,同埋原來步驟都唔繁複,好容易整!加埋砂糖煉奶同埋花生醬,就好似出邊$12底嘅格仔餅咁滋味。

2020-03-16
2020-03-16 108 瀏覽
喺元朗想食韓燒,可以去馬田路呢間韓舍,絕對唔寒酸!裏面可以食到街坊價錢嘅韓烤,係一次不錯嘅體驗。一入到店舖只係覺得佢嘅燒物好多選擇,有齊我鍾意食嘅五花腩、紅腸、豬腩肉同牛仔骨等等,淨係肉類都有20多款,蔬菜更加係包羅萬有,紅橙黃綠青藍紫,通通都齊晒,有小紅蕃茄、甘筍、新鮮橙、黃青椒同紫色洋蔥🧅,營養價值十分高。我哋用鐵鉗將一塊塊肉慢慢燒擺喺牛油紙上面,安全又放心,又唔會整到好大煙,另外原來出邊仲有好多醬料可以添加,我認為本身原味已經㪑得好夠,都唔使點加任何調味料,唯一我會加嘅就係新鮮嘅蒜片,經過香烤後更為香口。

我哋用鐵鉗將一塊塊肉慢慢燒擺喺牛油紙上面,
2020-03-16
2020-03-12 148 瀏覽
細佬今日生日,所以R我請佢食生日飯🤣見佢左揀又揀最後揀左元朗呢間「韓舍」食放題!.9點前入座,每人都係$155(未加一)真係勁抵食😈最再抵食?睇下面啦😎7點半前買單 $1159點半後入座 $125.每張枱都有set有獨立燒烤爐上面更設有獨立風煙機食完都吾會成身味👍爐上有牛油紙,更容易控制火喉自問係「地獄廚神」都吾洗怕啦😂.燒野前,緊係去熟食區行個Round攞定D 野食,可以邊食邊燒😈熟食區有多款小炒四川水煮魚,豉油皇炒拉麵,豬腳薑等其中,千島芝士焗鮮茄真係要大推入口極之Juicy,加上芝士鹹香同千島醬真係好正👍仲有炸薯角,炸蕃薯架!想食日本野都有🤣有即叫即做刺身,如鯛魚,希靈魚等亦有壽司食😎飲品方面,有各款汽水,綠茶,清酒,啤酒.搜完一輪熟食,就到肉類啦😂食肉獸嘅朋友千奇吾好放過!有牛仔骨,西冷牛扒,羊架,豬扒,雞扒等等全部都醃好哂味,燒出黎吾洗加醬汁都好好味丸類都有紅腸,芝士腸,牛肉丸各類蔬菜,粟米,草菇,螺肉等款式真係堅多😈.燒肉區格離仲有小丸子機,格仔餅機有哂材料,有埋教學,想自製,無難度🤣近門口位有雪條機,棉花糖機同爆谷機全部都係DIY👍.最後食飽飽,當然要食甜品甜品款至少有成

細佬今日生日,所以R我請佢食生日飯🤣
見佢左揀又揀
最後揀左元朗呢間「韓舍」食放題
9點前入座,每人都係$155(未加一)
真係勁抵食😈
最再抵食?睇下面啦😎
7點半前買單 $115
9點半後入座 $125

每張枱都有set有獨立燒烤爐
上面更設有獨立風煙機
食完都吾會成身味👍
爐上有牛油紙,更容易控制火喉
自問係「地獄廚神」都吾洗怕啦😂

燒野前,緊係去熟食區行個Round
攞定D 野食,可以邊食邊燒😈
熟食區有多款小炒
四川水煮魚,豉油皇炒拉麵,豬腳薑等
其中,千島芝士焗鮮茄真係要大推
入口極之Juicy,加上芝士鹹香同千島醬
真係好正👍
仲有炸薯角,炸蕃薯架!
想食日本野都有🤣
有即叫即做刺身,如鯛魚,希靈魚等
亦有壽司食😎
飲品方面,有各款汽水,綠茶,清酒,啤酒

搜完一輪熟食,就到肉類啦😂
食肉獸嘅朋友千奇吾好放過!
有牛仔骨,西冷牛扒,羊架,豬扒,雞扒等等
全部都醃好哂味,燒出黎吾洗加醬汁都好好味
丸類都有紅腸,芝士腸,牛肉丸
各類蔬菜,粟米,草菇,螺肉等
款式真係堅多😈

燒肉區格離仲有小丸子機,格仔餅機
有哂材料,有埋教學,想自製,無難度🤣
近門口位有雪條機,棉花糖機同爆谷機
全部都係DIY👍

最後食飽飽,當然要食甜品
甜品款至少有成十五款,實有一個岩心水
慕斯,啫哩,蛋糕,葡撻,cup cake
想樣樣食混哂,都要睇下自己個肚爭不爭氣
2020-02-27
有一段時間已經沒有來這裏食韓國燒烤,這裏就是位於元朗馬田路80號御庭居購物商場地下韓舍,我一直好懷念,這裏台凳好闊落坐,食得好舒服,而且通風系統做得唔錯,不會有很大陣的燒烤味道,而且燒烤食物相當齊全,蜆,多春魚,豬腩肉,牛仔骨等的食物選擇。基本上在韓式烤肉的食物,能夠說得出,這裏也包含了,而且還有最近大熱的泰國鮮蝦燒烤。所有蝦都是新鮮,在旁邊的魚缸撈上來,浸在冰筒裏,然後燒烤。除了烤肉外,還有熟食,我就嘗試了他們的水煮魚,炒麵,豬仔骨,等等,水煮魚味道唔錯,味道好濃好惹味,夠刺激。另外還有一些炸物,麥樂雞,春捲等等,最啱適合剛來到,燒肉未熟的時候,可以先食這些熟食醫肚。除了這些之外他們最吸引我就是他們有酒店級的甜品選擇例如芝士蛋糕,意大利芝士蛋糕,芒果布丁,全部都好有質素,而且還有飯後果,西瓜,鮮橙等,可以給客人選擇,他們還有可以給客人自製的格仔餅,章魚小丸子等, 十分有趣。宜飲品方面他們主要是汽水機,另外還有啤酒可以任飲。總結:韓舍是一間十分多食品選擇的韓式燒烤放題,而且他們有泰式的活生蝦可以吸食客無限添食,十分揼本。

他們還有可以給客人自製的格仔餅,章魚小丸子等, 十分有趣。

宜飲品方面他們主要是汽水機,另外還有啤酒可以任飲。

2020-03-10 117 瀏覽
未試過食韓燒可以食埋自助餐,依家韓燒都唔錯,價錢唔貴之餘仲有好多食物揀!入到去坐嘅位置都好舒服,地方又夠大,亦都唔會好重油煙味!出到去就有好多嘢食又熱盤,前菜,甜品同人參雞湯,飲品有啤酒,汽水,清酒同洛神花任飲!生熟區係分開嘅,夠衞生!燒烤食物夠多選擇,食物味道醃得唔錯!甜品夠好食最有驚喜有炒雪糕,整夾餅機,整小丸子及棉花糖!唔錯,特色之一!食得好飽,但食完後少不免都有油煙味!每人加一都唔駛二百蚊,好抵食,有酒店自助餐feel,以後都會嚟食!
入到去坐嘅位置都好舒服,地方又夠大,亦都唔會好重油煙味!
2020-02-03
2020-03-06 177 瀏覽
高質燒肉放題!平民價錢,包羅萬有,蔬菜至少有十多款,肉類豬牛雞外還有羊架、五花腩、牛仔骨、魷魚、魚柳、金沙骨等十多種,而且還有海鮮。熟食類以亞洲菜為主,沒有西式料理選擇,但種類還是相當繁多,而且有爆谷和棉花糖機及多款甜品,值得一試!

2020-03-01 235 瀏覽
最近工作壓力好大😢對於我黎講唯一可以舒壓嘅方式就係:食!食!食!係元朗搵到呢間韓式放題可以用5個字講:酒店式放題.環境滿意度:🤩🤩🤩🤩地方非常闊落每張枱都係4人枱嘅size🙈坐得舒服又自在!.餐牌滿意度:🤩🤩🤩🤩話明酒店式放題款式緊係有返咁上下😂有自餐區,燒肉區,刺身區,煮食區飲品區,沙律區,生果區,甜品區等等好似係酒店食咁Buffet咁款式多到眼花瞭亂🙈.🔸燒肉區味道滿意度:🤩🤩🤩🤩淨係燒肉都有17款可以揀呀🙆‍♀️實有一款係中意嘅😘燒肉黎講,我最中意麻香豬扒燒出黎嫩滑又實肉最重要係用左麻辣醃料醃製,好惹味😋而蔬菜同丸類,同樣都有17款仲有蒜片可以燒,呢點幾令我surprise🙈.🔸自製樂趣區味道滿意度:🤩🤩🤩🤩有小丸子機同窩夫機😍準備哂所有材料,一手一腳自己整💪趣味度滿分😂最後肥🐽整左8粒小丸子比我食又幾有模有樣🙈.🔸熟食區,刺身區味道滿意度:🤩🤩🤩🤩有8款熟食,小食都有4款如龍蝦湯燴大頭蝦,日式照燒汁豬軟骨炸物都有麥樂雞,春卷等全都Keep到warm,Keep到口感同味道刺身係即叫即製的,仲有數款壽司呢.🔸飲品區,沙律區,生果區味道滿意度:🤩🤩🤩🤩飲品方面吾算好多,幾款汽水同洛神花

最近工作壓力好大😢
對於我黎講
唯一可以舒壓嘅方式就係:食!食!食!
係元朗搵到呢間韓式放題
可以用5個字講:酒店式放題
環境滿意度:🤩🤩🤩🤩
地方非常闊落每張枱都係4人枱嘅size🙈
坐得舒服又自在!

餐牌滿意度:🤩🤩🤩🤩
話明酒店式放題
款式緊係有返咁上下😂
有自餐區,燒肉區,刺身區,煮食區
飲品區,沙律區,生果區,甜品區等等
好似係酒店食咁Buffet咁
款式多到眼花瞭亂🙈
🔸燒肉區
淨係燒肉都有17款可以揀呀🙆‍♀️
實有一款係中意嘅😘
燒肉黎講,我最中意麻香豬扒
燒出黎嫩滑又實肉
最重要係用左麻辣醃料醃製,好惹味😋
而蔬菜同丸類,同樣都有17款
仲有蒜片可以燒,呢點幾令我surprise🙈

🔸自製樂趣區
有小丸子機同窩夫機😍
準備哂所有材料,一手一腳自己整💪
趣味度滿分😂
最後肥🐽整左8粒小丸子比我食
又幾有模有樣🙈

🔸熟食區,刺身
有8款熟食,小食都有4款
如龍蝦湯燴大頭蝦,日式照燒汁豬軟骨
炸物都有麥樂雞,春卷等
全都Keep到warm,Keep到口感同味道
刺身係即叫即製的,仲有數款壽司

🔸飲品區,沙律區,生果區
味道滿意度:🤩🤩🤩🤩
飲品方面吾算好多,幾款汽水同洛神花茶
中意飲酒嘅朋友,亦有清酒同多款啤酒揀
當然仲有飯前沙律,飯後生果食🥰

🔸甜品
味道滿意度:🤩🤩🤩🤩🤩
放題黎講,呢個甜品區真係不得了
超多款不在話下,款款仲好有心思
一D都吾Hea😎
最特別嘅就莫過於狗狗慕斯Cake
像真度達99%🤣
連狗狗嘅皮紋都有,堅你係吾捨得食🙆‍♀️
2020-02-23 274 瀏覽
最近因為疫情都好少出去食飯,但係終於忍唔住,想出去食餐好既,所以決定左收工返元朗近近地食韓燒。之前上網搵過哩間韓燒有流水蝦食,所以記憶在腦海中,想搵次黎試下。入到去放低左個袋之後出去睇下有咩食,先發覺原來佢好似食自助餐咁好多選擇,由前菜沙律到甜品蛋糕等等都好多野俾你選擇佢有沙律吧,壽司吧,刺身吧,鐘意食既朋友可以食下,因為我先食燒肉後食熟食,所以食唔落啦。燒肉方面,款式要有都有,由菜到肉,甚王海鮮都有。肉方面,佢系都醃得個味好好食,唔會太咸,而且肉質好好,任食仲要哩個價位,真係唔錯好鍾意依佢既牛同埋雞。熟食個方面,我地食左水煮魚,芝士焗蕃茄,炸薯條,炸春卷,真係出料意料,同平時係酒店食半自助餐既質素差唔多,特別想推薦佢地既水煮魚同埋炸薯條。水煮魚佢既辣度做到四川麻辣水煮魚,魚質好"林"好滑。而個炸薯條好脆口有少少微辣好好食,令我愛不擇手。到最後食甜品,甜品既種類同酒店自己餐一樣咁多,而且好好食,我食左佢地既葡撻,蒸蛋,好多蛋糕,牛奶布丁,全部都好好食野飲方面,由機沖可樂,花茶同罐裝啤酒都有,所以野飲都算足夠整體黎,食物質素唔錯,而且款式選擇好多,位座舒服,而且侍應都好好,行過見到油紙要

燒肉方面,款式要有都有,由菜到肉,甚王海鮮都有。

好鍾意依佢既牛同埋雞。

到最後食甜品甜品既種類同酒店自己餐一樣咁多,而且好好食,我食左佢地既葡撻,蒸蛋,好多蛋糕,牛奶布丁,全部都好好食

野飲方面,由機沖可樂,花茶同罐裝啤酒都有,所以野飲都算足夠

整體黎,食物質素唔錯,而且款式選擇好多,位座舒服,而且侍應都好好,行過見到油紙要換都會主動出聲,下次都會再黎,下次既話會想加埋蝦試下
2020-02-13
2020-02-23 208 瀏覽
元朗出名多選擇,想食韓燒但又唔想咁貴,朋友就介紹依間,平日夜晚任食都係$155加一!依家好難搵到依個價。入到去座位都幾闊落,坐得好舒服!之後梗係 急不及待出去拎嘢食!嘢食嘅選擇真係好多,前菜壽司刺身炸物熱盤都有齊!刺身仲要都幾新鮮,師傅即場切嘅。另外有個熱盤係水煮魚整得好好食,幾驚喜。至於韓燒嘅材料方面,選擇都係非常豐富。特別推介個金莎骨同雞腎,醃得好入味,正!另外最推介嘅係依到有得自己整章魚小丸子同格仔餅,指示好清晰跟住整就一定整到而且好好味!都幾好玩。飲品方面仲要有埋清酒同啤酒,甜品款式都多,總有岩你食嘅。依個價錢有咁多食物選擇再加質素不俗,真係幾好!
入到去座位都幾闊落,坐得好舒服!

至於韓燒嘅材料方面,選擇都係非常豐富。
特別推介個金莎骨同雞腎,醃得好入味,正!

飲品方面仲要有埋清酒同啤酒,甜品款式都多,總有岩你食嘅。

依個價錢有咁多食物選擇再加質素不俗,真係幾好!
2020-02-21 146 瀏覽
喺元朗放工,突然好想食韓燒,就諗起朋友介紹過呢間韓燒。由元朗廣場行過去,大約要15分鐘,都算快。一到門口,就安排到入座。嘩,真係超多嘢食肉類款式好多,雞牛豬都有調味得相當好,味道好啱食喺另外一邊,有刺身同壽司拎refill得好快,食落都好新鮮當然唔少得冷盤熱盤都有好多款,我最鍾意食係呢款四川水煮魚辣到適中,同出面食嘅水煮魚味道好似,食咗三轉連啤酒都係任飲加分位之後我都是左人蔘雞湯,味道好濃郁呢間餐廳另外一個亮點,就係可以一邊食一邊玩,做小廚神我就揀咗整小丸子,第一次整算係咁啦甜品都好搞笑,我最鍾意係呢款沙皮狗,打卡一流總括嚟講,呢間餐廳好推介比一家大細過嚟食,玩得又食得

肉類款式好多,雞牛豬都有
調味得相當好,味道好啱食

喺另外一邊,有刺身壽司
refill得好快,食落都好新鮮

當然唔少得冷盤

熱盤都有好多款,我最鍾意食係呢款四川水煮魚
辣到適中,同出面食嘅水煮魚味道好似,食咗三轉

連啤酒都係任飲
加分位

之後我都是左人蔘雞湯,味道好濃郁

呢間餐廳另外一個亮點,就係可以一邊食一邊玩,做小廚神

我就揀咗整小丸子,第一次整算係咁啦

甜品都好搞笑,我最鍾意係呢款沙皮狗,打卡一流

總括嚟講,呢間餐廳好推介比一家大細過嚟食,玩得又食得
2020-02-19
2020-02-19 120 瀏覽
近日因為香港疫情令我唔開心,突然好想食燒肉,我記得有朋友介紹韓舍都唔錯,我就走去試吓啦!首先見到門口有好多promotion嘅餐可以選擇,我就揀咗平日晚市$155個套餐!環境夠寬敞,我坐喺卡位,旁有一個水缸,原來係用嚟放活蝦🦐,內𥚃啲蝦好生猛!由於係燒肉放題,我就出去攞我想食嘅燒肉,一出到去就見到有個甜品櫃,有好多甜品選擇,有木糖布甸、芝士蛋糕、葡撻、椰撻、泡芙等,仲有水果🍉🍊呀!除咗甜品區外,仲有醃菜、壽司🍣、魚生同埋有幾款熱盤以供選擇!旁邊原來有自助汽水機同清酒任飲,最特別係有洛神花茶解渴去油膩!正呀🤩!仲有啤酒任飲!醬汁有十幾款選擇,好窩心😍!旁邊仲有人蔘雞湯同糖水,好滋潤呀!燒肉區有唔同款式嘅燒肉,牛豬羊雞魚當然唔少得,仲有魷魚🦑、雞腎、雞皮串等,種類繁多!而且有好幾種醃法,唔錯!除咗有肉類,有不同嘅蔬菜以提供燒烤,有粟米🌽茄子🍆車厘茄🍅韭菜等!最特別係韓舍提供章魚小丸子機同夾餅🧇機,可以俾一家大細又玩又食👨‍👩‍👦‍👦除咗有呢兩部機之外門口有一部爆谷🍿機、炒雪糕🍨機同棉花糖機!唔知以為我去咗酒店食buffet,估唔到咁有驚喜!至於食物方面
至於食物方面,味道唔錯,唔會太咸亦都唔會好油膩!仲要個排煙口喺正鐵板上面,抽氣抽得唔錯!個鐵板仲要好大塊,可以放好多燒肉一齊燒!
熱盤方面我選擇咗炆豬軟骨同一啲炸物,仲有一啲前菜,有中華沙律、黑雲耳、熟蝦同青口!都好好食!仲要好新鮮!
最後我要好好安慰我第二個胃,嚟個甜品放題先,啲甜品款款都的的式式,每樣都可以試一啲,唔怕浪費!仲要好好味!好滿意!原本我想食埋炒埋雪糕🍨同夾餅🧇,可惜太飽食唔落啦!咁樣可以有藉口留返下一次再食🤣🤣🤣
雖然而家好少人嚟食,但食物質素一啲都唔會敷衍,全部都好新鮮製造!$155 加一真係好抵食!
希望香港🇭🇰快啲無事,等我可以安心再去搵啲咁高質同抵食嘅餐廳啦!
最近唔知點解成日都好想食韓國嘢😂去開元朗就好想食返呢一間韓舍其實佢都開咗好多年不過最近新裝修左 又幾靚仔喎今次嘅食物種類好似多咗好多款式 啱晒我呢啲咁多心嘅人仲比以前精緻👍🏻✅自選沙律bar✅冷盤 開餐前醒醒胃✅熱盤 未燒好又肚餓都有好多選擇仲有好多刺身👍🏻好想讚下佢個凍櫃都好乾淨 咁就食得安心✅香口炸物✅各類韓燒必備 睇到我未有得食都流晒口水佢地仲好細心提供埋生菜俾你等我地食得健康啲😂so sweet 🥰最開心係咩呀呢度有得‼️自己整章魚小丸子‼️可以比我大展身手😂 又幾好玩喎 如果帶埋小朋友嚟整佢哋一定好開心👍🏻你睇吓我哋兩條友幾貪心🍻🍢🥓🌽咩都放晒落去🤣🤣仲有佢甜品嘅水準 真係十分之好如果我唔係食得太飽我應該會再食多幾款甜品因為佢實在太多款式我樣樣都想食呢個棉花糖同爆谷 雖然我無食到但係我都想同大家講呢度其實真係太多嘢食啦一次應該係食唔晒咁多嘢食應該要來多兩次 先搞得掂🤣🤣🤣其他下次試完再報告😌
最近唔知點解成日都好想食韓國嘢😂

咁多嘢食應該要來多兩次 先搞得掂🤣🤣🤣

其他下次試完再報告😌
2020-02-13
2020-02-14 69 瀏覽
今日做足十幾鐘頭真的太累了。駕車出去兜兜風。順便找個晚飯食。越行越遠。去了元朗一個邊緣地帶。徘徊了幾條街。見到一間餐廳食韓燒。仲要係泊車可以泊左對面。韓燒任食好處就是多款選擇之餘。相比任食火煱多了好多甜品:韓食/韓式湯品/韓式特式燒烤食物。這間我最喜歡就是它們的甜品特別多。本人不常食甜點。都食了不少。五花腩。不同大小的五花腩更是不鄉添加。肉汁豐富。入口彈牙之餘。加埋生菜配食更是口感可口。肉質的層次分明。油脂分佈不錯。雞皮。最特別的食物。燒烤之後。脆片咬口。

雞皮。最特別的食物。燒烤之後。脆片咬口。

2020-02-12
5 分鐘 (堂食)
  • 燒肉
  • 甜品