2022-10-05 438 瀏覽
平日睇願榮光嘅Instagram,都知道佢地成日好受政府部門關注。我一年前黎過食嘢,今日第二次黎,食物水準仍然都係咁高。朋友點咗精緻日式家庭料理,主食四選一,揀咗柚子素梅麵,朋友話好清新開胃。配菜五選一揀咗吉列豬扒,豬扒炸得好鬆脆。是日手沖茶係玄米茶,我試咗一口,玄米香味好濃烈。輪到我發辦,我點咗一件開心果千層蛋糕。佢嘅抹茶醬超濃,蛋糕入口即溶,而且真係有「千層」嘅效果。我最鍾意嘅係願榮光嘅完熟白桃乳酸,佢地將完熟白桃擺喺杯面畀人打卡,然後會幫我切開。白桃好甜,又多汁。飲品甘甜,飲到底乳酸味明顯。精緻日式家庭料理 $140開心果千層蛋糕 $80完熟白桃乳酸 $100
完熟白桃乳酸

開心果千層蛋糕

精緻日式家庭料理 $140
開心果千層蛋糕 $80
完熟白桃乳酸 $100
完熟白桃乳酸
開心果千層蛋糕
2022-09-27 258 瀏覽
話說舊年有一排我嘅cafe buddy返工好忙我搵唔到人陪要自己一個去試新cafe🥹好彩去左呢間💛💛💛cafe有小狗陪我🐶📍願榮光咖啡館 Not One Less Coffee我本身好鍾意試唔同嘅咖啡豆🫘咁就問店長有咩推薦佢拎左一大本餐牌出黎介紹啲豆俾我我話我鍾意飲酸啲嘅咖啡最後佢手沖左隻好啱我口味嘅俾我飲☕️另外食左富士山御結🍙🍙分別係吞拿魚同明太子沙律口味😋最後食埋個伯爵茶千層蛋糕🍰飽哂😆又要跑返10個圈先可以再食下一餐喇🏃🏻‍♀️
話說舊年有一排我嘅cafe buddy返工好忙

分別係吞拿魚同明太子沙律口味😋

最後食埋個伯爵茶千層蛋糕🍰
飽哂😆又要跑返10個圈先可以再食下一餐喇🏃🏻‍♀️

2022-09-23 1205 瀏覽
係上環有間隱世嘅咖啡店 就係願榮光咖啡館🤣 除左店舖嘅裝修好靚之餘 食物同咖啡☕️都係十分精緻❤️咁我就叫左份日式家庭料理 包括醬油准山漬 芥末牛柳 雞蛋卷 富士山御結 手沖茶 同埋櫻花福餅🥰 每樣食物嘅器具都靚好夾 睇得出有精心設計過😍醬油准山漬 好爽口😛 咬落去索索聲☺️ 做開胃小食一流😜芥末牛柳🐮 開頭都好好奇 個味會係點架呢🤣 食落口 估吾到個芥末同牛柳係咁夾😳 芥末嘅辛 同時間又有少少好似蜜糖嘅甜味中和返 味道好特別😝 牛柳好有牛味 咬落有口感 每咬一啖就有芥末味 好過癮🤩雞蛋卷🥚 每件切嘅大小都好平均 蛋香味都好濃 咬一細啖都已經好入味☺️ 好好食🤣富士山御結🗻 依個整左粉紅色加白色 賣相好吸精🤣 是日手沖茶 玄米茶🫖 可以消除食完牛柳嘅油膩 幾好👍🏽櫻花福餅🌸 細細粒好得意🤣 甜甜地幾好食😋手沖咖啡☕️ 老闆好細心咁問我地鐘意飲啲咩 而且仲逐一介紹吾同咖啡豆有咩分別 酸味果味苦澀味 沖嘅時間係要幾耐 幾多克豆同水嘅比例係點 每樣野都好細心🫣 雖然食物嘅份量吾係好多 但作為放鬆心情 想同人chill下嘅話 願榮光咖啡館真係一個吾錯嘅地方😍 小提示 坐Bar枱可以同老闆傾下計 欣賞下咖

醬油准山漬 好爽口😛 咬落去索索聲☺️ 做開胃小食一流😜

富士山御結🗻 依個整左粉紅色加白色 賣相好吸精🤣

是日手沖茶 玄米茶🫖 可以消除食完牛柳嘅油膩 幾好👍🏽

櫻花福餅🌸 細細粒好得意🤣 甜甜地幾好食😋

雖然食物嘅份量吾係好多 但作為放鬆心情 想同人chill下嘅話 願榮光咖啡館真係一個吾錯嘅地方😍 小提示 坐Bar枱可以同老闆傾下計 欣賞下咖啡☕️ 同埋可以帶寵物架❤️
午餐
2022-09-01 690 瀏覽
🔹️願榮光咖啡館🔹️🥰今天我去做一個聽故事的人,人生每個階段都有屬於自己的路,是要靠自己堅持走下去的,當然有同伴陪同也是走下去的動力所在🔮 尋找咖啡館之旅,有點像在尋寶的感覺,店舖有點難找,消失於繁華鬧市中,在隱蔽的角落,店面簡單而有意義的單色設計,代表著那份堅守價值及信念。這裏有一種親切感,坐在裏面會有一種舒服到是找到洗滌心靈的綠洲☕️ 提及到咖啡,店主是因應你對咖啡的要求,為你特制一杯適合你的款式。我旁邊的客人有叫咖啡,我就做了一個小學生在旁邊看圖聽故事,店主會深入解釋:手沖咖啡是體會不同豆子的真實風味,也能更加了解咖啡其中的奧秘,詳細介紹手沖咖啡步驟,亦會與客人互動👍🤭很棒🐰🐇 同場加插 可愛的小兔子 🐇🐰 叫 ChiBi自己會在店內慢慢走動,左右搖晃扭頭擺臀😍 超可愛,還會自己看鏡頭笑☺️☺️☺️〰️ 精緻日式家庭料理 〰️前菜 + 主食 + 飯或麵 + 是日手沖茶 +櫻花福餅🟡SET 1 芥末牛柳 × 博多茶漬飯🍚🟢SET 2 野菜炸物 × 富士山御結🍙🍢醬油烤年糕串內裏煙煙韌韌,表面有燒過小小焦脆的口感🟠夏日期間限定🍹玻利維亞檸檬特飲味道清甜而多汁,酸酸甜甜在口腔中碰撞杯旁有附上檸檬片,有
🔹️願榮光咖啡館🔹️

🐰🐇 同場加插 可愛的小兔子 🐇🐰 叫 ChiBi
自己會在店內慢慢走動,左右搖晃扭頭擺臀😍
超可愛,還會自己看鏡頭笑☺️☺️☺️

〰️ 精緻日式家庭料理 〰️
前菜 + 主食 + 飯或麵 + 是日手沖茶 +櫻花福餅

🟡SET 1 芥末牛柳 × 博多茶漬飯🍚
🟢SET 2 野菜炸物 × 富士山御結🍙

🍢醬油烤年糕串
內裏煙煙韌韌,表面有燒過小小焦脆的口感

🟠夏日期間限定
🍹玻利維亞檸檬特飲
味道清甜而多汁,酸酸甜甜在口腔中碰撞
杯旁有附上檸檬片,有需要自己可額外加檸檬汁
加後口感更加 Fresh🤭
【妨如置身日本🇯🇵 超有儀式感料理⨯精品咖啡💛】推薦程度:●●●○○抵食程度:●●●○○———門口稍為隱蔽,需要由唐樓先落一層,再喺平台到入店舖~ 一入去個vibe好世外桃源,隔絕咗煩囂都市 *ˊᵕˋ)੭ 食物質素中等,主要係好美觀同有儀式感,擺碟好靚💛✨ 不過假日去等待時間偏長,原本好餓但等咗30分鐘先上菜有少少觀感唔好~ 建議唔肚餓嘅時候嚟chill,但唔好希望食飽肚 ( ˙-˙ ; )🍱 精緻日式家庭料理 (醬油准山漬/唐揚雞塊/富士山御結/醬油烤年糕串/手沖茶/櫻花福餅)|$140雞塊唔太油,炸粉唔厚,雞肉亦偏嫩滑,唔錯✨ 御結好打卡able!不過份量偏細,而且係溫室偏冷,個人認為唔太夾個雞塊~ 年糕串好特別,比較少見💛 好夠味,暖暖地,口感黏糯,唯太過油膩 ( ˙-˙ ; ) 櫻花福餅造型可愛,外皮唔算好煙韌,可能因為雪過改變咗口感?整體味道唔算好特別,但擺盤好吸睛👍🏻🍱 精緻日式家庭料理 (醬油准山漬/芥末牛柳/博多茶漬飯/醬油烤年糕串/手沖茶/櫻花福餅)|$140年糕串同福餅同上,唔特別多講了~ 反而芥末牛柳幾驚喜,難得嘅熱食 ( ꈨຶ ˙̫̮ ꈨຶ ) 芥末刺激而唔嗆口,輕
【妨如置身日本🇯🇵 超有儀式感料理⨯精品咖啡💛】

推薦程度:●●●○○
抵食程度:●●●○○

———

年糕串同福餅同上,唔特別多講了~ 反而芥末牛柳幾驚喜,難得嘅熱食 ( ꈨຶ ˙̫̮ ꈨຶ ) 芥末刺激而唔嗆口,輕輕吊味,而牛柳肉質好腍身、好入味✨ 唯份量偏少~ 茶漬飯嘅茶底同手沖茶一樣,冇咩驚喜,而且覺得溫度唔夠熱,整體觀感一般 ( ˙༥˙ )

🍨 宇治抹茶蕨餅白玉甜品杯|$80
蕨餅口感軟熟黏糯,帶煙韌感,唔錯👍🏻 抹茶味微甜,唔夠茶嘅甘香,個人都係鐘意偏苦啲抹茶~ 紅豆唔太足夠去配搭享用,可能加返啲黑糖漿/抹茶醬整體口感會濕潤啲~ 但紅豆⨯抹茶呢個組合真係不敗的🔥
2022-08-21 334 瀏覽
見到連豬就同朋友黎食下,特登早一日book位, 點知到左佢比高枱我地兩個,問下佢入面仲有冇普通枱, 佢就話無位,咁就算啦,可能無預留位。 之後有客人走都無話我地可以轉位。 然後到上餐時間,如果你地係肚餓既,千祈唔好入黎食,因為我地等左45 mins 兩份餐先黎,中途已經問過侍應,佢地話整緊,但又講唔到幾耐到。 之後終於上菜,有一個麵仲要黎錯左,叫蕎麥麵黎埋梅子麵, 我地都由得佢,因為實在等得太耐, 一换又再等。 到最後, 我地一食完一陣, 侍應就同我地講, 你地用餐時間到,好多人等緊,叫我地埋單。。。 我想同佢講,我等你個麵都等左45 mins, 點解你唔早d出, 我就可以早d走唔阻你下一枱。 講返味道, d野大多數冷盤為主, 只有外觀討好,味道普通, 雞肉同牛柳粒微暖。可一不可再, 一次就夠,最令我卻步係服務態度極不友善。
可一不可再, 一次就夠,最令我卻步係服務態度極不友善。
2022-08-21
2022-08-15 233 瀏覽
係沒有預料下路過呢間店~願榮光咖啡館Not One Less Coffee非常隱蔽嘅一個角落!如果你係飲咖啡嘅,店員會先講解咖啡嘅資料,然後再作決定!咖啡師好專業,係客人面前沖泡製作、同客人一齊tasting及加以說明!KB Ethiopia $100SC Colombia $120飲咖啡嘅味道好個人嘅,各人品嚐出嚟嘅味道都可能有少少分別,所以今次咖啡就唔多講啦😛大家自己去體驗一下啦!開心果千層蛋糕$80Ok,唔太甜,亦唔會食左好膩~有兔兔、狗狗玩,咁就Hea左個幾鐘~
係沒有預料下路過呢間店~
願榮光咖啡館Not One Less Coffee
非常隱蔽嘅一個角落!

如果你係飲咖啡嘅,店員會先講解咖啡嘅資料,然後再作決定!

KB Ethiopia $100

SC Colombia $120

開心果千層蛋糕$80
Ok,唔太甜,亦唔會食左好膩~

有兔兔、狗狗玩,咁就Hea左個幾鐘~
2022-07-10
下午茶
2022-08-14 214 瀏覽
之前見谷友介紹特地去咗,有點貴但食物唔太特別好食,朋友食完覺得肚餓,唯一個千層蛋糕(開心果)好食但忘記影相 我叫了一杯手沖咖啡 charge 100元一杯 嚇親我😅3個人埋單700元 lunch 應該唔會有下次 not one less, 我就 not once more
3個人埋單700元 lunch

應該唔會有下次

2022-08-04 279 瀏覽
小店位於上環嘅橫街窄巷裏面,比較隱蔽冇咁容易搵到!雖然係日式cafe,但係係地地道道嘅香港小店,紀錄曬香港呢幾年發生嘅事,一定要大力支持!舖頭裏面有吧枱有日式家庭餐廳嘅木枱,好有feel,環境坐得好舒服,裝修得好靚,食物都好高質,咁高質嘅日式cafe要比多啲人知!------------------------------🍙◖鹽燒鯖魚+富士山御結◗ $140定食set包咗醬油淮山漬、有兩道主食、手沖茶同埋櫻花福餅,好豐富嘅和風定食set!前菜嘅醬油淮山漬鹹鹹酸酸咁好開胃,當日嘅手沖茶係焙茶!主食方面有五至六款,今次揀咗鹽燒鯖魚同富士山御結,鯖魚外皮脆口,魚嘅油脂豐富,肉質嫩滑;富士山御結粉紅嘅外表好可愛,裏面係肉鬆沙律餡,食落甜甜地。甜品嘅櫻花福餅係紅豆餡,軟滑但偏甜。🍘◖醬油烤年糕串◗ $60年糕串甜甜地好煙韌,整得外脆內軟,連面頭塊紫菜都脆到卷起咗,仲食得出粒粒米嘅口感!係我極期待嘅小食,略嫌油咗啲啲,但都係我幾鍾意嘅小食!🍡◖宇治抹茶蕨餅白玉甜品杯◗ $80有五大粒白玉丸子,唔甜口感好煙韌!抹茶蕨餅茶味濃郁,有回甘,苦苦地同面頭嘅紅豆一齊食,甜度配合得啱啱好!🍰◖柚子芝士蛋糕◗

🍙◖鹽燒鯖魚+富士山御結◗ $140

🍘◖醬油烤年糕串◗ $60

🍡◖宇治抹茶蕨餅白玉甜品杯◗ $80

🍰◖柚子芝士蛋糕◗ $60
芝士蛋糕好creamy軟滑,柚子醬嘅味道令件cake食落更加香,酸酸地仲可以中和返芝士蛋糕嘅膩!

🍑◖完熟白桃乳酸◗ $100
粒粒日本白桃果肉,好清甜,混和埋甜甜酸酸嘅乳酸果汁,好清新消暑!

Encore指數:9.5/10
食物好高質,menu嘅菜式由主食到甜品都好啱胃口,絕對值得再訪!另外佢嘅咖啡都好講究㗎,每個月都有手沖咖啡精讀班!Cafe係pet friendly㗎,每逢星期日仲有駐場狗狗店主woahwoah,記得mark定時間去探佢班啦!
終於去咗bookmark咗好耐嘅願榮光,因為期間限定嘅「日本靜岡皇冠青肉蜜瓜特飲」真係高顏值好吸引😍午後行到爆汗終於搵到牌牌跟指示落去,成日係ig見到隱世乜乜乜,今次終於親身體會到乜叫隱世🤣推門入去見到啲嘢真係親切又感慨💛山長水遠過嚟又搵咗咁耐,一杯蜜瓜特飲一定唔夠啦,於是又加咗一份日式紅豆鯛魚燒😘紅豆燒先嚟,因為減肥中其實我係非常guilty,但又無法割捨對紅豆嘅愛😂記得上次食紅豆燒都差唔多係三年前係日本,過咗咁耐先食一次教練一定唔會話我🙈個筷子托超可愛,不過我都沒用筷子直接用手~新鮮出爐熱辣辣,外皮酥脆又煙韌,入邊滿滿紅豆餡,係我鍾意嘅帶有少少紅豆粒果種,甜度適中幾香口,雖然覺得有少少~油🤏不過一人食晒兩個真係好幸福😚紅豆鯛魚燒之後冇幾耐特飲就嚟啦,同見過嘅post一模一樣靓到哇一聲😍仲好貼心會俾一隻同樣好靓嘅櫻花碟用嚟擺蜜瓜,方便飲同食。趁熱食完紅豆燒就開始搓手期待蜜瓜飲,拎走咗蜜瓜淨係杯嘢個topping都好靓,有抹茶麻糬乾桂花同冰塊互相點綴,睇落就好舒服☺️牛乳飲落帶有清新蜜瓜香,抹茶麻糬煙韌有咬口(仲有一粒原味完美藏身於中間🤣)本身又攰又爆汗嘅我完全被呢杯嘢治癒咗🥹飲完特飲好

飲完特飲好正式?開始食蜜瓜,咬落去又係哇一聲🥹又甜又香又多汁,唔係死甜,係甜得好溫柔果種,因為肉質細膩,不愧係一樹一瓜嘅皇室御用蜜瓜吖,真係好食到頭頂放煙花🥹

日式紅豆鯛魚燒 7.0/9
日本靜岡皇冠青肉蜜瓜特飲 8.0/9

OVERALL 7.5/9

成件事相當美好,我其實唔係一個會輕易被顏值吸引嘅人🫣同埋而家係好認真減肥中就更加心如止水🙏但係呢杯嘢真係又靓又夏天,叫我無論如何都一定要試🤣

店內各種文宣裝飾都好有心思💛雖然時日艱難,但都希望可以繼續堅持下去吖🫶
2022-07-31 202 瀏覽
因為要到禧利街參加活動,所以打算在附近午餐,無意中搜尋到這間香港人小店,當然要支持一下。🥰🥰🥰裝修、佈置很有香港人回憶,食物很美味。用餐時知道狗店長回來中,可惜等不到。
2022-07-31
《願榮光咖啡館》上環有一間好隱世嘅咖啡店💛主打精緻日式家庭料理💛星期日仲有Woah Woah🐶店長系到,餐廳Pet friendly的🤎---🍱精緻日式家庭料理 ($140)~有前菜+主食+飯or麵+是日手沖茶+櫻花福餅(份量較少 男士們會吃不飽的) 吉列豬扒+富士山御結🐷豬扒即炸!!!好脆好脆好香,夠味 吾乾🙈但略嫌薄身左啲🍙飯團賣相好靚🤣💖入面系肉鬆沙律飯圑 料比較少,飯系比較散 粒粒分明,麻油香 鹽燒鯖魚+柚子素梅麵🐟鯖魚好大條 外皮燒到好脆,肉質嫩滑🍥素麵涼陣陣 夏天食好舒服🥳酸酸甜甜 仲有陣紫蘇葉嘅味 (👧🏻覺得幾好食🤣 👦🏻就吾鐘意啦 )好睇個人口味 櫻花福餅……個福餅可能個人口味,我地都唔係咁鍾意 🍡醬油烤年糕串 ($60)超級好食😭💖(完全系👧🏻嘅口味)外皮濃濃醬油嘅味道,咬開煙煙韌韌 好軟💖😈上面個紫菜脆卜卜🥺推推推推♥️ ☕️當日太早去了🥲咖啡師未翻工 未有機會試到佢咖啡🥲---(5🧸為滿分)賣相:🧸🧸🧸🧸🧸味道:🧸🧸🧸環境:🧸🧸🧸價錢:🧸🧸服務:🧸🧸🧸🧸---願榮光咖啡館地址: 上環必列者士街31號地庫電話: 68436772
《願榮光咖啡館》
---
🍱精緻日式家庭料理 ($140)
~有前菜+主食+飯or麵+是日手沖茶+櫻花福餅
(份量較少 男士們會吃不飽的)

吉列豬扒+富士山御結
🐷豬扒即炸!!!好脆好脆好香,夠味 吾乾🙈但略嫌薄身左啲

鹽燒鯖魚+柚子素梅麵
🐟鯖魚好大條 外皮燒到好脆,肉質嫩滑

櫻花福餅
……個福餅可能個人口味,我地都唔係咁鍾意

🍡醬油烤年糕串 ($60)
超級好食😭💖(完全系👧🏻嘅口味)

☕️
願榮光咖啡館
地址: 上環必列者士街31號地庫
電話: 68436772
2022-07-10
原來餐廳早前裝修,由暗黑主題變成而家嘅光明木系主題,不過我是三月中嘅時候來過,就讓我記錄一下舊時的暗黑主題吧😁精緻日式家庭料理 (HK$140).有齊前菜、主食、飯/麵、甜品和茶飲.主食有5款,飯/麵都有4款可揀,天氣熱食前菜:醬油淮山漬.冰涼的淮山好粉,很有醬油味主食:鹽燒鯖魚.烤得皮脆,魚肉幾嫩滑,不過要慢慢食,因有啲細魚骨仔麵食:柚子素梅麵.粉紅色的冰凍梅麵條,點入柚子味醬油,入口冰涼美味,好正👍🏻茶飲:是日手沖茶.我已經唔記得咗係咩茶,但杯中好多茶葉料,味道不錯,可惜水溫不夠熱*櫻花福餅🌸.好精緻的一件,上面有一小朵櫻花,滿滿櫻花味道,好甜

精緻日式家庭料理 (HK$140)
.有齊前菜、主食、飯/麵、甜品和茶飲
.主食有5款,飯/麵都有4款可揀,天氣熱食

前菜:醬油淮山漬
.冰涼的淮山好粉,很有醬油味

醬油淮山漬

主食:鹽燒鯖魚
.烤得皮脆,魚肉幾嫩滑,不過要慢慢食,因有啲細魚骨仔

鹽燒鯖魚

麵食:柚子素梅麵

柚子素梅麵

茶飲:是日手沖茶
櫻花福餅🌸
.好精緻的一件,上面有一小朵櫻花,滿滿櫻花味道,好甜

櫻花福餅

2022-03-18
醬油淮山漬
鹽燒鯖魚
柚子素梅麵
2022-07-02 2212 瀏覽
打風又落雨, 個長假期好似被騎劫咗咁 買外賣就要買得令自己開心既, 呢個簡直係我食過最高質既便當餐盒其中既素麵真係好岩打卡, 條條分明又唔會糊埋一齊 媽媽超鍾意呢條鯖魚, 鹽燒比平時就咁煎既更香更脆皮富士山飯團係佢地既signature, 日本米都係粒粒分明又煙韌, 吉利豬扒巨型又唔乾不過我更鍾意抹茶蕎麥麵, 味道更好 主食惹味牛柳唔韌唔嚡口仲有肉汁小食每盒都有兩款, 爽脆漬牛蒡唔會醃得太鹹, 蝦餅同粟米餅都好彈牙, 明太子蛋卷超好味 加埋個唔過甜膩又唔會有藥水味既櫻花和菓子就perfect🌸我仲外加多左個芝士蛋糕, 甜品果然係可以令人心情好d 芝士蛋糕係焗過實淨果種my fav🧀 加埋玫瑰味既花香甜而唔假🌹-精緻日式家庭料理 ($140)芥末牛柳🥩|鹽燒鯖魚🐟|吉列豬扒🐷抹茶蕎麥麵🍵|柚子素梅麵🌸|富士山御結🍙明太子蛋卷🍳|粟米餅🌽牛蒡漬|櫻花和菓子🌸櫻花蝦餅🍤配粟米餅🌽($60)玫瑰🌹芝士蛋糕 ($60)-願榮光咖啡館上環必列者士街31號地庫1100-1800
打風又落雨, 個長假期好似被騎劫咗咁

其中既素麵真係好岩打卡, 條條分明又唔會糊埋一齊
媽媽超鍾意呢條鯖魚, 鹽燒比平時就咁煎既更香更脆皮

不過我更鍾意抹茶蕎麥麵, 味道更好
主食惹味牛柳唔韌唔嚡口仲有肉汁

加埋個唔過甜膩又唔會有藥水味既櫻花和菓子就perfect🌸

我仲外加多左個芝士蛋糕, 甜品果然係可以令人心情好d

精緻日式家庭料理 ($140)
芥末牛柳🥩|鹽燒鯖魚🐟|吉列豬扒🐷
抹茶蕎麥麵🍵|柚子素梅麵🌸|富士山御結🍙
明太子蛋卷🍳|粟米餅🌽
牛蒡漬|櫻花和菓子🌸
櫻花蝦餅🍤配粟米餅🌽($60)
玫瑰🌹芝士蛋糕 ($60)
願榮光咖啡館
上環必列者士街31號地庫
1100-1800
10 分鐘 (外賣自取)
  • 精緻日式家庭料理
  • 芥末牛柳
  • 鹽燒鯖魚
  • 吉列豬扒
  • 抹茶蕎麥麵
  • 富士山御結
  • 明太子蛋卷
新裝修後終於有機會再黎🙈而且仲可以同💛小店既狗店長Woah woah 🐻🐶近距離接觸如果唔係趕時間🙈我仲想帶佢出去散步添☺️除左狗店長之外💛最掛住既都係佢地既日式餐點🍱手沖咖啡☕️------------------------------@not_one_less_coffee 兩份精緻日式🇯🇵家庭料理一份甜品🍮一壺手沖咖啡☕️-------醬油准山漬吉列豬扒🐽配梅子素麵🍜芥末牛柳🐮配富士山🗻御結🍙櫻花福餅🌸🍮豬扒炸得薄脆而且唔會好油牛柳粒牛味🐮比想像中濃☺️富士山🗻御結就當然係睇得又食得👍🏻-----------------期間限定士多啤梨🍓芝士千層蛋糕🍰每層蛋糕皮都做得好夠薄酸酸甜甜既草莓🍓醬汁再加上得意既彩色珠珠做裝飾👍🏻-----------------------手沖咖啡☕️@craftcoffeehk繼續係佢地既出品Las Alasitas Gesha 幾重莓果味🍓🫐仲有淡淡花香放涼後再飲餘韻強烈好多而且喉嚨既酸感亦更強不過作為鍾意❤️Nutty口味既我亦對今次既咖啡☕️非常滿意☺️
新裝修後終於有機會再黎🙈
而且仲可以同💛小店既狗店長