2021-03-17 426 瀏覽
第一次寫食評就比左呢間野🙂上網睇一睇原來係太興旗下 食物質素都幾令人失望。同朋友叫左個 海之幸 灼餃拼盤 $118 12隻 睇餐牌張相其實個拼盤都唔算貴 仲幾吸引 點知圖片真係只供參考。蟹粉蟹肉 - 味道係重啲嘅 但同行朋友都唔覺得食緊蟹味🤭蝦三鮮 - 無咩特別 直程無咩味咁🥶海膽 - 味道唔算太出 平平無奇🤷🏻‍♀️海參 - 呢個真係唔好講笑 食落口完全食緊魯肉飯咁款🙂另外再試左個普通韮菜煎餃 一上枱 賣相又係完全唔吸引😀煎餃完全唔似煎餃 一啲口感都無 普通韮菜餃都可以令你好失望 如果呢間野係想sell皮薄嘅話 其實都叫成功 但真係想食好食嘅水餃 餃子真係唔好試🙂
第一次寫食評就比左呢間野🙂

上網睇一睇原來係太興旗下 食物質素都幾令人失望。

蟹粉蟹肉 - 味道係重啲嘅 但同行朋友都唔覺得食緊蟹味🤭

煎餃完全唔似煎餃 一啲口感都無 普通韮菜餃都可以令你好失望

2021-03-17
下午茶
2021-02-21 554 瀏覽
好耐冇寫過食評,經過MegaBox見到呢間餃子店,因為本身太鍾意食蟹,就算飽咗肚都決定買生餃返屋企做宵夜!返屋企途中睇返食評,見到第一篇食評差到爆炸,心諗會唔會中伏呢🤣頭先啱啱淥完啲餃,痴線㗎,蟹味勁濃!講真我覺得好好味!不過如果有分店,開埋喺第二啲區就好,本身住得好遠!雖然揸車返到屋企整到盤生餃散散地,搞到個賣相唔靚,但都真係仲好好味❤️本身住得太遠,我諗我下次就算再嚟食,都應該只會食返我鍾意食嘅蟹餃
頭先啱啱淥完啲餃,痴線㗎,蟹味勁濃!
講真我覺得好好味!
不過如果有分店,開埋喺第二啲區就好,本身住得好遠!

外賣自取
  • 蟹粉蟹肉餃
2021-01-27 710 瀏覽
首先嚟到MegaBox唔知食乜好見到呢間野好似新開就試吓佢啦叫咗個蒸餃同埋煎餃見到佢有啲特別餡料什麼蟹黃之類的不過第一次食就食個普通菜餃啦黎到有啲失望個盘大就大啦但係嗰啲餃子超級細隻比起我喺出邊食開嘅餃子舖頭佢Size真係由細一半有多其實如果係男仔嘅話要嗌兩籠先夠飽味道又唔係好出色冇下次🍂
首先嚟到MegaBox唔知食乜好
見到呢間野好似新開就試吓佢啦