2024-10-06
同大家介紹吓喺銅鑼灣嘅泰國餐廳Kin Kao❤️❤️ 舖頭名係泰文,意思即係食飯!喺灣仔同銅鑼灣都有分店👍🏻 泰國人主理,侍應都係泰國人,入到去好有泰國嘅氣氛🤪 不過地方就細少少,坐得會比較迫炒金邊粉 ($88)最鍾意呢一間嘢嘅炒金邊粉,值得一試😋😋金邊粉爽滑又有咬勁,加埋青檸汁,酸甜鹹嘅比例啱啱好,炒得乾身,唔會非常濕👍🏻炒得非常正宗嘅金邊粉生菜包 ($88)食泰國嘢一定要試吓生菜包!生菜唔算特別清爽同埋新鮮👌🏻肉碎調味比較清淡,都唔會太辣,留意下係會有芫荽🌿生菜配埋肉碎包埋一齊食口感豐富,整體嚟講算係比較一般嘅生菜包🤨燒豬頸肉($88)豬頸肉咬落去口感比較硬,肉質唔算軟腍,唔係想像中軟腍腍有彈性嘅豬頸肉🙂↕️甚至其中一兩舊過韌難以咬開🥲🥲醬汁香辣開胃,超級出色,建議一定要點埋佢個醬汁一齊食呢間以前係本人幾鍾意喺灣仔/ 銅鑼灣食嘅泰國餐廳,但係今次出品比較失望😞😞只係得炒金邊粉維持到水準,希望只係今次我哋唔太好彩啦🥲
炒金邊粉 ($88)
生菜包 ($88)
燒豬頸肉($88)