1K
意想不到!健康 美味 便宜三項全點滿,紫米飯團🍙帶來驚喜!- 熱辣辣的飯團- 低升糖的紫米- $3x的價格- 豐富的材料🍙原味玉子 $33醃蘿蔔+青瓜絲+肉鬆+蛋絲玉子啖啖入口即化,沾上甜滋滋的美奶滋,飯團變得相當水潤!肉鬆存在感很強,拉絲口感不絕!🍙招牌鹹蛋黃 $38青瓜絲 +肉鬆+油條脆脆加入痴飯的皇牌油條脆脆,口感層次提升超多!入口即化的鹹蛋黃果然還是超邪惡,起沙的口味超難抗拒!🍙黑椒雞扒 $38青瓜絲+肉鬆+油條脆脆雞扒口味加入了黑椒醬,跟其他口味截然不同,微辛又creamy,我最喜愛的一款!🫘黑芝麻豆奶+$15夠濃郁!黏口的豆奶也不會太甜,乎合健康原則!飯團君 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心第一座1樓F88A號舖

意想不到!健康 美味 便宜三項全點滿,紫米飯團🍙帶來驚喜!

- 熱辣辣的飯團
- 低升糖的紫米
- $3x的價格
- 豐富的材料

🍙原味玉子 $33
醃蘿蔔+青瓜絲+肉鬆+蛋絲

玉子啖啖入口即化,沾上甜滋滋的美奶滋,飯團變得相當水潤!

肉鬆存在感很強,拉絲口感不絕!

🍙招牌鹹蛋黃 $38
青瓜絲 +肉鬆+油條脆脆

加入痴飯的皇牌油條脆脆,口感層次提升超多!

入口即化的鹹蛋黃果然還是超邪惡,起沙的口味超難抗拒!

🍙黑椒雞扒 $38
青瓜絲+肉鬆+油條脆脆

🫘黑芝麻豆奶+$15
夠濃郁!黏口的豆奶也不會太甜,乎合健康原則!

飯團君 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心第一座1樓F88A號舖
外賣自取
4天前 0 瀏覽
平時食飯團都係食開三角形嘅多,今次呢個飯團唔係三角形🍙 亦都唔係用白飯整嫁❌ 而係用熱量較低同煙煙韌韌嘅紫米~望住廚師即叫即整+手工野,夠哂新鮮💯旺中勁方便👌🏻1️⃣ 招牌鹹蛋黃🥚招牌飯團咪走寶🤣 口感層次好豐富~ 滿滿香濃起哂沙嘅鹹蛋黃😋 再加埋油條脆脆,同可以中和翻啲油膩嘅青瓜絲🥒簡直就係絕配😚2️⃣ 炸芝士豬扒🐽估唔到炸豬扒配落飯團都咁ᴊᴇɴɢ🤩 炸豬扒外脆內嫩又多汁,仲有埋芝士添🧀 紫米飯團夾埋配菜,惹味可口‼️ 食完係滿滿嘅幸福,成個人都充滿哂電🔋3️⃣ 燒汁肥牛🐣一樣都有肉鬆、青瓜絲同油條脆脆✅ 包到重量十足好ꜰᴜʟʟ嘅飯團呀🫨燒汁和牛有自家製嘅洋蔥,實在太吸引,啖啖肉好ᴊᴜɪᴄʏ💦

望住廚師即叫即整+手工野,夠哂新鮮💯

旺中勁方便👌🏻

1️⃣ 招牌鹹蛋黃🥚
招牌鹼蛋黃

2️⃣ 炸芝士豬扒🐽
炸芝士豬扒

3️⃣ 燒汁肥牛🐣

燒汁肥牛

燒汁和牛有自家製嘅洋蔥,實在太吸引,啖啖肉好ᴊᴜɪᴄʏ💦
招牌鹼蛋黃
炸芝士豬扒
4天前 0 瀏覽
近排旺中真係有好多新既食店🎏新開既依間飯團君🍙飯團主要係用紫米,而配料多數都包含肉鬆、醃蘿蔔、青瓜絲、油條脆脆😋感覺有d似粢飯,但又冇粢飯咁滯,而且用紫米健康好多架😍黑椒雞扒 $38每個飯團都即叫即做,喺透明櫥窗望到廚師整個製作過程!落配料真係1 d都唔市儈架😜😜配料十足塞爆成個飯團☺️☺️最後仲會細心將飯團切一半方便食💛雞扒醃得好入味啊🥰黑椒汁好濃郁💕非常滿足!麻辣肉碎 $38店員話唔夠肉碎,所以加左條香腸俾我!依方面要比讚啦👍🏻真係好老實啊!麻辣肉碎屬微微辣所以唔食得辣既人士都可以放心選購!成個感覺好惹味!已經夠晒飽啦😌奶蓋Oreo豆乳 (買飯團加$18就有啦)估唔到好好飲喎!😱似係被飯團耽誤左既豆乳店🤣唔會太甜,仲有d Oreo碎可以咬下! 豆乳質地濃稠!正👍🏻奶蓋開心果豆乳(買飯團加$18就有啦)依家熱潮興開心果,又點可以唔試吓開心果豆乳🫢淡淡開心果味無搶去豆乳香味,好似堅果豆奶咁!依支我都好鍾意❤️

黑椒雞扒 $38

麻辣肉碎 $38

奶蓋Oreo豆乳 (買飯團加$18就有啦)

奶蓋開心果豆乳(買飯團加$18就有啦)
旺角中心內有很多各種小食店,港式小食如燒賣魚蛋雞蛋仔等,大同小異。最近發現其中一間比較有特色的,就是主打台式飯團的「飯團君」。店員會在顧客面前即叫即做,非常新鮮。首先會把熱辣辣的紫米放在紫菜上,然後把餡料、美乃滋包成飯團,製作過程聞到香噴噴的味道呢!~招牌鹹蛋黃有青瓜絲、肉鬆及油條脆脆,最重要當然就是主角鹹蛋黃!令到整個飯團充滿鹹香味,正!~爆漿芝士有青瓜絲、肉鬆、蛋絲及油條脆脆,芝士味濃郁,芝士控必食!~芝麻八爪魚店員介紹這是新出的口味,餡料豐富,芝麻八爪魚,配上青瓜絲、肉鬆、蛋絲及油條脆脆,不同層次的口感。

~招牌鹹蛋黃

~爆漿芝士
有青瓜絲、肉鬆、蛋絲及油條脆脆,芝士味濃郁,芝士控必食!

~芝麻八爪魚
飯團君 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心第一座1樓F88A號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:招牌鹹蛋黃 $38,炸芝士豬扒紫米飯團 $42,燒汁肥牛紫米飯團招牌鹹蛋黃紫米飯團:材料有鹹蛋黃、青瓜絲、肉鬆及油條脆脆。結合了鹹蛋黃的香濃、青瓜絲的清爽、肉鬆的鮮香和油條的脆脆,口感多樣,風味獨特,是一道美味的小吃,尤其是蒸熟後的鹹蛋黃,香氣濃郁,非常惹味!😄😄😄炸芝士豬扒紫米飯團:材料有炸芝士豬扒、青瓜絲、肉鬆及油條脆脆。豬扒炸至外脆內嫩,芝士融化後味道濃郁,紫米的彈牙和炸芝士豬扒的濃郁相互融合,加埋其他配料,口感層次豐富!👍👍👍燒汁肥牛紫米飯團:材料有燒汁肥牛、青瓜絲、肉鬆、蛋絲及油條脆脆。肥美的牛肉,經過燒汁醃製,味道鮮美,肉質嫩滑,澆上燒汁後肥牛更添鮮香,放在紫米飯團中,另有一番風味!😍😍😍
飯團君 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心第一座1樓F88A號舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐

2024-12-29 0 瀏覽
又同朋友嚟旺中掃街😍 今次見到呢間新開嘅飯團,門面好吸引,飯團款式種類多,即叫即製,用新鮮熱騰騰紫米飯製成,見到都流口水😍 我哋試咗三款味道款款都好正~炸芝士豬扒 ($42) 🐖🧀 炸芝士豬扒外酥內嫩,芝士半融化 味道超濃郁,搭配青瓜絲和肉鬆,非常美味😋😋黑椒雞扒 ($38) 🍗🌶️ 黑椒雞扒香氣四溢,黑椒醬的辛辣與雞肉的鮮嫩完美結合,搭配青瓜絲和油條脆脆,整體口感更加層次分明~燒汁肥牛 ($38) 🥩🔥 燒汁肥牛好惹味🤤 肉質鮮嫩,搭配青瓜絲、肉鬆和蛋絲,口感層次豐富,油條脆脆的添加更是增添了趣味,每一口都是滿滿的享受!

炸芝士豬扒 ($42) 🐖🧀

黑椒雞扒 ($38) 🍗🌶️

燒汁肥牛 ($38) 🥩🔥
2024-12-29 0 瀏覽
逛街時見到有人吃飯糰吃得很滋味,原來是這間紫米飯糰,12款口味選擇,即點即整,望著包飯糰的過程特別治癒。招牌原味紫米口感帶點煙韌,配上爽口醃蘿蔔、青瓜絲,油條非常香脆,拌上肉鬆和醬汁,口感豐富。麻辣肉碎淡淡辣味,配上爽口青瓜絲+油條脆脆,加上肉鬆和蛋絲,鹹香惹味。爆漿芝士很多芝士碎,淡淡滲出芝士鹹香味,配上青瓜絲減少油膩感,還有肉鬆、油條脆脆、蛋絲,一個剛剛好。新張優惠加配原味豆漿 $15,豆味濃,微糖健康,這個輕食不錯!

招牌原味
紫米口感帶點煙韌,配上爽口醃蘿蔔、青瓜絲,
油條非常香脆,拌上肉鬆和醬汁,口感豐富。

麻辣肉碎
淡淡辣味,配上爽口青瓜絲+油條脆脆,
加上肉鬆和蛋絲,鹹香惹味。

爆漿芝士
很多芝士碎,淡淡滲出芝士鹹香味,配上青瓜絲
減少油膩感,還有肉鬆、油條脆脆、蛋絲,一個剛剛好。

新張優惠加配原味豆漿 $15,豆味濃,
微糖健康,這個輕食不錯!
2024-12-22
8 分鐘 (外賣自取)
午餐
去旺角中心搵食,見到一樓有個大大隻黑白Q版男仔食住個飯團🍙感覺好吸引去八掛下,原來係買紫米飯團,紫米有助於促進消化系統的健康,預防便秘並維持腸道運作順暢,比白飯益處更好,熱量較低。望望餐牌,口味好特別,有黑椒豬扒、燒汁蟹柳、燒汁肥牛、芝士豬扒、麻辣肉醉、泡菜XO醬等,多元化口味。手工現做,即叫即整,包證新鮮,喜歡其透明廚窗,望住廚師包製,順手偷下師。招牌鹹蛋黃:內餡有青瓜絲、肉鬆、油條脆脆增加口感,紫米有益活血,口感煙韌,毫不吝嗇的手工鹹蛋黃望住店員一大匙放入飯團中,鹹蛋黃起曬砂,質感好香濃,同時帶有顆粒感,青瓜絲中和油膩感。麻辣肉碎:青瓜絲、肉鬆、油條脆脆、蛋絲,麻辣肉碎有赤麵豉、豬肉碎、麻辣醬、沙糖、老抽,生抽味,即可炮製成香辣惹味的肉醬,辣得過癮,充滿醬油香,配合肉鬆,好有層次感。燒汁肥牛:青瓜絲、肉鬆、油條脆脆、蛋絲!喂,真係一大堆肥牛見住放入飯團,仲加埋海量燒汁同沙律醬,肥牛油脂溢出,連帶甜甜的蛋絲,好好味。總結:紫米健康飯團買多個比屋企人食 味道調得好好細心切開一半方便食用

招牌鹹蛋黃:

麻辣肉碎:

燒汁肥牛:

總結:
紫米健康飯團
買多個比屋企人食 味道調得好
好細心切開一半方便食用

2024-12-26 0 瀏覽
今天晚上,我走到旺角彌敦道找到一間名叫「飯團君」的店鋪,準備買飯團回家享用晚餐。這家店的飯團種類繁多,令人垂涎。這邊年青人也很多,有些喜歡站著在店外吃。我點了三款飯團。首先是招牌原味飯團,裡面有新鮮的蘿蔔、青瓜絲、肉鬆和油條脆脆,口感清新又香脆。每一口都能感受到不同材料的層次,特別是油條脆脆,為整個飯團增添了獨特的口感。接著,我選擇了麻辣肉碎飯團。這款飯團的配料包括青瓜絲、肉鬆、蛋絲和同樣的油條脆脆。麻辣的味道讓人回味無窮,肉碎的香辣與青瓜的清爽相得益彰,讓我忍不住多吃幾口。最後,我試了招牌鹹蛋黃飯團。裡面有青瓜絲、肉鬆、油條脆脆和鹹蛋黃,鹹蛋黃的濃郁滋味與其他材料完美融合,讓我感受到一種難以言喻的美味。這一頓晚餐讓我滿足不已,飯團君的飯團果然名不虛傳。下次我一定會再來嘗試其他口味!

外賣自取
2024-12-25 0 瀏覽
飯團既飯係用白飯 紫米 糯米溝出黎,所以食起黎口感同味道都好豐富!!! 即叫即整,入口飯粒粒分明,好煙UN,飯團餡料主打既基本食物有 青瓜絲+肉鬆+油條脆脆,唯獨八爪魚 同 麻辣肉碎會再另外有蛋絲~我地叫左炸芝士豬扒❤ 惹味可口黑椒雞扒❤ 另加芝士 咸香味濃芝麻八爪魚❤ 咸甜滿滿麻辣肉碎❤ 怕辣都岩食!記得拎到就要趁熱食呀~ 紫菜仲好香脆TIM,大滿足!!! 小食黎講、人多一齊share就最開心,可以試多幾款口味呀麻😆😆

炸芝士豬扒❤ 惹味可口
黑椒雞扒❤ 另加芝士 咸香味濃
芝麻八爪魚❤ 咸甜滿滿
麻辣肉碎❤ 怕辣都岩食!

2024-12-25 0 瀏覽
係旺中見到呢間新店,充滿台式風味。飯團個底大部分都係有青瓜絲+肉鬆+油條脆脆,因為係即叫即做,可以見到製作過程,店員用紫菜包住熱辣辣紫米、餡料、美乃滋,勁足料。同埋個紫菜特別香。黑椒雞扒 有青瓜絲+肉鬆+油條脆脆,個黑椒雞扒好入味,雞扒厚切成條,保留住雞扒既口感,啖啖都有肉,超滿足。麻辣肉碎 有青瓜絲 +肉鬆+蛋絲+油條脆脆,個麻辣肉碎勁惹味,同埋其他饀料食好夾,令人一啖接一啖,鐘意食辣既必試。會再encore。奶蓋開心果豆乳 最近大熱既開心果,見到呢個口味嘅豆乳即刻就加埋。奶蓋夠咸,開心果加埋豆乳味道平衡,入口順滑。

黑椒雞扒
麻辣肉碎飯團

麻辣肉碎

奶蓋開心果豆乳

麻辣肉碎飯團
2024-12-24 0 瀏覽
旺中新開張嘅呢間小店主打飯團,一向好鐘意食飯團嘅我梗係想試下啦😍🌟黑椒雞扒 $38呢款個人覺得係呢三款飯團中最好食😍🤤特別係加左黑椒汁雞扒,味道有D似板燒雞腿包嘅味,配埋青瓜絲、肉鬆、油脆脆脆,真係滋味十足😬🌟爆漿芝士 $38呢款芝士味道會比較濃郁,除左芝士仲有青瓜絲、蛋絲、肉鬆同油條脆脆,鐘意芝士嘅必試🤤🌟原味玉子 $33呢款味道比較清新D,有醃蘿蔔、青瓜絲 、肉鬆、蛋絲,食落唔會太油膩,加上用左紅米飯,覺得比較健康☺️

🌟黑椒雞扒 $38

🌟爆漿芝士 $38

🌟原味玉子 $33

今日我哋小組活動係掃街🍢,大家約咗喺旺角中心等📍。.由於掃街嘅小食通常唔係特別健康🍟,再加上我今日又生痱滋🥲,原本對食嘢有啲擔心。.好在我哋喺新之城一樓發現咗一間新開嘅飯團店🍙!.佢哋嘅飯團有肉有菜🥩🥒,仲有豆腐,健康又飽肚,終於有適合我嘅選擇啦!🙌.呢間店係即叫即整嘅新鮮飯團🔥,取出嚟又熱又香,見到流晒口水🤤,甚至連我朋友都忍唔住想試!.最後我哋每人買咗一個飯團,分開食一半交換試味👭,真係超級滿足!✨. 🥤 飲品小分享:佢哋嘅豆漿完全冇加糖❌,但配上鹹鹹嘅奶蓋,口感特別厚實,味道非常不錯!

今日我哋小組活動係掃街🍢,大家約咗喺旺角中心等📍。
好在我哋喺新之城一樓發現咗一間新開嘅飯團店🍙!.
🥤 飲品小分享:
奶蓋抹茶豆乳 $28
奶蓋Oreo豆乳 $28
招牌原味飯團 (醃蘿蔔+青瓜絲+肉鬆+油條脆脆)$33
黑椒雞扒+ 青瓜絲+肉鬆+油條脆脆青瓜絲+肉鬆+油條脆脆飯團 ($38)
奶蓋抹茶豆乳 $28
奶蓋Oreo豆乳 $28
招牌原味飯團 (醃蘿蔔+青瓜絲+肉鬆+油條脆脆)$33
2024-12-23 0 瀏覽
想念台式飯團早餐❣️香港唔太多地方有呢款即包紫米飯糰咁啱行開旺中見到有 即刻買兩個返屋企同老豆一人一個真正即叫即做 連豬扒同雞扒都係即炸💕因為偷聽到店員問老闆要幾耐先熟😂點咗👉🏻炸芝士豬扒 及 👉🏻黑椒雞扒兩者都有青瓜絲 +肉鬆+油條脆脆紫米飯好煙靭 夾埋爆多配料食好惹味 食唔停口想再豐富啲仲可以加埋腸仔而且最愛層仲有一層紫菜 更加惹味仲可以優惠價加配飲品添~👉🏻奶蓋開心果豆乳一睇到個漸層就有興奮嘅感覺奶蓋比較輕怡 飲落感覺冇負擔又唔會蓋過開心果味👉🏻黑芝麻豆乳黑芝麻味好濃郁 飲落夠晒香口兩款飲唔都飲到有濃郁嘅豆香味 而且微甜 唔會膩
想念台式飯團早餐❣️

兩者都有青瓜絲 +肉鬆+油條脆脆
紫米飯好煙靭 夾埋爆多配料食好惹味 食唔停口
想再豐富啲仲可以加埋腸仔
而且最愛層仲有一層紫菜 更加惹味

仲可以優惠價加配飲品添~

👉🏻奶蓋開心果豆乳
一睇到個漸層就有興奮嘅感覺
奶蓋比較輕怡 飲落感覺冇負擔又唔會蓋過開心果味

👉🏻黑芝麻豆乳
黑芝麻味好濃郁 飲落夠晒香口

兩款飲唔都飲到有濃郁嘅豆香味 而且微甜 唔會膩
2024-12-23 0 瀏覽
旺中新開嘅🍙飯團店!即叫即做,睇住師傅加入海量嘅飯團料🤩。🌟招牌鹹蛋黃 $38🌟黑椒雞扒 $38🌟炸芝士豬扒 $42激推鹹蛋黃!佢香嘅程度比起肉飯團毫不遜色。風味經鹹蛋黃油滲去其他飯團料,超級無敵惹味😛。芝士本身灑上去嗰陣仲係芝士碎(整pizza嗰種),但加埋炸豬扒再捲起就即刻溶晒😍。如果唔係即刻食一定要輕輕加熱,半流質芝士+炸豬排真係好邪惡。最後嘅黑椒雞扒一樣冇失望。冇人拒絕到多汁嘅雞扒😇。同埋黑椒汁配油條脆脆真係好正🥰。

旺中新開嘅🍙飯團店!即叫即做,睇住師傅加入海量嘅飯團料🤩。

🌟招牌鹹蛋黃 $38
🌟黑椒雞扒 $38