2020-04-06 166 瀏覽
前幾日同老公2個去左自私食🤣去左大角咀 Winner Winner Chicken Dinner食雞煲呢個非常時期佢地真係做足衛生會用熱水係你面前再消毒一次碗筷仲有消毒噴霧放係枱面比你噴手呢到係無限時任食任飲!但D位都好闊落,坐得舒服一共有四款雞煲可以揀;芝士雞煲、南薑雞煲、養生正氣雞煲、秘製椰香雞煲配料可因個人喜好選擇要多少我地就試左秘製椰香雞煲一上枱,好濃既椰香味,但食落又唔會好漏如果人多去可以食完一款可以再試另一款雞煲但我地2個人食一個雞煲個份量已經覺得好夠雞肉好嫩,D雞肉吸哂D椰汁味之後可以再點打邊爐野食任食黎講D牛肉幾高質,其他配料都好多選擇;黑豚肉、巨型蟹棒、啤酒腸都好吸引!😋
前幾日同老公2個去左自私食🤣

呢個非常時期佢地真係做足衛生
會用熱水係你面前再消毒一次碗筷
仲有消毒噴霧放係枱面比你噴手
呢到係無限時任食任飲!但D位都好闊落,坐得舒服

一共有四款雞煲可以揀;
芝士雞煲、南薑雞煲、養生正氣雞煲、秘製椰香雞煲
配料可因個人喜好選擇要多少

我地就試左秘製椰香雞煲
一上枱,好濃既椰香味,但食落又唔會好漏
如果人多去可以食完一款可以再試另一款雞煲
但我地2個人食一個雞煲個份量已經覺得好夠
雞肉好嫩,D雞肉吸哂D椰汁味

之後可以再點打邊爐野食
任食黎講D牛肉幾高質,其他配料都好多選擇;
黑豚肉、巨型蟹棒、啤酒腸都好吸引!😋
2020-04-02
  • 秘製椰香雞煲
  • 西班牙黑毛豬梅肉
2020-04-03 139 瀏覽
同兩個friend冇嘢做,諗住搵個地方打邊爐吹水,黎到長沙灣洋松街嘅食雞🎁聽個名就知有雞煲食啦😆😆!食完打埋邊爐飲品、醬料、蔬菜都係自助嘅,醬料有花生醬、芫荽、蔥、蒜蓉豉油、辣椒,都多款😍,蔬菜大約有10幾款,放喺凍櫃自助,好Fresh❤️今次食咗芝士雞煲,好香好濃嘅芝士味,好足料,其他火鍋食物都做得好好,好新鮮,有 安格斯牛肩脊 、水晶魚丸丶台灣影子墨丸、芝士腸、 白墨魚丸、 牛丸 、韭菜餃、 山根👍,都非常值得一食🌟
聽個名就知有雞煲食啦😆😆!食完打埋邊爐

2020-04-03 107 瀏覽
我同老公有時都會擺低兩個小朋友喺公公婆婆屋企,我地兩個自己拍拖去覓食,今次佢話想打邊爐,就周圍搵下,睇有冇啲安全乾淨嘅食市啦,就嚟到大角咀洋松街,行吓行吓就黎到間舖面乾乾淨淨嘅叫~食雞,有得食雞煲,食完之後,店員會幫你加豬骨湯打邊爐,一次過滿足晒兩個願望😍😍到達餐廳,呢度環境光猛,樓底高,而且桌椅都好新淨,一坐低,侍應哥哥就攞咗搓手液和濕紙巾俾我哋清潔👍衛生做得好好👍呢度飲品、醬料、蔬菜都係自助,好Fresh❤️我哋先選擇雞煲,今日揀咗養生正氣雞煲,裏面配有薑片、冬菇、紅棗、蟲草花、蓮藕和豆卜,好適合養生美顏嘅人士選擇🥰,店員擺咗個漏斗喺枱面,漏斗流完,就可以食,幫你計埋時😆好方便,湯底 帶有少少酒味,和雞煮埋一齊好嫩滑😍,我哋今次兩個人食就覺得啱啱好,唔會太多或太少✌🏻今次一共食左十幾款火鍋料,我同老公個人喜好,就最鍾意🌟安格斯牛小排肥牛~最嫩滑、冇咩根,雪花分怖最豐富🥰🌟香煎午餐肉~每塊餐肉大約一cm厚,塊塊都煎得好均勻 脆口,放湯滾五秒就食,好香口👍🌟韓國珍寶蟹棒~一支蟹棒大約有20 cm長🥰見到已經想食,好新鮮👍其他食物都做得唔錯,最緊要新鮮吖嘛~頂級水晶魚丸丶魚皮餃、鵪鶉蛋、田
今次一共食左十幾款火鍋料,我同老公個人喜好,就最鍾意
🌟安格斯牛小排肥牛~最嫩滑、冇咩根,雪花分怖最豐富🥰
其他食物都做得唔錯,最緊要新鮮吖嘛~頂級水晶魚丸丶魚皮餃、鵪鶉蛋、田園韭菜餃、響鈴👍,仲食得落嘅,值得一試㗎😆😆
2020-03-26 133 瀏覽
<每位258 任食任飲任坐雞煲>😍呢間喺大角咀既食雞 超抵食 258 蚊一位 任食各式各樣既雞煲 養生 川味 椰香 芝士等等 任食完雞仲可 落蕃茄粟米豬骨湯 或豬骨濃湯打邊爐 點不同種類既肉菜丸等等 有各式既飲品 可樂 茶 汽水等等。 😍 加30 蚊仲可飲啤酒 仲有啫喱做飯後甜品 超正! 🍴養生正氣雞煲 🐥紅棗 加蟲草花 夠酒滋潤👍🏻 雞肉 好夠香甜 落足 料 雞比較彈牙 皮夠爽彈 最正係佢既豆卜同冬菇盡吸醬汁 好入味 😍 一定要點 🍴秘製椰香雞煲🐥🥥香濃豬骨湯加上新鮮椰汁 椰香味濃 再加 蕃茄大葱 青檸等🍅中和番濃椰汁味 配搭得好正 雞肉充滿椰汁香 青檸又增加雞肉既清新度 好味 🍴前菜不得不讚佢前菜都整得好食 冷盤既木耳 筍 夠麻辣惹味 同青瓜蘿蔔 🥒🥕 夠酸甜爽口 而牛肚 係金錢肚黎 醃得好入味 夠軟林 🐮 正 🍴打邊爐料十分豐富 以任食黎講質素好高 美國黑毛豬梅肉 脂肪偏低 食落彈牙 豬肉味香 而西班牙黑毛豬梅肉就比較油花充足夠肥美🐽牛肉方面 安格斯牛小排肥牛 肉質比較彈牙爽口 夠 juicy而安格斯牛肩胛肥牛 就比較軟淋 牛肉油份高 d好香滑🐂除此之外
<每位258 任食任飲任坐雞煲>😍

🍴養生正氣雞煲 🐥

🍴秘製椰香雞煲🐥🥥

🍴前菜

🍴打邊爐料
十分豐富 以任食黎講質素好高 美國黑毛豬梅肉 脂肪偏低 食落彈牙 豬肉味香 而西班牙黑毛豬梅肉就比較油花充足夠肥美🐽牛肉方面 安格斯牛小排肥牛 肉質比較彈牙爽口 夠 juicy而安格斯牛肩胛肥牛 就比較軟淋 牛肉油份高 d好香滑🐂除此之外 有幾樣野係好正十分推介 魚片頭🐟超大超濃魚味 又夠爽彈 韓國珍寶蟹棒 勁大條 食得出佢真係有蟹肉 夠香甜🦀爽彈牙豬皮同牛柏葉 兩種特別既腸 德國車打芝士熱狗腸 🐖 肉質爽脆 帶 d黑椒香 一咬開濃肉味加 chattercheese既香濃 🧀勁邪惡 仲有美國健力士啤酒腸🍺咬落去勁香濃啤酒味加豬肉香味 夠哂特別 而炸魚皮都一樣 炸得勁香脆 🔥魚味濃 配埋啤酒就正😍

#火鍋 #打邊爐 #雞煲 #椰子 #蟲草花 #雞肉 #安格斯 #肥牛 #牛小排 #芝士 #香腸 #蟹柳 #魚片頭 #放題 #任食
Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#食雞
大角咀洋松街38 號地下1 至2 號鋪
~~~~~~~~~~~~
2020-03-10
2020-03-23 85 瀏覽
食雞有新雞煲試。芝士雞煲南薑雞煲養生正氣雞煲秘製椰香雞煲一坐底,職員就拎一煲水開爐洗碗洗工具消毒,仲比搓手液我地用。之後就送上酸菜青瓜木耳同辣味牛肚。我就簡左養生正氣雞煲雞量足亦很滑,有蟲草花、紅棗、蓮藕片、豆卜、冬菇等配菜。蟲草花、豆卜好入味😍😍。之後還可以加雞湯做火鍋。火鍋材料都幾多,有2款肥牛:安格斯牛肩胛、安格斯牛小排,豬亦有2款:美國黑毛豬梅肉、西班牙黑毛豬梅肉。我偏愛安格斯牛肩胛同美國黑毛豬梅肉。另外有韓國珍寶蟹棒超長亦唔會散開,仲有巨型魚片頭,爽口彈牙,比較少見同特別既有美國車打芝士腸同美國健力士啤酒腸,前者好juicy,後者重酒味,愛酒之人可以試試。還設有自助蔬菜區、飲品區及甜品。原來仲可以外賣,肥牛梅肉真空pack好添。
食雞有新雞煲試。
南薑雞煲
養生正氣雞煲
秘製椰香雞煲

之後就送上酸菜青瓜木耳同辣味牛肚。

我就簡左養生正氣雞煲

之後還可以加雞湯做火鍋

我偏愛安格斯牛肩胛同美國黑毛豬梅肉。

還設有自助蔬菜區、飲品區及甜品
原來仲可以外賣,肥牛梅肉真空pack好添。

2020-03-20 76 瀏覽
今晚放工同爸爸去大角咀買嘢,順便食埋飯。行過俾個”食雞”嘅招牌吸引左,見好耐無食雞煲就入咗去試試。原來係無限時間,任食任點任飲,每張枱之間都有一定距離,都坐得好舒服又唔會迫。未開始落order已經送上前菜,有辣味牛肚、酸菜青瓜,仲有荀片,超級開胃👍🏻睇到餐牌有幾款雞煲款式,全部即點即煮。職員推介叫我哋試個無咁濃味嘅秘製椰香雞煲,個煲一嚟到就嵌住蓋加熱計時3分鐘,打開蓋食得即刻聞到椰香味,裡面配料仲有椰子肉同埋栗子、芋頭,成件事感覺好泰式,啲雞都煮到好入味,真係愈食愈想食😝食完椰汁雞煲跟住再叫左個招牌川味雞煲,嚟得食雞煲都想食辣嘅🤪我地揀左個微辣程度,其實呢個煲真係好惹味,個汁好香有花椒八角,仲有好啱我呢個配菜王嘅莞茜、洋蔥同蒜片🤣仲可以揀邊啲配菜多啲少啲,自由配搭。而啲雞响呢個煲肉質好似仲嫩滑喎,正!其實食完兩個雞煲都飽左6成,所以我又去行吓,响自助區攞吓蔬菜放火鍋 。啲菜係要放响個花盤入面,又幾搞鬼喎,係咪會顯得新鮮啲呢😝。職員幫我哋加湯後,就開始拾吓拾吓啦😌我哋叫咗幾款火鍋食物,個安格斯肥牛滾兩滾就食得....係入口即溶,啲韓國珍寶蟹捧條條都有成隻筷子咁長,仲有啲巨型魚片頭超大粒、

我哋叫咗幾款火鍋食物,個安格斯肥牛滾兩滾就食得....係入口即溶,啲韓國珍寶蟹捧條條都有成隻筷子咁長,仲有啲巨型魚片頭超大粒、爽口又彈牙😋但要特別推介一下個美國健力士啤酒腸,睇落去似普通腸一條,點知原來咬落去真係食到陣啤酒味,第一次食感覺好神奇😋通常最後都食返個甜品做總結,普通啫喱加淡奶,絶配👍🏻👍🏻👍🏻
2020-03-19
  • 秘製椰香雞煲
  • 秘製雞煲
2020-03-13 105 瀏覽
同老公成個幾月日日住家飯🏡,真係要出去拍拖👫透透氣,出嚟拍拖緊係要食好西😋,就㨂咗嚟「食雞」🐤撐檯腳🍽呢間雞煲店嘅雞煲任食🤩,有多個特色雞煲,除咗有熟悉嘅麻辣🔥雞煲,仲有多個新款✨味道:芝士🧀/ 南薑/ 養生正氣(蟲草花)/ 秘製椰香🥥雞煲。身為芝士控,梗係㨂芝士🧀雞煲!芝士雞煲十分足料👍,勁多芝士😍,真材實料。啲雞嫩滑🐤,陪上香濃芝士,真係好match😋😋食完雞煲,跟著打邊爐,啲配料都好正👍,有以下精選推介:(必食指數👅最高5🔆)🔆🔆🔆🔆🔆#韓國珍寶蟹棒🦀韓國蟹棒差唔多有成隻筷子🥢咁長,食落好有咬口,啖啖肉,不能錯過👍🔆🔆🔆🔆🔆#安格斯肥牛🐮肥牛脂肪分布平衡😍,淥2下就食得👅,又爽又有牛味,正❗️即係加碼叫多兩碟🔆🔆🔆🔆#激爽魚片頭巨型魚片頭,好大粒😋,好彈牙!好爽!無改錯名🔆🔆🔆#美國健力氐啤酒腸🍺如果鐘意飲啤酒,真係要試下,有陣陣啤酒香👍好特別,出面好少食到🔆🔆🔆#水晶魚丸非一般魚蛋,食落好香口,又好彈牙,一食再食!🤤呢間店任點、任食、唔限時,唔使驚要趕住走🥰仲有樣嘢好欣賞就係啲位排得好開,檯與檯好有空間感,係呢個非常時期去食雞煲,真係放心好多❤️另外,個厠所都藉得一讚,好乾淨,應該

食完雞煲,跟著打邊爐,啲配料都好正👍,有以下精選推介:
(必食指數👅最高5🔆)

🔆🔆🔆🔆🔆#韓國珍寶蟹棒🦀

🔆🔆🔆🔆🔆#安格斯肥牛🐮

🔆🔆🔆🔆#激爽魚片頭
巨型魚片頭,好大粒😋,好彈牙!好爽!無改錯名

🔆🔆🔆#美國健力氐啤酒腸🍺

🔆🔆🔆#水晶魚丸
非一般魚蛋,食落好香口,又好彈牙,一食再食!🤤

呢間店任點、任食、唔限時,唔使驚要趕住走🥰仲有樣嘢好欣賞就係啲位排得好開,檯與檯好有空間感,係呢個非常時期去食雞煲,真係放心好多❤️另外,個厠所都藉得一讚,好乾淨,應該定時有人清潔👍👍
2020-03-13 81 瀏覽
今日同朋友聚會,去咗大角咀食雞試下個雞煲,我哋揀咗麻辣雞煲但係選擇咗微辣,決定咗之後個雞煲10分鐘就上枱,入面有原隻雞而且超多香料,有生薑、大蒜、蒜頭、芫茜、 洋蔥及八角等等嘅香料。我哋先食曬隻雞然後再去自助區揀蔬菜、豆腐、菇類等食物。另外值得一提就係自助 雪櫃入面有超多飲品選擇,而且另加30蚊就可以要埋啤酒任飲,食完個超好味而分量大嘅雞煲之後,跟住就上個火鍋拼盤,入面有西班牙黑毛豬梅肉、安格斯雪花肥牛、韓國珍寶蟹柳、魚皮餃、極級丸類六天王、鬼馬扎肉片、金菇菜、白蘿蔔同埋炸魚皮,西班牙黑毛豬同埋安格斯雪花肥牛唔使多講,又係肉味濃肉質嫩,韓國珍寶蟹柳超長,之前真係未食過,鮮味亦十足,極級丸類六天皇即係炸魚蛋、貢丸、牛丸、魚片頭、墨魚丸、潮州魚蛋。 好味! 但本人最喜歡嘅都係個炸魚皮 浸落湯底兩至三秒間攞返嚟食超正 比起其他出麵食嘅少啲油同埋個魚皮比較脆。正! 下次有機會去食雞煲我一定會再嚟呢間食。
勁耐無食雞煲啦!!今晚約左好友齊齊去食雞餐廳位於大角咀,地方闊落好寬敞,枱同枱之間唔會迫,好少見雞煲店咁整潔乾淨,地下唔會痴笠笠,讚~一個價錢,唔限時,真正任飲任食任坐,好抵!雞煲有4款可選,招牌川味雞煲、養生正氣雞煲、秘製椰香雞煲、芝士雞煲。第一次黎揀左招牌川味雞煲,辣度、花椒、芫茜、洋蔥、大蔥、薑片全部都可以選擇份量。即叫即煮,等10分鐘就熱辣辣上枱。原隻新鮮芝麻雞肉質嫩滑多汁有嚼勁,加入大量配料同秘製醬汁真係勁惹味!我唔太食得辣,揀左微辣岩岩好~食完雞煲可選擇免費追加雞煲或者加湯轉打邊爐~湯底可選豬骨濃湯或蕃茄湯底。加完湯底後送上火鍋拼盤,份量按人數計,好多高級食材!推薦以下火鍋配料:西班牙黑毛豬梅肉肉質軟嫩多汁、安格斯雪花肥牛油花均勻好鮮嫩、韓國珍寶蟹棒味道鮮甜、鬼馬扎肉片爽口彈牙、炸魚皮鬆脆可口夠厚實、丸類彈牙鮮味唔會成口粉。另亦設點餐紙,有大量肉類、瓜菜類等等。尚有其他新鮮蔬菜可於雪櫃自取~飲品方面有汽水/紙包茶等等,每位加HK$30仲可以任飲啤酒!另一位置有自家天然菊花水同幾款茶包~醬汁同樣自助,有齊蔥花、芫茜、辣椒、蒜蓉、芝麻醬。最後仲有2款啫喱任食,甜度剛好,加埋花奶
勁耐無食雞煲啦!!
今晚約左好友齊齊去食雞

餐廳位於大角咀,
地方闊落好寬敞,
枱同枱之間唔會迫,
好少見雞煲店咁整潔乾淨,
地下唔會痴笠笠,讚~

一個價錢,唔限時,
真正任飲任食任坐,好抵!

雞煲有4款可選,
養生正氣雞煲

第一次黎揀左招牌川味雞煲
辣度、花椒、芫茜、洋蔥、
大蔥、薑片全部都可以選擇份量。
即叫即煮,等10分鐘就熱辣辣上枱。

原隻新鮮芝麻雞肉質嫩滑多汁有嚼勁,
加入大量配料同秘製醬汁真係勁惹味!
我唔太食得辣,揀左微辣岩岩好~

食完雞煲可選擇免費追加雞煲
或者加湯轉打邊爐~
湯底可選豬骨濃湯或蕃茄湯底。

加完湯底後送上火鍋拼盤,
份量按人數計,好多高級食材!

推薦以下火鍋配料:
西班牙黑毛豬梅肉肉質軟嫩多汁、
安格斯雪花肥牛油花均勻好鮮嫩、
韓國珍寶蟹棒味道鮮甜、
鬼馬扎肉片爽口彈牙、
炸魚皮鬆脆可口夠厚實、
丸類彈牙鮮味唔會成口粉。

另亦設點餐紙,有大量肉類、瓜菜類等等。

尚有其他新鮮蔬菜可於雪櫃自取~

飲品方面有汽水/紙包茶等等,
每位加HK$30仲可以任飲啤酒!
另一位置有自家天然菊花水同幾款茶包~

醬汁同樣自助,
有齊蔥花、芫茜、辣椒、蒜蓉、芝麻醬。

最後仲有2款啫喱任食,
甜度剛好,加埋花奶仲正!

唔限時任飲任食,
而且坐得舒服又有電視睇,
岩埋同朋友聚餐一路食一路傾,正!!
2020-03-03
2020-02-28 58 瀏覽
趁冇人食雞煲打邊爐真係好爽啊!今次試食養生正氣雞煲,雞件夠晒食味,連配料都好惹味,份量多到兩個女仔食唔晒,K.O.左個雞煲後,跟手繼續任飲任食火鍋,我就點左👍🏻安格斯肥牛:A級貨式,絕對唔係渣留灘👍🏻黑毛豬梅肉:OK, 唔係渣野👍🏻煎午餐肉 :最欣賞佢特別處理過,煎香左再烚,口感正👍🏻紙豆腐:未試過要試下,口感特別👍🏻炸魚皮:打邊爐唔少得既配角👍🏻自家製菊花茶:飲得出自家煲,唔會太甜,打邊邊飲佢清熱解毒1個價錢有兩種享受,好抵!
👍🏻安格斯肥牛:A級貨式,絕對唔係渣留灘
👍🏻黑毛豬梅肉:OK, 唔係渣野
👍🏻煎午餐肉 :最欣賞佢特別處理過,煎香左再烚,口感正
👍🏻紙豆腐:未試過要試下,口感特別
👍🏻炸魚皮:打邊爐唔少得既配角

1個價錢有兩種享受,好抵!

正氣養生雞煲
正氣養生雞煲
安格斯肥牛
紙豆腐同煎午餐肉要試
2020-02-13 216 瀏覽
賣點以任飲任食為題的雞煲放題,仲要唔限時,座位寬闊坐得舒適同朋友吹水夠晒自在,今次去咗位於大角咀的Winner Winner Chicken Dinner 食雞。前菜有醃蘿蔔,醋雲耳,微辣牛肚,好好味又開胃。 四款雞煲🍲包括芝士雞煲/南薑雞煲/養生正氣雞煲/秘製椰香雞煲,揀左秘製椰香雞煲,雞隻是細細隻的芝麻雞,一滾起椰香味四溢,有椰子肉,芋頭,栗子等配料,足料食得夠晒滿足。食完雞煲仲任食火鍋料,侍應仲問我地可以試埋其他味的雞煲,太貼心了。 火鍋料配料好新鮮,仲有自家製菊花蜜任飲,食完雞煲清熱解毒的最佳選擇。 👍🏻👍🏻因應最近的疫情,餐廳仲貼心地提供酒精搓手液,侍應全部帶上口罩好有衛生意識,讚呀!

前菜有醃蘿蔔,醋雲耳,微辣牛肚,好好味又開胃。

前菜

炸魚皮

蔬菜

前菜
炸魚皮
蔬菜
#雞煲真係食極都唔厭食雞煲又點止麻辣雞煲呢?一間專食雞煲的「食雞」專門店足以滿足食雞的慾望! 南薑雞煲、芝士雞煲、養生正氣雞煲....梗有一款岩你口味~話說上次食完招牌麻辣雞煲,已經成日心思思想黎encore。椰子控的我今次黎試秘製椰子雞煲,一打開蓋就聞到陣陣椰香,雞肉入味嫩滑,精華所在的湯汁忍不住偷偷地飲左幾啖,充滿椰味呢~除左雞煲出色之外,火鍋配料同樣出色,喜歡食肉的朋友可點安格斯肥牛🥩、西班牙黑毛豬都唔錯,其他特色配料如手打墨汁丸、巨型珍寶蟹棒、特大爽滑魚片頭等都必叫! 最最最值得讚就係無限時任飲任食,無限refill 之餘仲坐得舒適,環境和服務都幾好,CP值高最岩約一大班朋友gathering!食雞   網址: https://s.openrice.com/QrbS0vYu900 地址: 大角咀洋松街38號地下1-2號舖#WinnerWinnerChicken #食雞 #雞煲 #WinnerchickenHK #雞煲真係食極都唔厭 #Foodie #annielittlecake #CoolLoveHK #HappyblogHK

#雞煲真係食極都唔厭

雞煲又點止麻辣雞煲呢?

一間專食雞煲的「食雞」專門店足以滿足食雞的慾望!

南薑雞煲、芝士雞煲、養生正氣雞煲....梗有一款岩你口味~

話說上次食完招牌麻辣雞煲,已經成日心思思想黎encore。

椰子控的我今次黎試秘製椰子雞煲,一打開蓋就聞到陣陣椰香,

特大爽滑魚片頭等都必叫!

食雞
地址: 大角咀洋松街38號地下1-2號舖

2020-01-17
  • 招牌麻辣雞煲、
  • 秘製椰子雞煲
2020-01-23 59 瀏覽
環境闊落舒適,樓底好高,就算滿座都唔會覺得逼!佢雖然係無限時任食雞煲,不過質素一d都唔比出面逐碟叫既輸蝕,雞煲可以自己選擇口味,有傳統麻辣,新派芝士等!我地揀左麻辣,味道唔算好辣,不過都相當出色。牛肉油脂分布好靚,唔會過肥或瘦,響玲新鮮脆口,炸午餐肉都好香口,其餘丸同餃都中上水準,仲有菜同甜品出面任拎,飲品都係任飲架!最驚喜既係原來個雞煲食完第一次唔夠可以免費再加,非常抵食!侍應態度親切,會主動幫你清理枱面,上菜速度快。
2020-01-13
 今年熱到爆炸,冬天衫都唔洗拎出黎但火鍋店一樣坐爆場今次介紹呢間叫食雞位於大角咀,又可以話近旺角即點即煮雞煲,仲有好多款口味選擇一大班朋友年前年後飯局約埋食最好的選擇唔限時,任食任點,爽到爆炸加錢仲有任飲啤酒,超抵!店家力推芝士雞煲/南薑/養生正氣雞煲/椰香雞我兩人就試試新派芝士雞煲先!落單後,雞煲要稍等10~15分鐘由於係即煮,等既時間出去自助區拎下野飲先 食材夠新鮮有多款蔬菜選擇! 仲有甜品食! 有自家製菊花水,茶包,自助任飲雪櫃有十幾廿款唔同牌子飲品任飲加錢可飲啤酒 川味,可選辣,唔同配料既多與少芝士就最岩一家大細食  芝士雞煲加入白汁,大量芝士,蟹棒條先焗3-4分鐘,即時食得,雞件肉多,肉質細嫩芝士香而不油膩蟹棒吸飽醬汁,味道昇華!食完雞煲已經七成飽,雞件好多!店家會先上拚盤有魚皮餃,丸,韓式蟹棒條,西班牙豬肉,安格斯肥牛等等,仲有炸魚皮,有咩需要可以再落單加 加雞湯後變火鍋西班牙豬肉特別有肉味,也夠甘香打邊爐一流肥牛肉味濃,煮個30秒就食得,夠曬嫩滑自助區有醬汁吧自選辣椒蒜,麻,蔥齊全鍋料任食肉有午餐肉,黑毛豬片,肥牛,豬皮,牛柏葉等有唔同既丸,餃子,日版一丁!仲有韓式芝士辣
 今年熱到爆炸,冬天衫都唔洗拎出黎
火鍋店一樣坐爆場
今次介紹呢間叫食雞
位於大角咀,又可以話近旺角
即點即煮雞煲,仲有好多款口味選擇
一大班朋友年前年後飯局約埋食最好的選擇
唔限時,任食任點,爽到爆炸
加錢仲有任飲啤酒,超抵!
店家力推芝士雞煲/南薑/養生正氣雞煲/椰香雞
我兩人就試試新派芝士雞煲先!
落單後,雞煲要稍等10~15分鐘
由於係即煮,等既時間出去自助區拎下野飲先
 食材夠新鮮
有多款蔬菜選擇!

仲有甜品食!

有自家製菊花水,茶包,自助任飲雪櫃

有十幾廿款唔同牌子飲品任飲
加錢可飲啤酒

川味,可選辣,唔同配料既多與少
芝士就最岩一家大細食

芝士雞煲

加入白汁,大量芝士,蟹棒條
先焗3-4分鐘,即時食得,雞件肉多,肉質細嫩
芝士香而不油膩

蟹棒吸飽醬汁,味道昇華!
食完雞煲已經七成飽,雞件好多!
店家會先上拚盤

加雞湯後變火鍋
西班牙豬肉特別有肉味,也夠甘香
打邊爐一流
肥牛肉味濃,煮個30秒就食得,夠曬嫩滑

自助區有醬汁吧自選
辣椒蒜,麻,蔥齊全
鍋料任食
肉有午餐肉,黑毛豬片,肥牛,豬皮,牛柏葉等
有唔同既丸,餃子,日版一丁!
仲有韓式芝士辣麵
呢度食材高級好多,又有任食,推薦!!
最重要唔會迫到行唔到!!
大角咀洋松街38號地下1-2號舖
Shop 1-2, G/F, 38 Larch Street, Tai Kok Tsui
5 分鐘 (堂食)
2019-12-23 999 瀏覽
十二月份,四位家人生日,諗食乜真係有點頭暈,得到嚟過好多次的姨甥女既極力推介,我們一行十一人,便走咗過嚟食飯兼慶生。 我們檯面有三個爐,叫了椰香雞煲(不是椰子雞煲喔!係有點類似青咖哩混合了椰奶的泰式風情既雞煲,味道恰到好處,正!👍👍👍),川辣雞煲(與平日出面食到的雞煲相比,這兒的更香濃。😍)芝士雞煲(我就覺得味道較淡,但小朋友都很喜歡,果然係兒童適宜喔!)😂 除了味道外,三款雞煲的雞肉都很滑嫩,不會嚡烚烚的,這點最值得欣賞。我們更後加多一轉椰香雞煲呢! 配料方面,丸類彈牙,不會食到一口粉的。而熱狗腸同健力士啤酒腸都是超巨型的,落單時,注意旁邊寫明Big的,真係超巨的,還要記得不要像我,心諗每款試一條,都唔過份喔!咁就大鑊了,食腸都飽了😭。 臺灣豆紙,在臺灣有食過,估唔到呢度都有,小朋友玩得開心,又食得開心。牛栢葉(較韌,夠牙力的朋友才好試喔😂)鴨血、響鈴及炸魚皮(都很脆)、牛肉類都唔錯。 加埋無限時任食(食就唔食得好多,但、不限時,可以唔駛趕頭趕命,聚會一流),食食吓果陣,仲話有羊腩煲送(提前一日訂位,滿6位就有得送),我們飽到都沒本事去試了,唔想浪費店主的食物,還是下
牛栢葉(較韌,夠牙力的朋友才好試喔😂)
鴨血、響鈴及炸魚皮(都很脆)、牛肉類都唔錯。
加埋無限時任食(食就唔食得好多,但、不限時,可以唔駛趕頭趕命,聚會一流),食食吓果陣,仲話有羊腩煲送(提前一日訂位,滿6位就有得送),我們飽到都沒本事去試了,唔想浪費店主的食物,還是下次有機會再試好了。
飲品方面,都是任飲的(啤酒除外,飲酒果位就另加$30元,不知道我有冇記錯?最好即場問番店員。)
二百幾蚊位,食物有水準,又唔限時,環境都Ok,店員也很有禮貌,真係諗唔到有甚麼理由不再來!!!

椰香雞煲
兒童適宜芝士雞煲