2024-01-08 381 瀏覽
嚟到「食鮮」串燒店,一入門就覺得嗰種炭火味,撲鼻就嚟,簡直係夏日夜晚最正嘅調劑!我哋一坐低就有晒款待,店員話送我哋生蝦開開胃,味道鮮甜得黎又彈牙,真係扒戲。🦐佢哋個皇牌二人套餐真係得意,仲要講得出做嘅努力,第一件事就係肥美嘅虎蝦,加咗秘製蒜蓉爆炒,鮮甜過癮,又唔會捱火太耐,蝦肉勁滑,爽口到不得了。👍緊接就係秘製烤生蠔,兩邊又大又肥,香氣撲鼻,蒜香味夠晒足,烤到金黃、皮脆肉軟,非常滿足!之後有條鯖魚,肉嫩味美,入口即化,無論色澤定質感都一流。再試吓個牛仔骨,火候掌握得剛剛好,外層焦香,裏頭肉質又多汁;蔬菜方面啲翠玉瓜綠油油,燒得啱啱好,清新嗲到彈牙,就算素都嘆為觀止。洗頓嘢食秤,真係夠晒平民,簡直係高質平價嘅象徵。🥒試完套餐,就嚟個“壓軸”-秘製燒牛舟,每一片都薄若蟬翼,入口融化,微微牛味配埋微辣,個人覺得真係活色生香,一試難忘。整體嚟講,呢度除咗食物質素過硬之外,服務態度都係好好嘅,打後背之餘又唔會硬銷,食完間間都要推介畀朋友嘅好地方。評佢一句,呢間串燒店,夠晒香口,真係食得開心💯!

2023-06-06 732 瀏覽
Happy Friday 去左東大街食飯+傾計話說呢間餐廳真係有啲難搵😂好彩朋友食開先帶到我過去因為佢唔係係正街,要行條巷仔入去佢個正門係另一邊叫左個食鮮mix 2人前,再叫D其他野食咁,仲以為份量好少,點知3個人真係食唔晒個扇貝皇真係不得之了!!!好大隻之餘仲好好味添🤤🤤另外條馬友都好juice! 牛舌都燒得岩岩好,一D都唔靭👍🏻個醬汁好特別.另外要介紹一下第一次食既孜然燒拳頭母!非常之彈牙有口感係用豬肉打成好好味😋連杯咸檸7都好好飲🤣🤣🤣(平時好少飲)我仲飲多左一杯黑啤,因為堅好飲!佢好香麥味,但唔苦!!係唔苦呀!好易入口,岩晒女仔🥰好喜歡佢既自家製辣椒醬都好惹味,偏辣見$38一枝唔算貴,所以買咗兩枝俾屋企人試吓👍🏻.總括嚟講: 整體唔錯👍🏻燒物燒得岩岩好,好多都保留左水份,唔會柴,呢樣真係好難得。另外點醬方面佢哋都好用心,同出面一般既醬都有啲唔同。我見晚上都好多熟客幫襯,食下野,飲下酒,傾下計都真係幾寫意,怕熱既又可以坐室內,以後我又多咗個聚腳點喇😎
Happy Friday 去左東大街食飯+傾計
話說呢間餐廳真係有啲難搵😂
好彩朋友食開先帶到我過去
因為佢唔係係正街,要行條巷仔入去
佢個正門係另一邊

叫左個食鮮mix 2人前,
再叫D其他野食咁,
仲以為份量好少,
點知3個人真係食唔晒

另外要介紹一下第一次食既孜然燒拳頭母!
非常之彈牙有口感
係用豬肉打成
好好味😋

連杯咸檸7都好好飲🤣🤣🤣(平時好少飲)
我仲飲多左一杯黑啤,因為堅好飲!
佢好香麥味,但唔苦!!係唔苦呀!
好易入口,岩晒女仔🥰好喜歡

佢既自家製辣椒醬都好惹味,偏辣
見$38一枝唔算貴,所以買咗兩枝俾屋企人試吓👍🏻

2023-06-02
2023-02-25 608 瀏覽
好鍾意食串燒飲啤酒筲箕灣好多串燒店🤔喱間開咗好耐但係一次都未去過🫢前晚約朋友附近食飯,想食小食飲吓酒傾吓偈本身book另一間串燒店…但有限時😅難得出嚟,梗係想傾耐啲唔使趕住走突然諗起呢間,雖然大家都住附近原來大家都未試過,咁就一齊去試吓🤭估唔到有驚喜😍有好多唔同嘅套餐我哋叫咗牛牛陣餐再加左豬頸肉,韭菜,蒜蓉雜菌份量都好多味道好好😋下次要去試吓佢啲麻辣串燒仲要有神泡生啤$38一杯🍻支裝啤酒都係$118半打啱晒我哋幾個酒鬼🤪下次一定要再約朋友嚟食
好鍾意食串燒飲啤酒
筲箕灣好多串燒店🤔喱間開咗好耐
但係一次都未去過🫢

前晚約朋友附近食飯,想食小食飲吓酒傾吓偈
本身book另一間串燒店…但有限時😅
難得出嚟,梗係想傾耐啲唔使趕住走

突然諗起呢間,雖然大家都住附近
原來大家都未試過,咁就一齊去試吓🤭
估唔到有驚喜😍有好多唔同嘅套餐
我哋叫咗牛牛陣餐再加左豬頸肉,韭菜,蒜蓉雜菌
份量都好多味道好好😋下次要去試吓佢啲麻辣串燒

仲要有神泡生啤$38一杯🍻支裝啤酒都係$118半打
啱晒我哋幾個酒鬼🤪下次一定要再約朋友嚟食
2022-11-28 605 瀏覽
大約23:00到達,室內已滿,可以安排開張摺枱在門外進食,環境當然差,因為是後街,加上出面的枱當然都會是吸煙人士,如果本身不吸煙,環境又真的不太理想,而且張摺枱非常污髒,自己抹抹吧!坐下便會放下一碟醬料,我不知道是什麼,但好好味皇牌2人套餐($328) 包2罐汽水可選蒜蓉燒西非八頭大虎蝦或蒜蓉燒扇具皇(2隻)虎蝦肉結實,蝦味不濃,蒜蓉野味燒鯖魚,燒得唔錯,不會太乾燒安格斯牛仔骨,燒得香口,油份夠,醬也特別燒豬頸肉,肉淋淋的,加了孜然燒,幾好味,不過我食不出是豬頸肉孜然燒雞軟骨,不會太乾,但不夠脆脆肉瓜,好有驚喜,脆肉瓜淋軟,配合上面醬,好味牛舌心$68,燒得香,也爽口,但真不及我食開另一間燒烤店的牛舌心好味臺灣腸$18,正常運作鹽燒馬友魚$148,皮脆,肉不夠嫩,也夠鮮甜,但依然算得上好味蒜蓉燒原條茄子$38,皮太燶,肉唔夠淋,但味道佳燒豆卜$18,作為推介美食,我覺得有點失色,皮唔夠脆,味也不夠我覺得套餐不太抵食,散叫的價錢合理整體食物質量唔錯,但環境衛生要接受到才好去

坐下便會放下一碟醬料,我不知道是什麼,但好好味

皇牌2人套餐($328)
包2罐汽水
可選蒜蓉燒西非八頭大虎蝦或蒜蓉燒扇具皇(2隻)
虎蝦肉結實,蝦味不濃,蒜蓉野味
蒜蓉燒西非八頭大虎蝦
燒鯖魚,燒得唔錯,不會太乾
燒鯖魚
燒安格斯牛仔骨,燒得香口,油份夠,醬也特別
燒安格斯牛仔骨
燒豬頸肉
孜然燒雞軟骨,不會太乾,但不夠脆
孜然燒雞軟骨
脆肉瓜,好有驚喜,脆肉瓜淋軟,配合上面醬,好味
脆肉瓜
臺灣腸$18,正常運作
牛舌心 臺灣腸
鹽燒馬友魚
蒜蓉燒原條茄子$38,皮太燶,肉唔夠淋,但味道佳
蒜蓉燒原條茄子
燒豆卜
我覺得套餐不太抵食,散叫的價錢合理

整體食物質量唔錯,但環境衛生要接受到才好去
2022-11-26
10 分鐘 (堂食)
$169.75 (宵夜)
燒安格斯牛仔骨
脆肉瓜
牛舌心 臺灣腸
2021-03-22 1548 瀏覽
啤酒抵飲,$98/半打,而且係日本啤酒,坐得舒服。食物ok,各款串🔥價錢合理,有各種不同的燒烤套餐,今次特別點了牛小排,燒🍆子,孜然雞翼好味,最重要冇限時間,
2021-01-27 1169 瀏覽
自己本身好鐘意食牛什,行過幾次見到佢有個牛雜煲賣230幾蚊,又標籤係該店嘅招牌3寶之外,一直都想搵機會試。今日機會終於黎喇,抱住期待嘅心情去買呢個牛什煲,首先230蚊嘅份量係得一碗,都唔緊要,可能好好味呢,拎對筷子撩幾下,啲所謂牛什好似廚餘咁,濕濕碎碎。搵下我最鍾意食嘅牛肺同牛膀先,搵黎搵去都搵唔到,牛什煲竟然無牛肺同牛膀😭。成碗野入面得啲硬晒柴嘅牛柏葉,苦同硬嘅牛腸,一兩舊碎濕濕嘅牛筋,一啲碎濕濕嘅牛腩,牛肚同牛舌。吖,仲有粒牛丸,真係9唔搭8。所有野都好硬柴,似煮過好耐,又或是翻煮再翻煮。味道方面,啲料完全唔入味。好彩佢另外有俾個辣醬,呢個辣醬反而味道不錯,似食街邊速魚蛋果啲辣汁。一句講晒,呢間野無下次。
一句講晒,呢間野無下次。
附帶嘅辣汁
牛什煲
2020-07-26 1319 瀏覽
筲箕灣區抵食早餐,最平29蚊已有通粉早餐,38蚊已有扒餐加飲品🤩大廚採用市面少見的荷葉包,剛好我不好食多士,怕弄得一枱面碎屑,這荷葉包剛剛好,不太大,又不會弄到一手油、一枱碎👍🏼
西式早餐(重點推介:腸仔荷葉包)

熱奶茶
榨菜肉絲丁麵
2020-07-26
西式早餐(重點推介:腸仔荷葉包)
熱奶茶
  • 西式早餐
突然心血來潮想食串燒,就同朋友去左—》食鮮~座位都闊落,坐得舒服!而且燒物款式都多~咁岩係《食鮮》既3周年誌慶,入座(18:00-22:00)二人即送虎蝦刺身,滿四人送三文魚刺身!同朋友都係好鍾意刺身,再另外點左劍魚腩加三文魚,厚身三文魚好香,紋路亦好靚,劍魚腩肥美!刺身夠鮮甜~皇牌二人餐:燒大虎蝦、扇貝、生蠔、雞軟骨、脆肉瓜、鯖魚同安格斯牛仔骨!燒虎蝦真係好大隻,比我手掌仲大隻,肉質彈牙夠新鮮~而扇貝同生蠔都好厚肉,燒完唔會好乾,肉質鮮甜,鮮美多汁,而且有大量燒蒜、蔥粒係面,超香噴噴,令人食指大動~雞軟骨比出面燒物店大粒,燒得金黃脆口,咬落軟骨位超軟香,令人回味無窮!脆肉瓜都幾大件,食落新鮮爽脆,脆肉瓜味道清淡配串燒蒜醬,真係好夾!鯖魚燒得好靚,色澤分明,魚肉唔係好鞋,相反好鮮同嫩滑,色味俱備!安格斯牛仔骨,呢個推介必點,牛仔骨超軟身,有陣陣牛油香,而且好重牛味,咬落會有肉汁好Juicy,燒既時間岩岩好,口感超飽滿,令人大飽口福!等既時間唔算耐,燒物質素高,價錢合理中位價,除左燒物,仲有雞煲,羊腩其他食品,必定會再黎!
突然心血來潮想食串燒,就同朋友去左—》食鮮~

座位都闊落,坐得舒服!而且燒物款式都多~

滿四人送三文魚刺身

同朋友都係好鍾意刺身
再另外點左劍魚腩加三文魚,厚身
三文魚好香,紋路亦好靚,
劍魚腩肥美!刺身夠鮮甜

皇牌二人餐:
燒大虎蝦、扇貝、生蠔、雞軟骨、脆肉瓜、鯖魚同安格斯牛仔骨!

燒虎蝦真係好大隻,比我手掌仲大隻,肉質彈牙夠新鮮
~而扇貝同生蠔都好厚肉,燒完唔會好乾,肉質鮮甜,
鮮美多汁,
而且有大量燒蒜、蔥粒係面,超香噴噴,令人食指大動

雞軟骨比出面燒物店大粒,
燒得金黃脆口,咬落軟骨位超軟香,令人回味無窮

脆肉瓜都幾大件,
食落新鮮爽脆,脆肉瓜味道清淡配串燒蒜醬,真係好夾

鯖魚燒得好靚
,色澤分明,
魚肉唔係好鞋,
相反好鮮同嫩滑,色味俱備!

安格斯牛仔骨,
呢個推介必點,牛仔骨超軟身,有陣陣牛油香,
而且好重牛味,
咬落會有肉汁好Juicy,燒既時間岩岩好,口感超飽滿
,令人大飽口福

等既時間唔算耐,
燒物質素高,

• 秘製燒安格斯牛仔骨
2019-07-30 1113 瀏覽
平食海鮮@食鮮 網址: https://s.openrice.com/QrbS0yDg3W0~uXpYHAA 地址: 筲箕灣筲箕灣東大街28-40A號東興大廈地下15號舖 電話: 34622066 小店要支持下,今日地鐵有事故(其實經常delay 出問題己習已為常),晚了很多才來到吃晚餐有串燒燒物食,款式亦很多,仔細看一遍價錢也不高實惠,$298 2人餐,已經有大虎蝦, 蒜生蠔,日本鯖魚,Angus 牛仔骨,雞軟骨,翠玉骨。送的生蝦刺身大蝦啖啖肉吸埋膏生蠔燒到剛剛好,沒有縮水 鯖魚唔會腥皮仲燒到收水幾脆架雞軟骨幾香,卡卡聲響好爽口翠玉瓜本身都是清爽。另外鮮娃娃菜大蜆,娃娃菜好甜架,蜆煮起的汁加埋更鮮$88人均才200元多,已經有海鮮食,勁開心。
平食海鮮@食鮮

電話: 34622066

送的生蝦刺身

大蝦啖啖肉吸埋膏

生蠔燒到剛剛好,沒有縮水

鯖魚唔會腥皮仲燒到收水幾脆架

雞軟骨幾香,卡卡聲響好爽口

翠玉瓜本身都是清爽。

另外鮮娃娃菜大蜆,娃娃菜好甜架,蜆煮起的汁加埋更鮮$88

人均才200元多,已經有海鮮食,勁開心。
2019-07-21 603 瀏覽
今日悶悶地約左友人去食飯,比我發現左呢間餐廳,可以睇波之餘,重可以飲啤酒,還可以食刺身。晚餐都有,重有燒烤串燒添,真係一舉多得。一入去店長好好人,已經送左碟甜蝦刺身比我地食,點啲檸檬汁食鮮味好出。之後我地叫左個蒲燒日本原條鰻魚丼,賣相超靚,成條鰻魚上,令外有啲玉子同咪蟹柳絲,配合咪一齊口感都唔錯,啲飯撈滿曬燒汁,好好味。而且好大碟,食完已經好飽。令外呢個係套餐黎,跟咪個小食,我地選左祕制汁八爪魚,有一估芥末既味道,唔會好辣,味道岩岩好。再跟咪一罐汽水。之後我地叫左啲海鮮,鹽燒海花竹蝦,外皮有啲海鹽黎燒,食落好金香。個蝦殼燒得好脆。蝦肉有啲牛油味,唔錯。之後叫多個醬油蟹試下,出面勁貴,呢道百幾蚊就有交易。清理乾淨就上碟,點啲醬油食鹹鹹地都幾新鮮。我第一次食味道都幾好。食完之後可以坐底睇下波,飲下啤酒都係唔錯既選擇。

食完之後可以坐底睇下波,飲下啤酒都係唔錯既選擇。
今日嚟到筲箕灣東大街,雖然呢條街有好多好嘢食,但係講到食串燒,就必定要去呢一間「食鮮」,今日係星期五,老闆話有好多食材例如油金魚、三文魚、生蠔等等都是剛剛到店,所以更加肯定呢度嘅食材係非常新鮮!坐低冇囉,店員就為我們送上免費的生蝦刺身你作為開胃菜,誠意十足!今日我哋只得兩個人,所以叫了一個皇牌二人套餐,有六樣嘢食,包括A 秘製蒜蓉燒西非白頭大虎蝦(兩隻)虎蝦成隻手板咁大隻,開邊且上面放滿蒜蓉,肉質爽口B秘製蒜蓉燒美國生蠔(兩隻)生蠔非常新鮮,無腥味,吃蠔的愛好者不要錯過C鹽燒日本鯖魚 但我們加錢升級了馬友魚馬友魚肉質特別嫩,已鹽燒方式令整條魚香慢慢散發出來, 十分惹味D 秘製燒安格斯牛仔骨牛仔骨已經細心地設成條狀,有牛味,肉質淋身,油脂分布平衡E 孜然燒雞軟骨雞軟骨外脆內軟,脆卜卜,正F 清香翠玉瓜能夠將翠玉瓜的水份緊緊所扣着,所以一咬就爆出翠玉瓜本身的瓜汁總括來講,呢一間小店用心經營,而且好多人幫襯,應該係區內不少人的飯堂!

今日我哋只得兩個人,所以叫了一個
皇牌二人套餐
,有六樣嘢食,包括

A 秘製蒜蓉燒西非白頭大虎蝦(兩隻)

虎蝦成隻手板咁大隻,開邊且上面放滿蒜蓉,肉質爽口

B秘製蒜蓉燒美國生蠔(兩隻)

生蠔非常新鮮,無腥味,吃蠔的愛好者不要錯過

C鹽燒日本鯖魚 但我們加錢升級了馬友魚

D 秘製燒安格斯牛仔骨

牛仔骨已經細心地設成條狀,有牛味,肉質淋身,油脂分布平衡

E 孜然燒雞軟骨

雞軟骨外脆內軟,脆卜卜,正

F 清香翠玉瓜

2019-07-18 421 瀏覽
筲箕灣東大街係港島東食市最集中、最多選擇的地方。 地胆同事介紹【食鮮】,起初以為食海鮮既地方, 原來係食燒烤。這裡設有室外吸煙區及室內非吸煙區,方便不同需要既人仕。為慶祝三週年,所以一坐底就送上一份虎蝦刺身$0我地order左皇牌2人套餐 $298 (包A-F)  🥢A 秘製蒜蓉燒西非八頭大虎蝦 (2隻)  or      招牌秘製蒜蓉燒扇貝皇(2隻) 我地揀左各一,大虎蝦十分大隻, 燒得好香,蝦味十足,肉質夠彈牙蒜蓉燒扇貝,扇貝大隻肥美,充滿蒜蓉香味,食落鮮甜🥢B  秘製蒜蓉燒美國生蠔 (2隻)蠔好肥美飽滿,充滿蒜蓉香味好惹味,更突顯了生蠔的鮮美🥢C 鹽燒日本鯖份 (1份) 邊位燒到微焦, 好香口🥢D 秘製燒安格斯牛仔骨 (1份)牛仔骨肉好軟腍惹味🥢E 孜然燒雞軟骨 (2串)好重孜然味,雞軟骨不會燒得太乾身🥢F 清香翠肉瓜 (2串) 燒的剛好,食落清甜🥢日本一口牛 $48/份牛軟腍惹味

這裡設有室外吸煙區及室內非吸煙區,方便不同需要既人仕。
為慶祝三週年,所以一坐底就送上
一份虎蝦刺身$0
虎蝦刺身
我地order左皇牌2人套餐 $298 (包A-F)

🥢A 秘製蒜蓉燒西非八頭大虎蝦 (2隻)  or
     招牌秘製蒜蓉燒扇貝皇(2隻)
我地揀左各一,
大虎蝦十分大隻, 燒得好香,蝦味十足,肉質夠彈牙
蒜蓉燒扇貝,扇貝大隻肥美,充滿蒜蓉香味,食落鮮甜
🥢B  秘製蒜蓉燒美國生蠔 (2隻)
蠔好肥美飽滿,充滿蒜蓉香味好惹味,更突顯了生蠔的鮮美
秘製蒜蓉燒美國生蠔
🥢C 鹽燒日本鯖份 (1份)
邊位燒到微焦, 好香口
鹽燒日本鯖份
🥢D 秘製燒安格斯牛仔骨 (1份)
牛仔骨肉好軟腍惹味
秘製燒安格斯牛仔骨
🥢E 孜然燒雞軟骨 (2串)
好重孜然味,雞軟骨不會燒得太乾身

🥢F 清香翠肉瓜 (2串)
燒的剛好,食落清甜

🥢日本一口牛 $48/份
牛軟腍惹味
日本一口牛
秘製蒜蓉燒美國生蠔
秘製燒安格斯牛仔骨
日本一口牛
2019-07-16 830 瀏覽
最近天氣太熱,少咗打邊爐,反而鐘意去食串燒,慢慢邊叫邊食,過下口癮,又可以啤啤佢🍻食物款式選擇多,有海鮮區/燒烤區/燒烤丸類/秘製麻辣區/田園蔬菜區/炸物/冷盤/生蠔/海膽/刺身/晚市定食套餐/二人套餐/四人套餐。我哋叫咗個二人套餐再加咗個秘製燒牛舌😋落單之後仲送咗個餐前小食,竟然係生蝦刺身!鮮甜爽口!⭐️食鮮王牌二人餐 $298👉🏻秘製蒜蓉燒王牌西非八頭大虎蝦x2隻虎蝦大大隻,肉質新鮮彈牙,厚肉鮮甜,配埋秘製蒜蓉汁,好惹味。👉🏻秘製蒜蓉燒美國生蠔x2隻佢哋嘅秘製蒜蓉汁更能突顯海鮮嘅鮮味,生蠔燒得啱啱好,非常滑溜。👉🏻鹽燒日本鯖魚x1份燒得香口,肉質結實有咬口。👉🏻秘製燒安格斯牛仔骨x1份肉質非常嫩滑juicy,易咬易食,唔痴牙。👉🏻清香翠玉瓜x2串👉🏻孜然雞軟骨x2串翠玉瓜燒得啱啱好清新鮮甜。雞軟骨嘅孜然味好香食落好脆口。⭐️秘製燒牛舌 $48薄燒牛舌,肉質嫩滑得嚟好爽口彈牙!

我哋叫咗個二人套餐再加咗個秘製燒牛舌😋

落單之後仲送咗個餐前小食,竟然係生蝦刺身!鮮甜爽口!

⭐️食鮮王牌二人餐 $298

👉🏻秘製蒜蓉燒王牌西非八頭大虎蝦x2隻

👉🏻秘製蒜蓉燒美國生蠔x2隻

👉🏻鹽燒日本鯖魚x1份
燒得香口,肉質結實有咬口。

👉🏻秘製燒安格斯牛仔骨x1份
肉質非常嫩滑juicy,易咬易食,唔痴牙。

👉🏻清香翠玉瓜x2串
👉🏻孜然雞軟骨x2串
翠玉瓜燒得啱啱好清新鮮甜。
雞軟骨嘅孜然味好香食落好脆口。

⭐️秘製燒牛舌 $48
薄燒牛舌,肉質嫩滑得嚟好爽口彈牙!
2019-07-16 121 瀏覽
難得提早收工,第二日又是星期六,當然要找一個地方跟朋友小酌幾杯~剛巧大家都住在東區,就決定去筲箕灣東大街覓食,半路發現這間充滿大排檔feel的日式燒烤酒吧,就入去試試~——————————我們點了兩人的食鮮MIX套餐($398),有刺身、丼飯、燒魚及串燒,款式多樣,份量也豐富!🔹刺身拼盤拼盤有吞拿魚、三文魚、帶子及生蝦,每款厚切大件,整體尚算新鮮。不過建議改用日式的盤/碗,賣相會更好!🔸特盛刺身丼刺身丼超級大碗!滿滿的白飯上,加入吞拿魚、三文魚、蟹柳、蝦籽、甜蛋、青瓜等,料多豐富~🔹鹽燒是日活魚是日活魚是油脂多的馬友,簡單用鹽燒後,香口惹味!🔸燒烤拼盤串燒翠肉瓜(2串),面上刷上醬汁及孜然粉,Juicy又惹味;西冷牛扒偏薄,焦脆帶甜;雞扒外皮很脆,咬起來卻好嫩口,質素OK!——————————餐廳外面有一個小棚,感覺很像港式的大排檔,氣氛不錯!唯一要改善的是衛生情況,席間見到一兩隻蒼蠅飛來飛去,建議加裝滅蚊燈會比較好~
——————————

🔹刺身拼盤
刺身拼盤

🔸特盛刺身
特盛刺身丼

🔹鹽燒是日活魚
鹽燒是日活魚

是日活魚是油脂多的馬友,簡單用鹽燒後,香口惹味!

🔸燒烤拼盤
串燒翠肉瓜
西冷牛扒
雞扒

——————————
特盛刺身丼
串燒翠肉瓜
2019-07-16 107 瀏覽
東大街覓食,真係唔可以走漏眼嫁!呢間食鮮係係雞蛋仔向左既個條行直行,呢日好似發現左新大陸咁!😂😂見到多街坊食唔係得遊客就知應該唔錯!見到餐牌做緊$298 2人套餐就去試下~!2人餐有6樣基本野:秘製蒜蓉燒皇牌西非八頭大虎蝦、扇貝皇、牛仔骨、燒鯖魚、燒生蠔、雞軟骨、脆肉瓜! 全部都係燒汁燒或者蒜蓉燒~本身其實係虎蝦兩隻or扇貝兩隻,但老闆好好俾我地每樣叫一隻,試晒兩款海鮮!呢隻大虎蝦不得了,賣相已經好好,好大隻,撥開d蒜已經見到好多肉!食起的確啖啖肉~非常鮮味,蝦味超濃!扇貝皇都好大隻,多汁! 但自己覺得虎蝦更好味!我平時好驚食生蠔,但呢間食熟蠔就唔怕唔乾淨,一定安全!而且佢燒得好好,唔會過熟縮晒水!又係大大隻既美國生蠔!牛仔骨又係超好味呀!因為係rib位,所以冇咩肥膏同筋,成塊肉質都軟,好香濃既牛味!條魚唔多骨!又係啖啖肉,塊魚皮燒得勁脆!真係所有食材都同店名一樣!非常新鮮!雞軟骨同脆肉瓜可以話係燒物必食~舊瓜好爽口入味!雞軟骨都好有嚼頭!食到一半,見到食物咁正就想叫碗飯送下,所以最後就叫多左個雞扒腸飯配麻辣土匪雞翼($68)!如果你鍾意食辣,一定要黎試土匪雞翼,超惹味既燒烤味而且真係

見到餐牌做緊$298 2人套餐就去試下~!

扇貝皇都好大隻,多汁! 但自己覺得虎蝦更好味!

食到一半,見到食物咁正就想叫碗飯送下,所以最後就叫多左個雞扒腸飯配麻辣土匪雞翼($68)!如果你鍾意食辣,一定要黎試土匪雞翼,超惹味既燒烤味而且真係幾辣下!好刺激既口感!

雞扒又係大大塊,所以最後食到好飽好滿足!

話說上菜既時候老闆俾左秘制醬汁我地試,好有鮮味既辣醬!我雖然唔食得辣,但少少少少咁點又幾惹味幾正!

最後就係3周年幫襯就有既虎蝦刺身!😁

• 蒜蓉燒美國生蠔