2020-09-23
呢個間標榜自家製手打丸昨晚收工又去食吓係咪真係咁正先:之前我朋友去過食牛腩好正,知道我喜歡吃魚蛋,所以就帶我去,但我就覺得魚蛋一般😅,反而墨魚🦑丸我覺得有驚喜😋——————-🟠A-凍檸茶——-味道適中,不會太甜,夠冰凍,茶濃…———————🟤B-崩沙腩麵:牛腩真係好靚,炇得入味夠腍,靚腩材料,麵質爽滑———————-🟢C-一品六寶麵——-墨魚🦑丸,扎肉,貢丸,🐷肉丸、魚皮餃、魚🐟片頭😊🔷1-墨魚🦑丸:六款食物為最出色的是墨魚🦑丸,咬落満口足料墨魚🦑,又爽又鮮,彈牙好味🥰——————🔷2-魚皮餃:皮彈牙亦算不錯👌——————-🔺3-貢丸:爽口彈牙,足料冬菇及......等等👌—————-🔸4-扎肉:一般,無覺得特別出色——————🔸5-豬肉丸:一般,只係覺得爽和彈牙,無覺得特別出色👌——————🔸6-魚片頭:質地較腍,都夠魚味,但不夠爽口彈牙👌——————🟣D-南乳炆豬手:炆得夠腍,但味道一般————————🔴E-炸魚皮:咬落既脆係有些漏咗氣的帶靱————————🟠F-菜心:正常————————-⚫️G-剩食魚蛋魚片頭:魚味都👌,唯獨是唔夠爽口彈牙,可能好有期望佢既魚蛋變吃失望——————
呢個間標榜自家製手打丸
昨晚收工又去食吓係咪真係咁正先:
——————-
🟠A-凍檸茶——-味道適中,不會太甜,夠冰凍,茶濃…
———————-
🔷1-墨魚🦑丸:
🔷2-魚皮餃:
皮彈牙亦算不錯👌
——————-
🔺3-貢丸:
爽口彈牙,足料冬菇及......等等👌
—————-
🔸4-扎肉:
一般,無覺得特別出色
🔸5-豬肉丸:
一般,只係覺得爽和彈牙,無覺得特別出色👌
🔸6-魚片頭:
質地較腍,都夠魚味,但不夠爽口彈牙👌
🟣D-南乳炆豬手:
炆得夠腍,但味道一般
————————
🔴E-炸魚皮:
咬落既脆係有些漏咗氣的帶靱
————————
🟠F-菜心:正常
————————-
⚫️G-剩食魚蛋魚片頭:
魚味都👌,唯獨是唔夠爽口彈牙,可能好有期望佢既魚蛋變吃失望
———————
食物最出色我覺得係墨魚🦑丸和牛腩,足料靚,其他一股,如果我再去食會選擇牛腩和墨魚丸,呢兩款我最欣賞。
🔺但唯一不好處是「可惜味精太多,未試過成晚不停飲冰水😅😅😅😅」
因為太多味精,所以要扣分😅
開心🥳⋯⋯簡單吃吃吃😂😂😂