2013-02-18
情人節當日, 男朋友話唔食扒, 試下食小菜慶祝, 所以就去左呢度食。佢話好多人介紹話呢間D小菜唔差, 所以帶我食。本身揀坐出面街, 所以唔洗等位。不過太多人食煙, 為左唔吸2手煙, 叫左食野等左10分鐘轉入入面坐。呢個味道好清, 咬落冇乜沙, 應該洗得幾乾淨。唔會太鹹, 而且有鮮味, 算係新鮮!!!比差既原因係食食下CHECK下單, 本身餐牌冇寫係大蜆, 諗住$58都抵, 但係佢黎左大蜆要另加$10冇通知, 覺得有D比佢呃左... 呢個唔會好油, 好爽口... 比個差, 唔係唔好食, 而係食食下有個女職員拎左張單問其他人邊個寫個價錢唔岩!!!原本$50既豆苗, 冇啦啦話因為入貨貴要加多$8! 男職員話唔係坐地起價, 但係食客個心入面唔係咁諗囉。雖然碟菜好清唔油, 但都打折扣...呢個真係唔好食!可能墨魚鬆真係好似食肥豬肉咁啦, 所以我食左一啖已經唔想食。而且成碟餸係非常油!!! 最後, 因為新年期間要收加一, 所以貴左, 唔係會抵食D。
佢話好多人介紹話呢間D小菜唔差, 所以帶我食。
唔會太鹹, 而且有鮮味, 算係新鮮!!!
但係佢黎左大蜆要另加$10冇通知, 覺得有D比佢呃左...
而係食食下有個女職員拎左張單問其他人邊個寫個價錢唔岩!!!
原本$50既豆苗, 冇啦啦話因為入貨貴要加多$8!
男職員話唔係坐地起價, 但係食客個心入面唔係咁諗囉。
雖然碟菜好清唔油, 但都打折扣...
而且成碟餸係非常油!!!
最後, 因為新年期間要收加一, 所以貴左, 唔係會抵食D。
題外話/補充資料:
其實比多少少錢真係冇所謂, 但係唔應該係食客食食下個陣, 先話呢碟要加錢個碟又要加。
就算食物質素有變都應該係點菜個陣同我地講一聲嘛~
即係佢地講明"新年期間會另一服務費"咁, 呢D佢地又識喎。
有D覺得比人搵笨囉!!!
食物方面完全冇問題, 但係臨時加價呢方面, 真係要改善下囉~
[b]各位記住點菜之前問清楚當日有冇野要臨時加價呀![/b]